Belépés
2019. november 15. péntek | 46. hét | 319. nap | 07:11 | Albert, Lipót
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
polgári jogi jogvita van kibontakozóban, "nincs itt semmi látnivaló". Hozzátette: a köztelevízióval, közrádióval kapcsolatban lehet pro és kontra véleményt mondani, de ezek állapota még mindig sokkal jobb, mint például Németországban, ahol a gyermekmesékben is politika van. Az államtitkár szavai szerint a sajtószabadság "köszöni szépen, jól van".

Napirend utáni felszólalások:Apáti István független képviselő a tűzifa-támogatásokra kérdezett rá. Szerinte a kizárólag fával fűtők teljes mértékben kimaradtak a rezsicsökkentésből.

Ovádi Péter (Fidesz) a Bakonyexpó sikeréről számolt be, amely szerinte a térség legnagyobb őszi turisztikai eseménye. Szólt a magyar termék vásárlásának jelentőségéről.

Tapolczai Gergely (Fidesz) a tízéves jelnyelvi törvényről emlékezett meg, felszólalását maga is jelnyelven adta elő.

A jobbikos Magyar Zoltán az agrárium kihívásairól szólva beszélt a fajok kihalásáról, de károsnak ítélte azt a megítélést is, ami a mezőgazdaság környezetkárosító hatását
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 16:51
Jelentős többletet értek el a magyarországi lízingvállalatok az első kilenc hónapban
A tájékoztatás szerint a lízingpiaci bővülés elsősorban a különböző gépek, termelőeszközök és az agrárgépek finanszírozásának köszönhető, de átlag fölötti volt a növekedés a flotta-, valamint a személy- és kisteherautó-finanszírozás területén is.

A 9,3 százalékos növekedés elmarad a 2017-ben elért 18 százalékos, valamint a tavalyi 13 százalékos bővüléstől, de megfelel a lízingszövetség várakozásainak, az év elején ugyanis 10 százalék körüli növekedéssel számoltak - értékelte az eredményeket Nyikos Katalin, a szövetség elnöke. Hozzátette, hogy a magyarországi növekedés bőven felülmúlja az európai lízingpiaci bővülést, ami az első fél évben 3,4 százalékos volt.

Kiemelkedő növekedéssel zárta az első kilenc hónapot az agrárgép-finanszírozás, a kihelyezett összeg 24 százalékkal, 74 milliárd forint fölé nőtt.

Az építőgépeknél az ágazat bővülésének megfelelően jelentős növekedés ment végbe, a szeptember végi 20 milliárd feletti finanszírozott összeg 12 százalékkal haladta meg az egy évvel
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 13:31
Pompeo: az amerikai kormány támogatja az új választások megtartását Bolíviában
"A bolíviai nép szabad és tisztességes választásokat érdemel" - fogalmazott az amerikai külügyminiszter, leszögezve, hogy az amerikai kormányzat teljes mértékben támogatja a bolíviai nép akaratát tükröző választásokat. Szerinte ezeknek az is a céljuk, hogy helyreállítsák a választási folyamatba vetett bizalmat.

Pompeo egyúttal sürgette, hogy az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) nyújtson technikai segítséget a választások lebonyolításához, és biztosítsa azt, hogy a választási bizottság valóban független legyen, és összetétele tükrözze a bolíviai társadalom széles rétegeit. A tárcavezető utalt arra is, hogy vasárnap nyilvánosságra hozott jelentésében az AÁSZ több, "zavarba ejtő" szabálytalanságot talált az október 20-án tartott bolíviai választásokon.

Evo Morales bolíviai államfő vasárnap jelentette be, hogy új választási bizottságot alakítva megismétlik az októberi választásokat, majd nem sokkal később - a rendőrség és a katonaság felszólítását követően - azt is bejelentette, hogy lemond az
velemenyezd, 2019. november 10. vasárnap, 22:42
Rétvári: pozitív a gyermekétkeztetésben bevezetett intézkedések hatása
Rétvári Bence hangsúlyozta: a legfontosabb cél a túlsózottság csökkentése volt, amely érezhető mértékben, 8,6-ról 6,7 grammra csökkent étrendenként. Ezzel meg lehet előzni, hogy a gyerekek olyan ízvilághoz szokjanak hozzá, amely harminc-negyven év múlva akár betegségeket is okozhat - jegyezte meg.

