Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:01 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nézőpont: egyre népszerűbb a Visegrádi Együttműködés
Az intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a Visegrad Group által 2001-ben és 2015-ben végzett felmérésekhez képest jelentős növekedés állt be a V4 ismertségében.

A Nézőpont Intézet szerint a növekvő ismertség vélhetően annak köszönhető, hogy az európai migrációs válság és az annak megoldására adott közös válasz növelte a V4-ek politikai súlyát, és így a róluk szóló híradások számát.

A Nézőpont által a négy országban készített telefonos közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a válaszadók 47 százaléka optimista a jövőt illetően, 82 százalékuk nem hagyná el az EU-t, ugyanakkor a menekültkvótákat 77 százalékuk elutasítja.

A V4-ek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Magyarország) ismertsége a négy érintett országot összesítve rendkívül magas, a válaszadók 86 százaléka az adatfelvételt megelőzően már hallott a szövetségről. Leginkább a csehek (91 százalék) és a szlovákok (88 százalék) vannak tisztában a közép-európai EU-s országok szövetségének létezésével. A
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 17:49
Idén akár megduplázódhat az adathalászok csapdájába esettek száma
adja meg bizalmas adatait, esetleg utal egy ismeretlennek - tette hozzá.

Azt mondta, információik szerint havonta több mint száz, adathalászok által elkövetett bűncselekmény válik ismertté, de az esetek jelentős része rejtve marad, így becslések szerint akár a több ezret is meghaladhatja a károsultak száma évente. Jelezte: az adathalászoknak elutalt pénz visszaszerzésére alig van esély, mert mire kiderül a csalás, már továbbutalták az összeget.

Tánczos Miklós ezredes, főkapitányi biztos a mobiltelefonos csalásokról szólva azt mondta, 2016-ban tapasztalták, hogy megnőtt a nyereményjátékra hivatkozva mobiltelefonos feltöltést kérő esetek száma.

Egy másik elkövetési mód az volt, hogy szolgáltató nevében értékesebb tárgynyereményt ajánlottak fel a csalók, és ennek készpénzre váltásához kérték el a sértettek bankszámlaszámát, azonosító kódját, személyi adatait, adókártyaszámát. Gyakori volt az is, hogy közműszolgáltató nevében, pár hónapos elmaradásra hivatkozva próbáltak egy bizonyos összeget
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 16:32
Ifjúsági olimpia - Szabó Tünde: rendkívül sikeres a hazai utánpótlás-nevelés
Az államtitkár, aki a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpia helyszínén tartózkodik, telefonon azt mondta az MTI-nek, hogy "a magyar utánpótlás sikerpályán van", és az idei nyár végéig megszerzett 43 arany-, 34 ezüst-, és 41 bronzérem mellé a magyar versenyzők Argentínában gyarapíthatják tovább a medálok számát."Külön szeretném kiemelni azt, hogy az utánpótláskorú sportolóink egyre eredményesebben vesznek részt a felnőtt versenyeken. Elég, ha a torna, vagy az úszó Eb-re gondolunk, miközben a női junior kézilabda-válogatottunk világbajnok lett, vívóink a kadet és junior vb-ken kettő arany és öt bronzérmet nyertek, a fiatal úszók 12 arannyal minden idők legjobb magyar eredményét érték el a junior úszó Eb-n, és ötször álltak a dobogón a junior nyíltvízi vb-n is" - nyilatkozta Szabó Tünde. Hozzátette, öttusában, birkózásban, sportlövészetben, cselgáncsban és kajak-kenuban szintén "nagyszerű eredményeket" értek el a magyar fiatalok, ráadásul a Duna Arénában junior műúszó vb-t, Debrecenben
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:31
70 éves Pokémon Go játékos, 11 okostelefonnal
Saját építésű telefon-biciklijével ez a 70 éves bácsi a világ legeltökéltebb Pokémon Go játékosa

A 70 éves tajpeji Chen San-yuan a művészet azon szintjére emelte a Pokémon Go-zást, ahol nekünk földi halandóknak illene törölni az appot és végleg kivonulni a játkosok közül.

