Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:43 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 4. rész (interpellációk)
Pusztaottlakán 21,3 millió forintot költöttek a programra, amihez képzés is kapcsolódik.

A képviselő nem fogadta el a választ, a Ház azonban igen, 104 igen szavazattal, 29 nem ellenében.LMP: állítsák le a Balatont tönkre tevő projekteket!Szél Bernadett (LMP) szerint a kormány két kétes beruházással elherdálja a Balaton értékeit, ezért azok leállítását sürgette. Szerinte mind a balatonfűzfői vízi vidámpark, mind a balatonfenyvesi kikötő ellentétes a jogszabályokkal és károsítja a természetet.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter válaszában kifejtette, hogy a fűzfői projekt egyelőre csak egy elképzelés, semmilyen eljárás nincs ezzel kapcsolatban folyamatban. A vitorláskikötőre vonatkozóan 3 éve tettek közzé hirdetményt, azt sem a helyben élők, sem az önkormányzat, sem az LMP nem kifogásolta, a civil szervezetek nem kívántak részt venni a környezetvédelmi eljárásban, így a határozat jogerős. A tárcavezető demagógnak minősítette az ellenzéki politikus felvetéseit.

Szél
velemenyezd, 2016. március 16. szerda, 17:16
A farsang története
követően végül - a keresztény egyház is elfogadta, és keresztény elemekkel ruházta fel. Bár a farsang hazája Olaszország, Magyarországon a német fasching szót vettünk át a karnevál helyett ezen időszak, és a hozzátartozó hagyományok megnevezésére. Nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően néphagyományokra épül.

A farsangot a mulatozás, lakomák, vidámság, életöröm, szórakozás, bolondozás, tánc, bálok jellemzik, azaz az önfeledt ünneplés a húsvéti böjt előtt. A gazdag lakomákkal a természetet kívánták bőségre ösztönözni. Hagyományosan ilyenkor tartották az esküvőket is. A legismertebb farsangi népszokások az asszonyfarsang, alakos játékok, farsangi jelmezek, köszöntők, farsangtemetés. Farsanghoz kötődik egyik legérdekesebb népszokásunk, a mohácsi busójárás is. Az ételek közül Magyarországon tipikusan a húsételek, kocsonya, káposzta és a farsangi fánk terjedtek el.

A farsang utolsó napja húshagyó kedd, és a másnap, hamvazó szerda, már a nagyböjt első napja. Ezt egy napra
klementinagidro, 2016. február 03. szerda, 15:29
A farsang azon időszak,
elemekkel ruházta fel. Bár a farsang hazája Olaszország, Magyarországon a német "fasching" szót vettünk át a karnevál helyett ezen időszak, és a hozzátartozó hagyományok megnevezésére. Nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően néphagyományokra épül.A farsang utolsó napja húshagyó kedd, és a másnap,
klementinagidro, 2016. január 28. csütörtök, 18:46
Új koncepcióval nyílik meg a felújított párizsi Embertani Múzeumban
hasonló.

A tárlat mindvégig a korabeli környezetében mutatja be az embert. A nyolcvan képernyővel és videójátékkal ellátott tárlaton a látogató felfedezheti a korabeli főzési szokásokat, megérintheti a tárgyak egy részét, kezet foghat egy csimpánzzal, zenét hallgathat, egy szenegáli kisbuszba beülve pedig Dakarban érezheti magát az ablakokba épített képernyőkön feltűnő képsoroknak köszönhetően.

"Az ember a neolitikumtól kezdett hatással lenni a földre, amikor megpróbálta megszelídíteni a természetet. Ez demográfiai robbanással járt, és megjelentek a betegségek" - hívta fel a figyelmet a kurátor. A tárlat végén ezért azzal a kérdéssel szembesül a látogató, hogy mivé lett az ember a technológiai fejlődéssel, a Föld javainak kizsákmányolásával, a biodiverzitás veszélybe kerülésével.

