Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 11:28 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
WHO: kétéves koruk előtt ne nézzenek semmilyen képernyőt passzívan a gyerekek
más képernyő előtt, ideértve a számítógépes játékokat is.

A WHO új ajánlásai arra irányulnak, hogy a szülők ne ültessék passzívan a képernyők elé a kicsiket, ne adjanak a kezükbe tabletet vagy mobiltelefont szórakoztatásul. A szervezet ezzel a gyermekkori mozgásszegénység ellen küzd, mivel a kevés mozgás, testedzés globálisan vezető kockázati tényezője az idő előtti halálozásnak és az elhízás okozta betegségeknek.

A BBC News kiemelte, hogy a WHO először fogalmazott meg öt év alatti gyermekek számára ajánlást a fizikai aktivitással, mozgásszegény viselkedéssel és az alvással kapcsolatban.

Az új irányelveket a WHO vasárnap Glasgowban, az elhízással foglalkozó európai kongresszuson ismerteti részletesen.

Az ajánlások között szerepel, hogy a kisbabák egyáltalán ne töltsenek időt képernyő előtt, sokat mozogjanak, és legalább harminc percig a hasukon feküdjenek. Az újszülöttek számára fontos a 14-17 óra alvás, négy és 11 hónapos kor között pedig a 12-16 óra alvás ajánlott. Ebben a
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:58
Az én házam
úgy néz-e rád az Úr, hogy az az én házam? Egy nekem szentelt ház, szív és lélek. "Szánjátok oda a ti testei-teket élő, szent, és Istennek kedves áldozatul" (Róm 12,1).

Nem kell Istennek más belőled. Nem kell a romlott szív és szennyes lélek. Tiszta szívbe akar beköl tözni. Hajlandó vagy-e kihordani az életedből, amire Ő azt mondja, hogy nem odavaló? Ne mondd, hogy nem kell túlzásba vinni a hívő életet. Sorsdöntő kérdés, hogy akarod-e a testedet házképpen, lakásképpen adni a Szentlélek számára, hogy lakozhasson benned, hogy az Ő jó illata áradjon ki belőled?

Hajlandó vagy-e az egyéni életed minden részletét alávetni Annak, Aki otthagyta az Atyát, otthagyta a mennyei dicsőséget, és odaszentelte testét véres áldozatul éretted? Ilyen áldozatra csak egyképpen érdemes válaszolni: egy teljesen átadott, minden részletében odaszánt élettel.

Isten áldása legyen az áhitatok olvasóin!

Trausch Liza "... beszéded megelevenít ..." -
dandej, 2019. április 16. kedd, 20:46
2019
emlékszel, mikor mertél elsőként hazamenni az irodából. Mivel a munkahelyeden minden erődet bevetve dolgozol, akadékoskodó, törtető kollégáid és ügyfeleid pedig nem mindig lesznek megelégedve az eredményeiddel, gondolj arra, hogy a tehetség nem minden. Ahhoz, hogy az év végén karriert csinálj, sok tapasztalatot kell gyűjtened. De tévedsz, ha azt hiszed, hogy az elmélyült tudást helyettesítheti karizmatikus személyiséged. Rögtön az év elején tisztában vagy vele, hogy a fickó, aki üzletet közvetít vállalkozásod számára, nem hozzád való, a tested viszont nem hallgat a józan észre.

Kiderülhet a párodról, hogy kötött néhány sötét üzletet, és azt hiszi, megvásárolhat téged. Egy ilyen alak iránt zéró toleranciát tanúsítasz. Kreativitásod csak úgy szikrázik, új karriered talán a művészetek terén bontakozik ki. A fogadásokban és a szerencsejátékokban ritka nagy nyereményre számíthatsz. Munkahelyeden viszont, amikor néhány kollégádnak fejére nő a sok feladat, sok mindent átpasszolnak neked. Alig mélyedsz
eposz, 2019. február 08. péntek, 00:47
A búzafűről
egészséges immunrendszer érdekében.
- Erőteljesen lúgosító hatású
- A búzafű magas klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.
- A búzafű egyszerre méregtelenít és - a táplálkozási hiányosságok pótlásával - növeli az energiaszintünket.