Még az unokája mutatta meg 2016-ban nagyapjának a játékot, ami azóta szenvedéllyé nőtte ki magát. Olyannyira, hogy a csak Pokémon nagybácsiként emlegetett Chen bicajára rögzített 11 okostelefonnal és egy szatyorni külső akksival járja a város utcáit és parkjait pokeállatkákra vadászva. Sokszor akár hajnali négyig is!

Állítása szerint ez segít neki fizikailag fittnek maradni, az Arzheilmer
schuro, 2018. augusztus 14. kedd, 21:43
Növelte az árbevételt és az előfizetők számát a UPC
Az infokommunikációs szolgáltató hálózatát a csütörtökön közzétett jelentés szerint június végén 1 807 300 háztartás érhette el, ami 58 800-zal haladja meg az egy évvel korábbit. Ügyfeleik száma 23 600-zal, több mint 859 400-ra nőtt. Nagy sebességű internetre 35 100 új előfizetővel 680 300-an, digitális és analóg televízióra 14 600 új előfizetővel 687 700-an fizettek elő a második negyedév végén. A UPC mobil szolgáltatásának 24 300, a vezetékes telefonnak 56 900 új előfizetője van tavalyhoz képest, így az előbbi 99 ezer, utóbbi majdnem 653 ezer ügyfelet ért el.A társaság szerint az eredményekhez hozzájárultak a vezetékes szolgáltatások és a továbbfejlesztett ajánlatok, az üzleti- és a mobil üzletágak, valamint a hálózatfejlesztések. Kiemelték a bővülő készülékkínálatot, a tévékészülékek és mobil eszközök értékesítését is.

A vállalat vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a fejlesztések a UPC versenyképességét javítják. Robert Redeleanu hozzátette, hogy a beruházásoknak köszönhetően bővültek
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 12:52
Ady üzenet...
"Bűn és szenny az élet" Ady: Az én menyasszonyom c. verséből.

Napi becsapások, napi hazugságok, majd ....ilyenek!

Reggel korán telefonra ébredtem! - Túlsó oldalról egy hang - �--n szerint gyógynövény a kamilla?
Az! - mondom álmosan, majd lerakom a telefont.
Néhány nap múlva korai telefon: Túlsó oldalról - �--n nyert egy "óriási nagy egészségügyi csomagot"!
gratulálok. - Én hallgatok. A hang:-- Kihúztuk a telefon számát és nyert!!! Csupán 17.000.-Ft-ot kell fizetnie a vörösszőllő- mag-kivonat és a kurkumáért.
Én: köszönöm de nekem erre nincsen pénzem, miért kell fizetni ha nyertem?
A Hang:- Meglátja megfogja kedvelni, mindenre jó! Azután spóroljon, hogy a következő csomagot is megrendelhesse.
- Ja, köszönöm de nem, nem tudok... a nyugdíjamból semmit sem rendelni, a sárga csekkeket kell feladnom....stb.
Akkor viszont-hallásra. Letette, csend! Akár aludhatnék még egy kicsit, de nem tudok.
bzsuzsanna, 2018. február 13. kedd, 21:59
NMHH: az idén mintegy 3,5 millió feltöltős SIM-kártyánál kell egyeztetni az adatokat
érdekében 2017 első felében a szolgáltatókkal együttműködve az NMHH is információs kampányt indított az ügyfelek minél szélesebb körének elérésére. A folyamat 2017-es végrehajtását még jelenleg is értékelik, az idei adategyeztetés várhatóan már gördülékenyebben zajlik, hiszen a szolgáltatók jóval előre, a tavaly egyeztetett adatok alapján SMS-ben értesítik a határidőről az ügyfeleket - közölte az NMHH.

