Belépés
2018. december 11. kedd | 50. hét | 345. nap | 11:03 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A dió és a gránátalma - érdekesség
stresszhez.

A növényt a stresszre adott válaszreakciók formálták. Ezért aztán nincs helye plusz vegyületeknek, színeknek vagy különleges formáknak. A növény megtesz mindent a túlélésért, és ezért lehetőségünk nyílik rá, hogy orvosságként használjuk fel.

Rudolf Steiner filozófus már rámutatott, hogy ugyanazok az erők, amelyek megbetegítik az emberi szervezetet, a növényeket is eltorzítják. Ezek a "torzulások", a forma és a szín, valamint az, hogy pontosan hol található meg a természetben, mind látható módon megmutatja, milyen környezeti hatásokat és betegségeket lehet az adott növénnyel gyógyítani és kezelni.

De ennél több is áll a háttérben. A szignatúratan megtanít arra, hogy "karakterológiai" szempontból is megfigyeljük a betegséget és az orvosságot, valamint hogy speciális minták vagy hasonlóságuk alapján azonosítsuk őket, ami a stresszre adott válaszreakciók miatt alakult ki így. Mindegyik növény önmagában egyedi és megismételhetetlen, de a minták mindig ismétlődnek. A
pacsakute, 2018. október 09. kedd, 19:24
A kókuszolaj jótékony hatásairól gomba esetén
bizonyos okok miatt, a fertőzés szétterjed és kialakulnak a különböző tünetek.

Miért használható hatékonyan a kókuszolaj a gombás fertőzésre?
Azért kiváló választás a kókuszolaj a gombás fertőzés kezelésére, mert rendkívül jó az összetétele. Az olaj gazdag három különböző típusú zsírsavban (laurinsav, kaprinsav és kaprilinsav), amelyek hatékonyan lépnek fel mindenféle gombás fertőzéssel, különösen a Candidás fertőzéssel szemben. Ezek a savak a legerősebb gombaölő anyagok, amelyek a természetben találhatóak, és mind megtalálhatóak a kókuszolajban. Emiatt természetes módon a kókuszolaj nagyon hatékony a gombás fertőzések kezelésében.

Hogyan hat?
A kókuszolaj gazdag különböző közepes láncú zsírsavakban, amelyek nem csak a gombák, de a baktériumok és vírusok ellen is jók. Mindegyik zsírsav máshogy hat a különböző fertőzésekre és organizmusokra. De ha mindegyik egyszerre van jelen, akkor a fertőzés jobban kezelhető, sőt, teljesen megszüntethető. Mivel a kókuszolaj tele van három
pacsakute, 2018. február 04. vasárnap, 22:34
Változnak a temetés szabályai
szokása. Magyarországon - és általában a nyugati kultúrkörben - évről évre magasabb az urnás temetések száma.

A városokban terjed inkább, semmint a hagyományokat jobban őrző vidéken. A nagyobb településeken eléri a 70-90 százalékot is, de országosan is a temetések több mint a fele urnás. Számszerűsítve: az idén a várhatóan 130 ezret közelítő elhunyt közül 72-75 ezret hamvasztanak.

A hamvakat egyre többen kérik ki és tartják otthon vagy szóratják szét a természetben. Ennek eddig nem volt jogi akadálya, viszont a terület tulajdonosától, kezelőjétől mindenképpen engedélyt kellett kérni hozzá. Ha pedig valaki úgy dönt, hogy az otthonában őrzi az urnát, akkor lehetővé kell tennie a közeli hozzátartozók időközönkénti látogatását.

Az otthon tartott hamvakat a hozzátartozók általában kegyelettel a lakás legszebb, legmeghittebb részén, a dísztárgyak, könyvek között őrzik. Előfordul az is, hogy a hamvakat tartalmazó urnát díszítik. Sőt olyan morbid ötletről is
horvathnemagdi, 2016. november 14. hétfő, 18:38
A tojás
tápanyagot tartalmaz?
1 db tojás: tényleg minden tápanyagot tartalmaz?
Napjainkban egyre gyakrabban nevezik szupertápláléknak a tojást. Egyáltalán nem véletlenül teszik, nézd meg, mi van benne!

