Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:02 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Körül-belül kalács
Hozzávalók:

kb. 50 dkg liszt
kb. 2-3 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
kb. 1 kiskanál cukor
kb. 1 csipet só
kb. 1 tojás
kb. 12 dkg vaj
kb. 2-3 evőkanál porcukor
kb. 2 citrom reszelt héja
kb. 1 csomag vaníliás cukor vagy kb. 1 rúd vanília kikapart belseje

A kenéshez:
1 tojás
1-2 evőkanál tejszín

A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, porcukrot, tojást, citromhéjat, vaníliát, a felolvasztott vajat és végül az élesztős tejet. Az egészet jól összegyúrjuk, majd egy órát meleg helyen pihenni hagyjuk. Ha megkelt, sütőpapírral bélelt őzgerinc formába tesszük (vagy szép fonatot készítünk belőle és tepsire helyezzük). Lekenjük a tojás-tejszín keverékével. Fél órát újból pihenni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük. Sütés előtt újra megkenjük, majd kb. 45 percig sütjük 180
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 12:24
Nyári álom szelet – sütés nélküli
Egy olyan, amit garantáltan nem lehet abbahagyni, szépséges, finomságos és minden ami kell. A kekszes réteg az alján messze túlmutat a kókuszgolyón, a citromos krémes túró friss selymes ízére pedig mi lehetne a hab a tortán (sütin), ha nem maga a hab. Na jó, néhány színes cukorvirág mondjuk

1. réteg:
- 40 dkg darált háztartási keksz
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 5 dkg Rama
- 5 dkg porcukor
- 1 dl tej

A tejet picit meglangyosítjuk, feloldjuk benne a vajat, majd kekszes porcukorral összegyúrjuk. Ha szükséges akkor még tejet adok hozzá, míg linzertészta-szerű nem lesz. 20×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát, és abba nyújtjuk bele. Mondjuk egy pohár segítségével, mivel a nyújtófa túl széles hozzá.

2. réteg:
- 25 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerint reszelt citromhéj (ajánlatos
- 5 dkg porcukor (ha Hulala tejszín, akkor ez a mennyiség nagyon sok, az
vorosrozsa66, 2018. április 22. vasárnap, 18:16
Tejbegríztorta
Hozzávalók:
150 g kerek keksz
1 liter tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér krémmel.A barackbefőtt levéből kiveszünk néhány evőkanálnyit és meglangyosítjuk, feloldjuk benne a zselatint. A lecsöpögtetett barackokat egy tálba tesszük és robotgéppel pépesítjük, hozzákeverjük a zselatint. A torta tetejére öntjük és hűtőbe tesszük legalább 3
bkisseva, 2018. április 16. hétfő, 12:55
Kapros-túrós lepény
Hozzávalók: 4 személyre
Kapros-túrós lepény
- csipet só
- 2 db tojássárgája
- 4 evőkanál porcukor
- 7 dkg vaj
- 60 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 kávéskanál kristálycukor
- 4 dl tej

Töltelék
- 1 csokor kapor
- 6 evőkanál kristálycukor
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál búzadara (gríz)
- 2 db tojás
- 50 dkg tehéntúró

A tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimerünk belőle, beleszórjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen kb. 15 perc alatt megfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük, a tejes élesztőt beleöntjük. Ide kerül az olvasztott vaj, a porcukor, a tojássárgája meg a csipetnyi só is. Dagasztani kezdjük úgy, hogy közben apránként a többi tejet is belegyúrjuk. Akkor jó, ha az edény falától elválik, és közepesen kemény kelt tészta lesz belőle. Letakarva, langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán ellapítjuk. Egy kivajazott, kilisztezett tepsire a
suzymama, 2018. április 11. szerda, 12:13
Sütés nélküli Tejbegríztorta
elkészíthető, olcsó és nagyon finom!

Hozzávalók:

150 g kerek keksz
1 liter tej
10 evőkanál gríz
20 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg vaj
1 evőkanál kakaópor
1 üveg barack befőtt (900 g)
20 g zselatin
kivi


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretesszük hűlni. A vajat robotgéppel habosra keverjük, majd a kihűlt grízhez adjuk és robotgéppel összekeverjük. A gríz felét egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a kakaóport, robotgéppel összekeverjük.