A Telenor az MTI-vel közölte: január 16-tól online, személyesen, és a 1220-as ügyfélszolgálati telefonon is elindult az adategyeztetés, minden ügyfelüket SMS-ben értesítik a határidő lejárta előtt 60 nappal. Az adategyeztetés problémamentes adatok esetén alig pár percet vesz igénybe. A Telenornál az adategyeztetést már 6 hónappal az éves határidőt megelőzően is el lehet végezni. Kiemelték, hogy az adategyeztetés nemcsak a mobiltelefonokban található hanghívásra képes SIM-kártyákat érinti, hanem minden, nem hívásra szolgáló eszközben - riasztóban, modemben, mérőórákban, meteorológiai állomásban - található
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 14:23
Szijjártó Péter: Ghána az egyik legdinamikusabban növekedő ország Afrikában
A tárcavezető kétnapos accrai látogatásán tárgyalt a ghánai kormány több tagjával, köztük a külügyminiszterrel, a kommunikációs és a vállalkozásfejlesztési miniszterrel, illetve az ország alelnökével is. Újranyitotta Accrában a csaknem harminc éve bezárt magyarországi nagykövetséget, illetve megnyitott egy háromszáz fős ghánai-magyar üzleti fórumot.

Az MTI-nek telefonon nyilatkozva Szijjártó Péter rámutatott arra, hogy a magyar déli nyitás stratégiája keretében az idei esztendőben 29 százalékkal nőtt a magyar export a térségbe az előző év hasonló időszakához képest, a magyar vállalatok 360 millió euróval (120 milliárd forint) több bevételre tettek szert, mint az előző esztendőben. Ezért is döntött a magyar kormány úgy, hogy újranyitja a ghánai nagykövetséget, és megalakítja a ghánai-magyar üzleti tanácsot, amelytől a magyar vállalatok még nagyobb sikerét várja a térségben. Az üzleti tanács összefogja a ghánai és magyar vállalatokat az együttműködés még hatékonyabbá tétele érdekében - mondta a
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:39
NMHH: változnak az azonosítógazdálkodás szabályai
hírközlésről szóló törvény június 15-i változásához - a számhordozás részletes szabályairól szóló rendelet módosításában rögzítette - írták.

Ezáltal a fogyasztók az addigi, fizetett szolgáltatáshoz ingyen juthatnak hozzá, és a korábbi gyakorlattól eltérően szabadabban választhatnak szolgáltatót - fűzték hozzá.

Október 1-től lépett életbe az autókba beépített automata e-segélyhívókra vonatkozó szabályozás. Ez uniószerte egységesen lehetőséget ad az e-segélyhívók jelzéseinek továbbítására a mobiltelefon-hálózatokban, valamint fogadásukra is a 112-es számon hívható Egységes Segélyhívó Rendszerben. Ehhez kapcsolódóan az NMHH a magyar szabályozásban is ekkortól vezeti be az e-segélyhívások megfelelő irányításához szükséges azonosítót - egy technikai számot -, amelyet a mobiltelefon-szolgáltatóknak alkalmazniuk kell az e-segélyhívásokban.

Az Európai Parlament szabályozása értelmében az e-segélyhívó rendszert 2018 márciusa után kötelező beszerelni minden új személy-, illetve könnyűteherautó
velemenyezd, 2017. október 02. hétfő, 14:02
Növelte árbevételét és előfizetései számát a UPC a második negyedévben
telekommunikációs szolgáltató keddi közleménye szerint a második negyedévben lakossági és üzleti ügyfeleik száma 11 ezerrel nőtt, megközelítette a 836 ezret a negyedév végén.

Az előfizetések száma a szélessávú internetszolgáltatás terén egy év alatt 40,5 ezerrel nőtt és meghaladta a 645 ezret, az analóg és digitális TV-szolgáltatásban 17 ezres növekedéssel 673 ezer fölé emelkedett, a mobil előfizetések száma pedig több mint 27 ezres bővüléssel június végére megközelítette a 75 ezret. A vezetékes telefon előfizetéseinek száma 39,5 ezerrel 596 ezerre nőtt egy év alatt - írták.

