Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 03:12 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tejfölös zsíros gombóc "Ízőrzők" Tengelic
Mikor láttam ezt a műsort , aranyos volt ahogy az idős néni és a már felnőtt fia együtt főztek és dicsérték ezt az ételt ami a család kedvence volt! (Harmadoltam a mennyiséget amiből én készítettem azt írom le: 18 db gombóc lett belőle!)

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 dkg zsír, só, 1,3 dl forró víz, öntethez: fél fakanál zsír, 1 kisebb vagy nagyobbnak a fele vöröshagyma, só, őrölt paprika, 2 evőkanál tejföl.

Elkészítése: Tálba tettem a lisztet elkevertem benne a sót. Külön edénybe tettem a zsírt és a vizet mindkettőt felforrósítottam. Először a forró vizet öntöttem a lisztes keverékhez közben fakanállal kevertem majd a zsírt tettem hozzá amivel szintén elkevertem. Félretettem hagytam hűlni. Öntethez a zsírt forrósítottam majd az apróra vágott vöröshagymát pirítottam meg benne amire rászórtam az őrölt paprikát, sóval ízesítettem és végül elkevertem benne a tejfölt. Tésztát összegyúrtam amiből diónyi gombócokat formáltam és forrásban lévő vízbe raktam mikor megfőtt hideg
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:21
Rakott csirkemell zöldségekkel
1 fej karfiol 1 egész Pritamin paprika
50 dkg csirkemell filé 1 fej hagyma
10 dkg rizs 10 dkg reszelt sajt
1 db húsleveskocka 2 dl tejföl
1 db tojássárgája vaj olaj só,
bors piros paprika
A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük az apróra kockázott csirke húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A paprikát vékony csíkokra szeljük.A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét karfiolt.Ezután egy réteg pritamin paprikát. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső karfiolsor tetejére tojássárgájával reszelt sajttal és a hozzáadott
suzymama, 2017. július 03. hétfő, 23:26
Orosz tokány.....
Orosz tokány, tejfölös mustáros szafttal - ezért odaleszel!


A mustáros szaftnak és a finom húsdaraboknak te sem tudsz majd ellenállni! Én már dupla adagot szoktam készíteni, különben nem marad holnapra! 🙂

Hozzávalók
70 dkg sertéscomb
1 vöröshagyma
15 dkg gomba
liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
torma

Elkészítés

70 dkg sertéscombot mintegy 6 cm hosszú és 2 cm széles szeletekre vágunk. Egy reszelt vöröshagymával együtt zsíron megsütjük, megsózzuk, majd egy kevés vízzel föleresztve, puhára pároljuk. Közben 15 dkg gombát megtisztítunk, megmosunk, vékony szeletekre vágjuk, a húsra szórjuk, és az egészet liszttel meghintve, együtt pirítjuk a hússal. Amikor a gomba is elkészült, a levébe 2 dl tejfölt öntünk, amit előzőleg két evőkanál mustárral kevertünk el. Reszelünk bele egy kevés tormát is ,mert az orosz mustár tormával kevert , ezután
agica2004, 2016. október 08. szombat, 17:33
Rakott Karfiol
Rakott Karfiol

Hozzávalók 4 személyre:



2 fej karfiol

50 dkg darált hús

1 fej hagyma

10 dkg rizs

10 dkg reszelt sajt

1 db húsleveskocka

2 dl tejföl

1 db tojássárgája

1 evk vaj
fél dl olaj

1kvk só, bors piros paprika

Elkészítés:



A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett karfiolból egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett
gereica, 2014. augusztus 01. péntek, 19:23
Hölgytől tallóztam
Rakott tarhonya

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya
4-5 db főtt tojás
1 db vöröshagyma
1 szál kolbász
2 dl tejföl

zsiradék
pirospaprika

Elkészítés:

A tarhonyát félig megfőzzük.
Sűrű pörköltszaftot készítünk a vöröshagymával, amelybe a kolbászt is beletesszük. Amikor kész, tejföllel dúsítjuk, és még egyszer összeforraljuk.
Egy jénai tál aljára kevés pörköltszaftot teszünk. Erre helyezzük el a tarhonya felét, majd rá a szeletelt főtt tojást, és rátesszük erre a tarhonya másik felét. A tetejét leöntjük a tejfölös-kolbászos szafttal.
Betoljuk a sütőbe, összesütjük, a tetejét kissé meg is piríthatjuk.

