Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 20:04 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x
Hozzávaloók/ 4-6 személyre/
350 gr főtt kukorica/konzerv/
350 gr párolt zöldborsó
1 nagy csokor petrezselyem
1 dl majonéz
1 dl tejszín
1 kávéskanál mustár
1 kis csokor snidling
só,fehér bors
tárkonyecet
néhány salátalevél
A kukoricát és a zöldborsót alaposan lecseoegtetjüka majonézt simára keverjük a tejszínnel, a mustárral,ízlés szerint sóval,borssal,tárkonyecettel,hozzáadjuk a vágott snidlinget és apetrezselymet,lazán a kukorica-zöldborsó keverékhez adjuk.1 órácskára hidegre tesszük,tálaláskor salátalevelekkel bélelt tálba tesszük,néhány szál petrezselyemmel,esetleg citrom vagy paradicsomkarikákkal díszithetjük.
Gyors,finom,mutatós!
Sonkáho,halhoz,hideg sültekhez kínáljuk.
#687
2008. október 1. 21:33
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Alföldi fánkocskák
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 4 tojás, 15 dkg méz, 50 dkg liszt,
nagyuska, 2011. december 29. csütörtök, 18:42
Ízőrzők – Egervár –
aranyló barnára sütjük.
Tálaláskor a prósza egyik felére teszünk egy szelet puhára párolt húst, ráhajtjuk a tészta másik felét, és a tetejét gazdagon megrakjuk vargányamártással. Aki szereti, tehet mellé tejfölt is, azzal is nagyon finom.

Darás-diós kelt rétes
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 20 dkg sertészsír, 2 tojás, 7-8 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, só, 3 evőkanál tejföl. A diós töltelékhez: 20 dkg darált dió, 15 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja. A tejfölös keverékhez: 5 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 dl tejföl. A darás töltelékhez: 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 dl tejföl, 10 evőkanál búzadara.
A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk. Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel. Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük. Egy deci langyos tejben feloldunk egy
horvathnemagdi, 2011. december 05. hétfő, 07:54
Baconos muffin recept
Hozzávalók:

1 pohár tejföl
1 csomag sütőpor
1 dl olívaolaj
27 dkg liszt
10 dkg hagyma
4 db tojás
10 dkg rétesliszt
30 dkg bacon
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet szódabikarbóna
1 marék reszelt sajt

Elkészítés:

A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük a zsírból és kihűtjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron, kicsit megfonnyasztjuk. Végül kiszedjük és szintén kihűtjük. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós). Egy másik tálban, jól kikeverjük a tejfölt, a tojást és az olajat. Ezután, a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát. A muffin formába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk és beleteszünk 1
gonda_katalin, 2011. október 19. szerda, 21:44
Baconos muffin recept
Hozzávalók:

12 dkg bacon
1 db póréhagyma
10 dkg rétesliszt (natúr)
10 dkg átszitált liszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
3 ek 20%-os tejföl
1 dl olívaolaj
2 db tojás

Elkészítés:

Elkészítés: A bacont felkockázzuk, serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsírból és kihűtjük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, végül kiszedjük és szintén kihűtjük. Egy tálba beletesszük a kétféle lisztet, majd beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát. Egy kis sót és frissen őrölt borsot keverünk hozzá (a sóval óvatosan, mert a bacon is sós). Egy másik tálban, jól kikeverjük a tejfölt, a tojást és az olajat. Ezután, a lisztes keverékhez öntjük a tejfölös keveréket, majd fakanállal jól összekeverjük. Végül beleforgatjuk a kihűlt bacont és a hagymát. A muffin formába 1 kanál tésztát teszünk, közepébe mélyedést nyomunk és beleteszünk 1 teáskanál krémsajtot. Ezután, a tetejére
gonda_katalin, 2011. október 07. péntek, 22:30
Körözött receptek
legyen az összeállításban. Kaviár nélkül megleszünk valahogy. Hagymára semmi szükség sincs, paprikát is csak egy csipetnyit vegyünk, köménymagból is legfeljebb néhányat. A sok mustártól savanyú lenne, ennél fogva ezen a téren is takarékoskodjunk, ellenben egy kis kesernyés sör nem árt neki, s ha kaphatunk egy kövér szardíniát, tisztogassuk meg jól, tegyük bele, s az olajból is öntsünk hozzá. Egy két szardellagyűrű nagyon hasznos lehet, vágjuk finomra néhány szem kaprival egyetemben és ezt is tegyük a keverékhez. Késünkkel, villánkkal mindent jó simára és egyenletesre keverjünk. Ha véletlenül még hideg, sült libamáj is rendelkezésünkre áll, egy keveset abból is.