Hogyan készítsük a búzafűlevet?
A learatott búzafűből a levet préseléssel célszerű kinyerni, mivel a növényi rostok az emberi gyomor számára nem emészthetőek. Ehhez ajánlott présgépet beszerezni. Csak lassú fordulatszámú, kifejezetten erre a célra gyártott présgépet ajánlott használni! Ne használjunk nagy fordulatszámú turmixgépet. A vitaminok 45 °C fölött elbomlanak.

A lé gyorsan oxidálódik, így a benne lévő élő enzim tartalom csökken. Ezért szükséges préselés után hamar elfogyasztani.

Az otthon termesztett és learatott búzafüvet kb. 1 hétig tárolhatjuk hűtőben. Ebből préselhetünk naponta vagy más beosztás szerint
pacsakute, 2019. február 04. hétfő, 20:19
Imádság
az Ő akarata a földön is, mint a mennyben? Ha odaérsz az imában, hogy 'jöjjön el a te országod', nem fog-e el a rémület, hogy mindjárt meghallod a trombita hangját, meglátod a halottak feltámadását, mert íme, eljött az idő, amikor neked is meg kell jelenned Isten előtt, hogy számot adj minden cselekedetedről, melyet földi testedben cselekedtél? Nem riadsz-e meg a puszta gondolatra is? És ha Isten akarata lesz meg a földön, úgy, mint a mennyben, nem jelenti-e majd az a te vesztedet? Isten ellen lázadó számára nincs hely a mennyben, és ha ennek így kell lennie a földön is, téged vajon nem fog-e Isten akkor a pokolra vetni? És ugyanígy áll a dolog a többi kéréssel is. Bizony sokan elszomorodnának, sokan rettegéssel járnának-kelnének a világban, ha tudnák, micsoda hazugság és káromlás jön ki a szájukon még a látszólag legszentebb buzgalmuk közepette is! Az Úr ébresztget és teljes alázatosságban tanít benneteket, ó, ti szegények, hogy vigyázzatok, ne legyetek meggondolatlanok és oktalanok szívetekben, s még ennél
kalmanpiroska, 2019. február 03. vasárnap, 19:28
A forróvizes palack története
volna, megrepedt, és a kétéves testvére milyen sokat sír, hogy meghalt az édesanyjuk.
Az imaalkalom alatt, a tízéves Ruth így vitte Isten elé ezt a szükséget: ,,Kérlek Istenem, küldj nekünk egy ilyen vizes palackot. De Istenem, holnapra már túl késő lesz, a kicsi addig meghalhat. Szóval kérlek, küldd el még ma délután..." - mielőtt még felocsúdtam volna Ruth tovább folytatta lehetetlen kérései sorát - ,,és miközben rajta leszel ezen Atyám, kérlek, küldenél az árván maradt kistestvére számára is egy babát, hogy ebből is érezze, Te igazán szereted őt és gondot viselsz róla?" - Mint ahogy gyakran van így a gyermekimádságokkal, ezeket hallva nem tudtam, mit is mondjak. Most őszintén, mondhatok erre áment? Egyszerűen nem hittem el, hogy Isten meg fogja ezt tenni. ,,Ó, persze, tudom, hogy Ő mindent megtehet, a Biblia is ezt mondja, de vannak határok, vagy nem?" Az egyetlen módja, hogy Isten teljesíthesse ezt a kérést, csak akkor lenne lehetséges, ha otthonról (Angliából)
kalmanpiroska, 2019. február 03. vasárnap, 18:03
ooOoo
ható alapvető erő a szimpátia és unszimpátia, a vonzás és taszítás. Minden forma ezekből épül fel, és jellegét a kettő aránya szabja meg.

Az asztrális test (Az asztrális világ és jelenségei)

* Asztrál vagy érzelmi test:
Okai az elfojtott vágyak vagy túlzottan kielégített vágyak, hangulatok, elfojtások, frusztrációk, keserűség
* Mentális test:
Hibás gondolatok, tévedések, tévhitek, kegyetlenség, keménység,
büszkeség, stb.

