Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:35 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Feldman Zsolt: az uniós agrártámogatásokat továbbra is előlegként kaphatják meg a gazdák
Az államtitkár kiemelte, hogy az előlegek kifizetésének számos ellenőrzési feltétele van, meg kell találni a módot arra, hogy ezeket a járványhelyzetben is el lehessen végezni. Erre vonatkoztak a magyar javaslatok.

A termelők biztonságát szolgálja az előlegek kifizetésének lehetővé tétele, hiszen csaknem évi 800 milliárd forintot tesz ki ezek összege - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy a legfontosabb feladat a lakosság élelmiszerellátásának biztosítása, ami megtörtént. Ugyancsak fontos a szállítmányozás fenntartása, amire meghozták a szükséges döntéseket európai szinten is, ezt a helyzetet szintén áttekintették az uniós agrárminiszterek - közölte Feldman Zsolt.
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 21:24
Szijjártó: 2021 januárjától érkezhet katari földgáz Magyarországra
Hozzátette, a horvátok felől már idén év végétől lehetőség lesz gázt szállítani Magyarországra.

A miniszter elmondta, hogy a Katarral való együttműködés alapvetően át fogja alakítani a közép-európai gázellátás biztonságát. Jelenleg ezen országok jelentős része egyetlen forrásból tudja beszerezni a gázt, de a katariak mára a világ első számú LNG-exportőreivé váltak, éves szinten 100 milliárd köbméternél több gázt exportálnak, és ezt a következő években 145 milliárd köbméterre tervezik növelni.

"A katariak kifejezték egyértelmű nyitottságukat arra, hogy tárgyalásokat kezdjenek Magyarországgal a Horvátországon keresztül Magyarországra irányuló szállításokról. 2021-től akár a katari gáz is megjelenhet majd a magyar energiamixben, hozzájárulva ezzel a magyar energiaellátás biztonságához és az árak még kedvezőbbé tételéhez" - húzta alá Szijjártó Péter.

Minél több forrásból tudunk gázt vásárolni, annál nagyobb biztonságban vagyunk, és annál olcsóbban tudunk gázt venni - magyarázta a
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 12:01
Farkas Sándor: már százezren aláírták a magyar gazdák érdekében indított petíciót
Farkas Sándor a sajtótájékoztatón azt mondta, az Európai Bizottság (EB) 2020 után számottevően, 15-20 százalékkal csökkentené az agár- és vidékfejlesztési támogatásokat. Ez jelentősen rontaná a magyar mezőgazdaság fejlődési lehetőségeit, az élelmiszer-előállítás biztonságát és az ágazat munkaerőmegtartó-képességét - mutatott rá.

Az államtitkár hangsúlyozta: a magyar kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy az agráriumtól elvont forrásokat az EB migrációs politikára fordítaná.

A százezer támogató azt jelenti, hogy a magyar gazdák és a termőföld védelmében indított petíciót nemcsak a közvetlen érintettek, hanem a társadalom széles rétegei támogatják - közölte az államtitkár, hozzátéve: ez olyan háttér, melyre oda kell figyelnie az Európai Bizottságnak is.

A kormány - a gazdaképviseletek bevonásával - szoros egyeztetést folytat más uniós tagországokkal. Erre azért is szükség van, mert a támogatások szűkítése mellett az EB olyan feltételeket támasztana, amelyek jelentős mértékben
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 11:31
Átmeneti mentességet kapnak egyes fertőzött másodvetések a növényvédőszer-használati tilalom alól
A tájékoztatás szerint ha egyes károsítók olyan mértékben felszaporodnak, hogy az már a szomszédos termelők növényvédelmi biztonságát veszélyeztetik, és védekezni szükséges ellenük, egy uniós iránymutatás szerint a tagállamok ezeket vis maior eseményként ismerhetik el.