Boursin (francia körözött)
1 rész, túrót (eredetileg juh, de lehet tehén is) 1 rész vajat, 1 rész krémsajtot jól összekeverünk, összezúzott fokhagymát, finomra vágott friss kaprot és tárkonyt, sót és borsot teszünk bele, majd 1- 2 órára félretesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Erdélyi ízes körözött
Elkészítési idő: 45
ensenada, 2011. szeptember 22. csütörtök, 22:01
tejfölös medvehagymás muffin !
28 dkg liszt
2 tk. sütőpor
1 nagy tojás
2 dl tejföl
1 dl natúr joghurt
4 dkg vaj
4 dkg reszelt sajt
2 dkg reszelt parmezán (a tetejére)
1 maréknyi medvehagyma aprítva (kb. 12-15 levél)
1/2 ek. só
kb. 3 ek. napraforgómag

A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Összekeverem a lisztet a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, a napraforgómag felével és az aprított medvehagymával. (1 evőkanálnyit félreteszek a díszítéshez.)
Egy másik tálban villával felverem a tojást, hozzáadom a tejfölt, joghurtot és a megolvasztott vajjal együtt összekeverem.
A nedves hozzávalókat a lisztes keverékhez öntöm, nagyjából összekeverem. (Nem baj, ha nem lesz homogén a tészta.)
A muffinsütő mélyedéseiben papírkapszlit teszek, 2 / 3-ig megtöltöm a tésztával, a tetejét megszórom a maradék medvehagymával, reszelt parmezánnal és a napraforgómaggal.
20-23 perc alatt pirosra sütöm, rácsra téve hagyom kihűlni
ibolya58, 2011. április 24. vasárnap, 17:38
x
vagy krumplipehelyből készült
püré), 2 dl tejföl, 1 tojás, 5 dl tej, 1 kocka (5 dkg) élesztő, 60 dkg liszt, 25 dkg puha
vaj, 1 evıkanál só, 20 dkg reszelt füstölt sajt, kb. fél dl étolaj.
A pogácsák tetejére: egy villával felvert tojás, díszítésnek magvak vagy reszelt sajt.
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
Az áttört krumplit összekeverjük a puha vajjal, a tojással, a tejföllel, a sóval és az
élesztős tejjel. Az így kapott keverékhez hozzáadjuk a lisztet, és sima, puha tésztát
gyúrunk. (Csak addig kell gyúrni, amíg a tészta összeáll.)
A tésztát fél óráig letakarva kelesztjük.
Ezután négyzet alakúra nyújtjuk, megkenjük vékonyan étolajjal, és
egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal (a sajtot egy kicsit nyomkodjuk bele a
tésztába). Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy bejglit, feltekerjük.
A tekercset ismét téglalappá nyújtjuk (kb. másfél centi vastagságúra),
pogácsaszaggatóval
nagyuska, 2010. december 19. vasárnap, 11:47
x
6 dkg cukor
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg finomliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé, apróra vágva
Ügymenet: Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-lisztezek egy nagy tepsit.
Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj (keksz fűszer) is. A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom és jól összekeverem.
A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást.
Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom.
A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is.
A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben.
nagyuska, 2010. december 06. hétfő, 09:07
darált diós kelt rétes!
MÉHKERÉK !
Darás-diós kelt rétes
Hozzávalók: 1
kg liszt,
5 dkg élesztő,
20 dkg sertészsír,
2 tojás,
7-8 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
só,
3 evőkanál tejföl.

A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk. Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel. Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük. Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe
ibolya58, 2010. november 21. vasárnap, 13:59
vagdalthús (Frikadella)
POLPETTE (COPPIETTE) DI MANZO
Még a mi uniformizált világunkban is kevés az olyan nemzetközi étel, mint a vagdalt vagy darált hús, amit megnedvesített fehér kenyérrel és tojással összedolgozva zsírban sütnek meg. A svédek marha-, borjú- és disznóhúst használnak hozzá, és tejfölös mártásban tálalják. Az amerikaiak szeretik a nagy formátumot, és esküsznek a maguk hamburgerére . . .
A római polpetták a következőkben különböznek távoli rokonaiktól:
1. hogy a hús-kenyér-keverékhez bőségesen adunk parmezánt, valamint néhány szem mazsolát és pignoli-t (píneadiót).
2. hogy a kész polpetták az umido (lásd ott) levében kerülnek az asztalra.
Míg egyebütt a helyi vagdaltbús-specialitások a sültek és a leveshús maradékait tartalmazzák, Rómában nyers húst használnak a frikadellához.
bubszi, 2010. november 03. szerda, 21:11
Lángosok
letakarva beteszed a hűtőbe. Vigyázz, mert ha nem elég nagy a tál kifut belőle. Szuper recept, 1 hétig is eláll a hűtőben a tészta (már ha marad)! Bő forró olajban lassú tűzön kell kisütni.