Az asztrálutazás mindenki számára tanulságos, elvisz egy olyan előző életbe, amelynek tanulságait a legjobban tudjuk jelenlegi életünkben hasznosítani.

Az asztrális sík tehát szintén háromdimenziós, mint a körülöttünk levő fizikai világ, azonban az utóbbival ellentétben nem a lineáris idővel, hanem a Nagyidővel alkot egységes téridőt.

Az étertest és az asztráltest: Végül, mikor az említett három léttagozathoz a negyedik, az Én (a szellem) járul, akkor jön létre az ember, aki külsőleg, testileg a legfejlettebb
eposz, 2019. január 30. szerda, 07:44
Imre Flóra
IMRE FLÓRA

Imre Flóra (Budapest, 1961. június 1. -) József Attila-díjas költő, műfordító, tankönyvíró. 1983 óta jelennek meg versei. Első megjelent verse formájául mindjárt a legnehezebb műfajt, a szonettkoszorút választotta. Rendszeresen fordít, elsősorban latinból.


AMBROZIÁNUS HIMNUSZ

Hogyha a szemed rám ragyog
Sebezhetetlen fény vagyok
Az ég ívénél is nagyobb
S minden fájdalom elhagyott

Hogyha nem őriz két szemed
Sötét kíséri lelkemet
Testem gödrébe eltemet
Zúzos szél vág a völgy felett


APOLLINAIRE ÖREGSZIK

így éltünk itt a századvégen
tilalmak és bűnök között
szerelmem egyetlen erényem
érzed hogy meghűvösödött

alkonyodik hosszú az árnyék
egy macska
menusgabor, 2019. január 15. kedd, 20:00
Induljon az év! Induljon így minden napod! THALASSZINOSZ &#
tűnne: kék és fehér, halvány rózsaszín és arany, azután ezüst.

Menj hát, menj az emberek közé a gyémántoddal, hogy ők is érezhessék, amit te már érzel, hogy boldog vagy.

Csodatévő ragyogás!
- Milyen kevés elég hozzá: csak egy kis cédula, amit a lelked fényéből egyenesen a szívedre tűzöl.
És nem gondolsz mást, mint amit érzel.
És nincs benned semmi, ami útját állná annak a boldogságnak, hogy élsz, és az vagy, aki vagy.
Ez a legnagyobb öröm, ami ember számára létezhet.

Ha azt gondolod, amit érzel, te már a lelked vagy.
Ez olyan hatalmas eggyé válás, hogy az emberek szívesen lesznek a közeledben, és az állatok követni fognak bizalommal.
Sem az emberek, sem az állatok nem félnek attól, akinek látják a lelkét.
Mert a lélekben egység van, szeretet van.
Szüntelen szeretet.
Még arra sincs szükségük, hogy a szemedbe nézzenek, mert sugárzol. Egész lényed, tested, hajad, kezed, törzsed, minden mozdulatod, villanásod egyetlen
koszegimarika, 2019. január 01. kedd, 08:32
Melyik oldalunkon alszunk - nem mindegy !
Minden embernek megvan a kedvenc alvópozíciója, amelyben a legkényelmesebben érzi magát. Az orvosok szerint a legjobb alvó testhelyzet a baloldali pozíció, azonban nem mindenki számára.

Elsősorban a szív- és keringési betegségben szenvedőknek nem ajánlott a bal oldalon aludni. Ők hajlamosak alvászavarokkal is küzdeni, ami még inkább hozzájárul a betegség kialakulásához, netán súlyosbodásához.

A háton alvás az asztmásoknak, légzési nehézségekben, légzésszünetben szenvedőknek jelenthet gondot.

Aki a jobb oldalán alszik, annak emésztési problémái adódhatnak, és a szervezete nem tud megfelelően méregteleníteni.

Dr. John Douillard szerint, ha valakinek nincsenek keringési panaszai, problémái, törekedjen a bal oldali alvási testhelyzetre, mivel így jobban beindul a szervezet méregtelenítése, serken a nyirokkeringés.

Ha nehezen megy az átállás, nem szabad feladni, hiszen idővel mindenki megszokja majd, hogy a bal oldalán hajtsa álomra a fejét. Ezért kezdetben
pacsakute, 2018. december 27. csütörtök, 14:57
Vona Erzsébet Cecília
magányunknak mindörökre vége.

