Belépés
2019. december 06. péntek | 49. hét | 340. nap | 09:56 | Miklós
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Strandos lángos receptje
volt a sor, hogy nem bírtad kivárni a lángost, süsd meg otthon! Érdemes a lisztet átszitálni, sokkal könnyebb lesz a tészta. Bármilyen feltéttel kínálhatod, a sajtos-tejfölös változat mindig nyerő, de turbózhatod is baconnel vagy lila hagymával. A szomszéd Marika néni ezt a receptet használta a balatoni sütödéjében.

Strandos lángos
Hozzávalók:35 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1.5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, majd keverd hozzá a cukrot és az élesztőt. Várj 10 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, és készíts a közepébe egy mélyedést. Öntsd bele a megkelt élesztőt, és kezdd összedolgozni. Közben adj hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapj. Takard le, és keleszd körülbelül 40 perc alatt a duplájára.


Pihentetést követően a tésztát rakd lisztezett felületre, majd enyhén vizes szedőkanállal készíts belőle kisebb kupacokat. Keleszd
pacsakute, 2019. augusztus 07. szerda, 22:41
Omlós szezámmagos-sajtos falatkák
Omlós szezámmagos-sajtos falatkák

Több napig friss marad a tészta

Hozzávalók 30 darabhoz:
50 dkg liszt 3 dl tej 5 evőkanál étolaj 2,5 dkg élesztő 1 teáskanál só 1 kockacukor

TÖLTELÉK 20 dkg vaj 10 dkg krémsajt 10 dkg reszelt trappista 1 tojás

TETEJÉRE 1 tojás szezámmag
Recept idők előkészítési idő: 35 perc elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:
Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át.
vorosrozsa66, 2018. március 24. szombat, 09:02
Húsvétra jó lesz...
Omlós szezámmagos-sajtos falatkák

Hozzávalók 30 darabhoz:
50 dkg liszt 3 dl tej 5 evőkanál étolaj 2,5 dkg élesztő 1 teáskanál só 1 kockacukor
TÖLTELÉK 20 dkg vaj 10 dkg krémsajt 10 dkg reszelt trappista 1 tojás
TETEJÉRE 1 tojás szezámmag
Recept idők előkészítési idő: 35 perc elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:
Langyosítsd meg a tejet, dobd bele a cukrot, morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül tíz percig, amíg jól felfut. Ha a többszörösére nő, a teteje pedig habos lesz, öntsd a liszthez, majd a sóval és az olajjal gyúrd össze. Ha a tészta homogén, lágy, de már nem ragad a kezedhez, takard le, és tedd meleg helyre. Keleszd körülbelül egy órán át.

Közben a krém hozzávalóit gépi habverővel dolgozd össze. Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett felületre, gyúrd át. Nyújtsd vékonyra, majd vágj háromszögeket. Kanalazd az aljába a sajtos keveréket. Ezután tekerd fel szorosan úgy, mintha kiflit készítenél. A falatkák tetejét kend meg felvert
jozsuzsa, 2018. március 22. csütörtök, 08:17
A tökéletes kakaós csiga receptje
barátainak. A cukrászdájába is került belőle, és a vásárlók körében osztatlan sikert aratott 1908. január 10-én.

A kakaós csigát mindenki szereti, bár amit a pékségek árulnak, az nem az igazi. Íme, a recept, ahogy nagymamáink készítették.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg kakaó
5 dkg vaj
5 dkg cukor
4 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás
olaj

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá három deci tejet. A maradék tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel.

A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze. Majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet. Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát.

A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Olajjal kend meg a tetejét, és szórd rá a kakaó felét. Óvatosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 cm-es szeleteket. Ugyanezt tedd meg a
bkisseva, 2017. március 22. szerda, 14:49
Kürtöskalács házilag
egyperces

Kürtöskalács házilag

Hozzávalók 4 főre

» 50 dkg liszt 10 dkg vaj
» 2,5 dl tej
» 2 egész tojás + 2 tojássárgája
» 2 evőkanál cukor
» 1 csomag szárított élesztő
» kristálycukor
» olaj


Elkészítés:

A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is keverd hozzá. A tejet picit langyosítsd meg, és azt is add hozzá, végül gyúrd össze az egészet. Amikor már elválik az edény falától, öntsd hozzá a megolvasztott vajat, és nagyjából tíz percig dagaszd.