Az Embertani Múzeum teljes átalakításának ötlete azok után merült fel, hogy a gyűjtemény harmada, közel 300 ezer tárgy átkerült az afrikai és ázsiai művészeteket bemutató Musée du Quai Branly-ba, amely 2006-ban
velemenyezd, 2015. október 16. péntek, 12:12
6. fejezet A S Z E R E L E M E R E J E ( 6. rész )
X/A
Zsuzsi ébredt elsőnek. Görcsölésre eszmélt. Ijedten ült fel. Ilyenkor szükséges holmit rejtő neszesszerét Péter annak idején Imréék fürdőszobájában felejtette, s azóta nem volt ideje pótolni. Gondolt egyet, s kiugrott az ágyból. Hátha Rózsi szekrényeiben talál valami alkalmatosságot. A hálóban feltúrta a szekrényeket, de nem járt sikerrel. Talált másféle holmit. Nem veszi észre, vagy nem találja különösnek, ha Rózsi nem a fehérneműs dobozában tartja. Egy kicsi, kopott fadobozka volt, benne filléres dolgok. Vásári gyűrű, keményre érett mézeskalács szívecske fele, s egy félig elmosódott képeslap. Messziről jött, sok-sok évvel azelőtt adták postára. Feladója azt írta, hogy azért ment világgá, mert nem akart egy koldusból kettőt csinálni. Elgondolkodva nézegette, s első pillanatokban úgy hitte, megértett valamit nagynénje viselkedéséből. Ha megőrizte az emlékeit, nagyon fontos volt a fiú. Talán akkoriban meghalt benne valami.
Megrázta a fejét. Nem, ez sem lehet mentség! Igaza van Péternek,
suzymama, 2015. március 14. szombat, 17:54
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /42.fejezet/
ellátogatott Hszi-men Csing sírjához. A társasághoz csatlakozott még
Holdasszony bátyja és annak felesége is. Mihelyt kiértek a város szűk utcáiból, dúsan zöldellő
rétek és mezők tárultak ki elragadtatott tekintetük előtt, tarka virágok pompáztak mindenfelé
szemkápráztatóan, s bármerre néztek, az ösvényeken és utakon vidám, boldog
embercsoportok élvezték a beköszöntő új nap tavaszi ragyogását. Melyik évszak vetekedhetne
a kedves tavasszal? Azon napok egyike volt, melyen az ember a természetet, a világot és
mindent, mindent sokkalta szebbnek lát, melyen a nap nemcsak ragyog, hanem ,,nevet" is, a
szél ,,lenge zefírnek", a nyomorúságos gebe ,,nemes paripának", az országút pora ,,illatos
virágpornak" tetszik; az a nap volt, melyről a költő így énekel:


Csing-ming nap! - a réten
áldozati illat,
széttépett halottpénzt
kerget langy fuvallat.
Zöld gyepen, virányon
vígan
scorpionsrose, 2014. szeptember 29. hétfő, 09:32
SZÉP ASSZONYOK EGY GAZDAG HÁZBAN /25.fejezet/
Hszi-men Csing lecsap Hatodik Vangra.
Egy havas éjszakán
Aranylótusz a pi-pát pengeti


Néhány nappal Kedvenc elutazása után Hszi-men Csing egy este váratlanul megjelent
Feng anyónál az Oroszlán utcában. Mindenekelőtt egy ezüstöt csúsztatott a markába.
- Tedd el, tekintsd Han kislánya ügyében kifejtett szolgálataid jutalmának. Jártál már azóta a
feleségénél?
- Minden áldott nap meglátogatom, nehogy túlságosan elhagyatottnak érezze magát. Az
első két-három napban nagyon szerencsétlen volt, és szüntelenül sírt. De most végre
megnyugodott. Érdeklődött, hogy megkaptam-e már a közvetítői díjat. Azt válaszoltam, még
nem jártam önnél, nem akartam terhére lenni, hiszen amúgy is eléggé lefoglalják a hivatalos
tennivalók, de ön már megígérte nekem, hogy mihelyt Han úr hazajön a fővárosból,
tisztességesen kárpótolni fog.
- Ez magától értetődik. De volna itt még valami - gyorsan körülnézett,
scorpionsrose, 2014. szeptember 24. szerda, 14:49
szeretettel
Sakura - Japanese Folk Music

Szép Ernő: Eszmélet

Mit kéne az emberekkel mívelni. A rosszaság, vagyis a butaság tán csak betegség, hiszen nincs abnormálisabb valami, mint hogy nem csudálkozik, nem élvezi a természetet, a Teremtést valaki, mint hogy nem tart itt valami szűntelen ünnepet, aminek nem kell munkaszünettel járni, sőt amely ünnepnek szépséges érzetében annál könnyebben, vígabban, vigasztalódottabban végezheti a dolgát. Nem lehet természetellenesebb valami, mint hogy ne legyen elfogódott az ember a hozzá hasonlatos élőlényhez közel, hogy ne eszmélje annak is a gondjait, a vágyait, a halálra való rendeltetését. Az a Carrel professzor megállott a kutatásai végeztével. Pedig a test és lélek egységének a konkluziója csak az lehet, kisütni, hányadik agykéregben, melyik dúcban, mirigyben fészkel a
sayuri, 2014. január 03. péntek, 12:12
szeretettel
kívül másnak is, vajon rajtuk kívül tud-e másra is gondolni, vagy nem akar semmi más lenni, mint Mamácska, aki esténként kedvesen vigyáz a lámpa békés fénykörében dolgozgató családra?