Kefires lángos 3.

Hozzávalók:
3 pohár kefir, 3 egész tojás, 1 lapos evőkanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 5 dkg élesztő, 1 dl tej, pici cukor, 1 kg liszt.
A kefirt, tojásokat, sót, szódabikarbónát összekeverjük. 1 dl langyos, édes tejben az élesztőt feloldjuk (nem kell futtatni), a keverékhez adjuk, majd a lisztet keverjük bele. Nem kell úgy kidolgozni, mint a kalácstésztát, elég alaposan összekeverni. Lefedve a hűtőszekrényben tároljuk 24 órán keresztül, ahol megkel. Felhasználáskor olajos kanállal szaggatunk belőle, kicsit összegömbölyítjük kézzel, széthúzzuk lángos formára, és forró olajban sütjük.
A nyers tésztát 10 napig lehet tárolni a hűtőszekrényben, ez idő alatt bármikor felhasználható. Ízlés szerinti Ízesítéssel - fokhagyma, tejföl, sajt -
akiram45, 2010. március 17. szerda, 22:04
Süssünk!
formálunk. Sütés után a meleg kifliket vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Orosz teasütemény
12 deka cukrot, 2 egész tojással, 12 deka vajjal és 25 deka liszttel elkevert ½ csomag sütőporral jól elnyújtható tésztává gyúrunk. E tészta kétharmad részét nyújtjuk, s pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A korongocskák közepére a következő keveréket készítsük: 15 deka héjas mandulát 15 deka cukorral mozsárban finomra törünk s hozzáadunk ½ deci tejet, jól összekeverjük. A tejes keverékhez még ½ csomag vanillincukrot, 6 deka mazsolát, kevés tört fahéjat, 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruzavékony szálakat sodrunk, melyeket keresztalakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vaníliáscukorral bőven hintjük.

Lilli kifli (igen jó)
15 deka vajat 20 deka liszttel kevert ½ csomag sütőporral, 20 deka túróval és kevés sóval jól összedolgozunk. Késhát vastagságra nyújtjuk és háromszög alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat
tinka1951, 2009. szeptember 20. vasárnap, 19:22
2/3
Képek, videók
LOVÁSZ MARIKA
1vargaildyko
2015. június 25. csütörtök, 15:24
zoldborso.png
violaterdik
2014. január 10. péntek, 17:10
Zöldborsó.jpg
pacsakute
2013. augusztus 15. csütörtök, 14:17
pőrkölt zöldborsós rizzse
snbela44
2013. július 20. szombat, 13:11
zöldborsó.jpg
dnemethk
2013. március 25. hétfő, 10:38
zoldborsos-apropecseny e.j
kis-vakond
2012. augusztus 29. szerda, 18:35
zoldborsos_tokany.jpg
snbela44
2012. április 19. csütörtök, 18:08
zoldborsos_tokany.jpg
sarkadykati
2012. április 18. szerda, 10:32
Mandulás csirke zöldborsó
snbela44
2011. december 27. kedd, 04:29
Mandulás csirke zöldborsó
sarkadykati
2011. december 25. vasárnap, 01:42
zöldborsó fasírttal
soosistvan
2011. október 17. hétfő, 20:25
zoldborso-kremleves-15 0x1
sarkadykati
2011. április 05. kedd, 19:12
zoldborso-paprikas-300 .jp
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 05:04
Címkék
tejfölös keveréket, diós töltelékhez, svédek marha-, római polpetták, sóval óvatosan, aprított medvehagymával, keveset abból, másik tálban, napraforgómag felével, lisztet átszitáljuk, tejes keverékhez, zöldborsót alaposan, kövér szardíniát, élesztőt feloldjuk, darás töltelékhez, leveshús maradékait,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.