Belépés
2019. október 19. szombat | 42. hét | 292. nap | 07:31 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilvás sütemény
morzsához:
15 dkg ráma
15 dkg cukor
20 dkg liszt

Készítés:
Az élesztőt keverjük össze a langyos tejjel és kevés cukorral , dolgozzuk össze a lisztet a puha rámával, a cukorral és a tojással ,gyúrjunk egy sima tésztát.1/2 órát pihentessük meleg helyen,magozzuk ki a szilvát és készítsük el a morzsát a következő képen: keverjük össze a puha rámát ,a cukrot és a lisztet.
Nem tészta készül,hanem morzsa !
Nyújtsd ki a tésztát a belisztezett gyúródeszkán a tepsi méretének megfelelően , fektessük a rámával kikent tepsibe , és sűrűn rakjuk rá a szilvát úgy , hogy a belseje felfelé nézzen, szórjuk rá az apró morzsát.
Süssük meg előmelegített sütőben.Akkor kész , hogyha a morzsa barnulni kezd.
Villany sütő : én 180 fokon
Gáz : 4 -es fokozat
Sütési idő : kb 25 - 30 perc
De sütő függő!

Mivel mi szeretjük a fahéjat mielőtt rárakom a szilvát egy tálba jól beszórom őrölt fahéjjal!
A morzsát mikor jól összemorzsoltam beteszem a hűtőbe
suzymama, 2019. szeptember 11. szerda, 13:19
Anyóstekercs
Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt, + 25 dkg + ¾ sütőpor
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg Rama
50 dkg meggy + ízlés szerint cukor, 1 mokkás k fahéj
50 dkg tehéntúró + 1 egész tojás 3 kanál cukor
2 - 4 kanál olaj
porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés

50 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval, sütőporral közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 12:06
Női szeszély (meggy lekvárral)
1 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja és kevés leve.

A tetejére: 1 kisüveg keményebb baracklekvár símára keverve, a 4 tojás fehérje habbá verve 20 dkg. porcukorral, 5 dkg. mandulaforgács (ez el is maradhat).

Elkészítése: Az élesztőt langyos cukrozott tejben felfuttatjuk. Közben a lisztet a zsíradékkal (margarinnal, vagy vajjal) eldörzsöljük, a tojások sárgáival és kevés citromlével és a lereszelt héjával összegyúrjuk. Kis pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán a tepsi méretének megfelelő nagyságúra kinyújtjuk és a zsírozott, lisztezett tepsibe símítjuk. Előmelegített sütőben 180 C'-on 20 perc alatt megsütjük.
Közben robotgéppel a 4 tojásfehérjét a kanalanként hozzáadott porcukorral kemény habbá verjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből és a símára kevert baracklekvárral megkenjük, majd erre rásímítjuk a habot, majd megszórjuk mandulával. Vigyázni kell, nehogy a lekvárt a kemény hab felkenéskor ,,lenyomja" a tésztáról.

A sütő hőmérsékletét
bkisseva, 2017. március 09. csütörtök, 13:51
Nyári mađarica
vanília-kivonat, 1 tojás.
Piros Töltet: 250 gr meggy (lehet eper, málna, áfonya ...), 1 vanília puding 100 g fehér csokoládé, 100 ml gyümölcs joghurt meggy.
Fehér Töltelék: 300 ml tej, 1 puding tejszín, 100 gr fehér csokoládé, 2 evőkanál fehér eurokrema.
Hûvös: 100 gr fehér csokoládé, 2 evőkanál olaj.
Készült:
A tészta a liszt, cukor, sütőpor, vaj is egyesíteni hozzáadjuk a tojást tejszín, rum kivonat vanília és umesimo.Testo ossza 5 egyenlő loptica.Između két habarcs sütőpapírral méretének 20x30 cm papír és vegye le a tetejétől az aljáig mentén történő elmozdulás tepsiben és süssük a sütőben 180 fokon ugrejanoj maradni fehér.
Mert fil cseresznyelégy egy turmixgép püré leves beleöntjük egy serpenyőben, és amikor uvri hozzá gyümölcs joghurt keverve sütés puding.Kad forralni le, hogy távolítsa el a tüzet, hozzáadjuk a tört fehér csokoládét, és keverjük addig, amíg istopi.Ostavimo kihűlni.
Fehér fil szakács tej puding forráspontja hozzáadjuk a tört fehér csokoládét és
bkisseva, 2017. február 23. csütörtök, 12:11
Meggyes pite
vaj
15 dkg porcukor
45 dkg Nagyi titka Félfogós búzaliszt

