Belépés
2020. január 18. szombat | 3. hét | 18. nap | 08:19 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mézes-diós sült szilva
Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz
Elkészítés:
A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét. Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.
U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, várjuk meg míg legalább nem forr
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:13
Sült csirkecomb recept
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb,
2 ek olívaolaj,
1 dl csirke csontlé (leves is lehet),
1/2 dl fehérbor,
3-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint),
1 ek mustár,
0,5 kg burgonya,
só,
Csirke fűszerkeverék.


Elkészítés:

A csirke combokat megtisztítjuk, (a bőrt nem kell lehúzni, ez ropogósra sül!) Mindkét oldalát megsózzuk. (A sóval vigyázni kell, mert a húslé is sós) A combokat beletesszük tűzálló tálba, vagy tepsibe. A húslébe beletesszük a zúzott fokhagymát, a mustárt, jól összekeverjük és a húsra öntjük,(nem kell, hogy ellepje)megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap a húst a sütőbe tesszük (középre, hogy az alja és a teteje egyformán süljön),és félkészre sütjük. Mikor már sülni kezd a húst locsoljuk meg a fehérborral és időközönként a levével is. Közben a megtisztított burgonyát kockára vagy cikkekre vágva megfőzzük,(nem egész puhára). Majd a Mexikói zöldségkeveréket és a burgonyát a
suzymama, 2019. február 26. kedd, 15:22
Roppanós karfiol fűszeres palacsintatésztában sütve:
nem kell hozzá sok olaj

Ha szereted a bundás ételeket, de a hús helyett szívesebben ennél zöldségeket, süss karfiolt palacsintatésztában!



A karfiolhoz télen is egyszerűen hozzájuthatsz, olcsó és nagyon egészséges. Szükség is van ilyenkor a vitaminpótlásra. Készítsd el minél többféleképpen. Palacsintatésztában sütve legalább olyan jó, mint rántva. Minél kisebbre vágod a zöldséget, annál hamarabb átsül, és annál ropogósabb lesz. Fontos, hogy legyen jó sűrű a tészta.

Karfiol palacsintatésztában

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej karfiol
15 dkg liszt
1.5 dl tej
1 db tojás
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
bors

Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és keresztben vágd mutatós szeletekre. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három-öt percig. Szűrd le, csepegtesd le. Törölgesd is át papírtörlővel. A
suzymama, 2019. január 12. szombat, 10:42
Kókuszhercegnő
teáskanál vanília aroma

A tetejére:

20 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék

Elkészítése:

A vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a második lap majd a kókuszos krémre kerül.

Kókuszos krém: a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezt a krémet a tepsiben lévő lapra kenjük, rátesszük a második elnyújtott tésztalapot. 170 - 175 fokos előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük.

Vanília krém: az összes hozzávalót, a vaj és a vaníliaaroma kivételével összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük amíg sűrű lesz. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött főtt krémhez kanalazzuk, hozzáadjuk a vaníliaaromát. A kihűlt süteményre kenjük.

A csokoládét felolvasztjuk és a krém tetejére kenjük. Tetszés szerint megszórhatjuk
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 12:28
Konyhai kisokos
sütőpor.

Amikor csokoládét olvasztunk, vagy süteményt, szószt készítünk vízfürdőben, mindig ügyeljünk arra, hogy a kis edény ne érjen bele a nagyobb edényben forró vízbe, hanem csak a vízgőzbe, mert így a hő egyenletesen oszlik el.

A vadhúsokat ne forrázzuk. Hideg vízben alaposan áztassuk ki. Annyiszor váltsuk a vizet, míg végül már nem lesz véres.

Vadhúst célszerűbb fedő nélkül főzni. Igaz, hogy így tovább tart a főzés, de csak annyi vadíze marad az ételnek, ami még kellemes.

Ha tepsiben sütjük a vadhúst, színével lefelé kezdjük sütni, és mikor már félig megpuhult, fordítsuk át a másik oldalára. Akkor jó a hús, ha pirosas világosbarna színű, és ha a végét késsel megvágjuk, az szétesik.

Porhanyósabb lesz a vadhús, ha 2-3 napra olajos vagy ecetes-zöldséges páclébe tesszük.

A vadszárnyasok tollát hidegen kell kitépni, nem kell forrázni, mint a háziszárnyasokat. Utána kellemesen meleg vízbe téve a bennmaradt tokok fellazulnak és könnyen
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Tepsis rakott karaj
eddigiekre.

7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.

8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.

