Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:38 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Öt Csillag Mozgalom ellen tüntettek Rómában Sárközy Júlia az MTI tudósítója jelenti:
A sofőrt is biztosító személyszállító vállalkozások alkalmazottjai tüntettek az olasz főváros egyik központi terén, majd a római parlament felsőházához vonultak, ahol írásban is átadták követeléseiket. A római prefektúra épülete előtt elégették az M5S zászlóit és "pojácáknak" nevezték a kormánypárt tagjait.

A tüntetők közt többen a Franciaországból ismert sárgamellényt viselték.

A demonstráció feszültséget és teljes közlekedési káoszt teremtett a római belvárosban. A tiltakozók egy közlekedési rendőrt és egy taxist is megtámadtak: rohamrendőrök szorították vissza a tüntetőket.

A sofőrszolgáltatók a közlekedési tárca bejelentette szigorítás ellen tiltakoztak. A kormány szabályozni kívánja az Olaszországban elterjedt személyszállító cégek működését, amelyek a taxivállalatok egyenes versenytársai. Mintegy 80 ezer ilyen vállalkozás működik, amelyek sofőrrel ellátott gépkocsikkal kínálnak személyszállítást valamivel olcsóbban mint a városi taxiszolgálatok.

A tüntetők azt kiabálták,
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 19:22
Imádat
,,Őszintén vágyom egyre jobban elmélyülni az ámulattal teli csodálatban. Túl hosszú időn keresztül csak átrohantam az életen, tekintetemet egyenesen előre szegezve, nem hagyva elég időt arra, hogy lenézzek a virágokra, vagy fel a ragyogó csillagokra. Amikor a felhőket nézed, látod Isten dicsőségét? Megtapasztalod az ámulattal teljes csodálatot Isten teremtett világa felett? Ha nem, akkor állj meg rohanásodban elég időt adva arra, hogy szemlélődj, és kérd az Atyát, hogy árassza ki csodálatát szívedbe."

-Linda Dillow-
kalmanpiroska, 2018. december 18. kedd, 16:54
Kommentárt adtak ki a büntetőeljárási törvényhez
közreműködtek, tehát kiválóan tudják, mit és miért tartalmaz a büntetőeljárási törvény. Ők nem csupán elméleti, de gyakorlati szakemberek is, aminek jótékony hatása meglátszik a művön - vélekedett, kijelentve, hogy éppen ezért kissé a hasonló tárgyú kommentárok elé helyezi a most kiadottat.

Felidézte, hogy július 1-jével lépett hatályba az új büntetőeljárási törvény. A jogszabály csapatmunka eredménye, sok ügyész is dolgozott rajta - közölte Polt Péter. Valamennyi hivatásrendet bevonták, a vezetőknek teremtettek egy fórumot, valamint szakértőket kértek fel, akik sok fordulón keresztül vitatták meg az elképzeléseiket - ismertette.

Megjegyezte, a 19. században még más volt a helyzet: Csemegi Károly annak idején gyakorlatilag egyedül írta a róla elnevezett kódexet, amelynek az indokolását teljes egészében maga készítette el. Ennek az volt az előnye, hogy biztosította a jogszabály koherenciáját. Ma azonban már nem tudná egyetlen ember átfogóan kodifikálni ezt a jogterületet - mutatott rá a legfőbb
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 13:41
Isten éltesse a nyolcvankét éves Ferenc pápát!
............
Ad multos annos, Franciscus! - Ferenc pápa 82 éves
2018. december 17. hétfő 17:09
Ferenc pápa december 17-én betöltötte 82. életévét; ez a hatodik születésnapja, amelyet pápaként ünnepel. A tényleges ünneplés tegnap történt: a vatikáni gyermekkórház kis betegeivel fogyasztott el egy hatalmas tortát.
Egyszer úgy fogalmazta meg Ferenc pápa: a születésnapok arra adnak alkalmat, hogy felidézzük mindazt, amit Isten értünk tett.
- Ferenc pápa születésnapjai mindig emlékezetesek szoktak lenni: tavaly pizzapartit tartott, melyen egy négy méter hosszú pizzára látott vendégül rászoruló gyerekeket. Két éve születésnapi reggelire hívott meg nyolc hajléktalan embert, akiket szülőhazája, Argentína édességeivel kínált. Három éve pedig több ezer ember tangót táncolt a pápának a Szent Péter téren.
Idén egy nappal korábban, december 16-án, vasárnap tartott ,,szülinapi
maroka, 2018. december 18. kedd, 12:41
Istennek karácsonykor Isten a fontos
12,27-28)