Hozzátették, hogy emelkedett az innovatív szolgáltatásokat aktívan használók száma is, a nagy sebességű wifi router elterjedtsége például majdnem a hétszeresére nőtt tavaly júniushoz képest.

A növekedés a UPC Magyarország szerint az ügyfelek elégedettségét növelő befektetéseknek, az új és a felvásárlások által bővített körzetekben végrehajtott hálózatfejlesztéseknek, valamint a jól teljesítő mobil és üzleti
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 17:23
Amerikai szankciók - Kommerszant: Washingtonnak több mint 700 külügyi alkalmazottat kell visszahívnia Oroszorsz
csökkenteni az oroszországi amerikai képviseletek személyzetének létszámát, az Interfax pedig arról írt, hogy az Egyesült Államoknak nem több tucat, hanem több száz diplomáciai és technikai alkalmazottat kell hazarendelnie.

Egy, a Kommerszantnak névtelenül nyilatkozó orosz külügyi illetékes szerint Moszkva előre értesítette Washingtont a készülő orosz lépésről, ám az amerikai vezetés nem kívánta megakadályozni, hogy az események így alakuljanak.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken telefonon közölte amerikai hivatali partnerével, Rex Tillersonnal, hogy az orosz ellenlépéseket Washington sorozatos ellenséges intézkedései váltották ki. Ezek között sorolta fel a kongresszus által megszavazott, Oroszország ellen irányuló "törvénytelen" büntetőintézkedéseket, a Moszkvával szemben megfogalmazott beavatkozási vádakat, a 35 orosz diplomata tavaly év végi kiutasítását, illetve az egyesült államokbeli orosz diplomáciai ingatlanok lefoglalását.

Lavrov ugyanakkor hangsúlyozta: Moszkva továbbra
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 22:44
Az idősek informálásával csökkenti az "unokázós csalások" számát a rendőrség
használja ki, hogy az idősek általában is segítőkészek, kiváltképp akkor, ha a hozzátartozóikról van szó.

Az "unokázós" módszer lényege, hogy a késő esti, éjszakai órákban felhívják a kiszemelt áldozatot és elhitetik vele, hogy egy közeli hozzátartozója, gyermeke, unokája bajba került: például baleset áldozata lett, életmentő műtétet kell végrehajtani rajta, tartozása van, vagy fogva tartják. Ezekkel az ürügyekkel ráveszik a gyanútlan idős embert arra, hogy minden pénzt, ékszert, értéket átadjon a telefon után nem sokkal érkező közvetítőnek, aki elhiteti magáról, hogy jó barát, ismerős, és már viszi is a zsákmányt.

Az efféle csalásokra is igaz az, ami a legtöbb bűncselekményre, hogy könnyebb megelőzni, mint felderíteni. Ezért hívja fel a rendőrség az idősek figyelmét arra, hogy az ilyen gyanús éjszakai telefon esetében kételkedjenek, kérdezzenek, igyekezzenek minden lehetséges eszközzel meggyőződni a hallottak valóságtartalmáról, hogy minél kevesebben váljanak áldozattá - hangsúlyozta a
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 16:53
1/47
Képek, videók
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Senki nem ismert engem.
alvaro-hopihe
2016. június 04. szombat, 15:19
ismert-lengyel-politik uso
menusgabor
2016. január 03. vasárnap, 20:38
Amit még nem ismertél fel
sanci81
2015. május 19. kedd, 16:46
Teafajt_k%20ismertet_j e.j
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:24
A macsek magára ismert
agabor4
2013. szeptember 16. hétfő, 21:20
A Föld alig ismert helyei
mailona
2013. január 23. szerda, 13:25
kronográf ismertető
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:22
fekete doboz ismertető
lacipecsenye
2012. augusztus 29. szerda, 19:19
fertődi leporelló ismerte
lacipecsenye
2012. augusztus 22. szerda, 22:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.