a töltelékhez:

1 kg meggy (fagyasztott is lehet)
1 evőkanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
15 dkg édes morzsa vagy darált keksz

a megkenéshez:

1 tojás

a tetejére:

porcukor


Elkészítés:

A tésztához vajat a porcukorral összemorzsoljuk, majd a liszttel összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, és enyhén belisztezett deszkán a tepsi méretének megfelelő méretű téglalappá nyújtjuk. Az egyik tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 C-ra (légkeveréses sütőben 165 C) előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt félkészre sütjük.
Közben a töltelékhez a kinyomkodott meggyet a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a morzsával összekeverjük. A meggyes tölteléket az elősütött tésztalapon egyenletesen elosztjuk, és a másik tésztalapot rátesszük. Ügyeljünk arra, hogy a töltelék, illetve a tetején a tésztalap egyenletesen sima
bkisseva, 2017. január 25. szerda, 13:25
Tepsis raffaello
több krémet készítettem, így elég dagi kockák lettek, de a fiúiknak meg se kottyant. Legközelebb a nagy gáztepsivel kell sütnöm."

Hozzávalók

A tésztához

6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék

A krémhez

6 tojás sárgája
8 dl tej
20 dkg cukor
2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
25 dkg vaj

A tetejére

5 dkg kókuszreszelék
(a tepsi kb. egy A/4-es papír méretének (30 x 20 cm) felel meg)

Elkészítése

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.

A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük,
nanoka72, 2016. szeptember 25. vasárnap, 21:58
Tepsis rafaelló
Tepsis raffaello, a gyors, elronthatatlan desszert

Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojás fehérje
25 dkg porcukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék

a krémhez:
6 tojás sárgája
8 dl tej
20 dkg cukor
2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
25 dkg vaj
a tetejére:
5 dkg kókuszreszelék
(a tepsi kb. egy A/4-es papír méretének (30 x 20 cm) felel meg)

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. 20 percig sütjük. (180 fok, 10 perc). Ne süssük túl, ha a beleszúrt késhegyre vagy hurkapálcára már nem tapad, kész.

A tojássárgákat a pudingporral, 1dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük, majd a többi tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Ügyeljünk, hogy nehogy leégjen! A margarint a maradék
aranyag, 2016. március 28. hétfő, 15:12
Zebra kocka Sütés nélkül
a tésztához:
50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej
a krémhez:3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál olaj

Elkészítése

Először a krémet készítjük el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliával, a cukorral és elkeverjük a vajjal meg a maradék kókusszal.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.

Az első lapot a tepsibe
koszegimarika, 2015. augusztus 15. szombat, 07:35
Anyóstekercs
Anyóstekercs

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt, + 25 dkg + ¾ sütőpor
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg Rama
50 dkg meggy + ízlés szerint cukor, 1 mokkás k fahéj
50 dkg tehéntúró + 1 egész tojás 3 kanál cukor
2 - 4 kanál olaj
porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés

50 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval, sütőporral közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet,
horvathnemagdi, 2015. június 28. vasárnap, 17:02
Vastagmákos
dkg pórcukór,
5dkg kakaópór,
5 evökanál tej,
8 dkg margarin

