Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 17:59 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hatlapos, ahogy én készítem
elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan
suzymama, 2019. február 04. hétfő, 10:32
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és szép lassan sűrítsük be. Fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a lágy vajjal keverjük krémesre. Citromlével ízesítjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
A kimagozott meggyet a cukorral és a citromlével forraljuk fel. A lapzselatint áztassuk vízbe. Miután felforrt a meggy (ha szükséges adjunk hozzá vizet vagy, ha befőttel dolgozunk, akkor a levéből öntsünk hozzá). Tegyük bele a zselatint és addig keverjük, amíg el nem olvad. Tegyük hidegre és
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:19
Konyhai kisokos
alaposan lehűtjük és krumplihámozóval farigcsáljuk.

A petrezselymet csak akkor tegyük az ételbe, amikor már elkészült, mert főzés közben a vitamintartalma csökken.

A zöldségeket és főzelékféléket csak a főzés legvégén ecetezzük, mert a sav nem engedi megpuhulni.

Mindig csak annyi ételbe tegyünk tejfölt, amennyi egyszerre elfogy, mert a másnapra félretett ételben erjedést okozhat.

Nyáron nem savanyodik meg a tej, ha forralásnál cukrot keverünk hozzá. 1 liter tejhez 2 dkg cukrot tegyünk.

A fejes salátát sose vágjuk késsel, mert a vágás mentén a levelek hamar meglöttyednek, hanem tépkedjük apróra a leveleket, és nejlonzacskóban tároljuk a felhasználásig.

Főzéskor szép fehér marad a karfiol, ha a főzővízbe egy kevés tejet teszünk, a karfiolszag pedig megszűnik, ha egy nyers krumplit is belefőzünk.

A salátának szánt uborkát hámozzuk meg, öntsük le forró vízzel, majd hideg vízzel, és csak aztán szeleteljük fel. Így könnyebben emészthető
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Sütemény receptek
készítünk. A piskótához szükséges 25 dkg liszt, 30 dkg cukor, 6 darab tojás, és egy csomag sütőpor. A tojást 9 evőkanál meleg vízzel és a cukorral 20 percig kavarjuk. A lisztet, és a sütőport a kikavart tojáshoz adjuk. Zsírozott tepsiben kisütjük. 15 percig előtte a sütőt előmelegítjük. 10 percig a sütőajtót ne nyissuk ki.

Töltelék:
5 dl tejet készítünk elő, és 6 evőkanál lisztet és kevés tejet elkeverünk. A többi tejet felforraljuk, majd a lisztes-tejes masszát hozzá keverjük a meleg tejhez. 20 dkg vajjal, és 20 dkg cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt a lapokat ezzel töltjük meg.

Kókuszos I.

Hozzávalók:
3 db tojás, 30 dkg liszt, 20 dkg cukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 5 dkg vaj, 3 evőkanál méz

A hozzávalókat sorba összekeverjük, és ez lesz a tészta, amit vajazott tepsiben 100 fokon kisütünk.

Máz:
20 dkg vajat, 20 dkg cukrot, 2 kanál kakaót, és ½ dl tejet összefőzünk.

A kisült süteményt felkockázás után a mázba mártjuk,
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 11:43
Fahéjas diós tekercsek
Fahéjas diós tekercsek

Hozzávalók a tisztához:
1 kg liszt,
130 g cukor,
1 kiskanál só,
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő,
500 ml langyos tej,
150 g puha vaj,
2 db tojás,
vanília

.
Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 g vaj,
200 g darált dió,
80 g cukor (tetszés szerint több),
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék),
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint),
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez.

Elkészítése:

A tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni.

Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a
evavicus, 2018. június 06. szerda, 02:42
Citromkrémes Napsugár szelet
Citromkrémes Napsugár szelet - Teljesen elvarázsolja a családom!


