Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 16:42 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Labdarúgó NB I - 528 ezren néztek bele a Ferencváros szezonzáró mérkőzésébe
Az MTVA sajtószolgálatának beszámolója szerint az M4 Sport volt a legnézettebb csatorna Magyarországon a teljes népesség körében az OTP Bank Liga utolsó fordulójának délutáni nyitómérkőzése alatt: a Zalaegerszegi TE FC-MOL Fehérvár FC összecsapás a teljes népesség körében 8,6 százalékos közönségarányt ért el. Egy néző átlagosan 56 percet látott ebből a találkozóból, és 354 ezren kapcsoltak a közvetítésre legalább egy percre.

Ezt követően 218 ezren látták a tévében a Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzés élő közvetítését szombat este, amivel az M4 Sport 6,5 százalékos közönségarányt ért el, ezzel a második legnézettebb csatorna volt Magyarországon. A találkozó közvetítésére 528 ezren kapcsoltak legalább egy percre, a mérkőzést 221 ezren nézték végig, egy néző átlagosan 48 percet nézett belőle.

A Debreceni VSC és a Paks kiesésről döntő találkozóját 207 ezren látták az M4 Sporton, és 463 ezren kapcsolódtak be legalább egy percre a közvetítésbe.

A 33. fordulóban rendezett találkozók
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:12
ÁSZ: kevesebben élnek szegénységben, a munkahelyek megőrzése a kulcs
a nemzeti szintű stratégiát és az annak megvalósítását szolgáló intézkedési tervet.

Az ÁSZ tájékoztatása szerint a szegénységi küszöb alatt élők felemelése érdekében kidolgozott stratégiák megvalósítása eredményes volt, mivel a stratégiai dokumentumokban 2020-ra rögzített célértékek a kitűzött dátum előtt teljesültek. Magyarországon 2008 és 2017 között 908 ezerrel csökkent a szegénységben élők száma, ami jelentősen meghaladta a 2020-ra vonatkozó nemzeti vállalásban szereplő 450 ezret. A teljes népesség 18,9 százalékát, 1 millió 813 ezer embert érintett a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázata 2018-ban, ami a 2008. évi értékhez képest - az Európa 2020 Stratégia célkitűzéseivel összhangban vállalt 5 százalékpont helyett - 9,4 százalékpontos csökkenést jelentett.

A most lezárult ellenőrzéshez kapcsolódva az ÁSZ elemzői megvizsgálták a koronavírus-járvány gazdasági és társadalmi következményeit, várható hatásait. A teljes terjedelmében jövő hétfőn elérhető elemzés bemutatja, hogy a
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 11:31
EU-statisztikai hivatal: a nem uniós állampolgárok az EU lakosságának 5 százalékát tették ki 2019 elején
Az összefoglaló szerint 2019 januárjában 13,3 millió uniós állampolgár, az EU lakosságának mintegy 3 százaléka élt egy másik, nem állampolgársága szerinti EU-tagállamban. Az EU-tagállamokban élő külföldiek többsége nem uniós országok állampolgára volt.

A külföldiek legnagyobb arányát Luxemburgban, a legalacsonyabbat Lengyelországban és Romániában jegyezték fel. Luxemburgban a teljes népesség 47 százaléka érkezett másik tagállamból (39 százalék) vagy nem uniós országból (8 százalék). Szintén magas arányban éltek külföldiek Cipruson (18 százalék) és Máltán (17 százalék) is. A sorban Ausztria következik, ahol 8-8 százalék volt a más tagországból vagy az EU-n kívülről érkezettek aránya. Az uniós statisztikai hivatal a külföldiek 10 százalékot is meghaladó arányáról számolt be Észtország, Lettország, Írország, Belgium, Németország és Spanyolország esetében is.

Ezzel szemben Litvánia, Bulgária, Horvátország, Lengyelország, Románia és Szlovákia népességének kevesebb mint 1 százalékát képviselték
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 13:52
Krónika 7. rész (költségvetés)
uniós fejlesztési források is - közölte.