A tojás rendkívül értékes táplálék, melyet az emberek ősidők óta ismernek és fogyasztanak. Vannak benne fehérjék, zsírok, vitaminok és ásványi anyagok. Összesen kétféle tápanyagban szenved hiányt.

Petesejt a tojásban

A tojás tartalmazza a madár petesejtjét, amely a természetben előforduló legnagyobb sejtek közé tartozik. A tojássárgája maga a petesejt, erre rakódik rá a petevezetékben a tojásfehérje, ami biztosítja a víz-, illetve fehérjetartalékot. A fehérjében lebegő sárgáját egy jégzsinórnak nevezett képlet rögzíti, valamint óvja a rázkódástól. A tojáshéj nem zárja el a petesejtet a külvilágtól, a benne lévő póruscsatornák biztosítják a légcserét, de ezen át baktériumok is bejuthatnak.

Mit tartalmaz egyetlen tojás?

A tojás kicsit olyat, mintha egy
lovaszmarika, 2016. május 01. vasárnap, 14:22
Kegyeleti erdőt alakítottak ki Agostyánban
Czumpf Attila elmondta, hogy a kegyeleti erdőben az elhunyt hamvait biológiai úton lebomló, környezetbarát urnában egy előzetesen kiválasztott fa gyökereinél helyezik el, és nevét a fa törzsén, időtálló táblán tüntetik fel.

Az emlékerdő nem a meglévő temetők és sírkertek konkurenciája, hanem egy befogadó alternatíva azok számára, akik az örök nyugalmat a természetben képzelik el.

A temetés felvétele minden esetben a temetkezési szolgáltatókon keresztül történik - tette hozzá az emlékerdő kezelője.

Az agostyáni ökofaluban kialakított 25 hektáros erdőterület az Esterházy-család idejében közbirtokossági erdő volt, 300 éves fák is találhatóak ott. A tájrészlet 2014-ben favágástól mentes örökerdő minősítést kapott. Az emlékerdőben 99 évre is meg lehet váltani a sírhelyek rendelkezési jogát.

Czumpf Attila elmondta, a területen még nem volt temetés, azonban az alapítvány korhűen újjáépít egy közelben feltárt Árpád-kori körtemplomot, és az épület köré a környék lakói már temettek.
velemenyezd, 2015. február 16. hétfő, 11:32
Mióta piál az emberiség?
alakult ki, mert az emberi genomnak nem volt elegendő ideje teljesen adaptálódni az alkoholhoz.

Egy másik modell szerint az emberősök már 80 millió éve elkezdtek alkoholt fogyasztani, amikor a korai főemlősök alkalmanként etanolban gazdag, rothadó, erjedt gyümölcsöket ettek. Ez a modell azt állítja, hogy a vonzódás az alkoholhoz akkor kezdett problémává alakulni, amikor a modern ember szándékosan erjesztette a táplálékot, mivel azzal jóval több etanolt állított elő, mint amennyivel a természetben találkozhatott volna. Az új tanulmány ezt a modellt támasztja alá.

Caarrigan és csapata a későbbiekben szeretné megvizsgálni, hogy a lehullott gyümölcsöknek mekkora az etanoltartalma, és felderíteni, az emberszabású főemlősök - úgymint csimpánzok és gorillák - hajlandóak-e eltérő etanoltartalmú erjedt gyümölcsöket fogyasztani. Ezenkívül más, az alkohol metabolizmusában szerepet játszó enzimeket is megvizsgálnának, hogy felderítsék, egyidejűleg, az ADH4-gyel együtt
menusgabor, 2014. december 04. csütörtök, 18:00
Ománi tehénorrú rája született a Nyíregyházi Állatparkban
A jelenleg körülbelül 25 centiméter hosszú utód kedd éjszaka jött világra, szerdán reggel pedig már csatlakozott az immár hét tagot számláló rája rajhoz - közölte Révészné Petró Zsuzsa állatparki szóvivő az MTI-vel.

A hatalmas, egyedenként 120 centiméter szárnyfesztávolságú ráják tavaly érkeztek a park Ócenáriumának félmillió literes medencéjébe. A szakemberek többször tanúi voltak a nőstényeket megharapó és azokat intenzíven kergető hím rája udvarlásának, azonban utódra még nem számítottak, mivel fogságban ritkán szaporodnak a tengeri porcos halak.

