Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 23:43 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kavart almás
Hozzávalók a tésztához:

35x25 cm-es tepsihez
45 dkg liszt
4 tojás
20 dkg puha vaj (esetleg 25 dkg puha margarin)
35 dkg kristálycukor - nálam csak 20 dkg
- főleg, ha édes almával készítjük a süteményt)
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor (12 g)
2 dl tej

A töltelékhez:

kb. 1,5 kg alma
ízlés szerint őrölt fahéj
(ha édes almával készítjük, akkor cukor már nem kell a töltelékhez,
mert a tészta is elég édes - ha savanyú almával készül, akkor ízlés
szerint egy pici cukrot adhatunk hozzá)

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal
(esetleg cukorral) és jól összekeverjük.
A cukrot a tojásokkal jó habosra keverjük (szinte fehéredésig,
míg elolvad a cukor), majd hozzáadjuk a puha vajat (margarint)
és ezzel is jól összekeverjük. Ezután mehet bele a vaníliás cukor,
klarika47, 2019. november 05. kedd, 05:51
Francia diós mézes finomság!
puding
7 dl tej,10 dkg porcukor,25 dkg vaj

A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk 1ek margarinon, 1 ek kristálycukorral, a krémre
suzymama, 2019. október 15. kedd, 17:06
Diós csoda
Hozzávalók

Első tészta
15 dkg Rama
10 dkg porcukor
15 dkg darált dió
7dkg rétes liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojásfehérje

Második réteg
10 dkg porcukor
4 tojássárgája

Krém
7dkg Rama
5 dkg porcukor
7dkg darált dió
1 vaníliás pudingpor
4 dl tej

Tetejére :
7 dkg darált dió
1 vaníliás cukor

A margarint a porcukorral habosra kavarjuk,hozzáadjuk a diót és a sütőporos lisztet.A tojásfehérjét keményre verjük,óvatosan belekeverjük. Egy 20x30 tepsibe öntjük,és 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük. Addig a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tepsit kivesszük és a kikavart sárgáját rákenjük a
suzymama, 2019. szeptember 14. szombat, 14:48
Mézes-diós sült szilva
Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz
Elkészítés:
A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét. Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.
U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, várjuk meg míg legalább nem forr
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:13
Sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,
2 ek olívaolaj,
1 dl csirke csontlé (leves is lehet),
1/2 dl fehérbor,
3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),
1 ek mustár,
0,5 kg burgonya,
só,
Csirke fűszerkeverék.


Elkészítés:

A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is sós) A combokat beletesszük tűzálló tálba, vagy tepsibe. A húslébe beletesszük a zúzott fokhagymát, a mustárt, jól összekeverjük és a húsra öntjük,(nem kell, hogy ellepje)megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a húst a sütőbe tesszük (középre, hogy az alja és a teteje egyformán süljön),és félkészre sütjük. Mikor már sülni kezd a húst locsoljuk meg a fehérborral és időközönként a levével is. Közben a megtisztított burgonyát kockára vagy cikkekre vágva megfőzzük,(nem egész puhára). Majd a Mexikói zöldségkeveréket és a burgonyát a
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:22
Romhányi József verseiből 3. rész
csuka.
- Csak a végén meg ne bánd, mert a horgász vele ránt!
- És ha kiránt?
Kis hal iránt irgalmas a rendes pecás, s még nem vagyok negyvendekás.
- Sületlenség! - szólt a márna.
- Ki lenyelné, pórul járna, mert aki bekapja az ellenség horgát, annak bizony elvágják a torkát.
- Ugyan menj a víz alá! - förmedt rá a ponty -, ilyen olcsó közhelyeket nekem ne is mondj!
Be is kapta a csalétket sebtiben, aztán kisült az igazság. Tepsiben

- Egy boldogtalan süni panaszai
- Sanyarú sors, te szabtad rám gúnyámat, céltábláját az emberek gúnyának.
Engem senki sem cirógat, becézget, mert a bőröm egy kicsikét recézett.
Hogy irigylem a nercet, a hódokat!
Nekik kijár elismerés, hódolat.
Hányszor kértem a bennfentes rókától, hogy legyen az én ügyemben prókátor.
Könyörögtem: Szólj a szőcsnek, bátyuska, protezsálj be prémes állat státusba, vagy vegyen be legalábbis bélésnek.
De hiába! Nem enged
maroka, 2019. február 22. péntek, 18:02
Házi marlenka, nem is gondolnád, de te magad is el tudod kés
Eddig te is cukrászdában vetted? Próbáld ki ezt a receptet és rájössz, hogy finomabbat tudsz készíteni, mint amit a cukrászdában kóstoltál.

HOZZÁVALÓK
Tészta:

40 dkg sima liszt,
18 dkg vaj,
2 tojás,
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál méz,
2 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:

1 l tej,
2 cs.vanílias pudingpor,
2 evőkanál búzadara,
2 cs.vaníliacukor
15 dkg porcukor
38 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS
A 40 dkg sima liszt, 18 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál méz, 2 kávéskanál szódabikarbóna - a hozzávalókat összegyúrjuk, ha tortaformában sütjük, akkor 5 lapot sütünk, ha tepsiben, akkor 4 lapot a kb. 25 x 30 cm-es tepsiben. 180°on kb. 6-7 percig sütjük a lapokat sütőpapíron.