Álláspontja szerint az elmondottak az oktatási rendszer stabilitását jelzik, ez jellemzi a háttérintézményeket is, nincs adósság. Egyetlen státuszban lévő dolgozótól sem váltak meg a járvány ellenére sem; gyökeresen más a mostani helyzet, mint ami 2008-9-ben történt - állapította meg Maruzsa Zoltán.Fidesz: jelentős források a kistelepülési fejlesztésekreV.Németh Zsolt (Fidesz) a Magyar falu programról beszélt, aminek fő célja a népesség megtartása mellett a kistelepülési életforma népszerűsítése. Azt szeretnék elérni, hogy a falvak és nagyvárosok közötti választás ne az életminőség, hanem az életstílus közötti választás legyen.

Értékelése szerint a balliberális kormányok faluromboló tevékenységet folytattak, ami többek között az intézményhálózat leépítésével járt.

A kormánypárti politikus kitért az alacsonyabb rendű utak felújítására is, jelezve, 100 milliárd forint értékben 800 kilométer út újulhat meg
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 17:32
A mentális problémák előjelei
fázisokban kialakuló betegség, tünetei leggyakrabban a fiatal felnőttkorban jelentkeznek (férfiak esetén 15-25 éves korban, nők esetében 25-35 éves korban jellemző), a betegek 20-40%-ánál a serdülőkor táján jelentkezhet, de kiala­kulhat későbbi életkorban is. Nők esetében kritikus a gyermekszülés és a változás kora, 40-45 éves korban ismét gyakoribb.

A szkizofrénia kialulásában genetikai és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszanak. A világon minden társadalomban, kultúrától függetlenül a népesség mintegy 1%-át érinti. A rokonságban előforduló megbetegedés esetén a veszélyeztetettség a rokonsági fokkal arányosan nő. A szkizofrénia kialakulásával összefüggésbe hozható környezeti tényezők közé tartozik pl. a lakókörnyezet, a droghasználat és születés előtti stressz hatása. Kábítószerek közül elsősorban a kannabiszt (marihuána, fű stb) hozzák összefüggésbe a szkizofrénia kialakulásával.

Tünetek
A szkizofrénia tünetei meglehetősen változatosak, többféle felosztásuk ismert,
pacsakute, 2020. június 05. péntek, 23:45
Közbeszerzési eljárást írtak ki a Duna alatti vasúti alagút megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére
A központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a vasút fejlesztésével jobb lehet a közlekedés a növekvő népességű agglomeráció és a külvárosok számára, a várostérség környezeti szempontból fenntarthatóbban működhet, a rozsdaövezetek felszabadításával megújulhatnak a főváros belső részei és zöldfelületek, lakások épülhetnek.

Budapest és agglomerációjának közlekedési hálózata túlterhelt, mert népessége folyamatosan nő, és a vasúthálózat a lehetőségei alatt teljesít. A közlekedés fejlesztésében ezért kulcsszerepe van a vasútnak - írták.

A véglegesítés előtt álló Budapest Vasúti Stratégia szerint jól irányzott, összehangolt, Budapest nagyvárosi léptékének megfelelő fejlesztésekkel lehetséges és szükséges egy olyan a városi közlekedésbe beépülő, sűrűn közlekedő, a városon átjáró hálózatot képező vasúti rendszer kiépítése, amely több utas gyorsabb szállítására alkalmas és megbízható. Az elővárosi forgalomban a vasúton ingázók száma akár hetven százalékkal is növelhető, ehhez azonban
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 12:21
Trianon 100 - Semjén: meg kell haladnunk Trianont!
Trianonra emlékezni Trianon meghaladásának küldetése".

Felidézte, száz évvel ezelőtt megkondult minden magyar harang, hogy világgá kiáltsa a nemzet fájdalmát, hogy megtörtént ,és döbbenetét, hogy megtörténhetett.

"Felejteni nem lehet, nem szabad, nem tudunk és nem akarunk, Trianon seb, stigma, küldetés, Trianon örök seb, magyar stigma, ma is küldetés" - hangoztatta.

A miniszterelnök-helyettes utalt arra, hogy Magyarországról Magyarország nélkül döntöttek, elcsatolták területének kétharmadát, népessége felét, és minden harmadik magyar idegen, ellenséges állam fennhatósága alá került.

