Belépés
2020. július 09. csütörtök | 28. hét | 191. nap | 09:48 | Lukrécia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
rendszerváltás előtt indult, amikor a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) nyírbátori városi bizottságának gazdaságpolitikai titkára lett. A szocialista politikus Medgyessy Péter bukása után kormányzati pozícióhoz jutott: az új miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc kabinetfőnökének nevezte, ahonnan Draskovics Tibor miniszteri székét örökölte meg. Csúfos bukása ellenére a mai napig elmondja a véleményét a közéleti kérdésekről. Áprilisban például arról beszélt egy televíziós interjúban, hogy a koronavírus-járvány miatt teljes gazdasági összeomlás jöhet Magyarországon. Vagyonát többek között egy svájci adóparadicsomba bejegyzett offshore-cégen keresztül szerezte, melyet egy stróman képviselt a hatóságok előtt. Amikor emiatt a sajtóban offshore-lovagnak nevezték, Veres perelt, de vesztett.


Puch László

Az MSZP volt pénztárnokának, elsőszámú gazdasági háttéremberének és parlamenti képviselőjénekkarrierje bőven a rendszerváltás előtt kezdődött, amikor
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
Természetes szerek mindennapi stressz ellen
Ki ne ismerné a stresszt és a rohanást, amelyekkel mindennapi életünkben újra és újra találkozunk? Az első számú stresszfaktor a munkahely. A szakértők évek óta állandó növekedést figyelnek meg a munkahelyi követelmények terén.

A cégek folyamatos profitra törekednek, a verseny évről évre erősödik szinte minden ágazatban. Az alkalmazottaknak muszáj követni a feladatok tempóját, mert ha nem bírják teljesíteni a kitűzött feladatokat, csak egyetlen alternatíva marad: a felmondás. Pontosan ez a nyomás az, ami miatt egyre többen szenvednek a stressztől, és ettől egyenesen megbetegszenek.

Azonban nem csak a munka okoz sokak számára stresszt. A magánélet is egyre nagyobb kihívások elé állítja az embert. Gyerekek, háziállatok, hobbik, barátok - egyáltalán nem olyan könnyű mindennel foglalkozni abban a néhány óra szabadidőben. És természetesen a társunkra is figyelmet kell fordítani, ami nem mindig sikerül, ha megnézzük a válások számát.

Itt az ideje, hogy változtassunk ezen! Aki
pacsakute, 2020. július 02. csütörtök, 16:49
Koronavírus - Koszovóban lemondták vagy elhalasztották a nyári fesztiválokat
szerint a közvetlen kapcsolatok és az átfertőződés sokkal nagyobb veszéllyel jár, mint a határnyitás, ezért támogatta a kormánynak azt a döntését, hogy péntektől nyissák meg az ország összes szárazföldi átkelőjét.

Bosznia-Hercegovinában az utóbbi 24 órában 3588-ról 3676-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában két ember halt bele a betegségbe, így a halottak száma 173. A Világbank jelentése szerint a kormányok segítsége nélkül a Nyugat-Balkánon mintegy 400 ezren süllyedhetnek teljes szegénységbe, ami azt is jelenti, hogy a gazdasági válság Bosznia-Hercegovinában is majdnem százezer embert érint igen súlyosan.

Montenegróban csütörtökre 383-ról 389-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az Adria-parti országban két hónapja nem volt halálos áldozata a vírusnak, a járvány ideje alatt kilencen haltak bele a betegségbe. A kormány közzétett egy térképet, amelyen követhető, honnan hurcolták be a vírust az országba. Eszerint jelenleg 59 fertőzött van, közülük 45-en
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 10:31
Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,52 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,67 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,74 százalékos pluszban indította a kereskedést.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn este a Twitteren cáfolta kereskedelmi tanácsadója, Peter Navarro zavart keltő nyilatkozatát, amely szerint a Kínával kötött kereskedelmi megállapodásnak vége, és megszakadtak a tárgyalások. "A kereskedelmi megállapodás Kínával teljes mértékben sértetlen" - írta Trump.

Bár a Kína és az Egyesült Államok közötti feszültségek éleződése aggodalmat kelt, a több ezer milliárd dollár értékű monetáris és fiskális gazdaságösztönző intézkedések, a gazdaság újraindítása és egy sor bátorító gazdasági adat hatására az S&P 500-as mutató értéke 42 százalékkal emelkedett a márciusi mélyponthoz képest, és már csak 8 százalékkal marad el a február 19-én elért történelmi csúcshoz képest.

A nagy nyugat-európai tőzsdéken is eluralkodott a derűlátás, miután az IHS Markit londoni
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 21:54
Megkezdődik a kisbéri katolikus templom felújítása
keretében öt év alatt mintegy ötmilliárd forint értékű beruházással állítják helyre Kisbér központját.

Sinkovicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester ismertetése szerint első lépcsőben az önkormányzat megvásárolta a városközpontban lévő, betonpanelekből épült áruházat, majd az ingatlant elbontják.

