Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:28 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megemlékezést tartottak Prokop Péter születésének 100. évfordulója alkalmából
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a könyvbemutatón arról beszélt, hogy Európa elképzelhetetlen a kereszténység nélkül. Prokop Péter képei által, az érzékekre, érzelmekre hatva, különleges módon tud minket magyarságunkban, kereszténységünkben, európaiságunkban megerősíteni - mondta.

Kiemelte: a művész üzenete a bátor kiállás a kereszténység mellett. Úgy fogalmazott, furcsa világban élünk, amikor bizonyos esetekben a normalitást és a kereszténységet védeni már bátorságnak minősül. Hangsúlyozta: ha Európa bármit elfelejt a saját keresztény gyökereiből, ha ki akarja lúgozni a kereszténységet az európaiságból, akkor az európaiságot, az európai civilizációt veszíti el. "Vagy keresztény Európa leszünk, vagy nyugati kalifátus" - fogalmazott.

Mint mondta, Prokop Péter életútja azt üzeni: ne féljetek, keresztény hívek, a legmodernebb kifejezésmódokat használni. Hiszen képei a kor legmodernebb irányzatainak nyomán készültek, nem félt katolikus papként
velemenyezd, 2019. január 19. szombat, 17:37
ooOoo
áradások és földrengések elpusztították Daitya és Ruta szigeteit, csak Poseidonis maradt meg. Ez volt a Kr.e. 75 025-ben bekövetkezett katasztrófa.

Ekkor Egyiptom ismét víz alá merült, de ez alkalommal csak egy átmeneti időre. Az emberek a piramisok tetején próbáltak menedéket lelni, de az oldalak simasága miatt ez sikertelen próbálkozás volt. Mikor aztán a víz visszahúzódott, a Manetho által is említett harmadik Isteni Dinasztia megkezdte uralkodását, melynek első királyai idejéből a Karnaki Templom és sok más, az ősi Egyiptomtól ránk maradt, még ma is álló építmény származik. A két nagy Piramis kivételével Egyiptom egyetlen építménye sem idősebb 80 000 évesnél.

Az előbb leírt katasztrófa következtében a Himalája valamivel magasabbra emelkedett, az Indiától délre elterülő területek Egyiptommal együtt a víz alá merültek, ez utóbbiból csak a Piramisok maradtak meg. Az Egyiptomot a mai Algériával és Marokkóval összekötő földnyelv eltűnt, és a két terület szigetként emelkedett ki a
eposz, 2019. január 17. csütörtök, 14:10
Putyin: a Balkánon jelentős destabilizáló erő az Egyesült Államok politikája
Az orosz elnök az interjúban emlékeztetett arra, hogy a NATO 1999-ben két és fél hónapon át bombázta az akkori Jugoszláviát, majd 2008-ban segített elszakítani az országtól albánok lakta déli tartományát, Koszovót. 2017-ben Montenegrót - a lakosság felének ellenérzése ellenére - felvették a NATO-ba, és ugyanezt tervezi a katonai tömb Macedóniával is, ahol szavai szerint még az alkotmányt és az ország nevét is megváltoztatták a NATO-tagság érdekében.

Kiemelte, hogy értékeli Szerbia katonai semlegesség melletti elhivatottságát, ugyanakkor évek óta jó az együttműködés a védelmi tárcák között, és Oroszország igyekszik javítani Szerbia védelmi lehetőségeit fegyverek és harci eszközök ajándékozásával, illetve korszerűsítésével.

Mint mondta: Moszkvát meglepetésként érte, hogy az Európai Unió nem igazán reagált arra, hogy Koszovó hadsereggé alakította biztonsági erejét, hiszen a lépést a Koszovóban élő szerbek közvetlen fenyegetésként élték meg. Véleménye szerint egyébként a hadsereg megalakítása
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 10:41
Földi Pál: Oroszlán és Sas - A harmincéves háború 1618-1648
mint elődje.

