Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 07:28 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Uniós biztos: az EU-költségvetés védelmének alapvető feltétele a jogállamiság biztosítása
kérdését, ha arra egy tagállam esetében szükség van. Hangsúlyt helyeznek majd arra, hogy a viták során minden országot azonos módon ítéljenek meg. Ugyanakkor hozzátette, kevés esélyét látja a gyors előrehaladásnak a javaslat elfogadását illetően.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő azt írta az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy a mai vita újabb példa az EP balliberális többségének azon törekvésére, hogy "átnyomja a jogállamisági köntösbe burkolt, valójában a politikai zsarolást" lehetővé tevő javaslatait, amit a magyarországi ellenzéki képviselők is támogatnak.

Kiemelte: a magyarországi ellenzéki pártok EP-képviselői minden energiájukat azért mozgósítják, hogy minél kevesebb pénz jusson Magyarországnak, hogy elvegyék az európai uniós forrásokat a magyar emberektől.

"Mi vissza fogjuk verni ezt a támadást, és megfelelő nagyságrendű európai uniós forrás fog Magyarországra érkezni, hogy a magyar gazdaságot, az oktatást, egészségügyet, az infrastruktúra-fejlesztéseket ezek a források is
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 18:42
Jövőre 500 milliárd korona lesz a cseh költségvetés hiánya
Az immár idei harmadik módosítás oka a koronavírus-járvány következményeinek a felszámolása. A költségvetés eredeti tavaly decemberben elfogadott hiánya 40 milliárd korona (540 milliárd forint) volt.

A cseh parlament képviselőháza először március 24-én hagyta jóvá a pénzügyminisztérium javaslatát, hogy a költségvetési hiányt az idei évre tervezett 40 milliárd koronáról 200 milliárd koronára emeljék.

Alena Schillerová tárcavezető már akkor azt mondta: nem kizárt, hogy ezek az adatok még módosulni fognak. Ebből lett később 300, majd most 500 milliárd korona.

Alena Schillerová pénzügyminiszter még a szavazás előtt reményét fejezte ki, hogy a mostani a költségvetés utolsó módosítása. Andrej Babis kormányfő szerint a rekordösszegű költségvetési hiányra elsősorban a nagymértékű tervezett beruházások miatt van szükség.

Az 500 milliárd koronás költségvetést a 200 tagú alsóházban a kormánykoalíciós ANO mozgalom és a Cseh Szociáldemokrata Párt, valamint a kormányt kívülről támogató Cseh- és
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 19:42
Koronavírus - Több tucat rendőr is megsérült a járványügyi intézkedések miatt szervezett tüntetésen Belgrádban
betartása. Véleménye szerint túl hamar szűntek meg a korlátozások, az emberek túlságosan elengedték magukat, ezért nő a fertőzöttek száma. Szerinte tömeges tesztelésre van szükség, hogy kiszűrjék a vírushordozókat, és ezzel ismét visszaszorítsák a járvány terjedését.

Észak-Macedóniában egy nap alatt 7124-ről 7244-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt öten haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 351-re nőtt a halálos áldozatok száma. A járvány kezelésével megbízott testület javaslata értelmében a Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Szerbiából és Koszovóból érkezők csak 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírus-teszttel léphetnének be az országba. Az intézkedést előbb a kormánynak is el kell fogadnia.

Montenegróban keddről szerdára 841-ről 907-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában három halálos áldozata volt a vírusnak, így a halottak száma 17. Sajtóinformációk szerint az ország vezetése az augusztus 30-ra tervezett parlamenti választás
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 11:01
Horvátországi választások - Megkezdődött a voksolás
Bár a kormány mandátuma eredetileg október 14-én járt volna le és a következő választásokat december végéig kellett volna megtartani, a horvát parlament a konzervatív-liberális kormánykoalíció javaslatára május 18-án feloszlatta magát. A kormány szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet most kedvez a választások megtartásának, őszre pedig sokkal nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie az országnak, emiatt akarták megerősíteni a belpolitikai stabilitást egy új parlamenti többséggel.

