Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 02:57 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lady Moon versei
szemembe és lásd a vágyat benne,
Ahogy azt kívánom bárcsak szád, a számon lenne!
Lásd meg benne a vágy tüzét, amely úgy ragyog,
Mintha szemembe költöztek volna a távoli csillagok!
Ölelj magadhoz! Szorosan ölelj át!
Szívd mélyen magadba a hajam illatát!
Érzed, ahogy a vágytól már mindenem remeg?
Érezni szeretném a testemen a kezed.
Szinte izzik vérem, elindul a varázs,
Bőröd bőrömhöz ér, perzsel, mint a parázs.
Körülöttünk minden a feledésbe zuhan,
Ahogy testünk a vágy szárnyain a csillagokig suhan...VÁGYVIRÁG

Látod?! Megint itt van az ősz.
Hull a sok sárga levél,
Ahogy az ágtól elszakadnak,
Utolsó sóhajuk még felkapja a szél.
De bennem még nyári dallamok csendülnek,
A pacsirta nem bánatot zenél.
Aranyló búzamezőkön viruló pipacsokat látok,
Vöröslő látványuk még ma is bennem él.
Szerelmed,
menusgabor, 2020. július 06. hétfő, 21:00
Miért olyan jó a testnek és a léleknek a böjt?
hozadékai
Azok, akik rendszeresen böjtölnek, nagyon sokféle egészségügyi előnyt tapasztalhatnak meg. A böjt ugyanis csökkenti a vérnyomást, márpedig a magas vérnyomás sokféle szívbetegség okozója lehet.

Mivel a böjt a vércukorszint-szabályozásában is aktívan részt vesz, így segíthet csökkenteni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. A böjt segít a zsírégetést beindítani, így jelentős súlytöbblettől szabadulhatunk meg, ami ismét egy sor egészségügyi előnnyel jár együtt.

Ha néha engedjük a testünket fellélegezni, azaz nem mindig és nem egyfolytában eszünk, akkor ezzel kiéheztetjük a daganatos sejteket, tehát az időnkénti böjt még a rákos megbetegedések ellen is védelmet biztosíthat.

Mivel a böjt a növekedési hormonok termelődését is elősegíti, így egészséges anyagcserét és erősebb izmokat is biztosítani tud.

A böjt és az orvosi konzultáció
A böjt mindenkinek jó lehet, azonban aki valamilyen krónikus betegségben szenved, a böjt kezdete előtt mindenképpen
pacsakute, 2020. július 03. péntek, 22:35
Egyre többen fordulnak az alternatív kezelések felé
hasonlóság elve szerint választódnak ki. Ez azt jelenti, hogy olyan szert választanak, amely az egészséges embereknél hasonló tüneteket vált ki, mint amilyenek a betegnél mutatkoznak. Vagyis a homeopátiás szerek hatásmódja egészséges embereken tesztelhető, hogy megtudjuk, milyen betegséget váltanak ki náluk. Ezeknek a hatóanyagoknak a hígításával működik a hasonlóság elve.

De nem csak a homeopátiás kezeléseknek van egyre több rajongójuk, a tradicionális kínai gyógyászat is egyre népszerűbb. Hogy a testünk magában hordozza a saját energiaforrását, az nem csak a tajcsiben és a csikungban mutatkozik meg, hanem abban is, hogy az energiát pl. az akupunktúrával újra a helyes irányba lehet terelni. A növénygyógyászat is a kínaiak által felfedezett tudás, amely a beteg embert ismét hozzásegíti az egészséghez.

Egy másik alternatív kezelési forma az oszteopátia (csontkovácsolás). Ez is növekvő érdeklődésnek örvend az alternatív szférában. Az oszteopaták abból indulnak ki, hogy az izomzat
pacsakute, 2020. július 01. szerda, 17:32
Jelek, hogy a máj méregtelenítésért kiált
A méregtelenítés nagyon fontos, de nevezzük ezt inkább tehermentesítésnek, hiszen a szó klasszikus értelmében nem méregtelenítünk, hanem csak odafigyelünk a testünk jelzéseire és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a májunkat minél kevésbé terheljük meg.

A zsírmájbetegség
A zsírmájbetegség az egyik legveszélyesebb betegség a szervezet számára, mert megakadályozza, hogy a máj megfelelően elvégezze a méregtelenítő munkáját. Ez a betegség rontja a tápanyagok megfelelő felszívódását, megakadályozza a normális oxigénfelvételt és még az immunrendszer funkcióit is csökkenti.

Mi okozza még ezt a betegséget?
A zsírmájbetegség kialakulásában nagy szerepet játszik a túlzott kalóriafogyasztás, a magas szénhidráttartalmú és a cukorban gazdag ételek fogyasztása, de a feldolgozott élelmiszerek is hozzájárulnak a betegség kialakulásához.