Az új svéd fővezér megékezése a császár reményeit szétzúzta, mert 1962 tavaszán az immár gatyába rázott seregével Schweidnitznél súlyosan megverte a szász hadsereget, jelentős tüzérséget és lőszert zsákmányolt, majd akadálytalanul betört Morvaországba. Olmütz eleste után szabad rablást engedélyezett katonáinak, akik részegen randalíroztak a városban, mocskos egyenruhájukon arannyal átszőtt püspöki palástokban tántorogtak házról házra, nőket és kincseket keresve. Feltörték még a templomok kriptáit is, és halott főpapok kezéről levágták az aranygyűrűket. Előőrsei már 25 kilométerre közelítették meg Bécset, amikor a császári csapatok megérkeztek és felkészültek az ütközetre. Torstensson azonban nem akart mindent feltenni egy lapra, és lassan visszahúzódott Szilézia felé. A császári hadak fővezére, az ostoba Lipót főherceg ezt győzelemnek tekintette, és üldözőbe vette a svédeket, hogy mindörökre szétzúzza erejüket. A császáriak 1962. november 2-án Leipzignél érték utol a svédeket, de
eposz, 2019. január 15. kedd, 11:06
Aranyábécé
lélekkel
Az elhagyott szegényekkel.
Ha megáldott Isten téged,
Nyújts másoknak segítséget,
Mert nem tudod te is végre
Nem szorulsz-e segítségre?

H.
-Háládatosság.-
Ha valaki jót tett véled,
Te azt soha el ne feledd.
A rosszért is jóval fizess,
Hogy Istennél kedves lehess.

I.
-Istenfélelem.-
Istent féljed, Istent szeresd,
Reménységed Ő benne vesd.
Ő mindnyájunknak édes Atyja,
Oktalan ki ezt tagadja.

J.
-Templom szeretet.-
Járj el az Isten házába,
Oda sosem jársz hiába,
Öntsd ki szíved Isten előtt,
És nyersz tőle áldást, erőt.
És míg ott vagy: légy csendesen,
Viseld magad figyelmesen.
Ne suttogj és ne szunnyadozz,
Szemeiddel ne kalandozz,
Épülj a jó tanításon,
Ne járjon az eszed máson.
A templomba maradj végig,
Az utolsó éneklésig.

K.
-Igazmondás.-
Kövesd a szép igazságot,
Kerüld a rút hazugságot.
Aki egyszer
suzymama, 2019. január 13. vasárnap, 16:52
Átadták a felújított solti református templomot
Az átadóünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kijelentette, az egyházak kétezer éve gyakorolják a két, egymással összefüggő krisztusi tanítást: az egyéni visszavonulást, a csendet és a közösségi életet.

A solti templom és környezete megújulásával mindkettő megvalósulhat: megvan a lehetőség kérni Isten segítségét és áldani mindazt, amit adott, ugyanakkor lehetőség nyílik a közösség és "hitünk közös megélésére is"; a kettő együtt adja a kereszténység erejét - mondta az államtitkár.

Kiemelte, a kormány támogatásával gazdagodik lelkiekben az egyházi közösség és Solt települése mellett az egész ország, hiszen a templomban, lelkiekben megerősödő fiatalok révén az egész ország erősödik. "Építünk és nem rombolunk" - szögezte le Soltész Miklós.

Az államtitkár szerint "az emberiség egy szűk csoportja" mindig, mindenhol rombolni akar annak érdekében, hogy a társadalom alapvető szövete szétessen; rombolni akarják "lelki
velemenyezd, 2019. január 11. péntek, 17:42
A kereszt vetés jelentése és ereje
Ferenc Pápa 01.08
- Katolikus ma oldalon