Végre elindultak az erdőbe, s mikor maguk mögött hagyták a tó körül futó gondosan ápolt, öntözött, homokos sétányokat, melyeken mindennap megújuló árkokat vágnak a körbe kerengő kocsik, a lombfalak csodálatos díszlete, a szabályozott vizek és virágos sziklák mögött végre megtalálták az igazi erdőt, a tiszta természetet, a lombokat, indákat hajtó sűrű zöldet, a keskeny utakat, a csobogó forrásokat s a lombok között rejtőző búvóhelyeket. Ez itt a kisemberek, a szegények erdeje, kiserdő a nagy mögött.

Tó csillant a füzek alatt: tavirózsa, békalencse úszott a tükrén, itt-ott világos selyemszalag, a lombokon át beszűrődő napsugár fénylett rajta, a vízipókok lábnyoma mint megannyi gyémántkövecske, villant a szalagon.

A lejtős parton telepedtek le, a sűrű, de még zsenge lombok alatt. A kisasszonykák
sayuri, 2013. július 31. szerda, 15:15
Nincs Cím
PUSZTALAK

A nagy síkon, mely a Tisza és Duna között terjed el, körülbelül egyforma távolságban mind a két folyótól, még távolabb minden országúttól és várostól, fekszik Pusztalak, a megyei összeírás és geográfiai kézikönyvek szerint egyike az ország nagyobb pusztáinak, de melyet mindenki, kit mostoha sorsa a homokbuckák és lápok közé vezetett, melyek azt minden oldalról környezik, tisztességes falunak tartana; még hegyestornyú templom sem hiányzik, s ha van valami, mi azt a szomszéd helységektől megkülönbözteti, ez csak az úri lak és kastélyok nagy számában áll, csaknem azt mondhatnám, Pusztalak minden épületei között nem találni egy parasztházat.

Van gyékény és nádfedél akármennyi és sok helyen, hol a vakolás beesett, meglátszik, hogy a falak vályogból vagy vert földből készültek; de a tornác előtt álló oszlopok, a kettős ajtó, mely egyenesen a konyhába vezet, s ha más nem, egy pár zöldre festett zsalu vagy egy
sayuri, 2013. február 13. szerda, 09:15
szeretettel
kezdjem?

Életem érdektelen, rendes sorsú s története most nem fontos. Csak annyit jegyzek meg, hogy teljes életemben józan gondolkodású voltam, megfontolt, gyermekkoromban nem pajkosabb, mint más gyerek, iskolában jó tanuló, bár csínytől, pajkosságtól nem riadtam vissza. Igaz, hogy soha sem én voltam az, aki a tréfákat kieszelte, de szívesen vettem, ha pajtásaim részvételemet kívánták.

Rendszerető vagyok, kissé lassú mozgású, lassú gondolkozású is, néha szórakozott, szeretem a jó olvasmányt s a természetet. Barátaimat mindig hívtam sétára, kirándulásra, de soha nem jöttek s így én is kénytelen voltam a városban, kávéházban lebzselni.

Ámbátor hisz egyedül is mehettem volna! Vajon miért nem mentem soha?

Az ügyvédi pályára készülök... készültem...

Soha nem hittem magamat okosabbnak, mint amilyen vagyok, láttam tisztán hogy mit tudok, mit nem s bíztam abban, hogy amit elvállalok, el is végzem. Jól ismertem magam és...

Vajon jól ismertem-e magamat?
sayuri, 2012. április 07. szombat, 11:43
1/3
Képek, videók
Szél Bernadett.jpg
megyerimihaly
2015. február 26. csütörtök, 07:43
Fazekas Sándor_FM miniszt
megyerimihaly
2013. július 07. vasárnap, 18:55
Fazekas Sándor
megyerimihaly
2012. december 02. vasárnap, 17:41
Balatonfűzfői tojásfa.jpg
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:04
balatonfüzfői pihenő.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 08. vasárnap, 16:34
Balatonfenyvesi találkozó
borcsimama
2009. július 13. hétfő, 15:56
baba projekt.jpg
agica2004
2014. augusztus 30. szombat, 14:43
üveg projekt.jpg
katicacska
2012. november 05. hétfő, 15:52
projekt
kandikamera
2011. november 23. szerda, 11:32
Márton- heti projekt (66)
bartokiovi
2011. november 15. kedd, 23:02
Márton- heti projekt (65)
bartokiovi
2011. november 15. kedd, 23:02
Márton- heti projekt (64)
bartokiovi
2011. november 15. kedd, 23:01
Márton- heti projekt (63)
bartokiovi
2011. november 15. kedd, 23:00
Márton- heti projekt (62)
bartokiovi
2011. november 15. kedd, 23:00
Márton- heti projekt (61)
bartokiovi
2011. november 15. kedd, 22:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.