Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:13 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x
Hozzávaloók/ 4-6 személyre/
350 gr főtt kukorica/konzerv/
350 gr párolt zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem
1 dl majonéz
1 dl tejszín
1 kávéskanál mustár
1 kis csokor snidling
só,fehér bors
tárkonyecet
néhány salátalevél
A kukoricát és a zöldborsót alaposan lecseoegtetjüka majonézt simára keverjük a tejszínnel, a mustárral,ízlés szerint sóval,borssal,tárkonyecettel,hozzáadjuk a vágott snidlinget és apetrezselymet,lazán a kukorica-zöldborsó keverékhez adjuk.1 órácskára hidegre tesszük,tálaláskor salátalevelekkel bélelt tálba tesszük,néhány szál petrezselyemmel,esetleg citrom vagy paradicsomkarikákkal díszithetjük.
Gyors,finom,mutatós!
Sonkáho,halhoz,hideg sültekhez kínáljuk.
#687
2008. október 1. 21:33
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Alföldi fánkocskák
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 4 tojás, 15 dkg méz, 50 dkg liszt,
nagyuska, 2011. december 29. csütörtök, 18:42
Ízőrzők – Egervár –
aranyló barnára sütjük.
Tálaláskor a prósza egyik felére teszünk egy szelet puhára párolt húst, ráhajtjuk a tészta másik felét, és a tetejét gazdagon megrakjuk vargányamártással. Aki szereti, tehet mellé tejfölt is, azzal is nagyon finom.

Darás-diós kelt rétes
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, 7-8 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, só, 3 evőkanál tejföl. A diós töltelékhez: 20 dkg darált dió, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tejfölös keverékhez: 5 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 dl tejföl. A darás töltelékhez: 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 10 evőkanál búzadara.
A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk. Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel. Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük. Egy deci langyos tejben feloldunk egy
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 07:54
Baconos muffin recept
Hozzávalók:

1 pohár tejföl
1 csomag sütőpor
1 dl olívaolaj
27 dkg liszt
10 dkg hagyma
4 db tojás
10 dkg rétesliszt
30 dkg bacon
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet szódabikarbóna
1 marék reszelt sajt

Elkészítés:

A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsírból és kihűtjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron, kicsit megfonnyasztjuk. Végül kiszedjük és szintén kihűtjük. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós). Egy másik tálban, jól kikeverjük a tejfölt, a tojást és az olajat. Ezután, a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát. A muffin formába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk és beleteszünk 1
gonda_katalin, 2011. október 19. szerda, 21:44
Baconos muffin recept
Hozzávalók:

12 dkg bacon
1 db póréhagyma
10 dkg rétesliszt (natúr)
10 dkg átszitált liszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
3 ek 20%-os tejföl
1 dl olívaolaj
2 db tojás

Elkészítés:

Elkészítés: A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és kihűtjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük és szintén kihűtjük. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós). Egy másik tálban, jól kikeverjük a tejfölt, a tojást és az olajat. Ezután, a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát. A muffin formába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk és beleteszünk 1 teáskanál krémsajtot. Ezután, a tetejére
gonda_katalin, 2011. október 07. péntek, 22:30
Körözött receptek
legyen az összeállításban. Kaviár nélkül megleszünk valahogy. Hagymára semmi szükség sincs, paprikát is csak egy csipetnyit vegyünk, köménymagból is legfeljebb néhányat. A sok mustártól savanyú lenne, ennél fogva ezen a téren is takarékoskodjunk, ellenben egy kis kesernyés sör nem árt neki, s ha kaphatunk egy kövér szardíniát, tisztogassuk meg jól, tegyük bele, s az olajból is öntsünk hozzá. Egy két szardellagyűrű nagyon hasznos lehet, vágjuk finomra néhány szem kaprival egyetemben és ezt is tegyük a keverékhez. Késünkkel, villánkkal mindent jó simára és egyenletesre keverjünk. Ha véletlenül még hideg, sült libamáj is rendelkezésünkre áll, egy keveset abból is.