Egy 23 cm átmérőjű, lekapcsolható oldalú tortaformát kirakunk a keksszel, szorosan egymás mellé. Ráhalmozzuk a kakaós krémet és befedjük a fehér
vorosrozsa66, 2018. március 30. péntek, 15:17
Félórás, foszlós sós-vajas kifli bögrésen
tésztához:
- háromnegyed bögre 3,5%-os kefir (1 kis pohár, 150 g)
- negyed bögre étolaj (fél dl)
- szűk fél bögre 2,8%-os tej (1 dl)
- három és fél bögre fehér finomliszt ( 45 dkg)
- fél kocka (2,5 dkg) friss élesztő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 tojás
A sós vajhoz:
- 10 dkg puha vaj vagy margarin
- fél evőkanál só
A kenéshez:
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítjuk egy kisebb edényben, majd belekeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük.
2. Egy másik kisebb tálkában a sót összekeverjük a puha vajjal, majd ezt is félretesszük.
3. Ha az élesztő felfutott, akkor egy nagyobb műanyagtálba mérjük bele a lisztet, öntsük rá az élesztős tejet, majd az összes többi hozzávalóját a tésztának, és gyúrjuk össze. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még egy kis lisztet, ha nagyon száraz, akkor egy kis tejet, mert jól kezelhető tésztát kell
eva6, 2017. december 02. szombat, 08:43
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
cukor és a rum keverékébe, majd hagyjuk, hogy a kenyér jól átitatódjon. Keverjük bele a felaprított gyümölcsöket, majd az egészet öntsük a formába. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. egy órát süssük. Tálaláskor borítsuk ki a formából, langyosan kínáljuk. Vaníliaöntettel a legfinomabb.

Almás kenyér
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet toastkenyér
4 evőkanál almakompótból turmixolt püré
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
vaj
Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a vaníliás cukrot. A toastkenyereket megáztatjuk benne kissé, majd lecsepegtetjük, és megforgatjuk a villával felvert tojásban. Vajat melegítünk egy teflon serpenyőben, a kenyérszeletek mindkét oldalát megsütjük. A kompótból pépesített pürét a tetejére halmozzuk, így tálaljuk, melegen.

Kókuszos túróval rakott kenyér
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet szikkadt kenyér
3 dl tejföl
10 dkg túró
1 tojás
2 dkg kókuszreszelék
3 dkg
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
Félórás extra-puha kakaós csigák (túró nélkül)
kristálycukor
- fél kocka friss élesztő (2,5 dkg)
- 1 evőkanál puha vaj vagy margarin
- 1 csomag sütőpor (10 g)

A töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 7 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál holland kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g)

+ 1 tojás sárgája a kenéshez (el is hagyható!)

Elkészítése:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra.
2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összekeverjük az egészet.
3. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, ha nagyon ragad, akkor adunk még hozzá pici lisztet, ha száraz, akkor pici tejet.
4. A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, körülbelül fél centi-centi vastagságúra, majd megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a cukrok és a kakaópor keverékét, majd meglocsoljuk az egészet a maradék olvasztott vajjal. Ez
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 09:33
Fokhagymás-petrezselymes zsemle
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl víz
5 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Valamint:
3 gerezd fokhagyma
1/2 csokor petrezselyem
5 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál nagy szemű só
Elkészítés: A tejet és a lisztet összeöntjük, meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet keverőtálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzákanalazzuk az olajat, hozzáöntjük az élesztős folyadékot, és konyhai robotgép dagasztóspiráljával sima tésztává dagasztjuk. Cipóvá formázzuk, letakarjuk, és langyos helyen 45 percet kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen kicsit átdolgozzuk, és 12 részre osztjuk, egyenként kis cipókká formázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb. Letakarjuk, és még 20 percet pihentetjük, közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra, illetve elkészítjük a
suzymama, 2017. augusztus 20. vasárnap, 21:34
Bütykös kalács vagy fityisz
A tetejére tökéletes a mák, de meghinthetjük szezámmal, fekete szezámmal, de akár ízlés szerint jégcukorral, lenmaggal vagy aprított dióval, mogyoróval is - mindenképpen isteni, érdemes kipróbálni!
Bütykös kalács vagy fityisz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
2,5-3 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás
egész mák és/vagy szezámmag, fekete szezám
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a felében elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk.
A szoba-hőmérsékletű liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a vajat, elkezdjük összedolgozni kézzel vagy konyhai robotgép dagasztós spiráljával, a maradék tejből apránként annyit adagolunk hozzá, hogy rugalmas tésztává összeálljon. Ha ezzel megvagyunk, pici liszttel meghintjük, és konyharuhával letakarva 30 percet langyos helyen kelesztjük.
Lisztezett
suzymama, 2017. augusztus 20. vasárnap, 19:24
Fityisz vagy bütykös kalács, az isteni retró péksütemény
reggeli vagy uzsonna egy kis vajjal, lekvárral, mézzel. Különösen igaz ez a fityiszre vagy bütykös kalácsra, ami egy kis trükknek köszönhetően elképesztően foszlós, ráadásul neve és készítése is vicces.