Semjén Zsolt azt mondta, arra hogy miért történt meg Trianon, a marxista és nyomdokain haladva a liberális történetírásnak az volt a válasza, hogy Magyarország elvesztette az általa kirobbantott háborút, az Osztrák-Magyar Monarchia a népek börtöne volt, Magyarország mostohán bánt a nemzetiségeivel, és ahhoz, hogy a nemzetiségei a saját utódállamaikban élhessenek, szét kellett szedni azt.

Történelmi tény
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 19:53
Interaktív honlap készül a Kárpát-medence társadalmáról
szóló 2020. februári kormányhatározat 280,7 millió forint támogatást ítélt meg a projektre; a honlap bemutatóját 2020 végére vagy 2021 elejére tervezik - közölte az MTI-vel az ELKH.

Területileg a digitális honismereti atlasz lefedi a Kárpát-medence teljes területét, annak 17 660 települését, illetve a közvetlen - osztrák, cseh, lengyel, ukrán, moldovai, román, szerb, horvát, szlovén - szomszédságban található, mindösszesen közel 40 ezer települést.

Időbeli szempontból bemutatja a társadalom (népesség, települések, életkörülmények) jelenlegi és közelmúltbeli állapotát, illetve a Trianon óta eltelt száz év folyamatait, egyes térképek pedig a 16. századig is visszamennek.

Tematikailag a projekt három nagy blokkra tagolódik, melyek a teljes társadalomföldrajzi vertikumot megjelenítik.

A Népesség blokk témája a népesedési múlt, népességszám-népsűrűség, természetes népmozgások, vándorlás, népesség összetétele (nem, életkor, család, háztartás, etnikum, nyelv, vallás, iskolázottság, gazdasági
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 11:02
Koronavírus - Az izraeliek 2-3 százalékát fertőzhette meg eddig a vírus
Az egyetem kutatói az egészségügyi minisztérium felkérésére vizsgálták meg az izraeli lakosságot, hogy megtudják az átfertőzöttség jelenlegi mértékét. Vért vettek az izraeli népesség összetételének megfelelő, 1700 fős reprezentatív minta tagjaitól, hogy megállapítsák, hányan termeltek közülük ellenanyagot a vírussal szemben, ami fertőzöttségüket bizonyítja.

Ilyen ellenanyagot akkor is termel az emberek szervezetének immunrendszere 2-3 héttel a fertőzés után, hasemmiféle tünete sem alakult ki náluk a koronavírus okozta betegségeknek, vagyis látszólag teljesen egészségesek.

A tanulmány szerint a 40-60 éves korosztálynál az átlagnál némileg magasabb arányban volt jelen az ellenanyag, míg a 19 év alattiaknál ugyanez az arány csekélyebb volt. Ezen kívül a férfiak fertőzöttebbnek bizonyultak a nőknél, a tel-aviv-iak és a jeruzsálemiek pedig a haifaiaknál.

"Az adatok azt mutatják, hogy az eddig ismert mintegy 17 ezer koronavírus-fertőzött mindegyikére 11-16 nem felismert fertőzés jutott" -
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:51
Koronavírus - Kovács Zoltán: a sokat kritizált koronavírus-törvény emberéletek ezreit mentette meg
gyors döntéseknek köszönhetően.

Kovács Zoltán felhívta a figyelmet arra is: a Johns Hopkins Egyetem Koronavírus Kutatóközpontjának statisztikái szerint Magyarországon 100 000 lakosra 38,73 igazolt COVID-19 fertőzött jut, ami az egyik legalacsonyabb arány Európában, különösen azokhoz a nyugat-európai országokhoz hasonlítva, ahol ezek a számok elérik a több százas nagyságrendet.

"Orbán Viktor miniszterelnök az elején megígérte, hogy a kivételes felhatalmazás addig marad érvényben, amíg az a népesség védelme és a koronavírus terjedésének lelassításának érdekében szükséges. Amint a veszély elmúlik, a kormány a felhatalmazást visszaadja. Ezzel a keddi lépéssel a miniszterelnök állta a szavát" - szögezi le cikkében Kovács Zoltán. Hozzáteszi: a kritikus hangok a demokrácia végét vélték elérkezettnek látni ebben a jogszabályban, ezzel ellentétben, sok magyar éppen ennek a törvénynek köszönhetően van életben ma is.