A Biblia egyik leghíresebb karácsonyi jelenete az, amikor az angyalok kihirdetik a pásztoroknak, hogy Megváltó született. Ezek után ,,hirtelen mennyei seregek sokasága jelent meg az angyallal, akik dicsérték az Istent, és ezt mondták: Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat" (Lukács 2,13-14).
Dicsőség Istennek, békesség az embernek. Az angyaloknak az a küldetésük, hogy kristálytisztán elhangozzék: Isten Fia azért jött el a teremtett világba, hogy megmutassa az Isten dicsőségét, az embereket az Istentől való elidegenedettségből visszatérítse, és kibékítse Istennel. Azért jött, hogy Isten nagysága a megváltásban megmutatkozzék, és az ember örvendezhessen Istenben.
Nos, amikor a János evangéliumának 12. részéhez érkezünk, ne lepődjünk meg, hogy itt Jézus azért imádkozik, hogy ez tényleg megtörténjen földi életének legfontosabb pillanataiban: a halálában és a feltámadásában. Hogy Isten megdicsőülhessen a bűnösök megszabadításában.
kalmanpiroska, 2018. december 17. hétfő, 20:18
Kamatdöntés - Londoni elemzők: márciusra figyel a piac
komolyabb aggályokat az MNB-ben.

Az elemző hozzátette ugyanakkor, hogy a globális feltörekvő térségen belül Magyarországon a legalacsonyabbak a reálkamatok, és a ház szerint most már az MNB is elkezdte az előkészületeket a "kilépésre" a jelenlegi monetáris alapállásból.

Liam Carson, az egyik legnagyobb londoni központú globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics európai feltörekvő piacokkal foglalkozó vezető közgazdásza szerint a magyarországi infláció legutóbbi lassulása alkalmat teremtett az MNB-nek arra, hogy a keddi kamatdöntő ülésen még változatlanul hagyja "ultraenyhe" monetáris politikáját.

Carson szerint a novemberi tizenkét havi inflációt, amely 3,1 százalékra lassult az októberben mért 3,8 százalékról, a monetáris tanács valószínűsíthetően bizonyítéknak fogja tekinteni arra, hogy az inflációs nyomás ellenőrzés alatt van, és szükséges a laza monetáris kondíciók fenntartása.

A Capital Economics vezető londoni elemzője szerint ugyanakkor a ház azzal számol, hogy a
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 18:32
Sargentini: mielőbb napirendre kell venni a hetes cikk szerinti eljárást Magyarországgal szemben
"Az új +rabszolgatörvény+ csupán a jéghegy csúcsa a tekintélyelvűségbe és állami kontrollba zuhanó országban. Számos fiatal Magyarország elhagyására kényszerült, a bevándorlással szemben pedig teljes tilalmat rendeltek el, így Orbán Viktor miniszterelnök fizetés nélküli túlórákra próbálja kényszeríteni a lakosságot a saját maga által teremtett munkaerőhiány orvoslása céljából" - írta közleményében a zöldpárti képviselő.

"Orbán Viktornak és a haverjainak mára majdnem teljes az ellenőrzése a média és a bíróságok felett, illetve bezárattak egy kiváló egyetemet, ami bizonyítja, hogy a posztkommunista demokrácia rövid korszaka véget ért Magyarországon. Sajnos Orbán támadásai az egyéni és a szabadságjogok ellen egyedül a magyar népnek ártanak, ezért vonultak annyian utcára tiltakozni a tekintélyelvűség ellen" - jelentette ki.

Sargentini emellett a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppártot, illetve annak vezetőit ostorozta, akik "boldogan papolnak az uniós értékekről, de nem tesznek semmit, amikor
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 15:11
A szülők Isten képviselői
,,Azért vagyunk Isten képviselői, hogy megtanítsuk az Ő útjait gyermekeinknek; azért, hogy segítsünk gyermekünknek megérteni és megismerni saját magát, mint teremtményt az Isten által teremtett világban. Azért vagyunk Isten képviselői, hogy figyelmüket az Ő kegyelmére és megbocsátására való rászorultságukra irányítsuk."

-Tedd Tripp-
kalmanpiroska, 2018. december 14. péntek, 17:42
Századvég: kaotikus, közép-ázsiai viszonyok alakultak ki a szerdai Országgyűlésben
Lánczi Tamás az M1 aktuális csatornán pénteken hozzátette: a magyarok nagy része pedig azt várja el az ellenzéki képviselőktől, hogy vegyék tudomásul, a parlamenti politizálásnak vannak szabályai.

A rendszerváltás utáni 30 év parlamenti hagyományába bele tartozott, hogy az utcai demonstráció eszköztárát mellőzték, az ellenzéki képviselők ezt a hallgatólagos egyezményt felmondva nagyon veszélyes precedenst teremtettek - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a parlamenti politizálásnak világos szabályai vannak, amelyekhez a megválasztott képviselőknek tartaniuk kell magukat, hiszen ha a szerdán látott viselkedési minták honosodnak meg a parlamentben, az lefogja rombolni az Országgyűlés tekintélyét.