- Magyar kurír oldalon: A keresztvetés huszonegy jelentése
A keresztvetés a katolikus és ortodox keresztények egyszerű, mély értelmű hitvallása. Katolikusként keresztet vetünk, valahányszor imádkozunk vagy belépünk a templomba. Nem is gondolnánk, hogy amikor keresztet vetünk, egyszerre huszonegy dolgot teszünk...
- 1. Imádkozunk. Imánkat keresztvetéssel szoktuk kezdeni, és talán nem is gondolunk rá, hogy maga a keresztvetés is imádság. Ha az imádság lényege ,,lelkünk felemelése Istenhez", ahogy Damaszkuszi Szent János mondja, akkor a keresztvetés egyértelműen ima. ,,A keresztvetés nem üres gesztus, hanem hatékony ima, amellyel a Szentlélekhez, gyümölcsöző keresztény életünk védőjéhez és segítőjéhez folyamodunk " - fogalmaz a népszerű katolikus író, előadó, Bert Ghezzi.
- 2. Megnyílunk a kegyelem felé. A keresztvetés felkészít, hogy
maroka, 2019. január 08. kedd, 15:15
Vesztergom Andrea : Vannak, akik még emlékeznek rá...
Vannak, akik még emlékeznek rá...
A nyári estéken, alkonyattájt, csak úgy tűnik, hogy elnyugszik az élet faluhelyen.
Éppen ellenkezőleg: akkor indul csak el igazán. Amikor a vénasszonyok kiülnek a kapu melletti kispadokra, dolguk végeztével, karba tett kezekkel, ám éles fülekkel, ide-oda figyelő szemekkel.
Az állatokat már az ólakba zárták, a disznókat megetették, s egy utolsó pillantást vetnek arra messze, amerre a téesz felé vezet az út... Ilyenkor felidéződnek a régmúlt hajnalok, amikor még fiatalok voltak, s pirkadatkor csapatostól indultak a téeszbe, munkába, amely ellátta az egész falut élelemmel, az állatokat takarmánnyal, az embereket munkával.
Ők még emlékeznek a régmúlt időkre. Mert a falvak olyanok, hogy ott semmi nem felejtődik el, nem múlik nyomtalanul, a történések átöröklődnek, apáról fiúra, megannyi anekdotaként. S hogy aztán ezeknek mekkora része
lilagondolatok, 2019. január 08. kedd, 11:45
Oroszországban 2,6 millióan vettek részt a karácsonyi liturgiákon
Az orosz főváros mintegy félezer templomát vasárnap és hétfőn körülbelül egymillióan keresték fel a TASZSZ hírügynökség szerint. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a Twitteren azt írta, hogy a metropolisz tömegközlekedési eszközeit az ünnep éjjelén - a hétfő hajnali 3 órás leállásig - 425 ezer utas vette igénybe.

A belügyi közlés szerint karácsonyi rendezvények biztonságára 44 300 rendőr, nemzeti gárdista, biztonsági őr és önkéntes felügyelt. Volk bejelentette, hogy rendbontás nem történt.

Vlagyimir Putyin elnök, aki a vasárnap éjjeli liturgián Szentpéterváron vett részt, hétfőn megjelent a belváros karácsonyi rendezvényen, és elsütötte a Péter-Pál erőd egyik lövegét. Oroszország "északi fővárosában" 1865 óta hagyomány ágyúszóval köszönteni a delet.

Dmitrij Medvegyev miniszterelnök a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházat kereste fel a karácsonyi szertartás alkalmából.
velemenyezd, 2019. január 07. hétfő, 15:42
Vesztergom Andrea : Életünkben akkor éreztünk először...
Miklósnak.
A gyermekek idegesítették, a sírást nehezen viselte, sokat veszekedett és kiabált velük. Miklós egyetlen dologban hajthatatlan volt. Nem engedte Violának, hogy a gyermekek mellé cselédet fogadjon. A házimunkában mindig volt segítség, de úgy tartotta, hogy a gyermekek ellátása csakis az anya dolga, nem pedig idegené.
Viola pedig unatkozott, és nem érezte jól magát. Régi, csillogó lányságát már régen elvesztette, bár a tekintetében még mindig benne élt az a kacérság, amellyel vasárnaponként a templomban fürkészte a férfiakat.
Titokban már nagyon sokszor megbánta, amiért hozzáment Miklóshoz. Unalmas élete volt, hiányzott az izgalom, a hódítás boldogsága. Helyette a pelenkák, az örökös gyereksírás, ráadásul még egy haldokló anyós is az ő nyakába varrva.
Miklós dolgozott a földeken, egész nap, szorgalmasan, és majdnem teljesen elégedett volt az életével.
Aztán egyszer csak Viola megváltozott. Ábrándos szeművé vált, és elkezdte újra csinosítani magát.
Miklós tréfásan meg is
lilagondolatok, 2019. január 07. hétfő, 10:54
Potápi: a kormány fontos feladata a nemzeti összetartozás erősítése
Potápi Árpád János a Tolna megyei település székely emlékparkjában tartott megemlékezésen hozzátette: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy aki meg akarja tartani magyar identitását, az megtehesse, és mindenki meg tudjon maradni magyarnak.

