Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:23 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Helyi népszavazást tartanak a révfülöpi kikötő ügyében
A polgármester az MTI-nek elmondta, régi vágya Révfülöpnek, hogy legyen saját vitorláskikötője, amire a település központjához közel eső, egykori teherkikötőjének partszakasza lenne a legalkalmasabb a képviselőtestület álláspontja szerint. A község már 6 éve készíttetett környezetvédelmi hatástanulmányt a Magyar Tudományos Akadémia bevonásával, amit azonban csak tavaly ősszel hagyott jóvá jogerősen a másodfokú környezetvédelmi hatóság. A határozat szerint a tervezett kikötő nem okoz környezeti károsodást - szögezte le Kondor Géza. Hangsúlyozta, ez a jóváhagyás csak egy keretlehetőség, a konkrét tervezés ezt követően indult el, és máig tartanak a különböző hatóságok elvárásai szerinti módosítások.

Elmondta, hogy a népszavazás egy volt helyi képviselő magánkezdeményezésére indult, aki képviselősége idején még támogatta szavazatával a kikötőlétesítést az adott helyszínen.

Mivel a kistelepülés választásra jogosult 1160 lakosának több mint 25 százaléka, 309 fő aláírta a kérdőívet, a népszavazást
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:51
Hunok egy Svájci vőlgyben
Rousseau-nak is feltűnt.

451-et írunk. A hunok sorra aratják győzelmeiket Európa-szerte, és már a fél kontinenst uralmuk alatt tartják. Hatalmuk csúcspontján vannak, de ambícióik töretlenek, és korábbi szövetségesük, a Nyugatrómai Birodalom ellen fordulnak. Catalaunumnál csapnak össze a rómaiakkal és szövetségeseikkel, a hatalmas csatát a népvándorlás korának legjelentősebbjeként tartják számon. A rendkívül véres összecsapás után Attila seregei visszaindulnak a Tisza mellékéhez, a birodalom központjához.

A főseregről azonban több hun csapattöredék is leszakad, akiket üldözőbe vettek a római vezér, Aetius csapatai. Pár tucat vagy néhány száz leszakadt harcos hosszas bolyongás után az Alpokban, a Rhone völgyében talál menedéket, 2-3 ezer méteres hegyek között. A rendkívül nehezen megközelíthető völgy szinte teljesen elzárja őket a külvilágtól, és évszázadokon át elszigeteltségben élnek. Leszármazottaik azóta is itt élnek, kultúrájuk, népművészetük vagy éppen élettani jellemzőik is a
menusgabor, 2019. január 31. csütörtök, 17:45
Coop Rally - AM: a magyar élelmiszer kiváló minőségű
alapján döntsenek, egyre több jó minőségű, egészséges magyar élelmiszert vásárolva, és ezzel a nemzetgazdaságot is erősítve" - fogalmazott.

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a Coop Rallyt a magyar élelmiszerek népszerűsítésére és a partnerek tevékenységének megismertetésére szervezik.

A 2018-as rallyn közel 100 élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és média cég csapata több mint 105 autóval Nyugat-Magyarország hat meghatározó gyártó és forgalmazó központjához, valamint két Coop tagvállalathoz látogatott el.

A verseny győztese a Metsa Tissue Hungary Kft. csapata lett.

A Coop üzletláncnak 1700 településen mintegy 2700 boltja van, és további 2000 üzletet lát el áruval, naponta 1,5 millió vevő fordul meg üzleteiben. A 100 százalékban magyar tulajdonú Coop gazdasági csoport csaknem 700 kis- és középvállalkozást számlál, több mint 30 ezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. A csoport árbevétele 2017-ben az
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 23:02
Coop Rally - Feldman Zsolt: a kormány partnerei a magyar élelmiszeripar szereplői
milliárd forintos pályázati forrás nyílik a feldolgozás fejlesztésére, valamint több alapvető élelmiszer áfája csökkent.

Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke szólt arról, hogy a Coop Rallyt a magyar élelmiszerek népszerűsítésére és a partnerek tevékenységének megismerése érdekében hozták létre.

A 2018-as Coop Rallyn közel 100 élelmiszeripari, kiskereskedelmi, szolgáltató és média cég csapata több mint 105 autóval Nyugat-Magyarország hat meghatározó gyártó és forgalmazó központjához, valamint két Cooptagvállalathoz látogat el.

A Coop üzletláncnak 1700 településen mintegy 2700 boltja van, és további 2000 üzletet lát el áruval, naponta 1,5 millió vevő fordul meg üzleteiben.

A 100 százalékban magyar tulajdonú, Coop gazdasági csoport jelenleg csaknem 700 kis- és középvállalkozást számlál, több mint 30 ezer alkalmazottjával az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. A csoport árbevétele 2017-ben az előző évhez képest több mint 20 milliárd forinttal nőtt, és
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:13
Coop Rally - Tizenharmadik alkalommal indul idén a rendezvény
Az államtitkár rámutatott, nemcsak a Coop Rallyn, hanem az élelmiszerek piacán is verseny van. A piacgazdaság motorja a résztvevők versengése, a magyar gazdaság sikere pedig az eredményesen működő hazai vállalkozások sikeréből adódik össze - fejtette ki.

Kiemelte, hogy a nemzetgazdaságban a kibocsátás fele a feldolgozóiparhoz kapcsolódik. Ezen belül az élelmiszeripar a második legtöbb árbevételt és kibocsátást realizáló ágazat a járműgyártás után. Emellett egyben a második legnagyobb foglalkoztató is. Az ágazat árbevétele tavaly meghaladta a 3600 milliárd forintot, ennek harmada az export.

Elmondta, a szükséges technológiai beruházások elindulását és a termelékenység növekedését jelzi, hogy az egy foglalkoztatottra jutó árbevétel 20 százalékkal nőtt az elmúlt 5 év alatt, de az élelmiszeripari reálbérek is 30 százalékkal emelkedtek.

Kitért arra is, hogy a magyar vállalkozások fejlesztéseinek és a kormány stratégiájának köszönhetően a magyar élelmiszeriparban évről-évre nő a
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 17:02
Tallóztam
során.

Érdekességek Miskolctapolca Barlangfürdőjéről

Miskolctapolca (a helyieknek gyakran csak ,,Tapolca" - nem összetévesztendő a hasonló nevű magyar településsel) Miskolc külvárosi része. Az északkelet-magyarországi város nem egy érdekes kincset rejt magában és környékén, azonban ezek közül a legegyedibb kétségtelenül a helyi Barlangfürdő, amely már a nevével is felkelti sokak érdeklődését.

Mit érdemes megnézni Debrecenben?

Habár Budapest és más, az ország központjához sokkal közelebb eső városok megannyi kincset rejtegetnek magukban és környékükön, akik egy igazán gazdag és egyedi kulturális felfedezést terveznek, azoknak Debrecent is fel kell venniük a hazai bakancslistájukra.

Budapest, Európa Hollywoodja

Budapestet egyetlen magyarnak sem kell bemutatni, azonban külföldön sokáig csak nagyon ritkán hallhattuk a magyar főváros nevét. A helyzet azonban az utóbbi évtizedek folyamán sokat változott, és a hazánkban forgatott
horvathnemagdi, 2018. április 15. vasárnap, 14:25
Több településen is felmondta a házi segítségnyújtásra vonatkozó szerződést a Baptista Szeretetszolgálat
problémáról van szó, az ezt követő információk birtokában a karcagi kistérségi társulás soron kívüli ülést tart majd - fűzte hozzá.

