Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:07 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
45.
Ismét öregebb lettem, de csak a számok nőnek, lélekben ugyanolyan fiatalnak érzem magamat, mint régen. Illetve azért bölcsebb vagyok mint voltam.
A szabis hét eltelt. Jó volt lazítani. Mához három hétre ismét iskolapadba fogok ülni már. kb. 30x kell Pestre menni. Ki fogom bírni, többet is kibírtam már.
Ma lecsót főzök, holnap tejszínes karaj lesz.
ovarzolee, 2019. szeptember 07. szombat, 08:39
Augusztus 20. - Több mint 26 ezer látványeffekt lesz a tűzijátékban
tortája idén a Boldogasszony csipkéje elnevezésű mű lett, amelyet a dunaföldvári Tóth Cukrászdából Tóth Norbert alkotott meg, a hagyományokat és a modernitást ötvözve.

A tizenhatodik alkalommal megrendezett versenybe nevezett 31 torta közül első körben ötöt választottak ki, majd a döntőben a zsűri jelenlétében élőben kellett újraalkotni ezeket a tortákat. A győztes Boldogasszony csipkéje minden rétegében visszaköszön a málna; az alsó réteg felett egy málnapürével dúsított tésztaréteg található, majd tejszínnel lazított krém, a tetején pedig bazsalikomos, citromos csokoládé és tejszín található.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közreműködésével kihirdették Magyarország cukormentes tortáját is, amely a szegedi A Cappella Cukrászda alkotása, a Kicsi gesztenye lett. Gyuris László és csapata süteménye ízvilágát a gesztenye alapozza meg, amelyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós tesz teljessé. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja. A torta szeletenként csupán 14,9 gramm
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 18:51
Szabó Magda: Válasz egy régi bölcsődalra
szó. Árnyba fúl a mécses.
Füstbe hull és széttörik régi nevetése.
Fényt halászik, éveket, vet az óra hálót,
perc fakítja két szemét, soha meg nem álló.
Minden tarka szétomol, fekete takarja,
búvik pelyhes virradat fekete avarba,
teszi nyergét, jön az est, koppan már a patkó,
oltja holdas homlokát hamvas alkonyatkor,
könnyű testét engedi rendülő habokra,
ég meséi erdején sárga csipkebokra.
Hull kezéből, ami volt, elmarad mögötte,
fut előle, ami lesz, tejszínű ködökbe.
Zengjetek fel, vad hegyek, melyeken barangolt,
hasadj szóra, néma száj, hallja még a hangot,
zárulj, hétszer-hét kapu, várd meg, gyönge lába:
eldobom az éneket harmatos nyomába.

**
Szemébe tűnt határok,
piros vizek csobognak,
a kútkáván galambok,
egy bíbor gömb forog,
a végtelenbe markol,
puhán szorítja szárnyát,
hajtják a könnyű álmot
bibliás pásztorok.
Az éhség nyitja száját,
itatja égi csésze,
kerek
lilagondolatok, 2019. július 27. szombat, 13:49
Epres finomságok
hallottam! A földieper finom és egészséges, ráadásul még fogyaszt is! Kiváló vértisztító, baktériumölő, és bőrünkre is jótékony hatással van!

Az eper jótékony hatása
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagok (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink). A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.

Eperkehely
Hozzávalók: 30 dkg eper, 2 evőkanál cukor, 0,5 dl konyak, vaníliafagylalt, tejszínhab.

A megmosott, félbevágott epret megszórjuk a cukorral, és 5 percig állni hagyjuk. Majd a felét négy talpas pohárba osztjuk, meglocsoljuk konyakkal, vaníliafagylaltot teszünk rá, erre kerül a maradék eper, a tetejére pedig tejszínhab.

Epres rizs francia módra
Hozzávalók: 2 csésze rizs, 5 csésze tej, só, 50 dkg eper, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál málnaszörp, 2 dl tejszín, 10 dkg vaníliás cukor.