"Mindent megteszünk annak érdekében is, hogy a székelyföldi települések megvalósíthassák céljaikat" - fogalmazott, megemlítve, hogy a kormány közbenjárásának is köszönhetően újították fel az 1764-es Siculicidium - székelyöldöklés - madéfalvi emlékművét, mellette pedig új kápolnát avattak.

Az államtitkár elmondta: az évforduló alkalmából azokra az elüldözött székelyekre emlékeznek, akiknek egy része Bukovinában öt települést hozott létre, és akiknek leszármazottait 1941-ben az Al-Duna mellé, majd 1945-ben Tolnába, Baranyába és Bács-Kiskun megye három községébe telepítették.

Mint felidézte, a bukovinai "kirajzások", majd a letelepítések mindig a magyar kormány támogatásával történtek, 1945-ben is az új magyar kormány sietett segítségére a
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 12:26
Ferenc Pápa: Isten gyermekei vagyunk
,,Atya" névvel illessék; hagyják, hogy ereje megújítsa őket és hogy tükrözzék vissza jóságának egy sugarát, amellyel e jóságra és örömhírekre szomjazó világ felé fordul.
- Tartsunk távolságot az álszentektől és a pogányoktól
Ferenc pápa ezután emlékeztetett, hogy Jézus úgy vezeti be a Miatyánk tanítását, hogy távolságot tart a képmutatóktól, akik úgy imádkoznak, hogy mindenki csodálja őket. Ők az egyház ,,botránya". Hányszor látjuk ezeknek a személyeknek a botrányos viselkedését, hogy templomba mennek, egész nap ott vannak vagy minden nap odamennek, aztán úgy élnek, hogy gyűlölnek másokat vagy rosszakat mondanak az emberekről! Ez botrány! - jegyezte meg a pápa. Jobb, ha akkor nem megy az ember templomba. Éljen úgy, mint egy ateista. Ha azonban templomba jár, éljen úgy mint Isten gyermeke, testvér és tegyen valódi tanúságot, ne ellenkező tanúságot.
- A keresztény ima
A keresztény imának nincs más hihető tanúja, mint a lelkiismeret, ahol intenzív és folyamatos
maroka, 2019. január 03. csütörtök, 09:50
1/919
Képek, videók
prok.gif
sz719eszter
2017. szeptember 23. szombat, 16:03
0prok.png
sz719eszter
2016. szeptember 30. péntek, 11:22
prok41.png
gabriella49
2016. április 22. péntek, 01:38
prok2.png
gabriella49
2016. április 22. péntek, 01:38
prok.jpg
mkatalinka
2014. május 26. hétfő, 13:44
prok9.png
matolaterezia
2013. április 27. szombat, 19:04
prok8.png
matolaterezia
2013. április 27. szombat, 19:04
prok6.png
matolaterezia
2013. április 27. szombat, 19:04
prok51.png
matolaterezia
2013. április 27. szombat, 19:04
prok47.png
matolaterezia
2013. április 27. szombat, 19:04
Köszönöm a megemlékezést.
borigit
2016. december 16. péntek, 15:05
Kellemes megemlékezést
etusmama
2015. március 15. vasárnap, 18:38
Köszönöm a megemlékezést.
jucinenadov
2014. január 26. vasárnap, 22:43
Köszönöm a megemlékezést.
suzymama43
2014. január 25. szombat, 16:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.