A hazai zöldítési szabályokat leíró rendelet megteremti a lehetőségét annak, hogy a meghatározott valamely esemény bekövetkezésekor a növényvédőszer-használati tilalom vagy fenntartási kötelezettség alól mentesüljenek a mezőgazdasági termelők. Ilyen esetben, ha a mezőgazdasági termelő vis maior körülmény miatt nem képes eleget tenni jogszabályban előírt kötelezettségeinek, a támogatásra való jogosultsága megmarad. A követelmények nem teljesítése miatt sem büntetéssel, sem szankcióval nem sújtható és úgy kell tekinteni, hogy a bejelentett ökológiai jelentőségű területre előírt kötelezettsége teljesült.

A károsítók vis maior esetként értékelhető felszaporodásakor a hatósági bejelentést az illetékes növény- és talajvédelmi
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 10:21
Lavrov: Moszkva kész lenne gázt szállítani Európába a Török Áramlaton keresztül
Lavrov elmondta, hogy a nyugat-balkáni orosz energiaprojektek megvalósítása a régió országaival megkötött megállapodásoktól függ majd. Hozzátette, az együttműködés egyik alapvető feltétele az, hogy abba nem fognak kívülről beavatkozni, miként az a Déli Áramlat esetében történt.

A Gazprom orosz gázipari vállalat több európai partnerével azt tervezte, hogy Ukrajna elkerülésére Déli Áramlat elnevezéssel a Fekete-tengeren át, Bulgária irányában évi 63 milliárd köbméteres kapacitású vezetéket épít. A projekttől az Európai Bizottság elutasító álláspontja miatt Moszkva 2014 decemberében elállt, majd a Török Áramlat vezeték megvalósításába kezdett. Az évi 15,75 milliárdköbméteres kapacitású vezeték egyik vezetékága Törökországot, a másik pedig az Európai Unió országait látná el.

Az orosz diplomáciai tárca vezetője az épülő déli gázfolyosóval kapcsolatban azt hangoztatta: Moszkva tisztességes, piaci alapon kész konkurenciaharcot folytatni más termelőkkel és szállítási útvonalakkal.

Lavrov közölte,
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 16:12
Krónika 4. rész (kérdések)
valaki.

Célként jelölte meg, hogy a vonatkozó egyezményt Ukrajnával felváltsa egy modernebb. Az új egyezmény elfogadásának elhúzódását az ukrán politikai instabilitással indokolta.Jobbik: biztonságban vannak-e a betegek a sürgősségi osztályokon?

Lukács László György (Jobbik) az orvosi kamara felmérésére hivatkozva beszélt arról, hogy a hatszáz dolgozó helyett 140 szakvizsgázott sürgősségi orvos dolgozik ezeken az osztályokon. Ez az állapot nemcsak törvénytelen, hanem a betegek biztonságát is veszélyezteti - mondta, azt kérdezve, biztonságban vannak-e a betegek és a dolgozók a sürgősségi osztályokon?

Rétvári Bence furcsának nevezte, hogy az a képviselő beszél erről a problémáról, amelynek cége orvosokat közvetített külföldre.

Közölte, a kormány elkészítette a választ a kamarának. Jelezte, fizetésemelési és ösztöndíjprogramokat indítottak, márciustól pedig duplájára emelkedett a sürgősségi ellátás finanszírozása.Az LMP a római-pari beruházást
velemenyezd, 2017. március 27. hétfő, 15:17
A hegyközségek tanácsa tervet dolgoz ki a szőlőértékesítés szabályozására
A tájékoztatás szerint pontosabb árprognózis és mintaszerződés garantálná a szőlő- és bortermelők biztonságát, a szőlő- és borágazati stratégiával összhangban álló, az idei szüretre már érvényes új szabályok tervezetét a szervezet keddi tanácsülésén vitatták meg.

Az új számítási módszertan bortípusonként határozná meg az irányadó felvásárlási árakat, külön kezelve az eredetvédelmi kategóriákat is. A számítások a várható termésre és az aktuális készletekre vonatkozó adatok mellett az elmúlt évi felvásárlási árakat és a termelési költségeket is figyelembe vennék - közölte az HNT.