Az előrejelzések szerint azonban sem a krományzó, jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ), sem fő vetélytársa, az ellenzéki, baloldali Szociáldemokrata Párt (SDP) nem tud majd egyedül kormányt alakítani, mert egyikük sem tudja begyűjteni az ehhez elegendő szavazatot.

A szavazóhelyiségek este hét óráig lesznek nyitva.

A horvát választási iroda honlapján folyamatosan beszámol a részvételi arányról. Az exit pollok-felmérések eredményét közvetlenül az urnazárás után hozzák nyilvánosságra. Az első
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:34
Koronavírus - Tatabányán száz millió forintot fordítanak a járvány hatásainak ellensúlyozására
Schmidt Csaba frakcióvezető, korábbi polgármester elmondta: javaslataik előtt egyeztettek a város szociális intézményeinek vezetőivel, a karitatív szervezetek munkatársaival, a mikro- és kisvállalkozások képviselőivel.

Az önkormányzat döntése alapján 50 ezer forintos gyorssegélyt, illetve albérleti támogatást adnak azoknak tatabányai lakosoknak, akik március 11. után elvesztették az állásukat, illetve akiket fizetés nélküli szabadságra küldtek.

A támogatás egyszer igényelhető, folyósítására 30 millió forintot biztosítottak a költségvetésben.

Az önkormányzat továbbá ingyenes napközis tábort rendez, minden városrészben több helyszínen.

A két és fél millió forint éves árbevételt el nem érő kisvállalkozókat érintő döntés, hogy 2020-ban mentességet kapnak a helyi iparűzési adó megfizetése alól. Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) számításai szerint a támogatással 60 millió forint marad kisvállalkozóknál.

Elutasította viszont a testület, hogy az élelmiszer- és
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 15:41
Fővárosi Közgyűlés - Drágul a parkolás a főváros egyes részein
Emellett a II. kerületben mindenhol ugyanazt - a 2-es - díjtételt alkalmazzák majd, és újabb területeken vezetik be a parkolásidíj-fizetést a II. és a XIII. kerületben.

A közgyűlés felkérte a főpolgármestert, hogy a www.budapest.hu oldalon tegye közzé a parkolási együttműködési megállapodásokat, valamint a fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti tételes elszámolást öt évre visszamenőleg.

A képviselők döntöttek a parkolási kérdések átfogó felülvizsgálatáról is, a főpolgármesternek augusztus végéig kell letennie javaslatát a testület elé.

A közgyűlés döntött az úgynevezett Városháza Szálló létrehozásáról; a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) telephelyeként működő hajléktalanszállót a főpolgármesteri előterjesztés szerint "a járványhelyzetre reagálva, a zsúfoltság csökkentése érdekében" hoznák létre 30 férőhellyel. A közgyűlés ezért hozott döntést a BMSZKI alapító okiratának módosításáról; a javaslatot 17 képviselő támogatta, 5
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 19:33
Fővárosi Közgyűlés - Momentum: vizsgálóbizottság alakul a korrupciógyanús esetek kivizsgálására
A javaslat négypárti - MSZP, DK, Párbeszéd és Momentum - előterjesztésben kerül a testület elé, amelyet támogat Karácsony Gergely főpolgármester is. A főpolgármester-helyettes közölte azt is, a Fidesz is delegál tagokat a testületbe.

Mint mondta, az elmúlt években sok olyan budapesti ügy volt, amely a sajtó és a korrupciókutató civilek érdeklődésére tartott számot. Kiemelte: fontos, hogy utánajárjanak ezeknek az ügyeknek, levonják a tanulságokat, és ha kell, büntetőfeljelentést tegyenek. Szükségesnek nevezte a tapasztalatok beépítését is a fővárosi cégek gazdálkodásába.

A testületet Havasi Gábor (Momentum), Budapest egészségügyi tanácsnoka vezeti.

Havasi Gábor azt mondta: vizsgálni fogják a patkánymentesítésre 2018-ban kiírt közbeszerzést, az állatkerti Biodóm létesítését, a parkolási rendszer elmúlt 15 éves működését, a Rác fürdő projektet, a 3-as metró felújítását, a 4-es metró építését, az elektronikus jegyrendszer-projektet és a Bálna eladását.

