Belépés
2019. december 14. szombat | 50. hét | 348. nap | 02:53 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Harmónia......
miatt. A mai napig nem veszített értékéből, fényéből.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek simulékony, de egyúttal hűvös nap. Selyem lepedőn különleges erotikus kaland. Párkeresőknek flörtölésre alkalmas nap.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az ősi értékek a mai világban is megállják a helyüket- keresd meg életedben a maradandó dolgokat.
Érdemes elgondolkodnod azon, hogy mik az örök érvényű bölcsességek. Miket lenne célszerű elfogadni a régi tanításokból?
Ha teljes mértékben nem is tudod elfogadni, de át kellene gondolnod szüleid, nagyszüleid, vagy idősebb barátaid, ismerőseid tanácsait.

Erre is gondolj: Simogass ma eredeti selymet! Nézz meg egy selyem festmény kiállítást! Olvasd Heine versét marie Antoinette-ről ,,Nézd, ezt a selymet itt hagyom nálad, hogy nézd csak, hogy árad! Mert nincs olló, mi tengerének korlátot szabna - ám ragyogása betölt mindeneket." ,,Körben áll vagy kis zsámolyon ül Sok cicomás udvari dáma; csupa csipke, selyem,
agica2004, 2019. december 06. péntek, 18:09
Fidesz-frakció: a klímavédelemről csak komolyan érdemes beszélni
A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja azt írta: a kormánypártok teljes mértékben támogatják, hogy a klímavészhelyzetről és a klímavédelemről tárgyaljon az Országgyűlés, ezért is támogatták, hogy a parlament vegye napirendre ezeket a kérdéseket. Hozzátették, készek minden további kormányzati intézkedést támogatni, ami segíti a kitűzött klímavédelmi célok elérését.

Kiemelték: a klímavédelem komoly dolog, komoly dologról pedig csak komolyan érdemes beszélni. Az ellenzék azonban láthatóan pártpolitikai célokra használja az egész témát és a Karácsony-féle budapesti "klímavészhelyzet" is egyelőre csak annyiból áll, hogy "pártkifizetőhellyé tették a fővárost, és sorra emelik maguknak a fizetéseket" - fogalmaztak a közleményben.
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 17:02
MNB: továbbra is erős a bankrendszer sokkellenálló-képessége
A bankrendszer működését ugyanakkor belföldi és nemzetközi folyamatok növekvő nyomás alatt tartják, megújulásra késztetve a szektor szereplőit.

Azt írták, hogy a globális makrogazdasági környezetet az elmúlt fél évben mélyülő külkereskedelmi és geopolitikai feszültségek, valamint egyes régiókban növekvő recessziós félelmek jellemezték. Az infláció csökkenésére és a növekedés lassulására reagálva a jelentősebb jegybankok ismét kamatot csökkentettek, és további expanzív lépéseket is bejelentettek. A külső környezet romlása negatívan hat a hazai gazdasági növekedéssel kapcsolatos kilátásokra, és így a hazai bankrendszer számára is kockázatot jelent. A gazdaság és a bankrendszer fundamentumai a 2008-as válság kitörése óta rendkívül sokat erősödtek, így a magyarországi pénzügyi rendszer felkészült a külső környezet romlásából fakadó kockázatokra.

A jelentés szerint a hitelállomány bővülése a gazdasági fundamentumok erősödése mentén valósult meg, és jelenleg sem volumenét, sem összetételét tekintve
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 15:11
Londoni NATO-találkozó - Szijjártó: a terrorszervezetek jelentette új biztonsági kihívások miatt is szükség van
következő négy évben továbbra is évi félmillió dollárral fogja támogatni az afganisztáni nemzetbiztonsági és védelmi erőket, annak érdekében, hogy stabilizálni lehessen a biztonsági helyzetet a térségben.

Mindemellett a balti államokkal vállalt szolidaritás jegyében az a döntés született, hogy 2022-től a magyar Gripen harci gépek ismét részt vesznek a balti térség légtérvédelmében - mondta Szijjártó Péter.