Magyaros László plébános az MTI-nek elmondta, öt éve oldották meg a templom csapadékvíz elvezetését. A felmérések szerint már hozzá lehet kezdeni a falak sótalanításához, víztelenítéséhez és szigeteléséhez. A teljes külső vakolat cseréje mellett restaurálják a tornyokon és a köztük lévő szobrokat, valamint új nyílászárókat kap az épület.

Kisbér barokk stílusú, csonka tornyú katolikus temploma a városközpontban található, felépítését 1783. március 19-én rendelte el gróf Batthyány Tódor. Késő barokk főoltárát és copf stílusú szószékét 1788-ban készítették. A templomban található a Mária Terézia által 1770-ben a kisbéri plébániának ajándékozott Krisztus a kereszten című festmény. Az 1889-ben készült
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 14:32
Szijjártó: a versenyképességi program állami támogatása 169 milliárd forintra emelkedett
Elektromechanikai Ipari és Kereskedelmi Zrt. 564,78 millió forintos beruházása 282,39 millió forintos költségvetési támogatással számolhat. Az Orha Művek Kft. 629,89 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 287,27 millió forinttal járul hozzá.

Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a gumiabroncsok gyártásával foglalkozó vállalat 2008-ban kezdte meg működését, termékeinek 98 százalékát a külpiacokra szállítja. A mostani támogatásnak köszönhetően nagy teljesítményű gumiabroncsok gyártására alkalmas gyártósort épít ki, ezáltal bővíteni tudja termelési kapacitásait és javítja versenyképességét is.

Droblyen Csaba, az EMIKA Kft. vezérigazgatója arról számolt be, hogy a teljes egészében magyar tulajdonú vállalatot 1967-ben alapították. A társaság az egyik legnagyobb tradicionális magyarországi bel- és kültérilámpatest-gyártó, a másik fontos üzletáguk 1992 óta a fémmegmunkálás. A mostani beruházás segítségével az elérhető legmodernebb felületkezelési
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 13:02
Súlyosan megsérült Varga Dénes térde
Vári Attila, a magyar szövetség elnöke a szervezet hétfői közleményében elmondta, hogy a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom Waterpolo pólósa a nemzeti csapat összetartásának egyik edzésnapján sérült meg, aminek következtében meg kellett műteni. Hozzátette, a sérülés várhatóan nem veszélyezteti a játékos jövő évi olimpiai szereplését.

Madaras Norbert, az FTC vízilabda-szakosztályának elnöke elmondta, a 33 éves olimpiai bajnok előreláthatólag három-négy hónap múlva végezhet teljes értékű munkát.

"Az biztos, hogy a nyári Magyar Kupán még nem számíthatunk csapatkapitányunkra, akit biztosítottunk támogatásunkról. Az FTC mindent megtesz annak érdekében, hogy klasszisunk minél hamarabb egészséges legyen és a csapat rendelkezésére álljon" - fűzte hozzá.
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 15:41
Krónika 1. rész (napirend előtt: költségvetés)
alárendelni. A kormány szerint ezekből az erőfeszítésekből az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket. Felidézte, hogy a költségvetési javaslat alapján az önkormányzatok 16 százalékkal több célzott támogatást kapnak, "erre nem mondhatják, hogy kivéreztetés", mert ez többlettámogatás.

Az államtitkár végül azt mondta, hogy a járvány idején Karácsony Gergely főpolgármester adós maradt a cselekvéssel. A Pesti úti idősotthonban egyes időszakokban nem volt orvosi jelenlét. A döntésképtelenség miatt pedig teljes bizonytalanságba fordult a Lánchíd felújítása, pedig a kormány biztosít rá forrást - közölte.

LMP: a 2021-es a jövő felélésének a költségvetése

Keresztes László Lóránt (LMP) kijelentette, hogy a számok alapján a 2021-es büdzséről szóló javaslat a jövő felélésének, a bosszúnak és a bizonytalanságnak a költségvetése. A frakcióvezető azt mondta, hogy rendkívül mély gazdasági válsággal néz szembe az ország, ezért várhatóan a főszámok is alapvetően fognak is változni.

A kabinet azt
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 15:22
Koronavírus - Eddigi mélypontján a napi halálesetek száma Nagy-Britanniában
tájékoztatása szerint az előző este zárult 24 órában 176 beteg haláláról érkezett bejelentés, így országosan eddig 39 904 olyan haláleset történt, amelyet szűrővizsgálattal bizonyított módon koronavírus-fertőzés okozott.

Shapps hangsúlyozta, hogy a koronavírus-adatok napi rögzítésének kezdete óta ez az eddigi legalacsonyabb, hétköznap mért napi halálozási szám.

Hétvégenként volt már ennél alacsonyabb napi koronavírus-halálozási adat, szakértők szerint azonban a hétvégi adatközlések rendszerint nem teljes körűek, és a szombat-vasárnapi összesítésekből kimaradó számok a következő hét elejének adataiban jelennek meg.

A közlekedési miniszter elmondta azt is, hogy április közepén még 940 felett járt a napi halálesetek átlagos száma.

