Belépés
2020. március 29. vasárnap | 13. hét | 89. nap | 05:54 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mobilszolgáltatók hamarosan elindíthatják az 5G szolgáltatásokat
frekvenciákat szerzett a következő generációs 5G mobilszolgáltatásai számára az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción, 38,65 milliárd forint értékben. Felidézték, hogy a cég a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként indította el 2019-ben élő kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában, valamint a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán, a 2016-ban vásárolt 3600MHz-es frekvenciakészletének köszönhetően.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, a közleményben kifejtette, a telekommunikációs szektor által nyújtott szolgáltatások szerepe kiemelkedő mind az egyének, mind a vállalkozások és az egész ország számára. Ezt a jelenlegi nehéz helyzet is bizonyítja: a hálózatok a megnövekedett igénybevétel mellett is kiválóan teljesítenek, megteremtve ezáltal a lehetőséget az otthoni munkavégzésre, a digitális oktatásra és az otthoni szórakozásra.

A magas minőségű, stabil hálózati teljesítmény egyik előfeltétele a folyamatos fejlesztés, ezen belül is kiemelt fontosságúak az 5G
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:13
Második hónapja nőtt a kínai feldolgozóipar decemberben
mellett tehát a megrendelések is bővülést mutattak az év utolsó hónapjában.

Csao Csing-ho, a kínai statisztikai hivatal egyik vezető szakértője szerint a feldolgozóiparra és a termelésre vonatkozó adatok hátterében a január végén esedékes kínai újév miatt megnőtt kereslet áll.

Bár a szolgáltató szektor továbbra is a növekedési tartományban maradt, teljesítménye a múlt hónaphoz képest 0,5 ponttal, 53,0 pontra mérséklődött. A legjobb teljesítményt a vasúti közlekedés, a szállodaipar, a telekommunikációs, az internetes, a szoftver és információs technológiai szolgáltatásokat, továbbá a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szektorok produkálták, ezek részindexei mind 55 pont felett álltak. Az építőipari szektor teljesítményét tükröző alindex novemberről 2,9 ponttal, 56,7 pontra csúszott le a novemberi 69,6 pontról, de így is viszonylag magas szinten állt decemberben.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser-index 53,4 pontra csökkent decemberben a
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 07:30
A kínai feldolgozóipar hét hónapja először ismét nőtt novemberben
elérte az 51,3 pontot.

Csao Csing-ho, a statisztikai hivatal vezető munkatársa elmondta: mind a kereslet, mind pedig a kínálat terén fejlődés történt, a mutatók ugyanis mindkét területet illetően az év második felének legjobb eredményeit jelezték - idézte a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A szolgáltató szektor bővülése szintén felgyorsult novemberben, az előző hónaphoz képest 2,1 pontot emelkedve 53,5 pontra erősödött. A legjobb teljesítményt a postaszolgáltatási, a szállodai, a telekommunikációs és médiaszolgáltatási, valamint a pénzügyi és biztosítási szolgáltatásokat nyújtó szektorok produkálták, 58 pont feletti növekedést elérve. Az építőipari szektor teljesítménye ugyan 0,8 ponttal lassult októberhez képest, de az alindexe még így is 59,6 ponton állt novemberben.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser-index októberhez képest novemberben 1,7 ponttal erősödött, elérve az 53,7 pontot.

A feldolgozóiparon kívüli, főleg a
velemenyezd, 2019. november 30. szombat, 07:04
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról októberben
szeptemberi Inflációs jelentés előrejelzésével összhangban alakultak, az inflációs kilátásokban nem történt elmozdulás az előző döntés óta.

Szeptemberben az infláció 2,8, a maginfláció 3,9, míg az indirekt adóktól szűrt maginfláció 3,4 százalék volt. Az inflációt a feldolgozatlan élelmiszerek és az üzemanyagok árindexének csökkenése mérsékelte. A szeptemberi maginflációs adatokkal kapcsolatban több döntéshozó rámutatott, hogy a piaci szolgáltatások árindexének alakulását egy egyedi tétel, a telekommunikációs szektor kiugró áremelkedése befolyásolta.

A testület szerint az infláció várható alakulását meghatározó tényezőkben változatlanul kettősség figyelhető meg: az élénk belső kereslet emeli, míg a romló külső konjunktúra egyre inkább fékezi az áremelkedés ütemét. A nyári hónapokban a várttól számottevően elmaradó adószűrt maginfláció és a lassuló európai konjunktúra hatásai a hosszabb távú inflációs kilátások esetében is a lefelé mutató kockázatok erősödését jelzik.

A tanács várakozása
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:22
Kamatdöntés - Monetáris tanács: a monetáris politika változatlanul támogató, a gazdaság finanszírozási költsége
horizontján értékeli. A testület monetáris politikai döntéseinél óvatos megközelítést alkalmaz, melynek során nagyban támaszkodik a beérkező adatokra és a negyedévente megjelenő Inflációs jelentés előrejelzésére - olvasható a dokumentumban.