Magyarország számára rendkívül fontos, hogy a NATO közös műveleteihez továbbra is jelentős mértékben hozzájáruljon, és ezekkel a felajánlásokkal ezt el is éri - tette hozzá.

Az MTI felvetésére, hogy elsősorban az Egyesült Államok részéről erőteljes nyomás nehezedik a többi NATO-tagországra a hazai össztermék (GDP) 2 százalékában megállapított minimális védelmi kiadási cél mielőbbi teljesítésére, Szijjártó Péter elmondta: Magyarország az erről döntő walesi NATO-csúcson két vállalást tett, és mindkettőt komolyan is veszi.

Az egyik magyar vállalás az, hogy a 2 százalékos GDP-arányos
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 12:40
Londoni NATO-találkozó - Johnson: egymilliárd ember biztonságán őrködik a NATO
cikkelye, amely kimondja, hogy ha a NATO valamelyik tagját támadás éri, az összes többi tagország a védelmére kel - hangsúlyozta a brit kormányfő.

Hozzátette: ez a doktrína a legfontosabb egyedi oka annak, hogy a brit nép és a baráti országok több százmillió lakója ma békében és szabadságban élhet.

Johnson szerint azonban a történelem azt mutatja, hogy a békét nem lehet magától értetődőnek tekinteni.

Kiemelte, hogy az európai szövetségesek közül Nagy-Britannia járul hozzá a legnagyobb mértékben a NATO működéséhez: London a hazai össztermék (GDP) 2 százalékában meghatározott célnál nagyobb összeget fordít védelmi kiadásokra, emellett a szövetség készenléti kezdeményezésében egy páncélos dandárral, két repülőszázaddal és hat hadihajóval - köztük a királyi haditengerészet két új repülőgép-hordozójával - vesz részt.

Johnson szerint ugyanakkor a NATO-nak nem szabad visszariadnia "az új realitások" megvitatásától, különös tekintettel az olyan újonnan megjelenő fenyegetésekre, mint a hibrid
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 09:40
Karácsony - Évente 10-12 milliárd forintot tesz ki a belföldi fenyőfaforgalom
a vágott fenyők közül 60 százalékban lucot, 33 százalékban nordmannt és 7 százalékban ezüstfenyőt értékesítettek.

Boross Dávid javasolja a vásárlóknak, hogy a gyökeres karácsonyfát kizárólag kertészeti árudából szerezzék be, azt alkalmi, platóról árusítóktól nem tanácsos venni, mivel lehetetlen reklamációt érvényesíteni például szétesett földlabda vagy kevés gyökér miatt.

Kitért arra is, hogy a vágott karácsonyfák az ünnepek után aprítást követően a komposzttelepekre kerülnek, azok teljes mértékben újrahasznosulnak, a fővárosban a hulladékgyűjtők mellé kidobált fákat összeszedik és külön szállítják el.

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete az MTI-vel korábban közölte, hogy jó minőségű választékra és a tavalyihoz hasonló árszínvonalra lehet számítani az idén a fenyőfák piacán, ugyanakkor a nordmann fenyő várhatóan 10-12 százalékkal olcsóbb lesz.

A belföldön karácsonyra értékesített 2-2,2 millió fenyőből az import 500 000-600 000 darab, főleg nordmann-fenyő érkezik az országba. A
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 16:32
Trump újraválasztási kampánycsapata nem akkreditálja a Bloomberg hírügynökség munkatársait
A kampánymenedzser leszögezte: "a Trump-kampány többé nem ad ki akkreditációt a Bloomberg News munkatársainak nagygyűlésekre és más kampányrendezvényekre, miután nyíltan bejelentették elfogultságukat".

Parscale ugyanakkor nem tagadott meg minden akkreditációs lehetőséget, hanem azt hangsúlyozta, hogy egyenként mérlegeli az egyes riporterek akkreditálását és a Bloomberg hírügynökségtől érkező további riportkéréseket is.