Boursin (francia körözött)
1 rész, túrót (eredetileg juh, de lehet tehén is) 1 rész vajat, 1 rész krémsajtot jól összekeverünk, összezúzott fokhagymát, finomra vágott friss kaprot és tárkonyt, sót és borsot teszünk bele, majd 1- 2 órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Erdélyi ízes körözött
Elkészítési idő: 45
ensenada, 2011. szeptember 22. csütörtök, 22:01
tejfölös medvehagymás muffin !
28 dkg liszt
2 tk. sütőpor
1 nagy tojás
2 dl tejföl
1 dl natúr joghurt
4 dkg vaj
4 dkg reszelt sajt
2 dkg reszelt parmezán (a tetejére)
1 maréknyi medvehagyma aprítva (kb. 12-15 levél)
1/2 ek. só
kb. 3 ek. napraforgómag

A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Összekeverem a lisztet a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, a napraforgómag felével és az aprított medvehagymával. (1 evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez.)
Egy másik tálban villával felverem a tojást, hozzáadom a tejfölt, joghurtot és a megolvasztott vajjal együtt összekeverem.
A nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez öntöm, nagyjából összekeverem. (Nem baj, ha nem lesz homogén a tészta.)
A muffinsütő mélyedéseiben papírkapszlit teszek, 2 / 3-ig megtöltöm a tésztával, a tetejét megszórom a maradék medvehagymával, reszelt parmezánnal és a napraforgómaggal.
20-23 perc alatt pirosra sütöm, rácsra téve hagyom kihűlni
ibolya58, 2011. április 24. vasárnap, 17:38
x
vagy krumplipehelyből készült
püré), 2 dl tejföl, 1 tojás, 5 dl tej, 1 kocka (5 dkg) élesztő, 60 dkg liszt, 25 dkg puha
vaj, 1 evıkanál só, 20 dkg reszelt füstölt sajt, kb. fél dl étolaj.
A pogácsák tetejére: egy villával felvert tojás, díszítésnek magvak vagy reszelt sajt.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Az áttört krumplit összekeverjük a puha vajjal, a tojással, a tejföllel, a sóval és az
élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, puha tésztát
gyúrunk. (Csak addig kell gyúrni, amíg a tészta összeáll.)
A tésztát fél óráig letakarva kelesztjük.
Ezután négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük vékonyan étolajjal, és
egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal (a sajtot egy kicsit nyomkodjuk bele a
tésztába). Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy bejglit, feltekerjük.
A tekercset ismét téglalappá nyújtjuk (kb. másfél centi vastagságúra),
pogácsaszaggatóval
nagyuska, 2010. december 19. vasárnap, 11:47
x
6 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
Ügymenet: Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-lisztezek egy nagy tepsit.
Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj (keksz fűszer) is. A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom és jól összekeverem.
A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.
Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom.
A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is.
A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben.
nagyuska, 2010. december 06. hétfő, 09:07
darált diós kelt rétes!
MÉHKERÉK !
Darás-diós kelt rétes
Hozzávalók: 1
kg liszt,
5 dkg élesztő,
20 dkg sertészsír,
2 tojás,
7-8 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
só,
3 evőkanál tejföl.

A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk. Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel. Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük. Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe
ibolya58, 2010. november 21. vasárnap, 13:59
vagdalthús (Frikadella)
POLPETTE (COPPIETTE) DI MANZO
Még a mi uniformizált világunkban is kevés az olyan nemzetközi étel, mint a vagdalt vagy darált hús, amit megnedvesített fehér kenyérrel és tojással összedolgozva zsírban sütnek meg. A svédek marha-, borjú- és disznóhúst használnak hozzá, és tejfölös mártásban tálalják. Az amerikaiak szeretik a nagy formátumot, és esküsznek a maguk hamburgerére . . .
A római polpetták a következőkben különböznek távoli rokonaiktól:
1. hogy a hús-kenyér-keverékhez bőségesen adunk parmezánt, valamint néhány szem mazsolát és pignoli-t (píneadiót).
2. hogy a kész polpetták az umido (lásd ott) levében kerülnek az asztalra.
Míg egyebütt a helyi vagdaltbús-specialitások a sültek és a leveshús maradékait tartalmazzák, Rómában nyers húst használnak a frikadellához.
bubszi, 2010. november 03. szerda, 21:11
Lángosok
letakarva beteszed a hűtőbe. Vigyázz, mert ha nem elég nagy a tál kifut belőle. Szuper recept, 1 hétig is eláll a hűtőben a tészta (már ha marad)! Bő forró olajban lassú tűzön kell kisütni.