Tejberizst főzünk. Az eperből tegyünk félre néhány szemet, a többit osszuk
suzymama, 2019. május 07. kedd, 22:24
Orchidea szelet
Nem rég fedeztem fel! Ha valaki szereti a mákot, aztán ha bejönnek a krémes, könnyű sütemények, no meg a mascarpone is garancia, akkor készítsük el!

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
2 kanál liszt
fél csomag sütőpor

A KRÉMHEZ
5 tojássárgája
10 dkg cukor
1 kis doboz mascarpone
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej 1
narancs leve

A TEJSZÍNES KRÉMHEZ
2 dl tejszín
5 dkg olvasztott csokoládé
2 kanál porcukor

TETEJÉRE 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
fél dl étolaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tészta hozzávalóit. Kibélelünk sütőpapírral egy 22*30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokon megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a pudinggal és a tejjel kézi habverővel csomómentesre
suzymama, 2019. április 24. szerda, 14:21
Húsvétra KINDER MAXI torta
Nos ez az a torta, ami mindenkit levesz a lábáról. Hideg, krémes és olyan ízek köszönnek vissza, amit nem lehet nem szeretni! Igazi ünnepi finomság!

HOZZÁVALÓK
Tésztához:
8 db tojás
8 ek cukor
8 ek liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk szerecsendió
1 tk citromlé
1 csipet só

A krémhez :
5 dl tejszín
50 dkg mascarpone
2 tk vanília aroma
Ízlés szerint porcukor

A karamellhez:
2 ek víz
6 ek cukor
4 ek vaj
4 ek tejszín
Bevonáshoz
10 dkg étcsoki

ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a tojások fehérjét, a cukor 2/3- val, a csipet sóval, és a citromlével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a többi cukorral, a vaníliás cukorral fehéredésig, habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk óvatosan a fehérjét. A száraz hozzávalókat összekeverjük, és átszitáljuk, beleöntjük a tojásos masszába, és csomómentesre laza mozdulatokkal összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formában két
suzymama, 2019. április 24. szerda, 13:45
Ferdinánd tekercs
Semmi különlegességet nem takar a neve, egyszerű vaníliás csigák, DE az az ellenállhatatlanul finom fajta. :) Sok kelt tésztát készítettem már, de nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez lett az egyik legfinomabb, és a tejszínnek köszönhetően a tésztája puha és zaftos.
Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni senkinek. :)

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- csipetnyi só
- 3 tojássárga
- 5 dkg vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vanília cukor

Hozzávalók a locsoláshoz:

- 2 dl tejszín
- 1 cs vanília cukor

+ vaj az edény kikenéséhez
+ cukor az edény szórásához

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, a vaj
suzymama, 2019. április 23. kedd, 20:36
Epres joghurtos
Hozzávalók:

1 cs. babapiskóta
folyékony édesítő vagy porcukor
2 cs. vaníliás cukor
5 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín (állati eredetű)
2 dl növényi tejszín (Meggle vagy Hullala)
35 dkg + 40 dkg eper
1 cs habfixáló

Elkészítés:

A 35 dkg epret összeturmixoljuk, joghurthoz hozzáadjuk vaníliás cukrot,
édesítőt,vagy cukrot ízlésnek megfelelően. Jól összekeverjük. A kétféle
tejszínt egy edénybe öntjük jól felverjük és hozzáadjuk a habfixálót.
Hozzáadjuk az epres joghurtos keverékhez és összekeverjük.
A maradék epret kisebbekre feldaraboljuk .
Egy tálat kibélelünk folpackka, aljára összedarabolt epret teszünk, erre
jön a krém, eper következik, babba piskóta, ismét krém (amiből egy kicsit
hagyunk az aljára), eper, babapiskóta és erre kenjük a kevéske krémet,
hogy az alja is átpuhuljon teljesen.
Legalább egy éjszaka hűtőbe tesszük. Tálalásnál egy tálcát teszünk a
doboz tetejére és
klarika47, 2019. április 20. szombat, 06:59
Zöldséggel töltött palacsinta
lesz!

