Belépés
2020. február 16. vasárnap | 7. hét | 47. nap | 20:04 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirke falatok
Hozzávalók

4 db csirkemell filé
8-10 dkg liszt
1 teáskanál pirospaprika
1 majoránna
1 só
1 kávéskanál őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 vöröshagyma
2 pohár tejföl
1 pohár tejszín
6-8 kanál olíva olaj
20-30 dkg reszelt sajt

A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágtam és besóztam.
A lisztben elkevertem a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd
a szeletekéket egyenként beleforgattam és alaposan kivajazott
tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztattam a darabokat.
A maradék lisztet pedig rászórtam. Nagyon vékony, karikára
vágtam a hagymát, ez jött a tetejére, majd rálocsoltam egy
doboz tejszínt és megszórtam kb. 15-20 dkg reszelt sajttal.
A tejföllel elkevertem az olajat és leöntöttem vele a csirkét.
Alufóliával letakarta és előmelegített sütőben 1 órán át
sütöttem. Ekkor levettem a fóliát, megszórtam még egy
kevéske sajttal és pirosra
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 13:16
Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba
Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba


Fél kiló csirkemell filéből és majdnem ugyanannyi gombából hasonló módon készítettem ma ebédet.
A paprikás-tejszínes csirkemell hozzávalói: kevés olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva, 1 csapott fehér kanál só, 1 evőkanál rétes liszt, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 5-6 dl forró víz, 1 dl tejszín, 1 evőkanál 20 %-os tejföl.
A gombánál is ugyanezek a hozzávalók, és ugyanaz a készítés menete is, csak a hús helyett 50 dkg tisztított, felszeletelt gomba kell hozzá.
Kevés olajon üvegesre pároltam egy nagy fej felaprított hagymát, majd a csirkemell csíkokat is rádobtam, és fehéredésig sütöttem. Megszórtam sóval, és pároltam pár percig, amíg a kioldódó nedv teljesen eltűnt alóla, "zsírjára sült". Ekkor megszórtam liszttel, amit lepirítottam kicsit, majd
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:22
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival
1 kg burgonya
só, bors
őrölt kömény
negyed mk. szárított fokhagyma (vagy 1 g friss lereszelve)
fél mokkáskanál őrölt paprika
2 nagyobb ág rozmaring
3-4 ek. kacsa vagy libazsír (esetleg olívaolaj)

A burgonyát meghámoztam és cikkekre vágtam. Annyi vízben, ami bőven ellepte forrástól számítva 4 perc alatt előfőztem. Amikor a víz felforrt adtam hozzá 1 tk. sót.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Amíg a krumpli főt a zsiradékot elkevertem a fűszerekkel és a finomra aprított rozmaringgal.
A burgonya főzővizét leöntöttem (de megtartottam a következő kenyérsütéshez) és a krumplira öntöttem a fűszeres zsírt. Óvatosan összeráztam, de nem baj, ha kissé összetörik, annál ropogósabbra sül.
Egy nagyobb sütőlemezt alufóliával kibéleltem, a krumplit szétterítettem rajta és a forró sütőbe toltam. Kb. 15-20 perc alatt sült jó ropogósra.
Tálaláskor a húst meglocsoltam az ízes szafttal. A ropogósra sült burgonyával és kovászos uborkával
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:36
diós citromos rizspehely
piteformához:
az alaphoz:

20 dkg darált dió
4 dkg Barco kókuszolaj
1 tojássárgája

a rizses réteghez:

10 dkg Meru kókuszvirágcukor
2 tojás
2 tojássárgája
1 (bio)citrom
1,5 dl Cocomas kókusztejszín
6 dkg rizspehely

a formához:

Barco kókuszolaj
Meru extraszűz kókuszliszt

a díszítéshez:

4 tojásfehérje
10 dkg Meru kókuszvirágcukor
2 teáskanál gluténmentes étkezési keményítő

A diót elkevertem a folyékony kókuszolajjal és a tojássárgájával.
A kiolajozott és liszttel szórt piteformába öntöttem, elegyengettem-simítottam, és hűtőbe tettem.
A kókuszvirágcukrot kihabosítottam a tojással és a tojássárgájával, beledolgoztam a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tejszínt és a rizspelyhet.
A diós alapra öntöttem, majd előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöttem. (Ha túlzottan pirulna, a sütési idő felénél sütőpapírral
faciendum, 2018. január 27. szombat, 19:48
Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka
krémhez:

2 dl Meggle cukrászhab
400 g tejföl (piros dobozos)
1 habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 kisebb citom leve
4 db kivi

A tetejére:

1 csomag tortazselé (színtelen)
2,5 dl víz
1 evőkanál cukor
pár csepp citromlé



A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat,majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200°C-ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam. A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval,a citrom levével kihabosítottam. A tésztát visszatettem a tepsibe, a krémet rákentem. A kiviket meghámoztam. Tojásszeletelővel felszeltem.
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 12:04
Csokis meggyes álom - sütés nélkül
Csokis meggyes álom

4o dkg darált kekszet, 15 dkg olvasztott margarint, 10 dkg cukorral, 7 dkg reszelt tejcsokoládéval jól eldolgoztam. Ez volt az alap., amit belesimítottam egy kb 4o-x4o-es peremes sütőformába. fél kg meggyet /fagyasztott/ saját levében 15 dkg porcukorral jól megfőztem, majd 2 csomag vaníliás pudingot 2 dl vízben elkevertem, és hozzáfőztem a meggyhez, így egy lekvár állagú sűrítményt kaptam,. Tettem bele l cs. vaníliás cukrot és hagytam kihűlni.Majd rákentem a kekszalapra. Erre raktam babapiskótát, melyet egyenként lekentem kenőtollal, amit rumba mártottam. 2 cs vaníliás pudingot megfőztem 2 dl tejben jó keményre, majd ősszevegyítettem 15 dkg cukorral kikavart 15 dk margarinnal. Természetesen kihűlve. Majd ezt a krémet rátettem a babapiskóta tetejére, 2 dl hullala tejszínt felvertem kemény habbá 1 cs. fix-el. Ezt a habot a krém tetejére kentem. Egy kis darált kekszből, kis margarinnal és egy kis meggyaromával színezve meggyeket formáltam. A kis meggyek alá valódi meggyfa
bkisseva, 2017. február 01. szerda, 14:28
Hagymás-mustáros tarja
burgonya
só, bors
őrölt kömény
negyed mokkás k. szárított fokhagyma (vagy 1 g friss lereszelve)
fél mokkáskanál őrölt paprika
2 nagyobb ág rozmaring
3-4 k. kacsa vagy libazsír (esetleg olívaolaj)

A burgonyát meghámoztam és cikkekre vágtam. Annyi vízben, ami bőven ellepte forrástól számítva 4 perc alatt előfőztem. Amikor a víz felforrt adtam hozzá 1 teás k. sót.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Amíg a krumpli főt a zsiradékot elkevertem a fűszerekkel és a finomra aprított rozmaringgal.
A burgonya főzővizét leöntöttem (de megtartottam a következő kenyérsütéshez) és a krumplira öntöttem a fűszeres zsírt. Óvatosan összeráztam, de nem baj, ha kissé összetörik, annál ropogósabbra sül.
Egy nagyobb sütőlemezt alufóliával kibéleltem, a krumplit szétterítettem rajta és a forró sütőbe toltam. 15-20 perc alatt sült jó ropogósra.
Tálaláskor a húst meglocsoltam az ízes szafttal. A ropogósra sült burgonyával és kovászos uborkával
horvathnemagdi, 2015. január 18. vasárnap, 21:06
Málnás túrótorta
Rama sütigyár recept

Málnás túrótorta
Hozzávalók

75 dkg málna
A laphoz

25 dkg babapiskóta
14 dkg olvasztott Rama
A krémhez

50 dkg túró
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
8 lap zselatin
fél dl citromlikőr
csipet só
4 dl habtejszín
A tetejére

