Belépés
2019. június 20. csütörtök | 25. hét | 171. nap | 01:14 | Rafael
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Darás-diós-mákos-meggyes kelt rétes
Hozzávalók:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
20 dkg sertészsír,
2 tojás,
7 dl tej,
3 evőkanál kristálycukor,
só,
3 evőkanál tejföl.
A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió,
15 dkg kristálycukor,
1 citrom reszelt héja.

A tejfölös keverékhez:
5 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 dl tejföl.

A darás töltelékhez:
2 tojás,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 dl tejföl,
10 evőkanál búzadara.

A tejet meglangyosítjuk, a lisztet átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást is elvegyítünk benne. Az egészet a lisztbe borítjuk, és további
suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:52
CSERESZNYÉS PITE - variációk
tojás,2 cs vaníliás cukor, 1 dl étolaj, 4 dl tej, reszelt narancshéj (szárított), 2 dkg vaj, dkg barna cukor a tepsi szórásához
valamint: 50 - 70 dkg cseresznye

Először a cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval, és a kristálycukorral.
Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a narancshéjat, az olajat, és a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Ezután fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy egy sima masszát kapjunk.

Néhány percre előmelegített sütőbe helyezzük az üres tepsit, hogy felmelegedjen, majd kivesszük, és sütőpapírral kibéleljük. Kenjük meg a vajjal, egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét, majd az előzőleg összekevert tésztát óvatosan öntsük rá a gyümölcs tetejére.
A tepsi méret: 25 x 39 cm
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna legyen.
lizawolf, 2018. június 04. hétfő, 11:06
Tejfölös zsíros gombóc "Ízőrzők" Tengelic
ételt ami a család kedvence volt! (Harmadoltam a mennyiséget amiből én készítettem azt írom le: 18 db gombóc lett belőle!)

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 dkg zsír, só, 1,3 dl forró víz, öntethez: fél fakanál zsír, 1 kisebb vagy nagyobbnak a fele vöröshagyma, só, őrölt paprika, 2 evőkanál tejföl.

Elkészítése: Tálba tettem a lisztet elkevertem benne a sót. Külön edénybe tettem a zsírt és a vizet mindkettőt felforrósítottam. Először a forró vizet öntöttem a lisztes keverékhez közben fakanállal kevertem majd a zsírt tettem hozzá amivel szintén elkevertem. Félretettem hagytam hűlni. Öntethez a zsírt forrósítottam majd az apróra vágott vöröshagymát pirítottam meg benne amire rászórtam az őrölt paprikát, sóval ízesítettem és végül elkevertem benne a tejfölt. Tésztát összegyúrtam amiből diónyi gombócokat formáltam és forrásban lévő vízbe raktam mikor megfőtt hideg vízzel leöblítettem és összekevertem a tejfölös szafttal. Bármilyen savanyúság finom hozzá! Finom!
suzymama, 2018. április 23. hétfő, 16:21
Tárkonyos sertésraguleves
30 dkg sertéscomb
1 közepes db vöröshagyma
1 teáskanál só
1 késhegynyi bors
1 ek tárkony
4 ek napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő
1 db babérlevél
1 közepes db fehérrépa
kis db sárgarépa
5 dkg csiperkegomba (szeletelt)
1 dl főzőtejszín
10 dkg zöldborsó (mirelit)
1 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
1.5 l víz
1tk mustár
1tk citromlé

A hagymát felaprítjuk, olajon megpároljuk egy fazékban.
A zöldségeket felkarikázzuk, és a hagymára dobjuk, kevergetjük, és közben sózzuk, borsozzuk, majd a kockára vágott húst is hozzáadjuk. Kevergetjük, amíg a hús színe megváltozik, és akkor adjuk hozzá a szeletelt gombát és borsót.
Ezután felöntjük vízzel, és felforraljuk. A húsleveskockát belemorzsoljuk, majd a friss tárkonyt, majoránnát és babért is. Lassú tűzön addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverjük, és behabarjuk a levest vele úgy, hogy a
henihencsi, 2017. november 17. péntek, 15:40
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
tej


Előkészítés:
Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk és a muffin formát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Elkészítés:
A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács-fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk a barackot és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és a sütőben kb. 20 percig sütjük.