Az ománi tehénorrú ráják természetben kizárólag Omán partjainál találhatóak folyótorkolatok kevert vizében, valamint tengerpartok mentén a sekély vízben és a nyílt óceánban. Bár mérgük nem túl erős, rendelkeznek méregtüskével.

A ragadozó állatok fogai laposak, kiválóan alkalmasak a kemény házzal rendelkező puhatestűek feltörésére. Étlapjukon halak, tintahalak, csigák, kagylók, rákok és egyéb gerinctelenek szerepelnek, így a kis rája bébit is
velemenyezd, 2014. május 28. szerda, 10:32
Telítetlen zsírsavakban gazdag élelmiszereink
polcról? Cikkünk ehhez nyújt segítséget.

A zsírok - az olajokkal együtt összefoglaló néven lipidek - a szervezet legfontosabb energiaforrásait és -raktárait jelentik. Ahogy a fehérjék aminosavakból a szénhidrátok pedig cukor-alegységekből állnak, a lipidek is alegységek kombinációjából épülnek föl. Állnak egy glicerinmolekulából, mely egy kis "horgot" képez, és erre a kis "horogra" három nagy szénatomszámú zsírsav (általában palmitin-, sztearin-, vagy olajsav) tud csatlakozni.

A természetben előforduló zsírsavakból háromfélét különböztetünk meg: telített, egyszeresen -és többszörösen telítetlen zsírsavakat. A telített zsírsavak nem tartalmaznak szénláncukban kettős kötést, azaz a szénatom összes vegyértékét "telítik" a hidrogénatomok. Az egyszeresen telítetlen zsírsavak szénláncukban egy kettős kötést tartalmaznak, a többszörösen telítetlenek szénláncában pedig kettő vagy több kettős kötést találhatunk.

Kémiai felépítésükből adódik egy másik tulajdonságuk is, mely alapján már
tinka1951, 2014. február 08. szombat, 08:45
A vitaminok önmagukban nem működnek.
A vitaminok önmagukban nem működnek

CurrantsA természetben előforduló molekulák mindig egy összetett biokémiai környezetben találhatóak meg, amely optimális működésükhöz nélkülözhetetlen. Minél több kutatási eredményt dolgozunk fel, egyre inkább megértjük azt, hogy egyetlen egy hatóanyag sem képes tökéletesen kifejteni biológiai élettani hatását izolált (elszigetelt) állapotban.

Még a hagyományosan ismert hatóanyagról mint pl. a C-vitaminról is közismert, hogy önmagában kevésbé olyan hatékony, mint ha a természetes biokémiai környezetében megtalálható molekulákkal (bioflavonoidok, flavonoidok pl. rutin, kvercetin, hesperidin, resveratrol) együtt használjuk. Nem véletlen hogy a természetben a színes bogyókban található meg a C-vitamin legnagyobb mennyiségben (pl. csipkebogyó, ribizli, acerola, camu camu stb.). A flavonoidok lassítják a C-vitamin kirülését a szervezetből, és a C-vitamin fokozza a flavonoidok hatását pl. az érrendszer rugalmasságának növelésében.

A klasszikus
horvathnemagdi, 2013. november 10. vasárnap, 16:54
Terepszínű szalvétámhoz:
álcázására is. Gyakorlatilag a modern hadviselésben a katonák egyedi elrejtése másodlagos prioritásúvá csökkent. Már az első Világháborúban a ellenfelek repülőgépek segítségével derítették fel egymást, így a ahhoz, hogy ezek elől a "szemek" elől seregeiket elrejtsék, nagyobb mércében kellett gondolkodniuk.

A Második Világháború óta az amerikai hadsereg szinte minden járművét természetes zöld és barna árnylatokra festi. A katonák mindig hordanak magukkal rejtőhálót és ki vannak képezve, hogy a természetben található anyagokból rögtönözzenek álcát járműveiknek és önmaguknak egyaránt. A szövetségesek ilyen eszközökkel rejtették el a dzsipeket, tankokat, sőt komplett katonai bázisokat, gyárakat és más épületeket is.