A tésztához gyúródeszkára szitáltam a sütőporral összekevert lisztet, hozzászitáltam a porcukrot és beledaraboltam a margarint.
Az egészet összemorzsoltam, majd a tojássárgáját és tejfölt is hozzáadva egynemű tésztává állítottam össze.
A tésztát megfeleztem, két cipót formáztam.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Az egyik tésztacipóból a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtottam, a nyújtófára tekerve óvatosan a tepsibe helyeztem, eligazítottam.
Ezt a lapot megkentem a meggydzsemmel.
A töltelékhez az apróra darabolt margarinhoz hozzászitáltam a porcukrot, és fakanállal eldörzsöltem: nem kevertem ki teljesen, csak olyan jó morzsás legyen.
Hozzáadtam a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet, összekevertem, majd a tejjel lazítottam.
Végül óvatosan beleforgattam a tojásfehérjékből felvert kemény habot is.
kannalidia, 2015. június 19. péntek, 20:40
Lábtörlő
Lábtörlő

Hozzávalók:
70 dkg liszt
3,5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
2 csapott kávéskanál cukor
2 púpos kávéskanál só
5 dkg vaj
2 tojás+1 tojás a kenéshez
2 kávéskanál olaj
10-12 db virsli

Elkészítése:
Az alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok, majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben sütöttem.) A kinyújtott tésztát beleteszem az olajjal kikent tepsibe. Ezután hosszanti irányban a szélső 2cm-ek kihagyásával derelyevágóval elvagdosom a tésztát. Majd a tésztacsíkok közé félbevagdosott virsliket szövögetek. Tojással megkenem a tetejét és előmelegített sütőben kb. 180 fokon szép pirosra sütöm. Ha elkészül, ízlés szerinti ízesítéssel fogyasztható, például:fokhagyma, tejföl, ketchup,majonéz,mustár.
Jó étvágyat!

Ha gazdagabban akarjuk
klementinagidro, 2015. június 05. péntek, 13:51
Grízes mézes
kristálycukor
2 evőkanál keserű kakaópor
3 evőkanál víz


A tésztához a margarint a mézzel kis lángon összeolvasztotta, beleszórta a cukrot és a szódabikarbónát is, majd pár percig kevergetve hagyta a cukrot is feloldódni.
A tűzről levéve kicsit hűlni hagyta, majd a tojással, tejjel és a fűszerekkel együtt az átszitált liszthez adta és szép, egynemű tésztává gyúrta össze.
Egy órán át pihentette, majd három részre osztotta.
A tésztacipókból a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtott, amiket a tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán az előmelegített sütőben megsütött.
Amíg a lapok hűltek, elkészítette a krémet: a tejből és a búzadarából a szokott módon sűrű tejbegrízt főzött.
A margarint habosra keverte az átszitált porcukorral, majd hozzákeverte a kihűlt tejbegrízt is.
A krémet megfelezte, és egyik feléhez hozzáadta az átszitált kakaóport.
Az első lapot megkente a kakaós krémmel, ráhelyezte a második lapot, erre került a fehér
klementinagidro, 2015. május 14. csütörtök, 13:41
1/9
Képek, videók
Sütemények
eva6
2019. március 13. szerda, 15:43
13596_krater-sutemeny_ n-2
vorosrozsa66
2018. szeptember 30. vasárnap, 17:33
0 egy kis sütemény pgsfgw
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:16
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
Sütemény
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:39
csikos-sutemeny-sylvie -ko
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 01:02
krémes sütemény.jpg
katalinkohut
2017. december 26. kedd, 14:01
Sütemény
eva6
2017. október 30. hétfő, 14:17
Dán csokoládés sütemény.j
katicafeher
2017. február 09. csütörtök, 15:01
Valentin napi sütemény
sanci81
2017. február 03. péntek, 13:17
Felfutatjuk az élesztőt
dorist
2006. november 25. szombat, 00:05
Langyos citromos víz.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:35
Langyos víz citrommal.jpg
cipello
2013. május 26. vasárnap, 09:46
langyos citromos víz.jpg
snbela44
2013. április 19. péntek, 17:44
langyos citromos víz.jpg
sarkadykati
2013. április 19. péntek, 04:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.