Belépés
2019. augusztus 24. szombat | 34. hét | 236. nap | 00:17 | Bertalan
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet
Ellenállhatatlan Hókirálynő szelet

Az ellenállhatatlan Hőkirálynő szelet tökéletes választás vendégvárónak, ünnepi édességnek, süteménynek. Ez többek között köszönhető a puha tésztának, a csokoládés és vaníliás krémnek, na meg a tejszínhabnak is. A tetejét a kókuszreszelék teszi még finomabbá, a teljes kompozíció pedig kicsiknek és nagyoknak is örömet okoz. A sütemény garantált siker, elrontani szinte lehetetlen.


Hozzávalók
Tészta:
5 dbtojásfehérje
5 ev. kanálcukor
3 ev. kanálolaj
4 lžíev. kanálbúzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
5 dbtojássárga
150 gporcukor
3 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkukoricakeményítő
500 mltej
250 gvaj
100 gétcsokoládé
Szükségünk lesz még:
200 gháztartási keksz
400 mlhabtejszín
tej a kekszek locsolására
kókuszreszelék szóráshoz

Elkészítés
vorosrozsa66, 2019. január 06. vasárnap, 16:11
Epres-mascarponés torta sütés nélkül
krémet. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki fóliával. Csipesszel rögzítsük a fóliát. Az epret tisztítsuk meg a szárától, majd vágjunk ketté mindet és rakjuk körbe a tortaformában.A babapiskóta darabokat törjük el kettőbe, mártsuk bele tejbe és rakjuk le a tortaforma aljára. Ha szükséges vághatunk kisebb darab piskótákat is, hogy egyenletes legyen a torta alja.Tegyük rá a krém felét a lerakott piskótára, kenjük el egyenletesen.A krémre rakjunk egy sor félbevágott epret, majd tegyük rá a megmaradt tejjel meglocsolt piskótát.Kenjük rá a megmaradt krémet, majd simítsuk el szépen a torta tetejét.Tegyük hűtőbe legalább 3 órára, majd kapcsoljuk le a tortaformát, húzzuk le róla a fóliát. A torta tetejét díszítsük eperrel,
bkisseva, 2018. június 01. péntek, 09:54
Epres torta sütés nélkül
Ma egy olyan sütemény receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon könnyen elkészíthető az íze pedig mennyei. Babapiskótát, vagy akár kekszet is használhatunk hozzá, így egy igazán különleges és finom epres süteményt kapunk.

Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű tortaformához:

500 g eper,
500 ml habtejszín,
240 g szoba-hőmérsékletű mascarpone,
3 evőkanál cukor,
1 teáskanál vaníliaaroma,
babapiskóta, vagy keksz,
tej.


Elkészítés:

Keverjük össze a felvert habtejszínt, a mascarponét, a cukrot és a vaníliát, készítsünk egy könnyű krémet. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki fóliával. Csipesszel rögzítsük a fóliát. Az epret tisztítsuk meg a szárától, majd vágjunk ketté mindet és rakjuk körbe a
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 15:47
Kakaós csiga (gluténmentes)
Kakaós csiga RIZSLISZTBŐL

Hozzávalók

250 g rizsliszt
10 g útifűmaghéj
30 g cukor
1 csipet só
4 g porélesztő
1 tojás
1,75 dl meleg tej
20 g olvasztott vaj
Nesquik kakaópor + még egy kis olvasztott vaj
0,5 dl tej + 1 ek. cukor

A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát - ekkor még nagyon ragacsos, nem kell megijedni. Letakartam és 40-50 percig kelesztettem.
Kelesztés után rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrtam, nagyon jó kis ruganyos tészta lett a végeredmény. Téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és nagyon bőkezűen megszórtam Nesquik kakaóporral. Feltekertem, majd egy nagyon éles késsel (vagy cérnával) levágtam a csigákat. Tepsiben még hagytam kb. 10-15 percet kelni, megkentem a tetejüket
bkisseva, 2018. január 11. csütörtök, 12:38
Kakaóscsiga és fonott kalács
készült belőle egy kisebb fonott kalács, a többiből készítettem kakaós csigát. Most sikerült a legjobban a kalács fonásom, de viszont kicsi tepsibe tettem, és kelésnél oldalra szökött, mivel csak 1 rúd volt a tepsibe. Na nem baj, az íze kárpótol érte bennünket.
A maradék tésztát elnyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, szitáltam rá porcukrot, majd kakaót, felcsavartam rúdba, majd kb. 1-1,5 cm-es karikákra vágtam, majd sütőpapíros tepsibe fektettem, megsütöttem. Mikor kivettem a sütőből, rögtön meglocsoltam forró vaníliás cukorral ízesített tejjel, így napokig puha marad

Fonott kalács

Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dkg élesztő
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. só
3 csapott ek. porcukor (ebből 1 kanál a tejhez kell)
1 dl natúr joghurt
2 tojás sárgája
2 dl tej
frissen reszelt citromhéj (ehhez a mennyiséghez már nem kell semmit sem hozzáadni, pont megfelelő lágyságú lesz a tésztája!)