De addig minden percben HIÁNYZOL!


HONTALAN

Ma Magyarországon

Budapesten, a Fővárosban vagyok,
Azt veszem észre, hogy rohanok.
Nem tudom, merre, hová, mióta,
Fülemet megüti egy édes-bús nóta.

Földön ülve muzsikál a mester,
Hontalan, mondták rá ezerszer.
E hazában nincs számára hely,
Aluljárók, utcák porában hever.

Muzsikál naphosszat, pénzt remélve,
Legalább egyszer ehessen, estére.
Emberek hada mellette fut, rohan,
Észre sem veszik, van, ki boldogtalan.

Nem tudja, meddig kell még vacognia,
Télben, nyárban búsan dalolnia.
Mikor kiáltják végre a nevét,
Ki mutatja meg jó meleg helyét?

Az aluljáróban kigyúlnak a fények,
Ő már rég semmit sem remélhet.
Csak fekszik, behunyja
menusgabor, 2018. december 10. hétfő, 20:00
Szent Imre herceg - ifjúság védőszentje
első királyától származott, erényekkel nagyon feldíszítve ragyogóan tündökölt" - olvasható Szent Imre 1110-ből származó legendájában.
Imre herceg neveltetésére nagy gondot fordítottak: oktatását 1015-ben Gellért püspök vette át. Hét éven keresztül tanította Imre herceget latinra, elvégeztette vele a kor legmagasabb iskolai fokozatait; a tudományok mellett a vallásba, valamint a papi élet rejtelmeibe is beavatta.
A herceg aztán tizenöt éves korától István király mellett nevelkedett, számára íródtak az Intelmek. Elsajátította az államirányítás tudományát, a hadvezérséget és a diplomáciát. Az 1020-as évek végén elfoglalta a trónörökös hercegeket megillető dukátust (valószínűleg a bihari dukátust), és apja rá bízta a királyi sereg parancsnokságát is.
A huszonhárom éves Imre herceg kész volt az uralkodásra, így megfelelő feleséget kerestek számára. Édesapja kívánságára megházasodott, de feleségével szűzi életet élt, minthogy - legendája tanúsága szerint - a veszprémi Szent
maroka, 2018. november 05. hétfő, 10:30
1/114
Képek, videók
Ma olyan semmilyen vagyok
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 13:51
Semmilyen.png
sz719eszter
2016. december 07. szerda, 16:26
Ma olyan semmilyen vagyok
farkasterezia
2016. szeptember 06. kedd, 14:31
ma olyan semmilyen ....jp
dnemethk
2015. február 06. péntek, 09:18
Seneca Semmilyen szél sem
mester126mari
2012. június 17. vasárnap, 18:24
Semmilyen álarc
anna4459
2011. május 07. szombat, 07:56
semmilyen.gif
ibi61
2009. augusztus 24. hétfő, 10:59
Senecs_Semmilyen_sz_l_ nem
mester126mari
2009. július 27. hétfő, 09:38
Semmilyen szél nem kedvez
edesanya
2009. április 23. csütörtök, 23:44
semmilyenszl.gif
yaskane
2009. január 14. szerda, 13:06
szamitogepes_macska_16 538
tunkiss
2016. szeptember 03. szombat, 14:49
Jézus számítógépes képe.g
pacsakute
2015. július 20. hétfő, 15:41
Számítógépes barátaim.jpg
sznejuci
2014. december 27. szombat, 11:43
számitógépes pasi.jpg
kicsoda57
2014. november 13. csütörtök, 21:18
Számítógépes átváltozás.g
pacsakute
2014. április 05. szombat, 12:51
Címkék
veszprémi Szent, árván maradt, testedet házképpen, tudományok mellett, tízéves Ruth, völgy felettAPOLLINAIRE, benne lévő, papi élet, trónörökös hercegeket, táplálkozási hiányosságok, legjobb alvó, szemedbe nézzenek, háton alvás, szonettkoszorút választotta, lelked fényéből, szívedre tűzöl,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.