A menzareform és az iskolagyümölcs-program egyaránt egészségesebb ételekhez szoktatja a diákokat - mondta. Az elmúlt években az iskolai menzák háromnegyedéből teljesen eltűntek például a mesterséges ételízesítők. Az iskolai konyhák 90 százaléka kevesebb zsírral, 97 százaléka kevesebb cukorral főz, a naponta többször gyümölcsöt fogyasztó gyerekek aránya pedig tíz év alatt 45-ről 65 százalékra emelkedett - ismertette.

Az egészségesen eltöltött évek száma a genetikai adottságok mellett nagyban az életmódtól függ, ezért fontos, hogy a mindennapi testnevelésórákon az iskolások megismerhetik és megszerethetik a sportokat, ezzel hozzászoknak egy mozgásban gazdag életformához - mutatott rá. Megjegyezte: a
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 20:02
Szijjártó: jó kezekbe került a bővítés ügye, új lendületet kaphat a bővítés politikája
kormányfő, illetve hat - köztük négy uniós - külügyminiszter is részt vesz.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy Magyarország olyan ország, amely nemcsak beszél a politikai céljairól, hanem tesz is azok érdekében.

"Így hát azzal, hogy magyar uniós biztos fogja felügyelni az EU bővítését, új lendületet kaphat ez az egyébként korábban sikeres, az elmúlt időszakban azonban inkább csak kudarcokat halmozó európai uniós politika" - mondta a tárcavezető. Hozzátette, hogy az EU és Magyarország érdeke teljes mértékben egybeesik a Nyugat-Balkán bővítésének tekintetében.

"Ez a biztonsági érdekünk, hiszen újabb migrációs nyomás várható a nyugat-balkáni útvonalon" - mondta Szijjártó Péter.

A tárcavezető szerint látszik, hogy "a számok folyamatosan nőnek", és most már lassan százezer illegális bevándorló torlódott fel a Nyugat-Balkánon, a török hatóságok pedig 350 ezer illegális határátlépőt tartóztattak fel október végéig, ami már 80 ezerrel több, mint a tavalyi esztendő egészében volt. Azzal, hogy jön
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 12:51
Az OTP 131 milliárd forintot meghaladó adózott nyereséget ért el a harmadik negyedévben
magyarországi üzletág) 145,7 milliárd forintos teljesítménye éves összevetésben 4 százalékos bővülést jelent. A külföldi leánybankok eredmény-hozzájárulása éves összevetésben 41 százalékról 47 százalékra bővült.

A bevételek tavalyhoz képest 18 százalékkal emelkedtek, idei összegük a harmadik negyedév végére meghaladta a 772,2 milliárd forintot. A bolgár, albán, moldáviai és montenegrói akvizíciós hatást kiszűrve a bevételnövekedés 12 százalékos. Az OTP elsősorban az erősödő üzleti aktivitással, kisebb mértékben pedig a leányvállalati devizákkal szembeni forintgyengüléssel magyarázza az emelkedést.

A nettó kamatbevétel 15 százalékos éves bővüléssel 510,4 milliárd forintot ért el az első kilenc hónapban. A nettó díj- és jutalékeredmény ennél is jelentősebb mértékben, 20 százalékkal bővült 197 milliárd forintra. A növekedést az OTP az erősebb szezonális teljesítménynek és javuló üzleti aktivitásnak tulajdonítja.

A kilenchavi konszolidált működési költségek tavalyhoz képest 13 százalékkal
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 07:04
Ukrajna fordított irányú szállításokkal szerez gázt a Balkánról az orosz gáztranzit leállása esetén
A közlemény szerint a felújítási munkálatokat a Bulgária, Románia és Görögország gázszállító rendszereinek üzemeltetőivel kötött együttműködési memorandumnak megfelelően végezték el. Ez a dokumentum rendelkezik a transz-balkáni vezetékeken keresztüli, fordított irányú gázszállításról az említett országokon át Moldovába, illetve onnan Ukrajnába.