10. lépés
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd
nanoka72, 2018. július 17. kedd, 07:06
BARACKOS PITE - variációk
sárgabarack,1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 3 evőkanál porcukor, zsiradék

Habosra keverjük a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojásságával, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tésztát lisztes, zsírozott tepsibe öntjük, megszórjuk a zsemlemorzsával, és magházzal lefelé ráfektetjük a félbevágott barackokat.

Mérsékelt tűzön 25-30 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.


KAJSZIS MANDULÁS PITE

Hozzávalók: 10 szem kajszi barack, 20 szem mandula, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 6 db tojás, 0,5 dl rum, vagy egy kicsi rum aroma tetszés szerint, 25 dkg liszt,
A tepsi kikenéséhez: vaj, liszt
A tetejére: porcukor vagy fahéjas cukor

A barackot néhány pillanatra forrásban
lizawolf, 2018. július 16. hétfő, 10:55
Meggyes-túrós szelet
simára.

A meggyet magozzuk ki, szórjuk meg pár kanál cukorral, és hagyjuk pár órát állni, majd alaposan csepegtessük le. (érdemes már előző nap lecukrozni)

A túróhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, majd keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a vaníliás pudingport (v. keményítőt) és szintén keverjük össze.

A tojások habját egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túróhoz.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára, majd szórjuk meg az előzőleg lecukrozott, és alaposan lecsepegtetett meggyel.

Végül a kakaós tésztát kiskanállal pötyögtessük a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 perc alatt süssük készre
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük
eva0817, 2018. június 01. péntek, 19:19
Tepsis rakott karaj
gerezdeket helyezünk.

Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lila hagymát helyezünk
az eddigiekre.

A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket,
melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.

Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon
(légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük a fokhagymás kapros
tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.

A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát
vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk.
Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.

Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük
róla az alufóliát.

Felkarikázunk 2-3 db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket,
majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk
klarika47, 2018. május 31. csütörtök, 15:08
Makói hagymás rakott karaj
lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.

7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.

8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.

10. lépés
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket, majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére. Ezután mehet
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:52
Tepsis rakott karaj
lépés
Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre.

7. lépés
A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.

8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.

9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
Hirdetés

10. lépés
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk 2-3db paradicsomot és a hús szeletekre helyezzük őket, majd a fokhagymás kapros tejfölünket rákenjük az egész ételünk tetejére.
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:30
3 bit szelet
egymás mellett legyenek.)
Karamell réteg készítése:

A karamellhez öntsük bele egy serpenyőbe a hozzávalókat, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor már forr, vegyük kisebb lángra, és helyezzünk alá lángelosztót.
Kb. 1,5 óra alatt főzzük sűrűre. (Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át, majd főzzük kellően sűrűre. Figyeljünk, hogy szép lassan forrjon, és sűrűsödjön be.)

Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd öntsük rá a tepsiben lévő kekszréteg tetejére.

Ezután a maradék kekszet szintén jó szorosan helyezzük rá a karamellrétegre.

Vaníliakrém készítése:

A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is.

A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
Kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.

Amikor már kellően
vorosrozsa66, 2018. május 13. vasárnap, 14:14
1/54
Képek, videók
Omlós-mézes szilvás lepén
katicafeher
2010. szeptember 24. péntek, 16:14
Szílvák kosárban
eva6
2019. július 29. hétfő, 10:17
Ringlók és szilvák.jpg
pacsakute
2015. június 17. szerda, 22:15
szilvák.gif
szicu
2014. december 13. szombat, 15:16
szilvák.jpg
szicu
2013. március 17. vasárnap, 10:02
242-piros szilvák.gif
szicu
2012. október 15. hétfő, 22:25
252-szilvák.gif
szicu
2012. augusztus 23. csütörtök, 08:10
Szilvak_800.jpg
t-i-a
2009. október 06. kedd, 20:58
Szilvak800.jpg
lylus12
2009. május 16. szombat, 14:32
Szilvak_800.jpg
ladanyierzsebet
2009. március 27. péntek, 21:25
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
Bodrog Tisza összefolyása
snbela44
2015. június 02. kedd, 05:03
Bodrog és Tisza összefoly
sarkadykati
2013. szeptember 27. péntek, 15:24
Svájc 2 folyó összefolyás
dnemethk
2012. április 16. hétfő, 20:13
Címkék
vadszárnyasok tollát, bennmaradt tokok, vaníliás cukorral, összes hozzávalót, tojásfehérjét kemény, vaníliaaroma kivételével, krém tetejére, húsra öntjük, felvert tojásfehérjét, tepsiben levő, tepsi kikenéséhez, tésztát lisztes, csokoládét felolvasztjuk, húslébe beletesszük, kókuszos krémre, másik oldalára,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.