Az elképzelések szerint a készletek pontos meghatározása érdekében a 100 hektoliternél több bort előállító termelőknek június 15-éig kell elkészíteniük a május végi állapotra vonatkozó készletfelmérésüket. Az adatokat a hegybíróknak kell majd megküldeni, a meghatározó helyi fajták tavalyi felvásárlási árait szintén a hegybírók gyűjtenék be - mondta el Légli Ottó, a HNT elnöke.

A közlemény szerint a HNT tanácsülésén
velemenyezd, 2017. február 21. kedd, 19:14
Több mint 1,7 milliárdból bővítette bicskei húsüzemét a Spar
oktatására, az utánpótlás biztosítására, a szakképzésben való részvételre, valamint az ágazati tudásbázis megőrzésére. Megjegyezte, hogy a minisztérium támogatja a képzőhelyek és a termelők közötti együttműködést, a tárca fenntartása alá tartozó intézmények keretszámainak szükség szerinti megemelésével pedig biztosítani igyekszik a szakember-utánpótlást.

Zsigó Róbert szerint a 2013-ban elfogadott élelmiszerlánc biztonsági stratégia csak akkor garantálhatja az élelmiszerek jó minőségét és a fogyasztók biztonságát, ha az élelmiszerláncban dolgozók modern szaktudással rendelkeznek.

Erwin Schmuck, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy tavaly Berlinben mindössze 8 hentes szakember végzett, de Magyarországon is jelentős szakemberhiány alakult ki. Az oktatóközponttal ezen szeretnének javítani.

A cégvezető emlékeztetett arra, hogy a három osztrák család tulajdonában lévő cégcsoport 1963-ban nyitotta első húsüzemét Grazban, azóta 8 húsüzemük működik. Ezek közül a legfiatalabb, a
velemenyezd, 2016. május 04. szerda, 13:41
Lázár: a kormány kész a tárgyalásra a köznevelés ügyében
segíteni akart a térségnek. Ha most is érkezik felkérés a NATO-n keresztül, Magyarország kész az együttműködésre, de eddig még nem jött konkrét felkérés - hangsúlyozta.

Az alaptörvény-módosítás lehetőségét illetően a miniszter kifejtette: legitim vita, hogy milyen mértékben lehet korlátozni az egyéni szabadságjogokat a rend fenntartása érdekében, de úgy látja, a módosítás hiányában a honvédség csak nehéz, bürokratikus körülmények között segíthet a rendőrségnek, ami gyengítheti a mindennapok biztonságát.

Lázár János szerint "az országgal tolnak ki", akik nem támogatják, hogy képesek legyenek a rendet fenntartani, a bajt megelőzni és garantálni a biztonságot. Az ellenzéki pártok pártpolitikát visznek egy biztonságpolitikai kérdésbe, ami túl nagy kockázat ebben a helyzetben - fűzte hozzá.

Arra is kitért, hogy egy politikusnak nem lehet befolyásolnia a bíróságok működését, nem szabad nyomást gyakorolnia, de az elmúlt időben több döntés is nagymértékben felháborította az embereket. Senki nem akarja
velemenyezd, 2016. február 04. csütörtök, 16:21
Orbán: az Oroszországgal szembeni szankció politikája ellentétes a magyar nemzeti érdekkel
és Oroszország megtárgyalja együttműködése jövőjét, távlati terveit, amelyek között fontos kérdést jelent Ukrajna is.

Magyarország védelmi szerepéről szólva, "a sikerek mellett a nehézségekről" is beszélt a kormányfő. Kijelentette: Magyarország NATO-tagságának feltétele, hogy az éves össztermék értékének 2 százalékát költse katonai kiadásokra, ehhez képest Magyarország 1 százaléknyit fordít erre. "Joggal tesznek szemrehányást nekünk a szövetségeseink, hogy mi egy olyan ország vagyunk, amely a biztonságát javarészben a NATO-tagságból meríti, miközben nem tartjuk be a közös biztonság fenntartásához szükséges költségekhez való hozzájárulásunkat" - értékelte.