Az állomás várható kapacitása a módosítás után Moldovából alap üzemmódban napi 70 millió köbméter, megfordított üzemmódban 4 millió köbméter naponta.

A létesítmény felkészültségét a munkára a moldovai gázszállító vállalat üzemeltetőjének képviselői ellenőrizték és aláírásukkal megerősítették - írta az ukrán vállalat közleményében.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy jelenleg zajlanak a konzultációk Brüsszelben az ukrán és az orosz fél között az Európai Unió közvetítésével az év végén lejáró, Ukrajnán keresztüli gázszállítási szerződés megújításáról. Eddig a feleknek nem sikerült megállapodásra jutniuk. Moszkva ugyanis csak
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 16:52
Folytatódik a gázrobbanásban megsérült szekszárdi társasház megerősítése
otthonát.

Korcsmár István, az Alisca Bau Zrt. vezérigazgatója arról számolt be, hogy befejeződött a stabilizáció első üteme, amikor állványokkal támasztották meg a főfalakat, és az épület alsó szintjét nagy teherbírású műanyaghabbal töltötték fel. A következő ütemben a robbanás helyén, a második szinten végzik el a stabilizációt, majd bontják el a sérült födémeket.

A statikailag megerősített épületet január végén tudják átadni a helyreállítást és felújítást végző kivitelezőknek - tette hozzá. A legnagyobb mértékben sérült lakások teljes helyreállítása a vezérigazgató becslése szerint csak a jövő nyáron fejeződhet be.

Molnár Péterné, a társasház közös képviselője közölte, a helyreállítás pontos költsége több százmillió forintra becsülhető. Az Aegon biztosító 25 millió forint előleget utalt a társasháznak.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP), a város polgármestere elmondta: az önkormányzat minden segítséget megad az ott élőknek, harminc embert bérlakásokban helyeztek el, segítettek a bútorok
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 15:42
Tovább emelkedtek a jogdíjak világszerte
a világátlaghoz képest még mindig alacsonyabb ezek részesedése az összes jogdíjból (13,3 százalék). A digitális szektorból érkező jogdíj mértéke csak Észak-Európában haladja meg az élő- és háttérzeneit.

A CISAC jelentése idén a közép-kelet-európai régióval külön is foglalkozott. Ezzel kapcsolatban a jelentés kiemeli, hogy több közös jogkezelő is "kedvezőtlen szerzői jogi környezetben" kénytelen dolgozni, illetve gondot okoz, hogy a digitális növekedés fő hajtóereje, az előfizetés csak szerény mértékben emelkedik. Ezzel együtt a régió 2018-ban 3 százalékos növekedést tudott elérni. A magánmásolási díj a régióban a globális érték több mint háromszorosát, 12,6 százalékát tette ki, tavaly Magyarország mellett Oroszország és Csehország jogkezelői tudtak növekedést elérni ezen a területen.

A televíziós piac kapcsán a dokumentum kiemeli: ez az iparág jelentős rugalmassággal tudta elérni, hogy bevételei folyamatosan növekedjenek. A 16-25 éves korosztály képernyő előtt töltött idejének már több felében
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 15:32
Miniszterelnökség: a következő évekre is stabil az építőipar megrendelés-állománya
beruházásai közül beszámolt a csepeli és a ráckevei hév felújításáról, amelyeket a Kálvin térre is be akarnak vezetni. A beruházás becsült értéke meghaladja a 100 milliárd forintot. Megemlítette ezek mellett az új déli dunai híd építését is, a projekt - amelynek a szükségességéről a főváros már 1992-ben döntött - már egy éve a tervezés szakaszában van.

Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az építőipar teljesítményének alakulása nagy mértékben befolyásolja a teljes magyar gazdaság növekedését.