A receptet Vankó Istvánné küldte. Köszönjük!
Tetszik Megosztás
horvathnemagdi, 2014. május 31. szombat, 06:48
Rakott tarhonya
Rakott tarhonya

Hozzávalók:
50 dkg tarhonya
4-5 db főtt tojás
1 db vöröshagyma
1 szál kolbász
2 dl tejföl

zsíradék
pirospaprika

Elkészítés:
A tarhonyát félig megfőzzük.
Sűrű pörköltszaftot készítünk a vöröshagymával, amelybe a kolbászt is beletesszük. Amikor kész, tejföllel dúsítjuk, és még egyszer összeforraljuk.
Egy jénai tál aljára kevés pörköltszaftot teszünk. Erre helyezzük el a tarhonya felét, majd rá a szeletelt főtt tojást, és rátesszük erre a tarhonya másik felét. A tetejét leöntjük a tejfölös-kolbászos szafttal.
Betoljuk a sütőbe, összesütjük, a tetejét kissé meg is piríthatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Vankó Istvánné küldte. Köszönjük!
Tetszik Megosztás
yaskane, 2014. május 30. péntek, 10:17
Csirke lerakva
Csirke lerakva

Az egyik legízletesebb, legszaftosabb húsétel, amit valaha ettem, az nem más, mint ez a lilahagymás-tejfölös-füstölt sajtos sült csirke. Tulajdonképpen semmilyen konyhai tapasztalatot nem igényel, és a legbonyolultabb folyamat talán a csirkehús megszabadítása a bőrétől. Így aki úgy érzi, megbirkózik ezzel a feladattal, bátran lásson hozzá! Nem fog csalódni! Fantasztikusan omlós hús, intenzív ízek, lágy, selymes szafttal... Egyszerűen mennyei!

Csirke lerakva

Hozzávalók:

4 db csirkecomb

2 kanál liszt

3 kanál olaj

1 csapott teáskanál só

1 kávéskanál bors

1 kávéskanál pirospaprika

1 nagy gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma granulátum

4 dl tejföl

2-3 fej lila hagyma

10 dkg füstölt sajt

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Közben szabadítsuk meg a csirkecombokat a bőrüktől. Egy mély tálban keverjük össze a tejfölt a fűszerekkel, karikázzuk
horvathnemagdi, 2013. október 29. kedd, 17:03
Tejfölös csirkepörkölt recept
Hozzávalók:

1 csipet só
1 l víz
4 dl tejföl
2 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet bors
2 db paprika
1 db csirke
1 db csirke (feldarabolva)
2 ek pirospaprika
1 ek ételízesítő

Elkészítés:

A hagymát pirítsd meg az olajon, és add hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot. Mikor összedinsztelődött, szórd hozzá a pirospaprikát, és rögtön forgasd bele a csirkehúst. Öt perc elteltével öntsd fel vízzel, majd mehet bele a só és az ételízesítő. Egy órán keresztül főzd fedő alatt, lassú tűzön. Mikor kész, a tejfölt keverd ki egy kis szafttal, és így add hozzá a pörkölthöz, lassan kevergetve.Párolt rizs vagy tésztaköret a legmegfelelőbb hozzá.A hideg uborkasaláta nagyon kellemes mellé.
kovacs_zsoka, 2013. március 02. szombat, 15:29
Gömböc
Gömböc

Tésztához:

1/2 kg krumpli,
liszt,annyi hogy jól formázható tésztát kapjunk
1 tojás
só,bors

Töltelékbe:

1 teáskanál olaj ,ha van otthon egy kis darab zsírosabb szalonna akkor az olaj nem is kell,
bármilyen szalámi vagy kolbász,vagyis ami otthon megtalálható és már kevés lenne bármire is,esetleg egy kis mirelit franci mix vagy másmilyen zöldség keverék is mehet bele
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 kanál tejföl
ízlés szerinti fűszerek

Elkészítése:
Tésztához a krumplit megfőzzük és áttörjük utána a többi hozzávalóval összedolgozzuk,hogy egy formázható keveréket kapjunk. A töltelékhez a hagymát és összes többi hozzávalót felaprítjuk. Az olajon vagy a kisült szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát utána beletesszük a többi hozzávalót is és azokat is egy kicsit megforgatjuk a zsiradékban,ízlés szerint fűszerezzük,beletesszük az apróra vágott fokhagymát és felengedjük
horvathnemagdi, 2012. június 05. kedd, 15:44
csirkés recik !
petrezselyemzöldet vágja finomra. Kis tálban keverje össze a tejfölt 2 kk liszttel, a mustárral és 2 ek levessel, tegye félre. A mellek egyik oldalát fűszerezze kakukkfűvel, sóval és borssal, majd forgassa a maradt lisztbe. Teflonos lábasban vagy mély serpenyőben olvassza meg a vajat közepes hőn, süsse rajta a melleket mindkét oldalon kb. 5-5 percig, míg rózsaszínről kifehérednek. Vegye ki, tartsa melegen. Zsírján süsse a gombát 3 percig. Öntse rá a maradék levest, forralja fel és főzze 3 percig. Keverje hozzá a tejfölös mártást, tegye bele a zöldhagymát, főzze kb. 3 percig, míg besűrűsödik. Tálalja a csirkére kanalazva a mártást, szórja meg petrezselyemzölddel.

