Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 23:11 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy terrorcsoport vezetőinek megsemmisítéséről számolt be az FSZB
Az FSZB szerint a sejt terrortámadások végrehajtására készült. A gyanúsítottak az elfogási kísérlet idején fegyveres ellenállást tanúsítottak. A szolgálat egy robbanószerkezetek előállítására használt műhelyben házi készítésű pokolgépet, lőfegyvert, lőszert és kézigránátokat is talált.

Múlt csütörtökön Oroszország déli és szibériai régióból öt, múlt pénteken pedig Moszkva környékéről egy terrorcsoport felszámolását jelentette az FSZB.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója április lején közölte, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el, és hogy a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni. Mint akkor el mondta, hogy az idei első negyedévben hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét, és 12 terrorista sejtet számoltak fel.
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 16:01
NATO-csúcs - Szakértő: a tervezést, a koordinálást segítheti a NATO a terrorellenes harcban
A NATO tagországainak vezetői brüsszeli csúcstalálkozójukon megegyeztek abban, hogy az észak-atlanti szövetség csatlakozik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalícióhoz. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tájékoztatása szerint a tagállamok a nemzetközi koalícióhoz csatlakozással kinyilvánították szándékukat, hogy megerősítik a terrorizmus elleni harc melletti elkötelezettségüket.

A megegyezés szerint a katonai szövetség konkrét katonai műveletekben nem vesz részt a terrorcsoport tevékenysége által érintett egyetlen területen sem. A szövetség felügyeleti rendszerei révén ugyanakkor információval segítik a koalíciót az Iszlám Állam erőinek felszámolását célzó tevékenységében, a jövőben pedig a terroristacsoportok tevékenységét figyelő hírszerzőcsoport is megkezdi működését a brüsszeli központban.

Szenes Zoltán felidézte: 65 ország - köztük az európai országok többsége - és 3 szervezet: az Európai Unió, az Arab Liga és az Interpol vesz részt a terrorszervezet elleni
velemenyezd, 2017. május 26. péntek, 08:31
NATO-csúcs - Stoltenberg: az Egyesült Államok teljes mértékben elkötelezett a NATO mellett
be a vállalások teljesítésére. Ebben átlátható módon szerepelnie kell, hogy a tervezett kiadások megfelelnek az egyeztetett védelmi céloknak.

Stoltenberg szólt arról is, hogy a tagállamok megerősítették a terrorizmus elleni harc melletti elkötelezettségüket. A tagországi vezetők megegyeztek abban is, hogy az észak-atlanti szövetség csatlakozik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalícióhoz. A katonai szövetség azonban konkrét katonai műveletekben nem vesz részt a terrorcsoport tevékenysége által érintett egyetlen területen sem.

A NATO főtitkára emlékeztetett arra, hogy a NATO már sok éve részt vesz a terrorellenes küzdelemben, egyebek között azáltal, hogy katonai műveletet indított Afganisztánban közvetlenül az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadásokat követően. Azt mondta, hogy a terrorizmus elleni küzdelem egyik legjobb fegyvere a helyi erők kiképzése, ezért jelenleg 13 ezer NATO-katona tart kiképzést Afganisztánban, és a szövetség
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 23:25
NATO-csúcs - Stoltenberg: a NATO-csúcs a transzatlanti katonai szövetség egységét hangsúlyozza
A főtitkár elmondta: a NATO a csúcstalálkozón kinyilvánítja csatlakozását az Iszlám Állam megdöntésén munkálkodó nemzetközi koalícióhoz.

Hozzátette: noha a NATO valamennyi tagországa része a koalíciónak, a katonai szövetség konkrét katonai műveletekben nem vesz részt a terrorcsoport tevékenysége által érintett egyetlen területen sem. A szövetség a közös munka során arra összpontosítja majd figyelmét, hogyan tudja segíteni a koalíció munkáját, miként lesz képes kiszélesíteni a helyi erők képzését és kapacitását. Emellett minden rendelkezésre álló eszközzel segíteni fogja az információcserét a nemzetközi koalíciónak az Iszlám Állam erőinek felszámolását célzó műveleteihez.

A főtitkár úgy fogalmazott, hogy a NATO csatlakozása a nemzetközi koalícióhoz hathatós politikai üzenetet hordoz, a tagországok megerősítik elkötelezettségüket a terrorizmus elleni küzdelem mellett.

Stoltenberg elmondta azt is, hogy a brüsszeli csúcstalálkozón a NATO-tagországok vezetői cselekvési tervet fogadnak el a
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 15:23
NATO-csúcs - Stoltenberg: a NATO csatlakozik az Iszlám Állam elleni küzdelemhez
Hozzátette viszont, hogy a katonai szövetség konkrét katonai műveletekben nem vesz részt a terrorcsoport tevékenysége által érintett egyetlen területen sem.