Az ágazatban kialakult vállalkozói szerkezetről megjegyezte, ma körülbelül 103 ezer vállalkozás működik az építőiparban. Az elaprózódott vállalkozói szektor főként a lakosság számára jelent problémát, mert kevés a 40 és a 400 millió forint közötti értékű projekt komplett megvalósítására alkalmas vállalkozás, ebből adódóan a magánszemélyek építkezésénél egyszerre több vállalkozó dolgozik.

Petz Raymund, a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezető
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 14:22
Krónika 2. rész (az ÁSZ 2018-as tevékenysége)
rendszer fejlesztéséhez.

Hangsúlyozta: az ÁSZ jelentéséből kitűnik, hogy nagy figyelmet fordítottak az állami vagyongazdálkodás és az állami beruházások, valamint a költségvetési szervek és az önkormányzati alrendszer ellenőrzésére. Mint mondta, az ÁSZ felvetései, javaslatai és következtetései felhívják a figyelmet a fejlesztendő területekre, így az elmúlt években javult a közpénzekkel való gazdálkodás. Ugyanakkor - folytatta - továbbra is feladat, hogy a törvényalkotás során a lehető legnagyobb mértékben hasznosítsák a ÁSZ javaslatait. Kitért arra is: 2010-ben gyakorlatilag csődhelyzetben volt Magyarország, a vagyongazdálkodást nemzetközi hitelezők és spekulánsok fojtogatták, most pedig 5 százalék felett nő a gazdaság, nőnek a reálbérek, csökken a munkanélküliség és az államadósság, miközben fegyelmezett a költségvetési gazdálkodás. Úgy vélte: ezek az eredmények a magyar emberek munkájának köszönhetőek, de a javuló makrogazdasági adatokhoz, valamint a jó kormányzáshoz és a jó állam kialakításához az
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 11:31
Iráni atomprogram - Washington a jövőben is maximális nyomást fog gyakorolni Iránra
azonban csak tovább súlyosbítja Irán politikai és gazdasági elszigeteltségét" - fogalmazott Ortagus. Hozzáfűzte, hogy az urándúsítás folytatása "újabb nagy lépés a rossz irányba, és kiemeli azt a fenyegetést, amelyet Irán jelent a nemzetközi békére és biztonságra".

A külügyi szóvivő hangsúlyozta, hogy az amerikai kormányzat mindaddig folytatja a maximális nyomásgyakorlást, amíg Irán "fel nem hagy destabilizáló magatartásával".

Ortagus egyúttal azt is leszögezte, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben támogatja a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) tényfeltáró és ellenőrző munkáját Iránban, és várja a szervezet jelentését az iráni atomprogrammal kapcsolatos fejleményekről.

Haszan Róháni iráni elnök kedden az iráni állami televízióban jelentette be, hogy újabb lépést tesz a négy évvel ezelőtt aláírt hathatalmi atommegállapodásban vállalt kötelezettségei fokozatos felmondásának folyamatában, és megkezdi a fordói atomlétesítményében lévő centrifugáinak feltöltését urángázzal.

"Nem
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 07:03
1/1022
Képek, videók
szent istván imádásg0820.
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:54
szent istván imádásg0820_
maroka
2019. augusztus 20. kedd, 19:54
Edda- Alapi István.jpg
agica2004
2019. augusztus 14. szerda, 19:13
Síklaky István halála
furaila
2019. június 27. csütörtök, 11:17
fekete-istvan.jpg
foldinefehereva
2019. január 25. péntek, 21:40
Petrovics István&Hrúz Már
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:08
szent István jobb 1207.jp
maroka
2018. december 07. péntek, 18:29
kalász istván1028.jpg
maroka
2018. október 28. vasárnap, 13:37
kuli istván és kárász ann
maroka
2018. augusztus 26. vasárnap, 22:49
Istvántól
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:08
17623-szent-istvan-nap ok-
vorosrozsa66
2018. augusztus 20. hétfő, 20:10
A-6-ovadi2.JPG
honapmunkai
2007. május 17. csütörtök, 14:28
tapolca malomtó1026_3.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:10
tapolca malomtó1026_2.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:09
tapolca malomtó1026.jpg
maroka
2018. október 26. péntek, 16:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.