Poulet Basquaise, baszk csirke (francia)

Hozzávalók:
1 csirke kb. 1,2 kg,
3-4 ek olaj vagy margarin,
1 kg paradicsom,
25 dkg friss édes paprika,
2-3 hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
25 dkg rizs,
só, bors.

A csirkét vágja bontási darabokra. Forraljon 2 liter vizet, főzze
ibolya58, 2012. február 25. szombat, 14:42
Gömböc recept
Hozzávalók:

50 dkg héjában főtt krumpli
1 db tojás
1 csipet só
1 csésze liszt
1 csipet bors
1 dl étolaj
1 marék vegyes zöldség
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 kanál tejföl
1 csipet fűszerkeverék

Elkészítés:

Elkészítése: Tésztához a krumplit megfőzzük és áttörjük. Utána a többi hozzávalóval összedolgozzuk, hogy egy formázható keveréket kapjunk. A töltelékhez a hagymát és összes többi hozzávalót felaprítjuk. Az olajon, vagy a kisült szalonna zsírján megpirítjuk a hagymát, utána beletesszük a többi hozzávalót is és azokat is egy kicsit megforgatjuk a zsiradékban. Ízlés szerint fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott fokhagymát és felengedjük vízzel (nem baj, ha sok a lé). Ha megfőtt, akkor a léből kiszedjük a tölteléknek valókat (a sűrűjét) és esetleg egy kis kanál tejöllel elkeverjük, de ne legyen folyós! A tésztából, kézzel kis lapokat formázunk, amikbe beletöltjük a tölteléket és utána ebből, gombócokat
gonda_katalin, 2012. február 10. péntek, 22:35
Káposztával rakott sült csirke
Káposztával rakott sült csirkemell

Hozzávalók:

filézett csirkemell
60 dkg burgonya
25 dkg savanyú káposzta
3 dl tejföl
só, bors
2 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A csirkemellet fokhagymagerezdekkel megtűzdeljük, sóval, borssal bedörzsöljük.
Tepsibe fektetjük, kevés vizet aláöntve sütjük-pároljuk.
A meghámozott burgonyát és a hagymát karikára vágjuk. A hús mellé tesszük, és félig megsütjük.
Közben a savanyú káposztát megmossuk, fedő alatt megpároljuk.
A húst és a hagymás burgonyát a tepsiből kivesszük. A visszamaradt zsiradék felét leöntjük. A többit elkeverjük a tejföllel.
Rétegezzük: burgonya-hagyma-káposzta-csirkemell, és leöntjük a tejfölös szafttal, megsütjük.

A receptet küldte: Salamon Csilla. Köszönjük!
horvathnemagdi, 2011. december 25. vasárnap, 17:11
1/3
Képek, videók
m_tengelic az etetőnél jp
erzsikepuskas
2016. január 18. hétfő, 14:40
tengelic-kolbasztolto- fes
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 20:03
Amerikai tengelicék.jpg
pacsakute
2015. július 26. vasárnap, 16:44
tengelice.jpg
lilagondolatok
2015. június 10. szerda, 12:32
tengelic12.jpg
mamucy
2015. március 20. péntek, 06:22
Tengelic
irmus
2015. február 23. hétfő, 17:39
tengelic-madar-az-etet one
erzsikepuskas
2014. május 12. hétfő, 19:30
tengelic.jpg
kerzsi58
2013. február 02. szombat, 23:30
Tengelic.jpg
lacyapu
2012. november 25. vasárnap, 11:41
tengelic.jpg
andomanyi
2012. április 25. szerda, 13:20
tengelice
zsuzsipolgar
2012. április 20. péntek, 18:59
tengelic.jpg
jpiros
2012. március 01. csütörtök, 16:20
Három idős néni
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:54
Címkék
tejfölös szafttal, tejfölt keverd, család kedvence, mellek egyik, tarhonyát félig, húsra szórjuk, réteg pritamin, tetejét kissé, őrölt paprikát, savanyú káposztát, darált húst, kicsit megforgatjuk, lisztes keverékhez, meghámozott burgonyát, csirkére kanalazva, krumplit megfőzzük,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.