Belépés
2019. december 06. péntek | 49. hét | 340. nap | 08:43 | Miklós
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mézes-diós sült szilva
Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz
Elkészítés:
A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét. Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.
U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, várjuk meg míg legalább nem forr
suzymama, 2019. augusztus 13. kedd, 09:13
Mézes-diós sült szilva
Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz

Elkészítés:
A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét.
Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.
U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, mint ahogy én tettem, várjuk meg míg legalább nem forr :D :))
reifregina, 2017. augusztus 09. szerda, 13:39
Mézes-diós sült szilva
Hát nem hangzik jól? Mézes-diós sült szilva... :)
Na ugyanilyen finom is és ugyanilyen hamar el is fogy!

Hozzávalók:
szilva
fél diók
fahéj
méz

Elkészítés:

A szilvákat felezzük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Bőven megszórjuk fahéjjal. Mindegyikre egy-egy fél diót helyezünk és csorgatunk rá mézet, ezt is jó bőven, lepje el a tetejét. Aztán betoljuk a kb. 200 fokos sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Lehet kínálni vanília fagyival és a tepsiben összefolyt méz-szilvalé keveréket sem szabad otthagyni.

U.i.: bármennyire gusztusos is, nem szabad türelmetlenül a tepsiben levő, még rotyogó mézes-szilvalébe belenyúlni, mint ahogy én tettem, várjuk meg míg legalább nem forrik :D :))
suzymama, 2013. augusztus 09. péntek, 12:12
x
hegyes késsel hosszában felszúrjuk, az egyik végén zárt maradjon, s egy fakanál nyelével kellő méretűre tágítjuk a lyukat. Kívül, belül sózzuk, s ez is pihen fél órát.
A kolbászhúst beletöltjük a karajba, a végét rögzítjük hústűvel vagy hurkapálcikával. Egy megfelelő méretű tűzálló tálat vagy tepsit kizsírozunk, beletesszük a húst. Alufóliával lefedjük, és kb. fél óráig pároljuk így a sütőben, közepes fokozaton.
Ekkor levesszük a fóliát és készre sütjük, időnként megöntözve a tepsiben összefolyt lével, míg van nedvességtartalma. Mire zsírjára sül, megpirosodik. Ha mégsem, öt perc a legmagasabb fokozaton.
Kivesszük az edényből és hagyjuk kihülni. Ha frissen fogyasztjuk, langyosan szeleteljük fel. Illik hozzá hagymás krumpli, párolt káposzta.
Ha hideghúsnak szánjuk, várjuk meg, míg teljesen kihül a hűtőben. Ehhez majonézes krumplisalátát adjunk.
Jó étvágyat!
#1386
2008. december 3. 15:11
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné
nagyuska, 2011. november 23. szerda, 05:19
Képek, videók
Omlós-mézes szilvás lepén
katicafeher
2010. szeptember 24. péntek, 16:14
Szílvák kosárban
eva6
2019. július 29. hétfő, 10:17
Ringlók és szilvák.jpg
pacsakute
2015. június 17. szerda, 22:15
szilvák.gif
szicu
2014. december 13. szombat, 15:16
szilvák.jpg
szicu
2013. március 17. vasárnap, 10:02
242-piros szilvák.gif
szicu
2012. október 15. hétfő, 22:25
252-szilvák.gif
szicu
2012. augusztus 23. csütörtök, 08:10
Szilvak_800.jpg
t-i-a
2009. október 06. kedd, 20:58
Szilvak800.jpg
lylus12
2009. május 16. szombat, 14:32
Szilvak_800.jpg
ladanyierzsebet
2009. március 27. péntek, 21:25
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
Bodrog Tisza összefolyása
snbela44
2015. június 02. kedd, 05:03
Bodrog és Tisza összefoly
sarkadykati
2013. szeptember 27. péntek, 15:24
Svájc 2 folyó összefolyás
dnemethk
2012. április 16. hétfő, 20:13
Címkék
tepsiben összefolyt, sütőpapírral bélelt, tepsiben levő, megfelelő méretű, kolbászhúst beletöltjük, Kertesi Lászlóné, legmagasabb fokozaton, egyik végén, végét rögzítjük, fakanál nyelével, szilvákat felezzük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.