Stoltenberg úgy fogalmazott, hogy a nemzetközi koalícióhoz való NATO-csatlakozás hathatós politikai üzenetet hordoz, a tagországok megerősítik elkötelezettségüket a terrorizmus elleni küzdelem mellett.

Emlékeztetett, hogy a NATO már sok éve részt vesz a terrorellenes küzdelemben, egyebek között azáltal, hogy katonai műveletet indított Afganisztánban közvetlenül az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadásokat követően. Stoltenberg azt mondta, hogy a terrorizmus elleni küzdelem egyik legjobb fegyvere a helyi erők kiképzése, ezért jelenleg 13 ezer NATO-katona folytat kiképzést Afganisztánban, és a szövetség hasonló támogatást nyújt az iraki erők számára is.

A főtitkár arról tájékoztatott, hogy a NATO felügyeleti rendszerei eddig is információt szolgáltattak a nemzetközi koalíció számára az Iszlám Állam
velemenyezd, 2017. május 25. csütörtök, 10:51
Krónika 3. rész (Iszlám Állam elleni fellépés)
HM: 200 főre nőhet az iraki misszióban részt vevő honvédek számaVargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, a kétharmados támogatást igénylő országgyűlési határozati javaslat felhatalmazást adna arra, hogy a Magyar Honvédség 2019. december 31-ig nagyobb létszámmal, legfeljebb 200 fővel - váltási időben 400 fővel - folytassa tevékenységét Irakban.

Azt mondta, a kormány eltökélt szándéka, hogy szövetségi rendszerben minden rendelkezésére álló eszközzel fellépjen a veszélyhelyzetek ellen.

Emlékeztetett arra, az Iszlám Állam 2013-as megalakulásától kezdve nagyon jelentős területeken vette át az uralmat Szíria keleti és Irak északnyugati részén. Az Iszlám Állam ezeken a területeken más vallási felekezetek tagjai ellen szisztematikusan hajtott végre emberi jogi jogsértéseket, népirtást és más emberiesség elleni bűncselekményeket - tette hozzá, jelezve, hogy a terrorszervezet más országokban is követett el terrorcselekményeket.

Vargha Tamás
velemenyezd, 2017. május 04. csütörtök, 11:52
Nagygyűlés Brüsszelben az asrafi tábor lakosaiért való aggodalom jegyében
állt, amelyet az amerikai hadsereg biztosított. Ezt a feladatot az amerikaiak időközben átadták az irakiaknak, de minden jel szerint kecskére bízták a káposztát.

A keddi brüsszeli nagygyűlésen Tom Ridge, aki a 2001. szeptember 11-i merényletek után létrehozott amerikai belbiztonsági minisztérium első vezetője volt, felszólította Barack Obama elnököt: gondoskodjon arról, hogy az Egyesült Államok állja a korábbi szavát, és megvédi az asrafiakat, a népi modzsahedek szervezetét pedig vegyék le a terrorcsoportok listájáról. Az Európai Unió már korábban elismerte, hogy ez az emigráns iráni szervezet letett az erőszak alkalmazásáról, és immár nem indokolt a terrorszervezetként való nyilvántartása.

Tom Ridge-dzsel azonos módon foglalt állást Michael Mukasey volt amerikai igazságügyi miniszter, valamint Howard Dean, az amerikai Demokrata Párt korábbi elnöke is. A jelen lévő európai politikusok közül ugyanilyen álláspontot fejtett ki Peter Van Rompuy, az Európai Tanács elnökének, Herman Van Rompuynek a
velemenyezd, 2011. október 18. kedd, 20:57
Képek, videók
Az erdő bölcsessége.jpg
pacsakute
2020. július 02. csütörtök, 16:19
Az ernyő legyen veletek .
pacsakute
2020. június 28. vasárnap, 23:06
Az utak.png
liliana01
2020. június 27. szombat, 22:40
nincs az a sérelem.jpg
liliana01
2020. június 16. kedd, 08:46
Segítségem az Úrtól van
dandej
2020. június 08. hétfő, 12:42
Nők a bányákban az 1950-e
furaila
2020. június 06. szombat, 01:17
Az Úr szemei az igazakon
dandej
2020. május 26. kedd, 16:51
Hősök tere az ünnepi megn
furaila
2020. május 25. hétfő, 23:18
az önmagunkról alkotott k
liliana01
2020. május 25. hétfő, 12:29
Az igazmondás.jpg
pacsakute
2020. május 22. péntek, 22:25
Hegedű szól az éjszakában
menusgabor
2020. május 22. péntek, 21:03
Az Úr vezet szüntelen
dandej
2020. május 21. csütörtök, 20:15
Alekszandr Szergejevics P
sanci81
2018. január 15. hétfő, 18:43
Alekszandra.jpg
bbbarbara
2014. szeptember 26. péntek, 20:11
Tizenkilencen alekszandr
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.