Bütykös kalács vagy fityisz
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg rétesliszt
2,5 dkg friss élesztő
2,5-3 dl tej
4 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál só
1 tojás
egész mák és/vagy szezámmag, fekete szezám

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, a felében elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk.
A szoba-hőmérsékletű liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a felfutott élesztőt és a vajat, elkezdjük összedolgozni kézzel vagy konyhai robotgép dagasztós spiráljával, a maradék tejből apránként annyit adagolunk hozzá, hogy rugalmas tésztává összeálljon. Ha ezzel megvagyunk, pici liszttel meghintjük, és konyharuhával letakarva 30 percet langyos helyen
reifregina, 2017. július 27. csütörtök, 14:05
Buzsáki kakaóscsiga - Ízőrzők
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, fél dl tej, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 3 dkg porcukor, csipetnyi só, 2 dkg vaj, 8 dkg zsír. A töltelékhez: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola. A tetejére: 1 tojás sárgája, fél dl tej, 1 evőkanál cukor.
A tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, és megvárjuk, míg megkel.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat a porcukorral habosra keverjük, adunk hozzá kakaót, vaníliás cukrot és mazsolát is.
A tepsit vékonyan kizsírozzuk.
A lisztet tálba tesszük. Csipetnyi sót, porcukrot, két tojás sárgáját és vajat adunk hozzá, majd az élesztős tejjel bedagasztjuk. Annyi langyos tejet dolgozunk a tésztába, hogy jó állagú anyagot kapjunk.
Gyúrótáblára kiborítjuk, két cipót készítünk belőle, ezeket egyenként vékonyra kisodorjuk, és megkenjük kakaós vajjal. Feltekerjük, másfél ujjnyi vastag darabokra felvágjuk. Olvasztott zsírban megforgatjuk, és
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 08:15
2/46
Képek, videók
a nők körül forog....jpg
bbbarbara
2017. május 21. vasárnap, 20:47
Piros hold körül 01.jpg
chillik
2017. április 12. szerda, 08:22
Piros hold körül 02.jpg
chillik
2017. április 12. szerda, 08:21
Vadak a fa körül 01.jpg
chillik
2017. április 05. szerda, 05:50
Vadak a fa körül 02.jpg
chillik
2017. április 05. szerda, 05:50
Vadak a fa körül 03.jpg
chillik
2017. április 05. szerda, 05:49
Szeged-anno-1930 körül.jp
agica2004
2017. március 11. szombat, 21:02
SzKV 1930 körül ma Tisza
agica2004
2017. február 28. kedd, 16:22
Karácsony körül
csalogany13
2017. február 18. szombat, 11:00
Pásztorok egy kút körül
sanci81
2017. február 04. szombat, 17:28
SzKV 1960 körül régi és u
agica2004
2017. január 29. vasárnap, 11:56
Szeged Hídfő 1900 körül.j
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:41
Kalácsban sült csülök
snbela44
2016. április 11. hétfő, 06:14
kalács.jpg
snbela44
2016. február 20. szombat, 06:44
Kürtős kalácsok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 18:59
Címkék
kihűlt grízhez, kakaópor keverékét, tésztát lisztezett, tészta hozzávalóiból, élesztős tejjel, lisztet tálba, kakaós krémet, lisztet összeöntjük, sütőt előmelegítjük, vaníliás cukrot, másik tálba, toastkenyereket megáztatjuk, tejes élesztőt, másik kisebb, felfutott élesztőt, kisebb edényben,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.