Ennek megelőzésére valamiféle visszatartó erőt biztosíthat Kövér László házelnök által kilátásba helyezett házszabály-szigorítás - értékelte Lánczi Tamás.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:42
Fidesz: azok a szocialisták csinálják a balhét, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé
A nagyobbik kormánypárt az MSZP-s Tóth Bertalan nyilatkozatára reagált. Az MSZP elnöke elismerte, hogy pártja szervezte a szerdai parlamenti akciót.

A Fidesz szerint "az ellenzék reménytelen helyzetében bohócot csinált magából a parlamentben, agresszíven viselkedik és összejátszik az erőszakos utcai akciót szervező Soros-szervezetekkel".

A nagyobbik kormánypárt közleményében elfogadhatatlannak nevezte, hogy "azok a szocialisták csinálják a balhét a parlamentben, akik kormányzásuk alatt egymillió embert tettek munkanélkülivé és kétszeres adóval adóztatták a munkavállalókat".

A Fidesz-KDNP viszont - mint írták - a munkások oldalán áll. Ez a kormány mindig is a munkahelyteremtés kormánya volt: csaknem 800 ezer munkahelyet teremtettek és folyamatosan emelik a béreket. A Munkatörvénykönyv módosításának is az a célja, hogy aki többet akar dolgozni, és így többet akar keresni, az elől lebontsuk a bürokratikus akadályokat - szögezte le a Fidesz-frakció.
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 16:22
2. adventi hét csütörtök 12.13
szűkölködők és a szegények, de nincs, a nyelvük száraz a szomjúságtól. Én, az Úr, meghallgatom őket, én, Izraelnek Istene, nem hagyom el őket. Folyókat fakasztok a kopár dombokon, és forrásokat a völgyek ölén. A pusztaságot tóvá változtatom, vizek forrásaivá a kiaszott földet. A sivatagban cédrust növesztek, akácot, mirtuszt és olajfát; a pusztában fenyőt ültetek, platánt és ciprust, egymás mellett. Hogy így mindenki lássa és megtudja, meggondolja és megértse: Az Úr keze vitte ezt végbe mind, Izrael Szentje teremtette.
Ez az Isten igéje. Iz 41,13-20

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus, te minden nap eljössz hozzánk, minden nap döntés elé állítasz minket, minden nap választ vársz tőlünk. Elfogadom és hiszem, hogy te vagy az élő Isten Fia, akit azért küldött az Atya e világba, hogy általad szóljon hozzánk, és általad nyilatkoztassa ki igazságait és jóságát. Elfogadom és hiszem, hogy képes vagy eltörölni minden bűnömet, és képes vagy engem jó útra téríteni. A te törvényed, a szeretet parancsa
maroka, 2018. december 13. csütörtök, 13:59
Feleség
,,... a feleségem teste pompásabb és elbűvölőbb, mint a virágok, tartózkodóbb, mint a legijedősebb állat, és lélegzetelállítóbb mint ezer naplemente. Nekem az ő teste a legfenségesebb az egész teremtésben. Ha pillantásommal megpróbálom befogadni vad, ragyogó szépségét... belém villan, mit jelent, hogy mi, férfiak és nők Isten képére teremtettünk."

(Mike Mason: A házasság misztériuma)
kalmanpiroska, 2018. december 12. szerda, 18:35
1/1369
Képek, videók
30 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. november 12. hétfő, 16:54
40 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. február 18. szombat, 15:33
Rómában
sanci81
2017. december 25. hétfő, 16:29
Nyárdélutáni Hold Rómában
chillik
2016. július 26. kedd, 05:36
San Angelo híd Rómában.jp
pacsakute
2016. május 20. péntek, 18:02
Trevi kút Rómában.jpg
pacsakute
2016. április 20. szerda, 19:29
Fórum Romanum Rómában.jpg
pacsakute
2015. április 03. péntek, 08:22
romában.jpg
szuszimama
2014. február 02. vasárnap, 20:29
SanAngeloHid Rómában.jpg
pacsakute
2013. december 18. szerda, 19:31
naplemente Rómában.jpg
durcimarcika
2013. március 02. szombat, 16:18
A Ponts Fabricio Rómában.
szalai0913
2010. március 01. hétfő, 08:46
kereszt út Rómában
maroka
2009. április 13. hétfő, 12:02
Jeruzsálem Izrael főváros
dandej
2017. december 14. csütörtök, 21:01
Szeged az Alföld főváros
sanci81
2017. május 27. szombat, 15:11
Helsinki, a finn főváros
sanci81
2016. augusztus 07. vasárnap, 16:51
Címkék
vatikáni gyermekkórház, Csillag Mozgalom, Európai Néppártot, tekintélyelvűség ellen, globális feltörekvő, tényleges ünneplés, ellenzék reménytelen, tüntetők közt, egész teremtésben, szerdán látott, kormány szabályozni, hallgatólagos egyezményt, elemző hozzátette, nyolcvankét éves, Sajnos Orbán, Kövér László,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.