Ezután fedd le egy tiszta konyharuhával, és egy óra alatt keleszd a duplájára. Amikor megkelt, lisztezett deszkán a tésztából lecsípve sodorj nagyjából két centiméter vastag csíkokat, és az alufóliával bevont, beolajozott nyársakra spirál alakban tekercseld fel őket.
Ha nincs otthon kürtöskalácsfád, egyszerűen fogj néhány üres
gabfe, 2016. január 23. szombat, 18:43
Kakaós csiga receptek
Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg kakaó
5 dkg vaj
5 dkg cukor
4 dl tej
2 dkg élesztő
2 tojás
olaj

Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá három deci tejet. A maradék tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel. A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze, majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet. Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát. A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Olajjal kend meg a tetejét, és szórd rá a kakaó felét. Óvatosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 cm-es szeleteket. Ugyanezt tedd meg a másik adag tésztával is. A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a csigákat, és előmelegített sütőben süsd
bkisseva, 2015. október 14. szerda, 13:31
Mit csinálj a karácsonyi maradékkal?
Az ünnepek után a spájz vagy a hűtő úgy néz ki, mint egy zsúfolt csatatér: telis-tele csomagolt maradékokkal, melyeket önmagukban már senkinek sincs kedve megenni, mégsem ítélhetők kidobásra, hiszen finomak, és még meg sem romlottak.

Hideg sültek, krumplipüré, párolt zöldségek, félig megszáradt sütemények. Közülük sok minden még csak nem is fagyasztható: ilyenkor van szükség némi kreatív átalakításra! Lehet, hogy vannak már korábban jól bevált trükkjeid a hasznosításukra, de az is lehet, hogy néhány ötletnek még hasznát veheted. A következő új fogásokkal nemcsak a két ünnep közötti pihenést, de akár a szilveszteri asztalt is kiegészítheted!

Pikáns téli hússaláta - maradék sültből, a hűtőben talált zöldségekből

Hozzávalók:

fél kg sült hús
2 szál sárgarépa
1 fekete retek
negyed fej káposzta
fél fej hagyma
1 friss chilipaprika vagy szárított
akiram45, 2014. december 29. hétfő, 08:48
Őszibarackos túrótorta
Rama sütigyár recept
Őszibarackos túrótorta
Hozzávalók

A tetejére

3 dl szűrt baracklé (jó a befőtt leve is)
50 dkg friss őszibarack (ha nincs, jó a befőtt is)
1 csomag tortazselépor
A túrókrémhez

1 dkg zselatinpor
1 citrom
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl joghurt
50 dkg túró
Tészta

5-6 evőkanál tej
fél csomag sütőpor
8 dkg cukor
15 dkg liszt
8 dkg Rama
2 db tojás

Elkészítés

A tojásokat a Ramával és a cukorral keverd habosra. Add hozzá apránként a lisztet, a sütőport, a tejet és dolgozd össze alaposan. A masszát Ramával kend ki, liszttel hintsd meg és kapcsos tortaformába, előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 perc alatt süsd meg. Eközben készítsd el a túrókrémet. Ehhez a
gabfe, 2014. szeptember 29. hétfő, 13:55
Simoka Csilla: Duna parti ősz
Endre/


K. László Szilvia: Nyárköszöntő

Szervusz, kedves Napsugár,
örülünk, hogy itt a nyár.

Kérlek, süss jó melegen,
pihenhetsz a réteken.

Érleld meg a gabonát,
lombosítsd a sok szép fát.

Langyosítsd a vizeket,
melegítsd a szíveket!



Kányádi Sándor: Napsugár-hívogató


Tavaszutó,
kannalidia, 2014. szeptember 13. szombat, 20:57
x
Kb 8 szelet lesz belőle
A dupla adag az eredeti!
A vajat ki lehet hagyni, vagy felezni.
#84
2008. december 6. 18:36
Válaszolj!