A máj egészségét a környezetben előforduló káros anyagok, toxinok is befolyásolják. Minél több ilyen káros anyagnak vagyunk kitéve nap mint
pacsakute, 2020. június 14. vasárnap, 23:27
Harmónia......
!

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Újdonság hatja át.

Édesség - kielégítetlen érzelmi szükségletek, élvhajhászás

Milliónyi vonzó, édes, színes cukorka. Aki édességre vágyódik, annak életében kevés a jó, a szeretet. Az apró cukorkák a sok helyről áradó szeretetet, vagy szerelmet is jelképezhetik, ám hogy ez elér-e hozzánk, az rajtunk múlik. Hogy testünk hízik tőle, vagy szeretetéhségünk elégül ki, nem mindegy. A túlzott vágyak, a túlzott érzelmi kötődés jele is. Az édesség valamihez való túlzott ragaszkodást jelenthet, akár a függőségek szintjén is. Túlzott mértékben való fogyasztása bizonyos hiányok pótlására szolgál. Megédesíti azt, ami egyébként önmagában keserű az életünkben. Általában az nyúl túl gyakran az édességhez, aki nem kap elegendő szeretetet, figyelmet, elismerést. Fogyókúrázóknak ez a lap kísértést jelent, erőpróbát.
agica2004, 2020. június 14. vasárnap, 15:55
A kulcskérdés
elleni erkölcsi lázadás.
Miért lenne ez célszerű? Mert a jelenlegi állapotunkban, a bűneset után mi magunk nem látjuk, nem érzékeljük, mennyire visszataszító az Isten elleni bűn. Aligha van valaki a világban, aki érzi annak borzalmát, hogy sok dolgot előnybe részesít Istennel szemben. Van vajon valaki, aki rosszabbul alszik, mert naponta lekicsinyli Istent azáltal, hogy hanyagolja és megtagadja?
Ó, de ezzel szemben mennyire érzékeljük a fizikai fájdalmat! Mennyire felháborodunk, ha Isten a testünkhöz nyúl! Azon nem szomorkodunk annyira, hogy mennyire megbántjuk Istent a szívünkben minden nap. De jöjjön csak a koronavírus, és fenyegesse a testünket, máris tudunk Őrá figyelni. Ugye így van? A fizikai fájdalom Isten trombitájának szava, amivel felhívja a figyelmünket, hogy valami borzalmas romlottság van a világban. A betegség és a különböző rendellenességek annak az Isten által adott tükörképei a fizikai világban, hogy milyen a bűn a lelki világban.
Ez így van, még akkor is, ha a világban élő
kalmanpiroska, 2020. június 06. szombat, 22:01
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2020-06-05)

Kedves eva6!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Egyenlőség hatja át.
Víz - az erő és a tisztaság jele.

Ősi egység, maga Isten. A víz éltető szükséglet, testünk és Földünk legnagyobb hányada víz. Ez a jelkép a megtisztulást, az újrakezdés lehetőségét mutatja. A szomjazónak vízre van szüksége. A lélek pedig boldogságot szomjazik, és addig megy, míg meg nem találja. Az élethez elengedhetetlen folyadék. A víz lehet romboló és alkotó is. A négy elem egyike, a tűz ellentéte és egyben kiegészítője. Általában női princípium, maga az ősanyag. A teremtésmítoszok őselemeként említik, önmaga az anyaméh, a Magna Mater.
Szétválaszthatatlan, forma nélküli, soha sem csökkenő alapanyag, amelyből minden kiemelkedik és amelybe minden visszatér. Az örökké
eva6, 2020. június 05. péntek, 08:40
Hogyan kezdjük a napunkat Istennel?
közös ügyünk van. Gondolkozzatok azon, hogy milyen sokrétű és fontos az ügy, amely közöttünk és Isten között van, és késznek kell lennünk annak elismerésére, hogy sok minden van, amit elmondhatunk Neki. Mi állandó függőségben vagyunk Tőle, minden reményünk Benne van, állandó kapcsolatban vagyunk Vele. Ő az Isten, Akivel nekünk közös ügyünk van (Zsid. 4: 13).

Vajon mi nem tudjuk, hogy a boldogságunk össze van kapcsolva az Ő jótetszésével? Ez az élet lelkünk életben tartója; én nem jobb-e, mint testünk léte? Vajon nem kellene-e jönnünk az Istenhez, hogy keressük jóindulatát, könyörögjünk szívünk teljes nyíltságával, hogy Ő megvilágosítsa arcának világosságával egész életünkön? Könyörögnünk kell Krisztus igazságosságáért, mert egyedül csak ezáltal remélhetjük, hogy elnyerjük Isten szerető jóságát

Hát nem tudjuk, hogy ingereltük Istent, hogy bűneink által az Ő haragja és átka alá vetettük magunkat, és hogy csak minden nap szaporítjuk vétkeinket? Vajon nincs elég alapunk arra, hogy jöjjünk
kalmanpiroska, 2020. május 31. vasárnap, 22:47
Az agyféltekék funkciói
érezzük, mintsem értjük.