A döntés előzménye: amikor november végén Michael Bloomberg milliárdos - aki a többi között a hírügynökségnek is a tulajdonosa - hivatalosan is bejelentette, hogy indul a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, a Bloomberg News közölte, hogy felfüggeszti a Bloomberg véleményét megfogalmazó névtelen szerkesztőségi állásfoglalások publikálását, továbbá nem jelentet meg oknyomozó riportokat Bloombergről és többi demokrata párti elnökjelölt-aspiránsról. John Micklethwait, a Bloomberg News főszerkesztője azonban azt is közölte: Donald Trump elnökről változatlanul közölnek oknyomozó
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 20:32
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
MSZP: rátolhatják az önkormányzatokra a közösségi közlekedés finanszírozását

Varga László (MSZP) azt mondta, hogy egy olyan salátatörvény fekszik az Országgyűlés előtt, aminek elfogadása után az önkormányzatoknak elsőként a helyi közösségi közlekedésre kell fordítaniuk a helyi iparűzési adóbevételeiket.

Fennáll a veszélye, hogy teljes mértékben "rá akarják tolni" az önkormányzatokra a helyi közösségi közlekedés finanszírozását - közölte.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára azt mondta, hogy a helyközi személyszállítási közszolgáltatások a közlekedésért felelős miniszterhez tartoznak, a helyi közösségi közlekedés fenntartása azonban az önkormányzatok vagy az önkormányzatok társulásainak a felelőssége.

Az említett törvényjavaslat alapján csak annyi változik, hogy első helyen nevesítik, hogy az önkormányzatoknak az iparűzési adóból elsőként a közösségi közlekedést kell ellátniuk - mutatott rá.

DK: mikor tárgyal a kormány érdemben a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 18:02
Krónika 5. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
Kijelentette: ez alapot ad annak a többször hangoztatott állításnak a megismétléséhez, hogy az unióban Magyarország a legkorruptabb ország.

"Ha a korrupciós felárat nem az unió, hanem mi magunk fizetjük ki, akkor minden rendben van?" - firtatta.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: a beruházások Magyarországot és a magyar embereket szolgálják, megvalósulásukat pedig a magyar gazdaság teljesítménye teszi lehetővé.

Soha nem látott mértékben van lehetőség saját erőből megvalósítani ezeket. Hogy a beruházások kapcsán miként számolunk el Brüsszellel, tisztán technikai kérdés - fogalmazott. Arról biztosította a képviselőt, hogy "minden eurócentet " hazahoznak Brüsszelből.

Valódi forrásvesztés szerinte a "szocialista katasztrófakormányzás" idején történt, amikor Dobrev Klára töltött be vezető szerepet a hazai fejlesztéspolitika rendszerében.

A képviselő nem fogadta el a választ, azt a Ház szavazta meg 105 igen szavazattal, 34
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:52
Magyar cég száll be a húshelyettesítő vegán termékek amerikai piacára
A tájékoztatás szerint a Plantcraft több év kutatási munka eredményeként fejlesztett ki természetes növényi fehérjeforrások és egyedi hozzávalók felhasználásával szója-, glutén- és adalékanyagmentes felvágottakat, hogy a másodgenerációs húshelyettesítő termékekkel az amerikai piacra léphessen.

Az MTI érdeklődésére a társaság közölte, jövőre lép az Amerikai Egyesült Államok piacára, a tervek szerint 2021 végére 5 millió dollár árbevételt érnek el, öt év alatt pedig 4 ezer tonna terméket adnak el.

Az Amerikai Egyesült Államokban javában zajlik a növényi alapú húshelyettesítők forradalma - írják a közleményben. Az amerikai lakosságnak jelenleg 5 százaléka vegetáriánus, 3 százaléka vegán, ami a lakosság számát és fogyasztási szokásait nézve is nagy piacnak számít - tették hozzá.