A cikk forrásoldala, melynek részleteit most itt idéztem:inkvizitor.hu/index.php/cikk/mutat/cikk_148/

Szerző: Stark

Az igazi hadászati terepszín az első világháborúval egyidős. 1915-ben francia művészek állami megrendelésre pacifista szándékkal, mármint
venci76, 2013. augusztus 31. szombat, 19:47
Szélfútta tündérkert...
Szélfútta tündérkert a világ végén...

Patagónia. A világ egyik legtávolibb, legfélreesőbb szeglete, ahol a túrázót, ha nem elég elővigyázatos, lefújja a szél az ösvényről.

A dél-amerikai kontinens legdélebbi csücskében elterülő Patagónia területén Chile és Argentína osztozik, a valódi úr azonban még mindig a természet ezen a tájon. Széles pusztaságokból, hófödte hegycsúcsokból és zegzugos fjordokból áll össze ez a különleges vidék, amelyet mindmáig nem tudott megszelídíteni az emberi civilizáció.


A patagón indiánok ősei ugyan mintegy tizenkétezer éve megérkeztek az amerikai kontinens legtávolabbi részére, Magellán pedig 1520-ban, áthajózva a később róla elnevezett szoroson, megnyitotta az Újvilág egyik legfontosabb kereskedelmi útvonalát, a zord klíma és a hatalmas távolságok mind a mai napig gátat szabtak a terület fejlődésének. Éppen ez a világvégeérzet adja
gaby13, 2012. november 11. vasárnap, 12:11
Táplálkozási kisokos
továbbá a zsírok fontos szerepet játszanak a sejtfal felépülésében, a hormonháztartásban, a szervezet hőháztartásának fenntartásában A zsírok hiánya komoly betegségek kialakulásához vezethet, így nem szabad félvállról venni a táplálkozásban betöltött szerepüket! A helyes zsírfogyasztás kialakításához meg kell ismernünk röviden a különféle zsírtípusokat, azaz a ,,jó" és ,,rossz" zsírokat. Alapvetően a mindennapi életben is tapasztaljuk, hogy kétféle halmazállapotú zsír létezik a természetben, a folyékony olajak (ezek többnyire növényi eredetűek, kivéve például a halolaj) illetve a kemény zsírok (ezek többnyire állati eredetűek, kivéve a kókuszzsír, pálmazsír .). A szerkezetüket tekintve a zsírsavak lehetnek telített és telítetlen zsírsavak, ez utóbbihoz tartoznak az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavak, illetve megkülönböztetünk transzzsírokat is.

A ,,jó" és ,,rossz" zsírok:

A szabály egyszerű! A telített zsírokat csökkenteni kell
horvathnemagdi, 2012. április 19. csütörtök, 08:12
1/3
Képek, videók
Rudolf Steiner
ludysi
2007. október 07. vasárnap, 04:49
A stresszről....jpg
pacsakute
2013. február 03. vasárnap, 13:00
Megteszek mindent
sanci81
2018. augusztus 12. vasárnap, 17:34
Aki mindent megtesz.jpg
szilvi1113
2009. július 24. péntek, 17:05
ha brill, megteszi
verucix
2007. január 05. péntek, 22:01
ha nincs szán megteszi a
kexandra
2006. december 10. vasárnap, 12:24
ez is megteszi
szonja30
2006. augusztus 08. kedd, 21:49
Az ifjúság szervezetei
furaila
2015. június 04. csütörtök, 12:18
Magyar Civil Szervezetek
kmmmarika
2009. július 28. kedd, 09:52
Női arc-zöld növénnyel a
margoboszi
2014. december 02. kedd, 18:48
Növénnyel készült húsvéti
pacsakute
2013. április 02. kedd, 14:44
Sok növénnyel
fega13
2008. június 08. vasárnap, 16:50
nagy növénnyel
nagybeatrix
2007. december 30. vasárnap, 21:39
Címkék
környék lakói, összetett biokémiai, cikk forrásoldala, táplálkozásban betöltött, épület köré, gombás fertőzések, természet ezen, emberek ősidők, Rudolf Steiner, meglévő temetők, gombás fertőzésre, alkoholhoz akkor, természetben találhatóak, első Világháborúban, jelenleg körülbelül, otthon tartott,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.