"Az akkor hangos kritikáknak üzenném, hogy most lenne itt az ideje a bocsánatkérésnek,
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 19:03
Koronavírus - Lacza Zsombor: az élsportolók kiemelten veszélyeztetettek
még meg publikáció a koronavírus-járvány eddig eltelt hónapjai alatt - áll a TE szerdai közleményében.

A vizsgálat összegzését, az annak alapján készült tanulmányt a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az OrthoSera Kft. ügyvezető-igazgatója, Lacza Zsombor közlésre nyújtja be az egyik legelismertebb orvostudományi folyóiratnak, a Sports Medicine-nek.

A kutatás azt mutatja, hogy a 290 vizsgált sportoló 10 százaléka átesett a vírusfertőzésen, ami százszorosan felülmúlja a teljes népességben tapasztalt számot. Általánosan kijelenthető, hogy az élsportolók viszonylag tünetmentesen jutnak túl a fertőzésen, de mindez nem jelenti azt, hogy nem fertőznek. Ami emellett egyértelműen aggodalomra adhat okot: a fertőzött sportolók közül csupán egy versenyzőnél alakult ki védettség, így a betegséget az élsportolók jelentős része újra elkaphatja.

Lacza Zsombor elmondta, hogy a Testnevelési Egyetemen kiválóan ismerik a sportolók felkészülési szokásait, a sport nemzetközi kapcsolatrendszerét és
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 15:38
Koronavírus - Nézőpont: tartja megnövekedett népszerűségét a Fidesz
kevesebb mint fele a 2018-as tavaszi támogatottságának - írták.

Hozzátették: az MSZP-Párbeszéd 3 százalékkal továbbra is történelmi mélyponton van, a Lehet Más a Politika 2, a Mi Hazánk Mozgalom 1 százalékot érne el, ha most vasárnap lenne a parlamenti választás, vagyis nem jutnának be a parlamentbe.

Az intézet szerint jelzi a kiábrándulást az ellenzéki pártokból, hogy a Kétfarkú Kutya Pártnak 6 százalékos a támogatottsága.

A felmérésből kiderült az is - tették hozzá -, hogy a teljes népességen belül a kormánypártok népszerűsége 43 százalék, azaz mintegy 3,5 millió szimpatizánsuk van. Az ellenzéki összefogást alkotó pártok teljes szimpatizánsi tábora jelenleg 26 százalékos, tehát alig több mint 2 millióan támogatják őket.

A kormánypártok népszerűségének tartós emelkedésében fontos szerepe lehet annak, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése óta a lakosság legalább kétharmada elégedett a kormány koronavírus-járvány elleni védekezés során hozott intézkedéseivel - vélekedtek.

Egy az előző
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 13:42
1/154
Képek, videók
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
fradi labdarúgó szo.törté
lacipecsenye
2011. november 10. csütörtök, 16:05
73_sp_labdarugo_valoga tot
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:37
Labdarúgó EB.jpg
citrokhan
2006. május 20. szombat, 17:44
Daninak Ferencváros torta
margoboszi
2015. december 20. vasárnap, 14:24
ferencváros 200 éves
lacipecsenye
2012. augusztus 09. csütörtök, 21:56
Ferencvárosi malom címere
rozsmalom
2011. október 29. szombat, 06:51
Ferencváros.jpg
agica2004
2011. július 27. szerda, 13:56
Ferencvárosi malom metsze
rozsmalom
2011. június 06. hétfő, 16:05
Ferencvárosi Malom bejára
rozsmalom
2011. június 06. hétfő, 16:01
Ferencváros-Vasas 2010/11
djurkevic
2011. április 16. szombat, 18:08
FERENCVÁROS-Újpest 02/03
djurkevic
2011. március 25. péntek, 08:36
Ferencváros-ÚJPEST 02/03
djurkevic
2011. március 25. péntek, 08:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.