A céget az Új-Zélandon élő, magyar származású Ohens Katalin és a budapesti Hetényi Csaba alapította, akik egy magyar biotechnológus kutató receptje alapján indultak el a termékfejlesztésben, a startup munkáját a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 17:22
Krónika 3. rész (bizottsági helyek, interpelláció)
Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban szervkereskedelem, költségvetési csalás, hűtlen kezelés és műhibák miatt indított nyomozásról érdeklődött Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), kijelentve, bármi történt is az első tényálláson belül, az visszataszító.

Arra volt kíváncsi, pontosan mi történt a kórházban, a szaktárca pedig mit tett ezek felderítésére.

Rétvári Bence azt közölte: Polt Péter legfőbb ügyész néhány napja nyilatkozott az ügyben, amely felderítési szakaszban van, az eljárás során pedig a kórház teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal.

Jelezte: folyamatban lévő nyomozásról nem nyilatkozhat, majd a kórház helyzetét javító, összesen 19 milliárd forintnyi, területi operatív programokból megvalósított fejlesztéseket sorolta.

A kérdező nem fogadta el a választ, a Ház viszont - 113 igen, 40 nem és egy tartózkodásmellett - elfogadta azt.

DK: mit tesz a kormány, hogy az MTVA megfeleljen a rá vonatkozó törvényi rendelkezéseknek?

Varju László (DK) arról beszélt, hogy az
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 16:42
Varga Mihály: a magyar GDP idén éves szinten 4,8 százalékkal bővül, jövőre 4 százalék körüli növekedés várható
lesznek az elsődleges szempontok. A tanács ennek a témakörnek a további tárgyalását a következő ülésén, december 17-én folytatja - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Varga Mihály jelezte: a következő években el kell érni, hogy a gazdaság növekedése érdekében egyre több iparágban valósuljanak meg külföldi befektetések, és a külföldi működő tőke nagyobb szerepet kapjon a kevésbé fejlett országrészek felzárkóztatásában is.

Varga Mihály kiemelte: a pénzügyi szolgáltatások digitalizációja jelentős mértékben járulhat hozzá Magyarország versenyképessége megerősítéséhez. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a Magyar Bankszövetség 22 pontos digitalizációs javaslatcsomagot dolgozott ki a hazai pénzintézeti szolgáltatások javítására.

Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke kifejtette: Magyarországon egyre jobban terjednek a bankkártyákkal lebonyolított tranzakciók, egy év alatt 21 százalékkal nőtt a kártyás fizetések száma, ám az összes fizetési tranzakció mintegy háromnegyede még mindig
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
1/1026
Képek, videók
Olvasd a Bibliát
sacimama
2016. május 25. szerda, 09:57
olvasd bátran.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 16:54
olvasd a Bibliát
sacimama
2014. július 08. kedd, 08:04
Naponta olvasd a Bibliád
sacimama
2013. május 08. szerda, 00:54
jobbra-balra:olvasd!
anitahajdu
2013. január 19. szombat, 21:48
Olvasd a szöveget a padon
himeshaza
2012. október 01. hétfő, 10:32
olvasd el
rozsa19
2012. január 15. vasárnap, 13:32
Az első betűket olvasd
lovaszmarika
2010. december 25. szombat, 14:47
visszafelé olvasd.jpg
manocska20
2010. május 11. kedd, 04:25
olvasd
szekike
2009. november 28. szombat, 08:50
Lassan kikerülnek helyükr
wob
2017. április 04. kedd, 17:10
Helyükön vannak...
caris11935
2009. december 11. péntek, 14:41
ITT A HELYÜK
konig52
2009. szeptember 03. csütörtök, 12:55
Gyűrűk a helyükön
tornyost
2008. május 31. szombat, 23:37
Címkék
pénzügyi szolgáltatások, hazai össztermék, kártyás fizetések, tavalyihoz hasonló, magyarországi pénzügyi, önkormányzatok vagy, hazai gazdasági, baráti országok, egész témát, vágott fenyők, további tárgyalását, Magyar Bankszövetség, nordmann fenyő, John Micklethwait, növényi alapú, kitűzött klímavédelmi,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.