Kellemesen citromos ízű sütemény! Már sok citromos sütit próbáltam de ez eddig a No.1! Azoknak is ízleni fog, akik nem kedvelik a túl édes desszerteket. Nekem ez az egyik nagy kedvencem!

Hozzávalók:

5 tojásfehérje
10 dkg cukor
10 dkg darált mandula
egy citromleve
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor

A krémhez:

20 dkg vaj
5 dl tej
2 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál cukor
citromaroma

A tetejére:

3,5 dl habtejszín
2 tasak habfix
1 teáskanál reszelt narancshéj
citromaroma

Elkészítése:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A citromlét is belekeverjük, addig verjük a habot, amíg
vorosrozsa66, 2018. május 25. péntek, 14:56
Levendula gyógyhatásai
eredeti receptúra szerint két evőkanál levendula virág szükséges négy csészényi vízhez (itt most más teát nem használunk).

Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a teatojásba zárt levendulaviráot, majd hagyjuk állni legalább 15 percen keresztül. Ezután melegítsünk tejet a tűzhelyen egy edényben, de vigyázzunk, nehogy odaégjen. Ha a tej kellően felmelegedett, habosítsuk tejhabosítóval, a megszokott módon próbáljunk meg minél krémesebb, lágyabb állagot elérni. A levendulateát lassan adagoljuk a habos tejhez, majd díszítsük friss vagy szárított levendulával. Behűtve, jégkockára öntve igazi nyári különlegesség
Levendulás borogatás talpfájdalom enyhítésére
Melegítsünk fel fél liter vizet egy edényben, majd adjunk hozzá 2-2 csepp levendula és borsmenta olajat. Ameddig a víz felmelegszik, masszírozzuk át talpunkat finoman, már ezzel is javíthatunk a vérkeringésen.

Ha összekevertük az illóolajakat a vízzel, helyezzünk bele 1 vagy 2 rongyot, hagyjuk a főzetben 5-10 percig, ezután
eva6, 2018. április 28. szombat, 11:29
A tökéletes sajtos tészta
fokhagyma
1 tanyasi tojás
Bors


Elkészítése:
Semmi extra nincs az egészben, az eredmény viszont fenomenális lesz! Tegyünk fel egy fazékba vizet, kicsit sózzuk (NEM tengeri sóval, hanem kősóval! Tudja valaki, hogy miért érdemesebb finomítatlan és tisztítatlan kősóval ízesíteni az agyon ajnározott -és többszörösébe kerülő- tengeri helyett???? Várom a válaszokat...)
Ezzel azonos időben tegyük oda a tejet is, hadd kezdjen melegedni. Amikor a víz forr szórjuk bele a tésztát, a tejhez pedig tegyük a zúzott fokhagymát, majd azt sózzuk, borsozzuk.
Amíg a tészta fő (és a fokhagymás tej melegszik) készítsük elő a sajtokat.
A St. Paulin, Gorgonzola és az osztrák kézműves sajtból vágjunk kb. 15 dkg-t majd aprítsuk fel. Ezt az aprított kombót tegyük a tejhez, hogy rendesen fel tudjon olvadni.Nem kell feltétlenül ezeket a sajtokat használni hozzá, a lényeg a minőségen van! Ha valaki imádja pl. a pecorinót (ahogy én is) és van neki otthon bátran dolgozzon vele. Aromás és
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 10:39
Főtt házi fagyi, pont olyan, mint gyerekkorunkban!
Ma egy nagyon finom fagylalt receptjét hoztuk el nektek, nagyon könnyen elkészül és csak néhány hozzávaló szükséges hozzá. A legfontosabb pedig, hogy nem tartalmaz kémiai adalékot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 liter tej,
2 bögre cukor,
100 g vaj,
5 tojás sárgája,
1 kiskanál étkezési keményítő.