Bajor csokis körtetorta

2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaníliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Tejfölös gyümölcsös torta sütés nélkül
akkor áztassa enyhén vízben vagy tejben.
Keverjük össze a vizet a zselatin megduzzadnak utolsó. Amikor megduzzad, tegye az edényt vízfürdőbe, és lehetővé teszik a oldódását zselatin . Alaposan keverjük.
Most, keverjük össze a tejszínt a cukorral. Akkor ostor meg a mixer a legalacsonyabb sebesség, mert a tejszín lesz folyadék.
Lassan indul, és óvatosan öntsük a tejfölt kissé lehűlt zselatint, folyamatos keverés közben egy kanállal összetételét.
Most adjuk hozzá a keverékhez szeletelt zselé és törött kekszek, minden gondosan keverjük össze, és vár néhány óra vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
Fordítsa a tartályt a tálcára, hogy távolítsa el a kész süteményt. Jó étvágyat kívánunk!



Napoleon "törött üveg"

Jelly krém torta őszibarack, keksz és lekvár
bkisseva, 2017. február 01. szerda, 13:28
Gyula krumpl - Lagzis krumpli
A hevesi lagzik népszerű étele, többféle néven is emlegetik mint például: Gyula krumpli (a lagzik szakácsáról elnevezve), Lagzis krumpli. De hivatalos neve a sajtos burgonya.

Hozzávalók
Az alaphoz

2 kg burgonya
200 g margarin

A tejfölös keverékhez

450 g tejföl (20%-os)
1 csapott evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
1 apró csipet só

A tetjére

100 g gouda sajt (reszelt)

Kb. egyforma méretű burgonyákat hámozás után sós vízben meg főzzük. Amint a burgonyák megfőttek picit hűlni hagyjuk őket. Ez idő alatt ki margarinozunk egy közepes méretű tepsit.
A tejfölt kikavarom ételízesítővel, és sóval ízlés szerint.
A megfőtt burgonyából egy ujjnyi réteget reszelünk a tepsi aljába nagy lyukú reszelővel.
A fűszeres tejföllel megkenjük a burgonyát a tepsi egész felületén, majd a margarinból reszelünk rá.
Ezután ujabb burgonyás tejfölös réteg következik és ezt addig folytatjuk amíg
bkisseva, 2016. március 23. szerda, 19:18
Nádor hagymás sütemény
hagyma
3 szál zöldhagyma
250 g füstölt szalonna
1-2 evőkanál olaj
200 g tejföl
3 tojás
bor
reszelt szerecsendió
2 evőkanál zsemlemorzsa
liszt és zsír a forma kikenéséhez

Meleg tejben cukorral futtassuk fel az élesztőt. A lisztet, puha vajat keverjük el. A 800 g hagymát apróra vágva és a vékony karikákra vágott a zöld hagymát szalonna kockákkal pirítsuk át. Éppen csak annyira, hogy megfonnyadjon. Amikor kész és langyosra hűlt, keverjük hozzá a lisztes keverékhez a felét. A többit tegyük félre. Adjuk hozzá a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Ezután sózzuk meg, hagyjuk állni 15 percet.

Zsírozzuk ki a sütőformát és lisztezzük ki. Ezután a tésztát tegyük a formába úgy, hogy legyen pereme.

A tejfölt és tojásokat keverjük össze. Jó alaposan, hogy elérjük a krémes állagot. Ízesítsük sóval, szerecsendióval és aki szereti, borssal. Adjuk hozzá a tejfölös keverékhez a félretett szalonnás hagymát.

A sütőformába helyezett
tinka1951, 2014. szeptember 21. vasárnap, 07:24
x
[Katica] 2009. március 10. 13:58
Válaszolj!





- - [-]

Közeleg a Húsvét,addigra elkészűl!
TOJÁSLIKÖR:
**********
5 tojássárgája
15 dkg porcukor
5-6 vaníliás cukor
6 dl tehéntej
2,5 dl tiszta alkohol vagy 0.5 dl vodka
Elkészítés:A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.A felforralt,majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez.Jól összekeverjük.(NEM ÁRT HA ÁTSZŰRVE TESSZÜK AZ ÜVEGBE)
4-5 hétig hűtőben pihentetjük,és 2 naponta összerázzuk
#132
2009. március 10. 14:30
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Írtam egy sütés nélküli almásat,de el szált! majd később leírom.
#131
2009. március 10. 13:58
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT
nagyuska, 2014. június 05. csütörtök, 13:15
x
#1819
2009. március 10. 20:11
Válaszolj!