Kerpel-Fronius Gábor elmondta:
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 10:51
Krónika 11. rész (iskolai erőszak, Bérgarancia Alap)
a figyelmet.

Jelenleg egy erőszakos iskolai eseménybe a pedagógus nem avatkozhat be - mutatott rá. Ezért ilyen esetben marad a portás, aki erre nincs felkészítve, vagy kihívhatják a rendőrséget, amelynek tagjai eleve fegyverrel érkeznek az intézménybe - fogalmazott. Ezért "nem ördögtől való", hogy legyen egy professzionálisan felkészített testület, amelynek tagjainál nincs fegyver, de nem is üres kézzel kell cselekedniük - mondta az államtitkár.

A kormány megkapta a Nemzeti Pedagógus Kar javaslatait, velük egyeztetni is fognak.

Az iskolaőrnek meg kell szüntetnie a veszélyt, de a fegyelmi eljárásban már nem kell, hogy szerepe legyen - közölte.

A Bérgarancia Alapból kárpótolják a ki nem fizetett nyugdíjasszövetkezeti dolgozókat

A Bérgarancia Alapról szóló törvény módosítását Kósa Lajos (Fidesz) ismertette. Az indítvány benyújtója azt mondta, hogy az alapból adnának kompenzációt azoknak a nyugdíjasszövetkezeti tagoknak vagy a nyugdíjasszövetkezet által vállalt szerződés alapján
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 17:37
Krónika 1. rész (napirend előtt: önkormányzatok, áfa, állatkínzás)
esetekről ne értesülnének a médiából. Egy civilizált társadalomban nem tekintik az állatok életét értéktelennek, ők is élőlények, akik védelemre szorulnak, és ebben kiemelt az emberek felelőssége - mondta.

Itt az ideje, hogy valódi segítséget nyújtsanak az állatoknak - jelentette ki, hozzátéve: mindenki érzi, hogy a probléma valós, ezért cselekedni kell, és nem egy vagy két ponton kell belenyúlni a jogszabályi környezetbe, szigorítani kell a büntetőtörvénykönyvön. Jelezte: összegyűjtik az elmúlt évek javaslatait, és még a héten benyújtják állatvédelmi törvénycsomagjukat.

Farkas Sándor, az agrártárca parlamenti államtitkára úgy reagált: a hétvégi barbár állatkínzás minden jóérzésű embert felháborít. Az állatkínzással összefüggő törvényi pontokat idézte, és azt mondta: a jogi környezet önmagában is rendkívül szigorú.

Fontos, hogy az állatok védelmére vonatkozó szabályokat szigorúan betartsák, a társadalom figyelmét felhívják, és megtanítsák az embereket, hogyan viselkedjenek az állatokkal -
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 10:51
Koronavírus - Gulyás: Magyarország ellenőrzés alatt tartotta a járványt
Gulyás Gergely megerősítette, hogy a kormány június 20-ig meghozza a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló döntést.

Kiemelte, a magyarok azonban éppoly kevéssé tudják, miként alakul a járványhelyzet a továbbiakban, mint a németek, de az szerinte nem vitás, hogy egészségügyi készültség szükséges, mert Európában ma mindenütt azt találgatják, lesz-e a járványnak második vagy akár harmadik hulláma. "Ez azonban olyan messze van a veszélyhelyzettől, amennyire a szúnyogcsípés a kutyaharapástól" - mondta.

A tárcavezető kijelentette, nem hiszi, hogy hiba volt a különleges jogrend határidő nélküli kihirdetése. A rendkívüli állapot idején tovább működött az Országgyűlés és az Alkotmánybíróság, ráadásul a kormány az Országgyűlés hatáskörébe utalta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló döntést - mondta Gulyás Gergely, hozzátéve, ennél demokratikusabban aligha lehetséges eljárni, így a bírálatok megalapozatlanok voltak.