A bal agyfélteke realista és praktikus módon kezeli a dolgokat. A múlt tapasztalataira támaszkodva terveket, stratégiákat készít, amit híven követ. Ezzel szemben a jobb agyfélteke intuitív módon dönt és ötletszerűen cselekszik. Bátrabban kockáztat, mint bal oldali társa, aki biztonságra törekszik.

A bal agyféltekének az időérzékelése, a jobb agyféltekének a térérzékelése a jobb.

A keresztezett idegpályák miatt agyunk bal agyféltekéje irányítja testünk jobb oldalát, a jobb agyfélteke a test bal oldalát. Attól függően, hogy melyik agyféltekénk a domináns leszünk jobb vagy balkezesek.

Kutatások bizonyítják, hogy ha a szülés során valamiért sérül az agy, az ép agyfélteke gyakran sikeresen helyettesíti a károsodott agyfélteke működését. Olyan csecsemőknél pedig, akiknél műtétileg eltávolították az egyik agyféltekét, viszonylag normális szellemi és testi fejlődést tapasztaltak.

Bár a különálló agyféltekék önmagukban is működőképesek,
pacsakute, 2020. május 24. vasárnap, 13:55
Az elhízás rizikófaktorai
Az elhízás ma már népbetegségnek számít szerte a világon. A súlytöbblet rengeteg egészségügyi kockázatot hordoz magába, ezeknek a betegségeknek jelentős hányada pedig halálos kimenetelűnek számít. Azonban nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy a testünket jó kondícióba hozzuk, hiszen a változás, a változtatás csak tőlünk függ, csak rajtunk múlik.

A túlsúly egyik oka, hogy nem megfelelően táplálkozunk. Azok, akik rendszeresen kalóriadús ételeket vesznek magukhoz, ne csodálkozzanak, ha a mérleg nyelve nem jó irányba billen. Az emésztési problémák is okozhatnak súlytöbbletet, ennek pedig számtalan oka lehet. Többek között okozhatja a gyors étkezés, de az is, ha nem rágjuk meg alaposan a falatokat. Ma már szinte a csapból is az folyik, hogy igyunk eleget, mert különben szerveink képtelenek lesznek egészségesen működni, de a folyadékhiánynak az elhízás is lehet az egyik következménye. Hiszen ha nem iszunk eleget, a vérünk besűrűsödik és az emésztésünk sem lesz kielégítő. A koplalás nem a legjobb
pacsakute, 2020. május 19. kedd, 18:57
Candida gomba okozta betegségekről
a jó baktériumok visszatelepítésére, például probiotikumok fogyasztásával.

Milyen tünetei lehetnek annak, ha valakinek túl sok candida gomba van a szervezetében? Az egyik ilyen tünet a depresszió, de a tünetek közé tartozhat a hangulatingadozás, az emésztési zavar, a migrénes fejfájás, az ízületi fájdalom, a premenstruációs tünetek, a vaginális fertőzések, a különféle gombás fertőzések, például a körömgomba vagy éppen az ekcéma.

Az immunrendszer egészsége nagyon fontos, hiszen a testünk csak akkor működhet megfelelően, ha egészséges az immunrendszerünk, márpedig ebbe jelentősen bezavarhat a candida gomba jelenléte, amely akár a központi idegrendszer működését is megzavarhatja.

A candida gomba okozhat még szívbetegséget, autoimmun vagy pajzsmirigy megbetegedést, de bél- és ízületi problémákat is generálhat.

A candida gomba okozhat elhízást, felelőssé tehető a rákos megbetegedésekért, de egyes feltételezések szerint az autizmus, a figyelemzavar és a hiperaktivitás
pacsakute, 2020. május 12. kedd, 22:29
1/216
Képek, videók
Lady Moon.jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 16:44
Lady_of_the_moon_Fae_b y_f
szabokatalin64
2010. május 29. szombat, 09:52
lady moon szép nő.gif
manocska20
2010. május 11. kedd, 04:57
lady_moon2-2.gif
katicafeher
2010. március 16. kedd, 16:15
lady_moon24-1.gif
nora1976
2010. január 31. vasárnap, 22:54
Lady_of_the_moon_Fae_b y_f
gizellalapu
2009. december 18. péntek, 07:47
lady_moon1.gif
viktoria02
2009. október 30. péntek, 16:27
lady_moon21-1.gif
era19670701
2009. január 22. csütörtök, 10:42
Lady Moon
sarkadykati
2008. december 15. hétfő, 02:32
Ha egy szép élet vágyát ö
irmus
2015. június 08. hétfő, 17:47
942_lelked-vagyat.jpg
gyjozsefne
2010. május 27. csütörtök, 10:15
Ha egy szép élet vágyát ő
jakabgasparne
2010. január 20. szerda, 05:02
vágyat
lebo
2010. január 02. szombat, 10:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.