Elkészítése:
Az élesztőt
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:29
réteges poharas krém
A csokis krémhez

0.5 l tej
2 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek cukor

A vaníliás krémhez

0.5 l tej
2 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
2 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor

Az összeállításhoz

10 db babapiskóta
0.5 dl tej
2 ek rum
A tetejére
4 ek tejszínhab

elkészítés

A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük, 1-2 perc alatt besűrítjük. Poharakba töltjük.
Rumos tejjel meglocsolt babapiskótát tördelünk rá.
A vaníliás krémet is elkészítjük a csokishoz hasonlóan, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszünk bele. Ezt is a poharakba töltjük.
Ha langyosra hűlt, tetejét tejszínhabbal díszítjük, amit még
faciendum, 2017. május 16. kedd, 17:52
Váncza Kincses Receptkönyv
bőven hintjük.

Nagyszerű manduláskrém (kitűnő)
20 deka darált héjas mandulát 15 deka cukorral és 1/4 liter tejjel puhára párolunk, majd félretesszük hideg helyre kihűlni. Habüstbe 3/4 liter tejhez 2 csomag Váncza vaníliás krémport keverünk gondosan, hogy csomók ne legyenek benne. Hozzáadunk még 10 deka cukrot és a főtt mandulatejet. Állandó keverés mellett főzzük, és 2-3 percig forraljuk. Vizezett őzgerinc-, vagy kerek krémformába öntjük, közbe egy-egy, összesen 10-12 darab rummal meglocsolt piskótát rakunk. Hideg helyen pár órás hűlés után megfelelő dísztálra kiborítjuk és befőtt gyümölccsel, vagy vaníliás tejszínhabbal díszítve szolgáljuk fel, mint kiváló uzsonnacsemegét.

Hamis túrósrétes (igen gyors, kitűnő)
25 deka lisztből 1 tojással és 1/2 csomag Váncza-sütőporral rendes gyúrt tésztát készítünk, melyet vékonyra kinyújtunk. Töltelék: 1/4 kg túró, 5 deka mazsola, 1/2 csomag Váncza-vanilincukor, 1 deci tejfel, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja és 12 deka cukor. 10 deka vajat
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Darázsfészek
Hozzávalók: fél kg liszt 4 tojássárga, egy élesztő(3dkg) felfuttatva 3 dl cukros tejben, egy kicsi só, ezeket jól össze kell gyúrni.
Töltelék 22dkg vaj, 18 dkg cukor, 18 dkg dió,késhegyni szegfűszeg és faféj,ezeket habosra keverve vékonyan rá kell simítani az előbbi tésztára, amit kinyújtottam késfoknyi vastagságra,de előbb pihentettem a tésztát 15 percet.A tésztát két felé vágtam, majd szorosan feltűrtem és kisujjnyi hosszúságúra vágtam. Így még pihent 2 órát, majd mikor 4o percet sült, meglocsoltam vaníliás tejjel és így készre süttem.Egyszerre megettem belőle 5 darabot, pedig nem aprókák:)
bkisseva, 2016. február 09. kedd, 19:01
kelt rétes
Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
1 egész tojás
2 db tojássárgája
2 ek. kefir
1,5 dl tej
1 mk. só

A túrós töltelékhez
25 dkg túró
1 db tojás
cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
mazsola

A mákos töltelékhez:
10 dkg darált mák
ízlés szerint mennyiségben cukor
reszelt citromhéj
magozott meggy

A cseresznyés töltelékhez:
1 üveg magozott cseresznye

A rudak lekenéséhez:
1 tojásfehérje+ 2-3 ek. tej
A puhító kenéshez:

1 dl vaníliás tej

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.
Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.
Az élesztőt
faciendum, 2015. október 05. hétfő, 08:01
Vivica
szimpla mennyiségeket írom): 8 dkg vajból és 8 dkg lisztből világos rántást készítettem, felfőztem 6 dl tejjel, majd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítettem, 2 dkg vajat is hozzákevertem. Hagytam hűlni, majd 2 tojássárgája és fél dl tejszín keverékével dúsítottam.
Vékonyan kikentem vajjal egy akkora tepsit, amibe a húsok egymás mellett elfértek. Szétkentem a tepsi alján egy kevés mártást, ráfektettem sorban a húsokat, arra tettem egy-egy karfiolrózsát, leöntöttem a besamel-mártásal, meglocsoltam a visszamaradt pecsenyezsírral (a tányérról is, amin a húsok pihentek), megszórtam reszelt sajttal ( 20 dekával) és zsemlemorzsával (2-3 evőkanál), végül a 180 fokra előmelegített sütőbe toltam (légkeveréses funkción).
Az egészet összesütöttem, míg a sajt a tetején rápirult (10, max. 15 perc).
Ezalatt 25 dkg rizst megfőztem, 2-3 marék mirelit kukoricát pici ételízesítős* vízben néhány perc alatt szintén előfőztem, amit leszűrtem, és a rizzsel összekeverve a húsok mellé
horvathnemagdi, 2015. május 26. kedd, 11:20
Túrós rakott palacsinta
Júlia Fazekas

Túrós rakott palacsinta

A palacsintákhoz : 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 k kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj

A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 kanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 k rum

Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor , 2 dl tej

A sütőedény kikenéséhez: 2 dkg vaj

Elkészítés :

A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük.

Készítsük el a tölteléket : a túrót törjük össze, és adjuk hozzá a reszelt citromhájat. A tojássárgájákat keverjük ki a porcukorral, és a puha vajjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A mazsolát locsoljuk meg a rummal.

A túróhoz adjuk hozzá a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert fehérjét.

Az öntethez a tojást kikeverjük a
horvathnemagdi, 2015. március 29. vasárnap, 07:49
Gombafasírt – melegen és hidegen
megpirítottam. Magas falú pohárba töltöttem, és az egészet pürésítettem. A hagymás gombapürét visszakanalaztam a serpenyőbe, majd rádobtam a laskakockákat, és erős tűzön pirítani kezdtem. Hozzáadtam a kakukkfüvet, a rozmaringot, még egy kevés sót. Nagyjából 4-5 perc elteltével nem csupán a víztartalma egy részét veszítette el, de szépen meg is sült a laska. A sűrű gombás keveréket hűlni hagytam.
A petrezselyemzöldet egészen finomra aprítottam.
A kifliket feldaraboltam, langyos tejjel meglocsoltam, majd puhulni hagytam. A megpuhult kifliket villával összetörtem, majd hozzáadtam a már kihűlt gombát, az előzetesen kissé felvert tojást, a pirospaprikát, valamint hozzáreszeltem a sajtot, végül belekanalaztam a petrezselyemzöldet. Az egészet fakanál segítségével alaposan összedolgoztam. Ha a massza túlságosan lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát is lehet hozzákeverni.
Gyorsan átsülnek a forró olajban
Egy tányérra nagyjából 4 evőkanál zsemlemorzsát szórtam. A masszából vizes kézzel 4 cm
lilagondolatok, 2015. január 18. vasárnap, 13:12
1/7
Képek, videók
ellenallhatatlan40x30c mol
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 16:11
Ellenállhatatlan.jpg
bubszi
2010. július 30. péntek, 05:26
diós pisk omls tésztán.jp
miday
2008. szeptember 07. vasárnap, 19:38
Mégis meg teszik. Sajnos.
alvaro-hopihe
2018. július 11. szerda, 09:06
Pedig sajnos sokan teszik
alvaro-hopihe
2018. március 25. vasárnap, 13:54
Jézust sírba teszik.jpg
maroka
2018. március 20. kedd, 11:28
teszi169.jpg
csbferike
2015. március 15. vasárnap, 12:11
A hála lehetetlenné teszi
suzymama43
2015. február 05. csütörtök, 11:46
Gyakorlat teszi a mestert
farkas1945
2013. november 10. vasárnap, 11:12
Gyakorlat teszi a mestert
pacsakute
2013. június 05. szerda, 22:39
ezt teszi a tűsarok.jpg
dnemethk
2012. november 21. szerda, 22:26
nem a gazdagság teszi bol
sarkadykati
2012. november 02. péntek, 10:17
1.Nem a gazdagság teszi .
anci-ani
2012. október 16. kedd, 11:01
nekem teszik
eletmod2
2012. június 11. hétfő, 13:12
Címkék
tojássárgás keveréket, rizslisztet elkevertem, könnyű krémet, tojásfehérjéket verjük, kalács fonásom, rizzsel összekeverve, massza túlságosan, puha tésztának, húsok egymás, tepsi alján, előbbi tésztára, egészet fakanál, masszából vizes, kevés mártást, többiből készítettem, forró olajban,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.