Hozzátette: a csütörtök délelőtt zárult 24 órában 1805 új koronavírus-fertőzést azonosítottak szűrővizsgálattal.

A nagy-britanniai Covid-19 járvány csúcspontján mértek hatezer feletti napi esetszám-növekedéseket is.

Az újonnan kiszűrt fertőzések számát
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 21:03
Trianon 100 - Tőkés László: lehetséges a megbékélés, ha Románia szakít az állampolitikai rangra emelt magyarell
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke erről Bukarestben beszélt az MTI-nek, ahol csütörtökön halasztással kezdődött annak a pernek a fellebbviteli tárgyalása, amelyet a Románia Csillaga érdemrendtől történt megfosztása miatt indított Klaus Iohannis államfő ellen.

Tőkés László rámutatott: úgy kellene Romániában is a megbékélés útjára lépni, ahogyan Igor Matovic szlovák kormányfő tette, amikor közös trianoni megemlékezésre hívta, és Szlovákia teljes jogú polgárainak nyilvánította a felvidéki magyarokat.

"A határokat átrajzolhatták, de a szülőföldünktől senki nem foszthat meg. Legyünk mi is teljes értékű polgárai a jelenlegi Romániának" - szorgalmazta az EMNT elnöke.

Úgy vélekedett: tudatos időzítés történt a román igazságszolgáltatás részéről, amikor erre a jelképes dátumra tűzte ki a tárgyalást, hiszen egy meghamisított, de Trianonnal egyébként közvetett kapcsolatban álló állításáért fosztották meg román állami kitüntetésétől.

Felidézte: 2013-ban Tusnádfürdőn azt kérte Orbán
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 13:51
Szijjártó: a vállalatok beruházásaikkal már az új világgazdasági korszakra készülnek
program nyomán a következő hónapokban megvalósuló 377 milliárd forintnyi beruházást egy kisebb csodaként értékelte, mert - mint mondta - a jelenlegi világgazdasági körülmények között nagyon kevés olyan nemzetgazdaság van, ahol hasonló összértékű fejlesztésekkel számolhatnak a következő hónapokban.

Mind a világpolitika, mind a világgazdaság átalakul, semmi nem lesz ugyanolyan, mint a koronavírus-járvány előtt. Ebből következően a magyar nemzetgazdaságnak és azon belül a magyar vállalatoknak is egy teljesen új világgazdasági versenyben kell majd helytállniuk - fogalmazott a miniszter.

A tárcavezető szerint Magyarországnak 10 évvel ezelőtt egyszer már szembe kellett néznie hasonló kihívásokkal, csak akkor a gazdaság szinte a végletekig le volt gyengülve. Most azonban 10 év munkájának eredményeként a magyar gazdaság Európa egyik legversenyképesebb gazdaságává vált, amely a leggyorsabb növekedési ütemet tudta felmutatni Európában, a foglalkoztatottak száma pedig soha nem volt olyan magas a
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 12:42
Vidnyánszky Attila: egyedülálló helyszín lehetne a Városligeti Színház a gyerekek számára
A Nemzeti Színház igazgatója annak kapcsán nyilatkozott a Városligeti Színház visszaépítéséről az Ötvenhatosok terére, hogy a Liget Budapest projekt megvalósításának kereteit meghatározó Városligeti Építési Szabályzatot a főváros vezetése úgy módosítaná, hogy ne valósulhassanak meg azok a beruházások, amelyeknek a kivitelezése érdemben még nem kezdődött meg.

A műsorban elhangzott, hogy a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) arra kéri nyílt levélben Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ne lehetetlenítse el a Városligeti Színház visszaépítését a Fővárosi Önkormányzat.

Az MTT nyílt levelében felidézik, hogy a Városligetben már 1879 óta állt egy fából ácsolt színkör, amelyet a 1909-ben építettek át kőszínházzá, a 20. század elejének neves építészpárosa, Vágó József és Vágó László tervei alapján. Az épületet 1951-ben bontották le, amikor a Városliget széléből egy széles sávot kihasítva és lekövezve kialakították a tömegrendezvényeknek teret adó Felvonulási teret.

Vidnyánszky Attila kiemelte:
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 11:52
1/334
Képek, videók
Rendelkező forgalmi szolg
mezixy
2008. szeptember 09. kedd, 17:08
Szocialisták 01.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 02.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:44
Szocialisták 03.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
Szocialisták 04.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 07:43
szocialista brigád jelvén
jpiros
2012. március 11. vasárnap, 18:22
szocialisták- nuku.jpg
agica2004
2012. február 13. hétfő, 16:59
szocialista menü.jpg
agica2004
2011. április 19. kedd, 14:21
szocialista Varsó
mecsery
2010. február 27. szombat, 23:05
A szocialista éra üdvözlő
caris11935
2009. április 12. vasárnap, 13:27
Édes Varázs Szocialista B
tothgergo
2006. november 14. kedd, 14:53
4 Medgyessy Péter.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 16:55
Medgyessy Péter.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 21:08
Medgyessy Péter 2003.jpg
agica2004
2011. február 25. péntek, 14:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.