Hangsúlyozta, a kormány a rendkívüli jogrend megszüntetése után nem hozhat
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 18:03
Trianon 100 - Tőkés László: lehetséges a megbékélés, ha Románia szakít az állampolitikai rangra emelt magyarell
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke erről Bukarestben beszélt az MTI-nek, ahol csütörtökön halasztással kezdődött annak a pernek a fellebbviteli tárgyalása, amelyet a Románia Csillaga érdemrendtől történt megfosztása miatt indított Klaus Iohannis államfő ellen.

Tőkés László rámutatott: úgy kellene Romániában is a megbékélés útjára lépni, ahogyan Igor Matovic szlovák kormányfő tette, amikor közös trianoni megemlékezésre hívta, és Szlovákia teljes jogú polgárainak nyilvánította a felvidéki magyarokat.

"A határokat átrajzolhatták, de a szülőföldünktől senki nem foszthat meg. Legyünk mi is teljes értékű polgárai a jelenlegi Romániának" - szorgalmazta az EMNT elnöke.

Úgy vélekedett: tudatos időzítés történt a román igazságszolgáltatás részéről, amikor erre a jelképes dátumra tűzte ki a tárgyalást, hiszen egy meghamisított, de Trianonnal egyébként közvetett kapcsolatban álló állításáért fosztották meg román állami kitüntetésétől.

Felidézte: 2013-ban Tusnádfürdőn azt kérte Orbán
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 13:51
Koronavírus - Európai Parlament: 2000 milliárd eurós helyreállítási csomagra lesz szükség a járvány után
figyelmét, hogy ne használjon "kétes szorzószámokat ambiciózus számadatok hirdetésére", és ne hagyatkozzon "pénzügyi bűvészkedésre".

A képviselők szerint az MFF főösszegét meg kell emelni, egyben sürgető az uniós bevételek reformja is. Ugyancsak egyetértettek abban, hogy az MFF és a gazdaságélénkítési és átalakítási alap finanszírozása ne a közvetlen tagállami befizetések növelésén keresztül valósuljon meg.

David Sassoli, az EP elnöke pénteken sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a bizottság javaslata a helyreállítási tervről "semmiben nem új", annak van néhány olyan eleme, amelyet a képviselők támogatnak. Hangsúlyozta azonban, hogy ha a parlament állásfoglalásban rögzített kérései nem valósulnak meg, akkor a testület nem fog habozni, hogy éljen vétójogával.

"Itt az ideje, hogy a parlament is aktívan bekapcsolódjon a helyreállítási alappal kapcsolatos tárgyalásokba. Jó lenne, ha az Európai Bizottság és a Tanács is figyelne ránk, meghallgatná véleményünket" - hívta fel a figyelmet az
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 18:45
1/144
Képek, videók
Költségvetés
tailor
2015. november 09. hétfő, 11:37
költségvetés.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 17:53
költségvetési kiigazítás.
agica2004
2014. január 10. péntek, 14:11
Költségvetés.jpg
agica2004
2013. október 12. szombat, 13:54
költségvetési hiány.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:14
költségvetési hiány
lovaszmarika
2012. május 20. vasárnap, 13:56
költségvetési hiány
agica2004
2012. április 09. hétfő, 16:24
költségvetési szavazás201
agica2004
2011. március 01. kedd, 10:29
ököl-jogállamiság.jpg
agica2004
2007. február 26. hétfő, 14:12
vicces biztositás.jpg
zsokica45
2015. október 19. hétfő, 10:36
biztosítás
janna53
2013. augusztus 18. vasárnap, 21:12
családi otthon biztositás
lacipecsenye
2013. július 06. szombat, 10:42
biztositási kötvény II.
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 18:16
biztositási kötvény I.
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 18:15
biztositasos 011.jpg
sbotond
2012. január 27. péntek, 14:53
Címkék
Gulyás Gergely, hétvégi barbár, kormány mandátuma, immár idei, Andrej Babis, megbékélés útjára, tagállam esetében, Európai Bizottság, gyors előrehaladásnak, rekordösszegű költségvetési, Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, rendkívüli jogrend, következő választásokat, erőszakos iskolai, különleges jogrend, regisztrált fertőzöttek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.