A Baptista Szeretetszolgálat másik Jász-Nagykun-Szolnok megyei telephelyének, Karcagnak a polgármestere, Dobos László (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta: az önkormányzat nem kötött feladatellátási szerződést a szeretetszolgálattal, amelynek 25-30 alkalmazottja mintegy 180 gondozottat látott el a városban. Hozzátette: a településen a karcagi kistérség családsegítő központjához fordulhatnak az ellátásra szorulók, ahol szükség esetén további gondozókat is felvehetnek.

A támogatás felfüggesztését az indokolta, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága 2015. július 31-én nyomozást rendelt el költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - tájékoztatta a Magyar Államkincstár az MTI-t. A Baptista Szeretetszolgálat fellebbezését a kincstár megkapta, a Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság felterjeszti azt a
velemenyezd, 2015. szeptember 03. csütörtök, 18:53
Franciaországi légikatasztrófa - Megérkeztek az áldozatok hozzátartozói a katasztrófa helyszínére
A francia hírtelevíziók tudósításai szerint a közel négyszáz ember hét busszal érkezett a marseille-i repülőtérről - ahova két külön járattal érkeztek Németországból és Spanyolországból - az 1400 lakosú Seyne-les-Alpes nevű településre, a mentőalakulatok központjához, illetve az az alig 150 lakosú Vernet nevű faluba, amely a katasztrófa helyszínéhez legközelebb fekvő település.

Mindkét helyen emlékhelyet és egy kápolnát alakítottak ki a francia hatóságok, ahol a családok leróhatták kegyeletüket.

A hozzátartozókat a mentőalakulatok tagjai fogadták, kezükben a katasztrófában érintett 18 nemzet zászlóival.

Az újságírókat és a kamerákat a hatóságok nem engedték a családok közelébe, akik közel egy órán át imádkozhattak, beszélgethettek, emlékezhettek a helyszínen. Mindegyik családot a Lufthansa légitársaság egy-egy képviselője kísérte, a helyszínen pszichológusok, ápolók, tolmácsok állnak a rendelkezésükre.Az I-télé hírtelevízió szerint külön csoportban emlékeztek meg az utasok
velemenyezd, 2015. március 26. csütörtök, 18:13
Földrengés - Bakondi: több száz lakóház megsérült, de nagyobb károk nem keletkeztek
a Heves megyei Tenk településen keletkezett a legtöbb kár, ott több száz lakóépület fala megrepedt vagy megsérült, megrogytak a kémények és leestek a tetőcserepek. Átányban is legalább száz lakás sérült meg - tette hozzá.

Egyetlen épület sem dőlt össze, nem vált lakhatatlanná, senkit nem kellett kitelepíteni - hangsúlyozta Bakondi György.

Megjegyezte, Heves megye tizenhárom településéről érkeztek bejelentések az éjszakai földrengés okozta károkról a katasztrófavédelem műveletirányítási központjához. Épületsérüléseket jeleztek Petőfibányáról, Füzesabonyból, Erdőtelekről, Tarnabodról is, jellemzően repedéseket okozott a földmozgás.

Kiszely Márta, a Magyar Tudományos Akadémia Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának munkatársa hajnalban az MTI-nek elmondta, hogy a földmozgást több helyen lehetett érezni, sok hívást kaptak az országból, többek között Budapestről, Jászapátiból, Fótról.

A 0.28-kor észlelt, a Richter-skála szerinti 4,8-4,9-es erősségű földrengés epicentruma a Heves
velemenyezd, 2013. április 23. kedd, 13:52
Földrengés - OKF: kisebb károkat okozott az éjszakai földmozgás
A közlemény szerint Heves megye tizenhárom településéről érkeztek bejelentések az éjszakai földrengés okozta károkról a katasztrófavédelem műveletirányítási központjához. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a rengést követően helyszíni szemle során mérte fel ezeket.