Szeptemberben az infláció 2,8, a maginfláció 3,9, míg az indirekt adóktól szűrt maginfláció 3,4 százalék volt. Az infláció mérséklődését a feldolgozatlan élelmiszerek és az üzemanyagok árindexének csökkenése, a maginflációs mutatók szeptemberi növekedését a telekommunikációs szektor régiót meghaladó áremelkedése okozta.

A nyári hónapokban a várttól számottevően elmaradó adószűrt maginfláció és a lassuló európai konjunktúra hatásai a hosszabb távú inflációs kilátások esetében is a lefelé mutató kockázatok erősödését jelzik. A fogyasztóiár-index értéke az év végéig - a tavalyi üzemanyagár-csökkenés bázishatása miatt - újra nő, majd fokozatos mérséklődést követően a 3 százalékos inflációs cél szintjén stabilizálódik. Az adószűrt maginfláció a következő hónapokban
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 16:32
Enyhén erősödött Kína feldolgozóiparának teljesítménye szeptemberben
index, akkor 50,1 ponton állt.

Kedvező jel, hogy a BMI egyik kulcstényezőjét jelentő, a termelésre vonatkozó részmutató szeptemberben 52,3 pontra emelkedett, míg az új megrendelések állománya 50,5 pontra nőtt az augusztusi 49,7-ről, ami a termelés ütemének gyorsulására és a megrendelések bővülésére utal.

A szolgáltató szektor enyhén bővült, beszerzésimenedzser-indexe az augusztusi 52,5 pontról 53 pontra emelkedett. A legjobb teljesítményt a légiközlekedés, a postaszolgáltatási, a telekommunikációs és szoftverekkel foglalkozó, valamint a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szektorok produkálták, ezek részindexei mind 58 pont felett álltak.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésmenedzser-index 53,1 ponton állt szeptemberben, 0,1 ponttal emelkedett augusztushoz képest.

Borúlátásra ad okot, hogy a feldolgozóiparon kívüli, főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő szektorban szeptemberben lassult a növekedés. A gazdaság teljesítményének
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 07:41
Enyhe növekedést mutatott Kína feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe júliusban
Az index az előző hónapban 49,4 pont volt, a szakértők júliusra 49,6 pontot vártak.

A BMI egyik kulcstényezőjét jelentő, a termelésre vonatkozó részmutató az előző hónaphoz képest 0,8 ponttal emelkedett, ezzel júliusban 52,1 ponton állt, míg az új megrendelések állománya 49,8 pontra nőtt a júniusi 49,6 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

A feldolgozóiparon kívüli, főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő szektor beszerzésimenedzser-indexe a júniusi 54,2 pontról júliusban 53,7 pontra csökkent, ezzel hat hónap után először esett 54 pont alá.

A szolgáltató szektor szintén enyhe visszaesést mutatott, az üzleti tevékenységet mérő részindex júliusban 52,9 ponton állt, ezzel január óta először csökkent 53 pont alá.

A júliusi adatok alapján élénkebb növekedés figyelhető meg a vasúti és légiközlekedési, a postaszolgáltatási, a telekommunikációs, valamint a
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 07:04
Nagyobb nyitást ígért a külföldi befektetések számára a kínai miniszterelnök
hogy kedvező kereteket fognak nemsokára ismertetni a saját használatra behozott berendezésekre, a társasági adóra és a földkínálatra vonatkozóan.

A miniszterelnök kifejtette továbbá, hogy 2020-ra - vagyis az eredeti tervhez képest egy évvel korábban - eltörlik a korlátozásokat a külföldi kézben lévő közvetítői, határidős részvényügyleteket bonyolító, illetve életbiztosításokkal foglalkozó cégekre. Emellett - tette hozzá, - kevésbé korlátozzák majd a külföldi beruházások hozzáférését a telekommunikációs szektorhoz, valamint a közlekedési szektorhoz.

Li arra is kitért, hogy - a gyakran hangoztatott amerikai vádakkal ellentétben - Kína ésszerű és stabil szinten tartja a jüan árfolyamát és a jövőben sem fog a kínai valuta kompetitív leértékelésének módszeréhez folyamodni.

Kína mindezek mellett tovább csökkenti majd a vámtarifák általános szintjét, és azon dolgozik, hogy megszüntessen minden nem vámjellegű kereskedelmi akadályt, hogy tovább bővíthesse az áruk és szolgáltatások importját - emelte
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 12:41
Nem mutatott elmozdulást Kína feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe júniusban
A BMI kiszámításának egyik kulcstényezőjét jelentő, a termelésre vonatkozó részérték az előző hónaphoz képest 0,4 ponttal visszaesett, ezzel júniusban 51,3 ponton állt, míg az új megrendelések állománya 49,6 pontra esett vissza a májusi 49,8 pontos értékről.