A lapokat megtöltjük úgy, hogy a tetejére is jusson krém, majd darált dióval vastagon megszórjuk. Ha tortának sütjük, akkor az oldalait is megkenjük.
Erika Nagy
suzymama, 2019. január 05. szombat, 14:33
Sajtos, réteges kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tojás
120 g tejföl
1 kk cukor
2 tk só vagy ízlés szerint
Töltelékhez:

10 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)
Tetejére:

1 felvert tojás
reszelt sajt és magvak

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.

Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Letakarjuk és 10 percet pihentetjük, majd középen kettévágjuk.

Az egyik felét
suzymama, 2018. december 19. szerda, 16:16
Isler recept
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 cs vanília cukor
az összeragasztáshoz

savanykás lekvár
bevonáshoz:

25 dkg étcsoki +
étolaj 3 evőkanál

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagoljuk, 1 órára hűtőbe tesszük. Pihentetés után lisztezett felületen 3-4 mm es vastagságúra kinyújtjuk a tésztát,majd kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.

Sütőpapíros tepsiben, 180 fokon sütjük 8-10 percig, majd kihűlés után lekvárral összeragasztjuk kettesével a tésztákat.Én most áfonya lekvárt használtam. Majd felolvasztjuk a csokit az étolajjal és bele mártogatjuk az sütik tetejét. 15 db lett belőle.

Tojás sárgáját nem tettem bele, csak a linzeres tésztába szoktam, van mikor olyat sütök, de most ezt próbáltam ki és ebbe nem kellett
Forrás :
pacsakute, 2018. november 25. vasárnap, 22:33
Vanilia krèmmel töltött mákos sűtemèny.
tojásfehérje,
5 kanál cukor,
5 kanál liszt,
3,1/2 kanál olaj.

A vanilia krémhez:
10 tojás sárgája,
9 kanál cukor,
2 csomag vanilia puding,
1 vanilia rud kikapart belseje,
700 ml tej,
300g vaj 80 %.

Diszitéshez:
60-70 g fehér csokoládé forgács.

Elkészités: a tojásokat felverjűk az egy kanál vizzek ,egy csipet soval ès a cukorral kemény habbá majd hozzáadjuk elöbb a lisztet majd a kétféle mákot.
Sűtöpapirral bélelt tepsiben (25/37cm) simitjuk ès elömelegitett sűtöben 180 ° kb 10-12 perc alatt készre sűtjük.
Ezt a műveletet a második mákoslappal is elvégezzűk.
A hablaphoz a tojások fehérjét felverjűk a cukorral hozzáadjuk az olajat ès ovatosan ősszekavarjuk majd a lisztet is hozzászitálkuk.
Ugyanolyan modon mint a mákos lappkat megsűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk hazzáadjuk a pudinkport ès a vanilia kikapart belsejét majd lassanként a tejet is.
suzymama, 2018. november 05. hétfő, 17:06
FLÓDNI - Karácsonyra
FLÓDNI - Karácsonyra


Hozzávalók:

Tészta: 25 dkg sima liszt, 25 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj (vagy 15 dkg vaj, 10 dkg zsír), 10 dkg porcukor, 3 tojássárga, 1 dl fehérbor, 1 mk. sütőpor, csipet só

Almás töltelék: 80 dkg alma, 2 ek. méz, 1 citrom leve, 1 mk. fahéj, 1 mk. őrölt szegfűszeg

Mákos töltelék: 20 dkg darált mák, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor

Diós töltelék: 20 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1,5 dl fehérbor

+ 2,5 dl sűrű szilvalekvár, 1 tojás

A tésztához a száraz anyagokat összevegyítjük. A hideg vajjal és a tojássárgákkal összemorzsoljuk (késes robotgéppel a legkönnyebb), majd a hideg borral gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
Amíg a tészta pihen, elkészítjük a töltelékeket.

Az almát meghámozva lereszeljük és a
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 16:00
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra


Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá.

Hozzávalók

1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-mokkáskanál majoránna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag.

Elkészítése

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé rendezzük, majd a megmaradt fűszeres lisztet a tetejére szórjuk. Rákarikázzuk a vöröshagymát, utána rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal bekevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsit alufóliával
vorosrozsa66, 2018. október 29. hétfő, 11:30
1/226
Képek, videók
Browse kavart süti
irmus
2017. március 31. péntek, 09:12
kavart
tnemarika
2016. február 23. kedd, 10:37
KOMÁROMI SZÉL KAVARTA N
feviroza
2015. február 06. péntek, 11:54
kavart-turos.jpg
yvett789
2015. január 10. szombat, 22:36
én is kavartam a kaját
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:16
Kavart diós
ilse
2006. december 17. vasárnap, 18:50
4 Adjunk hozzá cukrot az
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:39
cica adja a cukrot a kávé
jpiros
2012. október 14. vasárnap, 11:14
Cukrot csenõ gyerek
gyuzi
2011. december 15. csütörtök, 04:32
-Cukrot csenö gyermek.jpg
farkas1945
2011. február 25. péntek, 22:19
Hozom a cukrot
zsoka1953
2011. február 01. kedd, 06:52
Cukrot csenő gyermek.jpg
margoboszi
2010. május 07. péntek, 11:11
hoztam a kávédba a cukrot
evamama0108
2010. március 12. péntek, 18:14
cukrot.jpg
morzsimama
2010. január 16. szombat, 14:10
Cukrot eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:58
Címkék
rövidebb oldalától, vanilia krémhez, hideg borral, tojások fehérjét, mákos lappkat, reszelt sajtot, zúzott fokhagymát, puha vajjal, tojásokat felverjűk, hozzávalókból tésztát, húst locsoljuk, ellenség horgát, combokat beletesszük, horgász vele, tetejére szórjuk, húsra öntjük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.