A Heves megyei Tenken tapasztalták a legtöbb kárt, ott az elsődleges vizsgálatok szerint körülbelül ötven ház sérült valamilyen mértékben, cserepek hullottak le, kémény rongálódott meg, több épületen repedések jelentek meg, egy lakásban pedig a melegvíztároló kiszakadt a helyéről. Heves városában egy lakás mennyezetéről egy négyzetméternyi területen leszakadt a vakolat, az épület nem vált lakhatatlanná. Egy másik ingatlan garázsának mennyezetéről is leváltak darabok, amelyek megrongálták a bent álló gépkocsit.

Épületsérüléseket jeleztek Petőfibányáról, Füzesabonyból, Erdőtelekről, Tarnabodról is, jellemzően repedéseket okozott a földmozgás.

A földrengés okozta károk pontos felmérése a megyei polgári védelmi főfelügyelő
velemenyezd, 2013. április 23. kedd, 07:30
Intézmények helyett lakásokban élhetnének a mozgássérült személyek
célja, hogy segítsék a most még ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményben élők közösségi beilleszkedését. Az előterjesztés szerint a lakásokban nem csak az ellátást igénybe vevő, hanem - az adott élethelyzettől függően - kiskorú gyermeke, szülei, hozzátartozói is ott élhetnének.

Az ellátásra alkalmas lakások a tervezet szerint nem lehetnének egymással szomszédosak, és nem állhatnának a város szélén sem. A dokumentum szerint az ingatlanokat úgy kell kiválasztani, hogy az adott település központjához közelebb legyenek, mint belterületi határához.

Az előterjesztés értelmében az ilyen lakásokba költözők önálló életvitelének, társadalmi beilleszkedését "egyéni szolgáltatási tervek" és "esetfelelősök" is segítik. A dokumentum szerint a szolgáltatás során lehetőség szerint biztosítani kell a foglalkoztatást, ugyanakkor a munkahelyi feladatok és a szabadidő eltöltésének a szétválasztását is.

Az előterjesztés szerint az új ellátási forma bevezetésével az érintettek segítséget kaphatnak ahhoz,
velemenyezd, 2013. március 29. péntek, 15:02
Békésben 3 milliós támogatás is elnyerhető egy új munkahelyért
A Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója, Nagy Ágnes hétfőn az MTI-nek elmondta: a több címen elnyerhető támogatás összege munkahelyenként ötszázmillió forinttal több, mint 2012-ben. A szabad vállalkozási övezetbe sorolt településeken a munkaadók négyszázezer forint többlettámogatásra pályázhatnak, legalább két új munkahelyet létrehozó beruházással. Békés megyében 46 település található szabad vállalkozási övezetben.

Az igazgató tájékoztatása szerint a megye egész területén egy munkahely után átlagosan kétmillió forint alaptámogatás vehető igénybe, regisztrált munkakereső foglalkoztatásával pedig további ötszázezer forint. A leghátrányosabb helyzetű mezőkovácsházi, békési, sarkadi és szeghalmi kistérségekben munkahelyenként plusz háromszázezer forintra lehet pályázni, roma foglalkoztatott után pedig újabb háromszázezerre.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2013-ban munkahelyteremtő beruházásokra országosan tízmilliárd forintot különített el. A pályázatokat a beruházás helye
velemenyezd, 2013. február 25. hétfő, 19:03
1/2
Képek, videók
orban_nepszavazas16022 4_5
megyerimihaly
2016. február 25. csütörtök, 15:41
Népszavazás.jpg
tinka1951
2015. augusztus 05. szerda, 10:26
NATO-népszavazásról
furaila
2013. december 13. péntek, 07:07
Népszavazási törvény mani
furaila
2013. október 26. szombat, 17:11
Népszavazás és a nato
furaila
2012. július 27. péntek, 08:45
népszavazáskor.jpg
agica2004
2008. június 24. kedd, 15:36
Népszavazás papirok 5.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 4.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 3.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 2.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
Népszavazás papirok 1.jpg
fogmoni
2008. március 17. hétfő, 11:22
népszavazás.jpg
agica2004
2007. november 06. kedd, 16:39
Tudományos Akadémia
bozsarferenc
2009. április 14. kedd, 18:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.