Kefires lángos 3.

Hozzávalók:
3 pohár kefir, 3 egész tojás, 1 lapos evőkanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 dkg élesztő, 1 dl tej, pici cukor, 1 kg liszt.
A kefirt, tojásokat, sót, szódabikarbónát összekeverjük. 1 dl langyos, édes tejben az élesztőt feloldjuk (nem kell futtatni), a keverékhez adjuk, majd a lisztet keverjük bele. Nem kell úgy kidolgozni, mint a kalácstésztát, elég alaposan összekeverni. Lefedve a hűtőszekrényben tároljuk 24 órán keresztül, ahol megkel. Felhasználáskor olajos kanállal szaggatunk belőle, kicsit összegömbölyítjük kézzel, széthúzzuk lángos formára, és forró olajban sütjük.
A nyers tésztát 10 napig lehet tárolni a hűtőszekrényben, ez idő alatt bármikor felhasználható. Ízlés szerinti Ízesítéssel - fokhagyma, tejföl, sajt -
akiram45, 2010. március 17. szerda, 22:04
Süssünk!
formálunk. Sütés után a meleg kifliket vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Orosz teasütemény
12 deka cukrot, 2 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel elkevert ½ csomag sütőporral jól elnyújtható tésztává gyúrunk. E tészta kétharmad részét nyújtjuk, s pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A korongocskák közepére a következő keveréket készítsük: 15 deka héjas mandulát 15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk ½ deci tejet, jól összekeverjük. A tejes keverékhez még ½ csomag vanillincukrot, 6 deka mazsolát, kevés tört fahéjat, 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruzavékony szálakat sodrunk, melyeket keresztalakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vaníliáscukorral bőven hintjük.

Lilli kifli (igen jó)
15 deka vajat 20 deka liszttel kevert ½ csomag sütőporral, 20 deka túróval és kevés sóval jól összedolgozunk. Késhát vastagságra nyújtjuk és háromszög alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat
tinka1951, 2009. szeptember 20. vasárnap, 19:22
2/3
Képek, videók
LOVÁSZ MARIKA
1vargaildyko
2015. június 25. csütörtök, 15:24
zoldborso.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:10
Zöldborsó.jpg
pacsakute
2013. augusztus 15. csütörtök, 14:17
pőrkölt zöldborsós rizzse
snbela44
2013. július 20. szombat, 13:11
zöldborsó.jpg
dnemethk
2013. március 25. hétfő, 10:38
zoldborsos-apropecseny e.j
kis-vakond
2012. augusztus 29. szerda, 18:35
zoldborsos_tokany.jpg
snbela44
2012. április 19. csütörtök, 18:08
zoldborsos_tokany.jpg
sarkadykati
2012. április 18. szerda, 10:32
Mandulás csirke zöldborsó
snbela44
2011. december 27. kedd, 04:29
Mandulás csirke zöldborsó
sarkadykati
2011. december 25. vasárnap, 01:42
zöldborsó fasírttal
soosistvan
2011. október 17. hétfő, 20:25
zoldborso-kremleves-15 0x1
sarkadykati
2011. április 05. kedd, 19:12
zoldborso-paprikas-300 .jp
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 05:04
Címkék
hagymát vékonyan, római polpetták, nyers tésztát, megolvasztott vajjal, leveshús maradékait, szelet puhára, keveset abból, egyes darabokat, muffinsütő mélyedéseiben, tejfölös keverékhez, vágott snidlinget, maguk hamburgerére, muffin formába, tészta másik, tejet meglangyosítjuk, hűtőszekrényben tároljuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.