1 csomag piros tortazselé
2 evőkanál cukor

Elkészítés

A babapiskótákat összetörtem, összekevertem az olvasztott Ramával és a 26 cm-es kapcsos tortalap aljára nyomkodtam. A lapra rátettem kb. 40-45 dkg málnát, gyakorlatilag összeértek a szemek. A túrót összekevertem a cukorral, a sóval, a citromhéjjal és a citrom levével. A tejszínt habbá vertem. A zselatinlapokat hideg vízbe tettem 5 percre. A likőrt jól felmelegítettem, a
gabfe, 2014. július 22. kedd, 18:21
Chef álma torta
krémhez
4 dl gyümölcsjoghurt (cukor nélküli málnás)
10 g zselatin

A fehér krémhez
5 dl habtejszín
370 g ananász (lehet őszibarack vagy körte is)
5 csepp vanília aroma
20 g zselatin
2 ek édesítőszer (csapott )

Elkészítés:
A piskótákat a szokott módon készítettem, a leírás itt a 6 tojásost a tűzhelyhez kapott nagy tepsiben, az 5 tojásos kakaóst 16 cm átmérőjű, a 3 tojásost 26 cm átmérőjű kerek tortaformában.
A narancsos krémhez a zselatint elkevertem a kifacsart narancslében, és forrásig főztem. A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a vaníliaaromát, a narancslikőrt, a narancslekvárt, az édesítőt, majd a langyosra hűlt zselatint. Amikor a krém kihűlt, a kakaós piskótát három lapra vágtam, és megtöltöttem a krémmel, és a tortát a mélyhűtőbe tettem.
A nagy piskótalapot langyosra hűtöttem, és kibéleltem vele egy gömbölyű tálat. A málnás krémhez a joghurtot elkevertem a zselatinnal, és addig főztem, amíg jó meleg lett, de még nem forrt.
yaskane, 2014. május 28. szerda, 20:39
Diós kocka
adagolva a cukrot addig vertem,míg egy laza,könnyű krém lett ( ez eltarthat 10-15 percig ).
Ekkor beleszitáltam a lisztet és könnyű mozdulatokkal összekavartam.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben,25 perc alatt készre sütöttem.

A krémhez a 2 tojás sárgáját kikavartam a pudingporral majd hozzáadtam a cukrot és a tejet .Lassú tűzön,állandóan kevergetve addig főztem míg besűrűsödött.Lehűtöttem,hozzáadtam a diót,rumaromát és a felvert tejszínt. A zselatint elkevertem 0,5 dl hideg tejben,felforrósítottam,
hogy a zselatin feloldódjon majd kissé lehűtöttem és a krémhez kavartam.

A csokiöntethez a cukrot,a kakaóval és a keményítővel összevegyítettem ,felöntöttem a vízzel és csomómentesre kavartam.Lassú tűzön ,folyamatosan keverve 10 percig főztem.
Vastag állagú,de folyékony csokiöntetet kapunk.

A kihűlt piskótát 2 lapba vágtam, mindkettőt megkentem házi baracklekvárral.A krém háromnegyedét az alsó lapra kentem,rátettem a másodikat
suzymama, 2013. október 09. szerda, 10:14
1/5
Képek, videók
Csicseriborsós falatok.jp
pacsakute
2017. március 02. csütörtök, 20:56
pizza falatok.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:53
Narancsos csoki falatok.j
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:42
Citromos-mandulás falatok
sanci81
2014. május 04. vasárnap, 19:55
Húsvéti falatok.jpg
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 21:52
pikáns virsli-falatok
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 20:07
hűsítő falatok.jpg
agica2004
2012. augusztus 25. szombat, 17:10
finom falatok
lovaszmarika
2012. július 05. csütörtök, 11:52
ZALAI FINOM FALATOK
ibolya58
2012. január 19. csütörtök, 19:15
pikans-virslis-falatok .jp
szelidszeder
2011. december 28. szerda, 06:24
finom falatok....
szupermami
2011. október 11. kedd, 10:52
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
mézes fokhagymatea.jpg
nemarika
2014. március 01. szombat, 17:28
Címkék
olvasztott Ramával, rizses réteghez, zúzott fokhagymát, krémet rátettem, cukrot addig, lisztben elkevertem, kihűlt piskótát, málnás krémhez, ropogósra sült, zselatinlapokat hideg, kioldódó nedv, olvasztott vajat, kókuszvirágcukrot kihabosítottam, krémet rákentem, kiviket meghámoztam, tojás sárgákat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.