Nemcsak az édes palacsinta lehet isteni, megtöltheted különféle zöldségekkel is. Rakhatsz bele répákat, borsót, zellert, használhatsz mirelit vagy frissen pucolt zöldségeket is. A palacsintabatyukhoz pedig készíthetsz besamel- vagy sajtmártást.

Zöldséges töltött palacsinta

Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg liszt 2 dl tej 2 dl szénsavas víz 2 db tojás 1 evőkanál olaj 1 teáskanál só

A töltelékhez
40 dkg zöldségkeverék 10 dkg sajt 2 evőkanál olaj 1 dl tejszín 0.5 db vöröshagyma, só, bors
Recept idők előkészítési idő: 20 perc elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, öntsd hozzá a tejet, add hozzá a sót, és keverd jól össze gépi habverővel. Több részletben szórd hozzá a lisztet, és dolgozd simára a masszát. Öntsd hozzá a szénsavas vizet is. A homogén tésztát pihentesd 20-30 percig. Sütés előtt az olajat is rakd hozzá. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, oszlasd el benne a tésztát, és süsd meg a
pacsakute, 2019. január 13. vasárnap, 13:55
Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval
Banános-krémes csoda reszelt csokoládéval

A banános-krémes csoda reszelt csokoládéval nem hiába kapta ezt a fantázianevet, mert egyszerűen, kevés energiával fantasztikus édesség készíthető. A puha kakaós tészta képezi az édesség alap rétegét, amit a friss banán, és a gyümölcsös joghurttal elkevert tejszínhab tesz különlegessé. Én még egy jó adag csokoládét is reszeltem ebbe a krémbe, és természetesen a tetejére is került nem kevés reszelt csoki.



Hozzávalók

Tészta:
150 g rétesliszt
200 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
6 db tojás
2 ev. kanálolaj
3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanál sütőpor
Krém:
2 bögrejoghurt (gyümölcsös)
1 bögrehabtejszín
8 db zselatinlap
Szükségünk lesz még:
banán
csokoládé
lekvár

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, majd kis
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:41
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel

Frissítő sütemény, ami megédesíti a nyári napokat. Tejszínhab, eper, piskóta és keksz tökéletes párosítása. Számomra tényleg nagyon inspiráló az eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel. Az ilyen nagy melegben nem is nagyon kívánom a túl édes édességeket, éppen ezért is nagyon szeretem.


Hozzávalók
Szükségünk lesz:
15 db háztartási keksz
600 ml habtejszín
3 csomag gyümölcskocsonya por, eper ízű
300 ml forró víz
120 g piskóta
Epres réteg:
800 geper
2 csomag gyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor
Tetejére:
400 ml habtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 ml forró víz
16 db csokoládés keksz



A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
A
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:22
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.


Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
1/337
Képek, videók
Alaprajz fénykép-számokka
domig
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:13
Római számok.jpg
pacsakute
2018. március 18. vasárnap, 09:08
Számok egy papíron...
cuppika59
2017. szeptember 02. szombat, 17:29
A számokról 01.jpg
chillik
2017. március 09. csütörtök, 07:19
A számokról 02.jpg
chillik
2017. március 09. csütörtök, 07:18
Karma számok.jpg
pacsakute
2017. január 06. péntek, 21:23
számok.jpg
sz719eszter
2016. június 03. péntek, 08:45
BUÉK számok.jpg
kicsoda57
2015. január 02. péntek, 21:37
vicc számok.jpg
kicsoda57
2014. augusztus 26. kedd, 18:13
Rovásírás számok.gif
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 17:50
Iskolapadban
barkaszjudit
2009. július 13. hétfő, 11:09
Jé ugyanolyan gépünk van
aranyemberke
2007. december 18. kedd, 22:28
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
eperkremes-tejszines-k ock
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:09
kivis tejszines.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 19:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.