Elkészítés:
Töltsük a tejet egy lábasba és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk össze. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel, addig kevergessük, amíg krémes lesz, majd öntsünk rá egy kevés meleg tejet és kavarjuk össze. Tejföl állagú krémet fogunk kapni. Ezt a keveréket lassan öntsük hozzá, a tűzhelyen lévő, meleg tejhez és folyamatosan kavargassuk. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és állítsuk bele az edényt egy hideg vízzel teli tálba, így hűtsük
irmus, 2018. április 19. csütörtök, 17:29
Mascarponés tarka kocka
Mascarponés tarka kocka, egy különleges finomság!

Hozzávalók:
7 db tojás,
8 evőkanál cukor,
2 evőkanál napraforgó olaj,
8 evőkanál liszt,
2 kiskanál sütőpor,
2 evőkanál kakaó.

Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej (1,5 - % zsírtartalmú),
1 tasak vaníliás pudingpor,
1 kiskanál vaníliás cukor,
250 g vaj,
100 g porcukor.

Mascarpone krém:
250 ml tejszín,
250 g mascarpone (egy doboz),
1 kiskanál vaníliás cukor,
2 evőkanál porcukor.

Elkészítés:
A tojássárgáját kavarjuk ki a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat, és a sütőporral összekevert lisztet.

A legvégén óvatosan kavarjuk bele a tojás fehérjéből felvert habot. Az így kapott
vorosrozsa66, 2018. március 14. szerda, 19:34
Marlenka recept
lapokat)

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes (180 fokos) hőmérsékleten 7-8 perc alatt süssük meg a tésztalapokat (úgy süssük meg a lapokat, mint a mézes krémeshez).

A sütőből kivéve, várjunk pár percet, majd egy spatulával alányúlva, lazítsuk fel a papírról a tésztát. Végül pedig óvatosan húzzuk át egy tálcára, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Mindegyik lappal így járunk el.
Krém:

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a maradék meleg tejhez. Ezután állandó kevergetés mellett, főzzük pár perc alatt sűrűre. Végül hűtsük ki teljesen mielőtt a krémhez kevernénk.

A margarinhoz adjunk hozzá 2-3 kanál teljesen kihűlt pudingot, majd robotgéppel kezdjük el kikeverni. A mikor már kezd krémes állagú lenni, apránként adjuk hozzá a maradék pudingot is. Addig keverjük, még jó krémes nem lesz.

Amikor már kellően krémes a massza, apránként keverjük hozzá a teljesen kihűlt karamellt. Ezután kanalanként adjuk hozzá a darált diót,
bkisseva, 2018. február 25. vasárnap, 14:09
Hatlapos ......
szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.
A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet - ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon - ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig
eva0817, 2017. október 26. csütörtök, 07:48
1/25
Képek, videók
hatlapos.jpg
veronika74
2013. május 29. szerda, 20:01
Hatlapos
horgasnora
2012. december 28. péntek, 22:12
hatlapos csokis !
ibolya58
2012. október 25. csütörtök, 14:14
Hatlapos süti
cila1
2012. február 02. csütörtök, 20:09
Hatlapos.JPG
etike56
2011. szeptember 15. csütörtök, 07:50
hatlapos.jpg
foldierzsebet
2011. április 17. vasárnap, 19:24
hatlapos.jpg
jucianyu
2011. február 22. kedd, 19:13
Hatlapos.jpg
vorosrozsa66
2011. február 09. szerda, 13:27
hatlapos_3.jpg
bubszi
2010. december 07. kedd, 07:01
kv készitem.jpg
zsokica45
2012. február 19. vasárnap, 09:26
Zsiráf.gif
pacsakute
2019. január 30. szerda, 23:12
Elefánt és zsiráf barátko
pacsakute
2019. január 30. szerda, 21:11
Zöldségek hasi zsír ellen
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 13:04
zsiros_kenyer.PNG
kathyvp
2018. június 26. kedd, 21:08
zsiráf.jpg
durcimarcika
2018. március 10. szombat, 10:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.