Csao Csing-ho a statisztikai hivatal vezető munkatársa elmondta: a termelés összességében továbbra is növekedést mutat, az ágazatban pedig folytatódtak a fejlesztések. Hozzátette: a vizsgált 21 szektor közül 13 mutatott növekvő termelési adatot - idézte a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

A feldolgozóiparon kívüli, főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő szektorának beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a májusi 54,3 pontról júniusban 54,2 pontra csökkent.

Csao rámutatott: a feldolgozóiparon kívüli szektor beszerzésimenedzser-indexe ezzel hat hónapja tartja az 54 pont feletti
velemenyezd, 2019. június 30. vasárnap, 07:50
Deloitte: a régióban csökkent, Magyarországon stagnált a vállalatfelvásárlási piac tavaly
stagnálást a regionális befektetői hangulat okozta, mivel a magyar piac hosszú évek óta a régiós M&A piac 7-9 százalékát teszi ki és együtt mozog az ottani trendekkel - fejtette ki Bíró Balázs, a Deloitte magyarországi pénzügyi tanácsadási üzletágának vezetője a közleményben.

A tanulmány kiemeli: jóllehet a tavalyi cégfelvásárlások csupán töredékénél publikus a vételár, a tranzakciók közül kiemelkedik a PPF Group N. V. ügylete, amellyel 2,8 milliárd euróért megvásárolta a norvég Telenor S. A. telekommunikációs társaság kelet-közép-európai operációját, így a bolgár, szerb és montenegrói leányvállalatok mellett a Telenor Magyarországot is.

Emellett 2018 meghatározó piaci eseménye volt a Trigránit építőipari vállalkozás értékesítése is. Ennek során a tulajdonosTPG Real Estate a Revetasnak értékesítette a Trigránitot. A vételár nem nyilvános, de az értékesített eszközérték meghaladta a 450 millió eurót. 2018 második felében zárult a GE régiós fényforrás- és globális autólámpa üzletágának eladása,
velemenyezd, 2019. június 20. csütörtök, 21:52
Kína 5G szolgáltatási kereskedelmi engedélyeket adott ki
üzemeltetésében és népszerűsítésében, illetve kivennék részesedésüket a szektor fejlődéséből.

Az ugyan egyelőre tisztázatlan, hogy mikor férhetnek hozzá a felhasználók az 5G hálózathoz Kínában, a South China Morning Post hongkongi lap rámutat: bár Dél-Korea, az Egyesült Államok, Ausztrália és az Egyesült Királyság az idei év második negyedévében már beindítottak egyes 5G szolgáltatásokat, Kína a belső piaca méretének köszönhetően utolérheti őket.

Az engedélyek hírét a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat közleményében "Kína az 5G korszakba való hivatalos belépésének" nevezte és maximális támogatásáról biztosította a kínai szolgáltatókat.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium május közepén feltette a Huaweit és 68 leányvállalatát arra a feketelistára, amelyen az Egyesült Államok nemzetbiztonságára vagy külpolitikai érdekeire potenciális veszélyt jelentő cégek szerepelnek. Ezek a vállalatok az amerikai kormányzat engedélye nélkül nem vásárolhatnak alkatrészeket vagy technológiát amerikai
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 10:51
Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója
Az elmúlt több mint két évtizedben Christopher Mattheisen a telekommunikációs és informatikai szektorban dolgozott vezető beosztásban. Karrierje a magyarországi Westel 900-nál indult, majd marketing, értékesítési és stratégiai területekért felelt európai mobilszolgáltatóknál, így többek között Lengyelországban az ERA GSM-nél, a MédiaOne International-nál, a BT Cellnet-nél (O2), illetve két informatikai startupnál az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

Christopher Mattheisen 12 éven keresztül volt a Magyar Telekom vezérigazgatója.
velemenyezd, 2019. február 18. hétfő, 11:51
1/13
Képek, videók
Az állami mobilszolgáltat
basikele
2013. február 19. kedd, 00:34
szolgáltatások
airam41
2012. december 04. kedd, 16:32
Zalazak.jpg
szarvak
2009. április 22. szerda, 19:00
zalazak sunca 1.JPG
szarvak
2009. április 22. szerda, 19:00
zalazak 4.jpg
szarvak
2009. április 22. szerda, 19:00
zalazak 2.jpg
szarvak
2009. április 22. szerda, 19:00
romantic_by_amanda_dia z-d
ladymoon
2018. június 24. vasárnap, 16:54
_AMANDA_OCHOCKI___chal kle
pergerne
2018. január 07. vasárnap, 15:31
Amanda
szicu
2016. május 13. péntek, 09:07
amanda név.jpg
zsokica45
2016. május 06. péntek, 17:44
Amanda 073.jpg
club123
2015. október 30. péntek, 12:50
Amanda 072.jpg
club123
2015. október 30. péntek, 12:50
Amanda 071.jpg
club123
2015. október 30. péntek, 12:50
Amanda 070.jpg
club123
2015. október 30. péntek, 12:49
Amanda 069.jpg
club123
2015. október 30. péntek, 12:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.