Husvéth Gabriella

Finom mézeskalács
Hozzávalók:
25 dkg méz,
5 dkg vaj,
3 egész tojás,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál fahéj,
1 kávéskanál szegfüszeg
2 dkg szalakáli
70 dkg liszt
Elkészítése: A mézet és a vajat langyosítsd meg. Egy másik edénybe tedd az egész tojásokat, porcukrot és a fűszereket valamint a szalakálit. Turmixgéppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos vajas-mézbe. Újból dolgozd össze és gyurjál bele kézzel 70 dkg sima lisztet. Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten 1 napig. Másnap nyújtsd ki kb. 4 mm vékonyra, formázd(angyalka, karacsonyfa, csengő, stb.)kend be felvert egész tojással a tetejét, majd tedd fóliával bélelt tepsibe. Forró sütőbe süsd mogyoró barnára(4-5 perc). Ha kihűlt,
nagyuska, 2014. május 24. szombat, 19:26
Kürtöskalács házilag
50 dkg liszt 10 dkg vaj
2,5 dl tej
2 egész tojás + 2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
1 csomag szárított élesztő
kristálycukor
olaj

A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojássárgákat is keverd hozzá. A tejet picit langyosítsd meg, és azt is add hozzá, végül gyúrd össze az egészet. Amikor már elválik az edény falától, öntsd hozzá a megolvasztott vajat, és nagyjából tíz percig dagaszd.

Ezután fedd le egy tiszta konyharuhával, és egy óra alatt keleszd a duplájára. Amikor megkelt, lisztezett deszkán a tésztából lecsípve sodorj nagyjából két centiméter vastag csíkokat, és az alufóliával bevont, beolajozott nyársakra spirál alakban tekercseld fel őket.
Ha nincs otthon kürtöskalácsfád, egyszerűen fogj néhány üres sörös dobozt, szintén vond be alufóliával és olajozd meg őket picit, és tekerd fel rájuk a tésztát. A tészta két végét nyomd össze a mellette lévő sorral, nehogy leváljon a
53ilona, 2013. október 07. hétfő, 22:32
Itt az eredeti zserbó recept
Hozzávalók

35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
15 dkg baracklekvár
18 dkg porcukor
1 tojás
1 dl tej
0,5 dl olaj
2 dkg kristálycukor
3 dkg élesztő
20 dkg tortabevonó
10 dkg vaj
1 dkg sütőpor

Elkészítése

A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az
élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével
- 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha
megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra - ha esetleg négy réteget
szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét
is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.

A diót, a maradék porcukrot és a baracklekvárt keverd össze, és ennek a felét
egyenletesen terítsd szét a tésztán. Ezután jöhet a második réteg
klarika47, 2013. szeptember 13. péntek, 13:11
1/3
Képek, videók
Strandos lángos .jpg
pacsakute
2019. augusztus 07. szerda, 22:38
kívánok vidám strandos n
maria_kadar_148
2016. július 07. csütörtök, 23:25
Ibolya Strandos képet kül
csalogany13
2010. augusztus 08. vasárnap, 09:38
Strandos hétvégét-napot15
csanadi11
2009. augusztus 12. szerda, 00:08
Strandos hétvégét-napot25
csanadi1
2009. augusztus 12. szerda, 00:03
strandos lány
koromoto
2006. augusztus 09. szerda, 11:52
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
tejfölös lecsó0507.jpg
maroka
2019. május 07. kedd, 18:19
tejfölös, gombás csirkeme
kohlinka
2018. október 13. szombat, 11:38
Tejfölös kocka kivivel.JP
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 14:55
malnas-tejfolos-piskot a.j
vorosrozsa66
2018. július 16. hétfő, 18:58
Tejfölös tészta
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:25
fokhagymás-tejfölös ubork
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:09
tejfölös-cseresznyés pite
vorosrozsa66
2018. június 08. péntek, 16:13
Címkék
alapanyagok mennyiségét, lisztbe öntsd, tökéletes kakaós, lisztet átszitálni, lisztbe szitáld, receptet használta, zsúfolt csatatér, olajjal keverd, sajtos keveréket, kiskanál cukorral, porcukor nagyobbik, krém hozzávalóit, Simoka Csilla, fűszereket valamint, megolvasztott vajat, órán keresztül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.