- - [-]

Közeleg a Húsvét,addigra elkészűl!
TOJÁSLIKÖR:
**********
5 tojássárgája
15 dkg porcukor
5-6 vaníliás cukor
6 dl tehéntej
2,5 dl tiszta alkohol vagy 0.5 dl vodka
Elkészítés:A tojások sárgáját simára keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral.A felforralt,majd lehűtött tejet és az alkoholt apránként hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez.Jól összekeverjük.(NEM ÁRT HA ÁTSZŰRVE TESSZÜK AZ ÜVEGBE)
4-5 hétig hűtőben pihentetjük,és 2 naponta összerázzuk
#1818
2009. március 10. 14:28
Válaszolj!





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KAKAÓS KELT CSIGA
Hozzávalók:
3dl tej
1 k.ockacukor
3dkg élesztő
3+8+2+2dkg lágy margarin vagy vaj adogonként kimérve! Össz:15dkg
3+8dkg porcukor és még egy kevés a szóráshoz
1 tasak
nagyuska, 2013. december 23. hétfő, 09:29
Zöldséges-tejfölös sertésragu
Zöldséges-tejfölös sertésragu
Hozzávalók:

 kb. 50 dkg csont nélküli sertéslapocka vagy tarja
 pár ek étolaj
 kb. 1 bögrényi a következő zöldségekből: sárgarépa, karfiol, gomba
 2 fej vöröshagyma
 1 db pritaminpaprika
 4-5 ek tejföl
 só
 őrölt babérlevél
 1 ek fűszerpaprika
A sertéslapockát felkockázzuk, sózzuk, kicsi olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymával és a felkarikázott gombával együtt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, fűszerezzük, és nagyrészt készre pároljuk. Én ezt az egyszerűség és gyorsaság kedvéért kuktában tettem. A gomba jó, ha sokáig párolódik a hússal együtt, így karakteresebb ízt ad neki.

Hozzáöntjük a zöldségeket, majd teljesen készre pároljuk. Ha szükséges, a vizet pótoljuk. Hagyhatjuk viszonylag bő lére, hiszen ez fogja adni a szaftot.

A tejfölt összekeverjük a keményítővel
wegnerzs, 2012. február 26. vasárnap, 14:17
Tejfel leves kenyérkockával recept
Hozzávalók:

1 l víz
10 dkg liszt
2 pohár tejföl
5 szem bors
5 szem kömény
1 csipet só
1 csipet Delikát ételízesítő

Elkészítés:

Egy liter vizet felforralunk, pár szem köménymaggal és szemes borssal. Közben, 10 dkg lisztet, 2 pohár tejfellel, habverővel felverünk és folytonos keverés mellett, belefőzzük a főzővízbe. (Előbb a főzővízből adagoljunk pár kanállal a tejfölös keverékhez, így nem rándul össze.) Felfőzzük, kevés ecetet tegyünk hozzá. Levesbetétként, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
gonda_katalin, 2012. február 05. vasárnap, 22:16
1/3
Képek, videók
Meggyes-kókuszos keksztek
vorosrozsa66
2018. november 09. péntek, 17:58
Meggyes-gesztenyés.JPG
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:10
Meggyes-gesztenyés torta.
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 16:05
Meggyes-mákos kocka
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:31
Túrós-meggyes pite.jpg
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:16
36374_meggyes_pite-201 510
vorosrozsa66
2018. június 24. vasárnap, 15:10
Meggyes piskóta
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:10
csendélet.meggyes.jpg
53ilona
2018. június 08. péntek, 13:44
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
Capuccinos-meggyes szelet
vorosrozsa66
2018. február 09. péntek, 23:59
meggyesi zsuzsa0128.jpg
maroka
2018. január 29. hétfő, 21:00
pulykamell-töltelékhez
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:26
Szép mikulásvirág keverék
pacsakute
2015. június 13. szombat, 13:11
Kócos,a keverék kutyus
erzsikepuskas
2014. február 20. csütörtök, 10:26
Májtisztító keverék.jpg
pacsakute
2013. október 31. csütörtök, 14:28
Címkék
tejszín lesz, üres tepsit, lisztet átszitáljuk, tejfölt kissé, tésztát tegyük, sütés nélküli, hússal együtt, tojást habosra, aszalt barackot, zöldségeket felkarikázzuk, tejfölt összekeverjük, burgonyák megfőttek, forma kikenéséhez, diós töltelékhez, mazsolát apró, lisztes keverékhez,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.