Az iraki helyzetről szólva Orbán Viktor elmondta: az augusztus végi uniós miniszterelnöki csúcsértekezleten kezdeményezni fogja, hogy felhívják az uniós polgárok figyelmét arra, "véres vallásháború formájában keresztényüldözés zajlik" a térségben. Szerinte ezzel Európa nehezen tud mit kezdeni, mivel jelentős mértékben elvallástalanodott.
velemenyezd, 2014. augusztus 15. péntek, 09:20
Elkészült a Békés megyei sertésstratégia második fejezete
önkormányzat az országban elsőként fogott hozzá egy komplex stratégiai terv kidolgozásához. Az elkészült dokumentum szakmai választ ad arra, hogyan lehet a jelenlegi évi 260-280 ezer vágósertést öt év alatt egymillióra növelni Békésben 5500 anyaállat folyamatos termelésbe állításával, korszerű genetika és tartástechnológia alkalmazása mellett. A tervezet szerint szükség van egy korszerű, évi egymillió sertést feldolgozó új vágóhídra, amit Gyulán építenek fel. A vágókapacitás bővítése a termelők piaci biztonságát szolgálja és a fogyasztók ellátását helyben termelt, minőségi tőkehússal. Hozzátette: készül a stratégia utolsó fejezete, ami a sertésvertikum valamennyi szereplőinek szövetkezeti rendszerben történő működéséről szól.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára a sajtótájékoztatón példaértékűnek nevezte a Békés Megyei Önkormányzat munkáját a sertéságazatért. Hangsúlyozta: a kormány elkötelezett az állattenyésztési ágazat fejlesztése mellett. Pályázatokkal
velemenyezd, 2014. augusztus 07. csütörtök, 17:45
Adótörvények - A VHT és a Hússzövetség az Országgyűléstől kéri az áfa csökkentését
"szektor" túlnő a belföldi szereplőkön, ide tartozik a behozatal jelentős része is.

Az európai összehasonlításban kiemelkedően magas, 27 százalékos áfakulcs mellett az adó egy részét vagy egészét eltitkoló, azt be nem fizető vállalkozások olyan mértékű piaci előnyhöz jutnak, amivel a legálisan működő cégek, termelők képtelenek versenyezni. Egyes területeken a szakmai konszenzus már 30-50 százalék közé teszi az adómentesen forgalomba került termékek arányát.

Az élelmiszeripari termelés biztonságát és meghatározó piacát minden országban a belföldi lakossági fogyasztás jelenti. A 27 százalékos áfa fenntartásával a magyar hús- és baromfiipari szereplők számára ez a piac megszűnhet a legális belföldi vállalkozások termelési helyzetének erősítése nélkül.

Az 5 százalékos általános forgalmi adó esetén a feketegazdaság jelentős zsugorodásárára és a legális vállalkozások gazdasági szerepének erősödésére lehet számítani. Ez egyben személyi jövedelemadó (szja) és egyéb adók, járulékok és díjak jelentős
velemenyezd, 2013. október 30. szerda, 15:19
1/3
Képek, videók
donna-feldman-picture- 2.j
cicuska40
2010. szeptember 08. szerda, 15:47
Az államtitkár
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:11
allamtitkarok cseréje.jpg
agica2004
2014. június 13. péntek, 11:36
Nyitrai Zsolt államtitkár
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:30
Elöleg 01.jpg
chillik
2016. október 05. szerda, 03:28
Elöleg 02.jpg
chillik
2016. október 05. szerda, 03:27
előleg
eva6
2016. március 03. csütörtök, 19:03
eloleg.jpg
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:12
Ez az előleg
sanci81
2014. december 21. vasárnap, 19:59
Tavaszi előleg
agabor4
2010. május 26. szerda, 20:50
Babi köszönetet modott
csalogany13
2013. november 11. hétfő, 17:10
Javaslatok Karácsonyra
pacsakute
2014. december 20. szombat, 18:04
Javaslatok
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.