Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 09:50 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Diókrém torta
3 dl tejben, de nem túl keményre. Mindkettőt hagyod kihűlni, közben jó
habosra keversz 25 dkg margarint 10-15 dkg porcukorral/ízlés szerint/ 1-2 evő
kanál rummal,majd a krémbe kevered a diót és a pudingot Sajnos epés vagyok
és rá jöttem, hogy így sokkal könnyebb a krém mint a sima vajas krémek.

25 dkg darált dió
2 dl tej
1-2 evőkanál.liszt
1 citrom reszelt héja
1/2 dl rum
15 dkg cukor
20 dkg puha vaj
vaníliás cukor

A tejet felforraltam majd a diót összekevertem a 2 evőkanál. liszttel, a citromhéjjal
és a tejhez adtam, kevergetve sűrűre főztem pár perc alatt. Hagytam hűlni, néha
megkevertem. Már hidegen belekevertem a rumot.
A vajat a cukrokkal habosra kevertem, majd kanalanként hozzáadtam a rumos
diós masszát. A kakaós piskótát négybe vágtam és megtöltöttem a krémmel.
Tetejét diódarabokkal díszítettem, majd ment a hűtőbe
klarika47, 2018. december 25. kedd, 19:24
Házi sajt muffinsütőben
Úgy alakult, hogy felgyülemlett több doboz joghurt a hűtőben, amelyeknek közeledett a lejárati ideje. Ilyenkor jó túrósítani - gondoltam. Felforraltam az összeöntött joghurtokat és leszedtem a savóról. No és mit tegyek ezzel a túróval?
Legyen házi sajt belőle!
Beszereztem hát a további hozzávalókat:
1 liter tej
1/2 kg túró (ezt nem kellett már vennem)
6 dkg vaj
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál só

Íme a munkafolyamat:
Az 1 liter forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtem krumplitörőn - összefőztem, kb. 5 percen át. Nyomás nélkül szűrtem le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval jól összekevertem.
Óvatosan 15 percig kevertem főzés közben is. Amikor elvált a lábas oldalától, levettem a tűztől és beleraktam a muffinformába. 2 óra múlva reszelhető állapotúvá vált.
Én köménnyel fűszereztem, de fokhagymával, snidlinggel, zöld
bkisseva, 2017. november 27. hétfő, 08:10
Ki tudja megtalálni a tejfölkészítés receptjét a receptbázisban?
Hozzávalók 6 főre
» 1l házitej
» 450 gr bolti tejföl

Elkészítés:

A tejet felforraltam és hagytam, hogy visszahűljön annyira, hogy beledugva az ujjam ne legyen nagyon meleg. Belekevertem a tejfölt, egy habverővel elkevertem homogénné. A konyhában (22 fok) hagytam megaludni.
A kész tejföl teteje sűrűbb, zsírosabb lett, ezt külön leszedtem. Az alja hígabb, soványabb. Az íze kellemesen savanykás, kicsit más, mint a bolti, az őstermelői tejföl ízével szinte megegyezik.
Lehetséges a beoltás után több üvegbe szétrakni, adagonként, és úgy alvasztani meg. Nekem most nagyobb mennyiség kellett, nem maradt meg sokáig, így volt praktikusabb.
Lett belőle, egészen zsíros sűrű tejföl, hígabb, zsírszegényebb tejföl. Le lehet csöpögtetni, akkor
fboka, 2016. február 02. kedd, 15:14
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

Recept:
25 dkg rizs
5 dl tej
1 mk só
6 ek porcukor
10 dkg vaj
5 dkg mazsola
1 cs vanilia cukor
1 ek rum vagy rumaroma
fél citrom reszelt héja
4 tojás.

A tortaforma kikenéséhez:
1 dkg vaj
1 marék zsemlemorzsa.

A tejet a sóval és ek porcukorral felforraltam, beletettem a jól megmosott rizset, és lassú, tüzön puhára főztem.
Elkapcsoltam alatta a tüzet, és beletettem 10 dkg vajat. Jól megkavartam, közben a vaj el is olvadt a tejberizsben.
Jó ideig egészen mást csináltam, amig a rizs langyosra hűlt.
A tojásokat kettéválasztottam. A sárgáit hozzáadtam a rizshez, a fehérjét pedig abba a magas falú tálba, amiben később fel akartam verni.
A rizsbe beletettem még a vanilia cukrot,a reszelt citromhéjat, a megmosott és lecsepegtetett mazsolát és a rumot. Jól elkevertem azokat benne.
A fehérjéket egy pici sóval felvertem, majd a maradék (4 ek) porcukrot apránként hozzáadtam Jó kemény
gereica, 2015. június 20. szombat, 19:25
Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag
Olcsóbb, egészségesebb!!!!!


Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag

Hozzávalók:

1l házitej
450 gr bolti tejföl

Elkészítés:

A tejet felforraltam és hagytam, hogy visszahűljön annyira, hogy beledugva az ujjam ne legyen nagyon meleg. Belekevertem a tejfölt, egy habverővel elkevertem homogénné. A konyhában (22 fok) hagytam megaludni.
A kész tejföl teteje sűrűbb, zsírosabb lett, ezt külön leszedtem. Az alja hígabb, soványabb. Az íze kellemesen savanykás, kicsit más, mint a bolti, az őstermelői tejföl ízével szinte megegyezik.
Lehetséges a beoltás után több üvegbe szétrakni, adagonként, és úgy alvasztani meg. Nekem most nagyobb mennyiség kellett, nem maradt meg sokáig, így volt praktikusabb.
Lett belőle, egészen zsíros sűrű tejföl, hígabb, zsírszegényebb tejföl. Le lehet csöpögtetni, akkor sűrű,
lilagondolatok, 2015. január 16. péntek, 14:09
Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag
1l házitej
450 gr bolti tejföl

A tejet felforraltam és hagytam, hogy visszahűljön annyira, hogy beledugva az ujjam ne legyen nagyon meleg. Belekevertem a tejfölt, egy habverővel elkevertem homogénné. A konyhában (22 fok) hagytam megaludni.
A kész tejföl teteje sűrűbb, zsírosabb lett, ezt külön leszedtem. Az alja hígabb, soványabb. Az íze kellemesen savanykás, kicsit más, mint a bolti, az őstermelői tejföl ízével szinte megegyezik.
Lehetséges a beoltás után több üvegbe szétrakni, adagonként, és úgy alvasztani meg. Nekem most nagyobb mennyiség kellett, nem maradt meg sokáig, így volt praktikusabb.
Lett belőle, egészen zsíros sűrű tejföl, hígabb, zsírszegényebb tejföl. Le lehet csöpögtetni, akkor sűrű, krémes lesz.

Lehet kevesebb tejföllel beoltani, lehet melegebben tartani, akkor előbb lesz készen és lehet bolti tejjel is készíteni.
lilagondolatok, 2015. január 15. csütörtök, 21:39
Rakott puliszka
Rakott puliszka

Hozzávalók:

1 dl tej
25 dkg kukoricadara
1 marék búzadara

10 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A tejet 1 liter vízzel, kevés sóval felforraltam. Apránként hozzáadtam a kukorica- és búzadarát.

Állandó kevergetés mellett 5 perc alatt tejbegríz sűrűségűre főztem. Míg a puliszka hűlt zsírjára sütöttem a szalonnát. A tepertőt szűrőkanállal kiszedtem, a zsír egy részével kikentem egy hőálló tálat, a maradékkal bezsírozva a kanalat beleszaggattam egy réteget a puliszkából. Megszórtam a reszelt sajt felével, beleszaggattam a maradék kukoricadarát, majd a sajt másik felével is megszórtam, tetejét pedig a pirított szalonnával borítottam.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ráolvasztottam a sajtot, szeletelve tálaltam.
Szakács: Ilona
horvathnemagdi, 2014. november 19. szerda, 14:34
Citromos sütemény tejsavóval
Citromos sütemény tejsavóval
Évi néni

A piacon vettem egy nagy üveg tejet. Amikor felforraltam, összement. Benne volt már a nyírfacukor, így sajnáltam volna kidobni. Így lett édeskés túróm és édes tejsavóm. Nekiálltam, és egy rakás tejsavós receptet kerestem, és mindent megsütöttem.

Hozzávalók

35 dkg tönkölybúza liszt
2 teáskanál sütőpor
1.5 dl savó
10 dkg xilit
2 db tojás
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
15 dkg vaj
1 csipet só

elkészítés

Minden hozzávalót robotgép üstjébe teszünk, és 2-3 perc alatt lágy masszát keverünk belőle.
Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, és belekanalazzuk a tésztát.
170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
horvathnemagdi, 2014. szeptember 01. hétfő, 14:41
x
Tóth Ilona, S... 2008. augusztus 7. 14:28
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Képzeljétek én hétfőn kaptam még meggyet és nagyon kedvező árba úgy,
hogy eltettem 12 üveg beföttet, és kimagoztam egy jó adagot, amit aztán leturmixoltunk, lecukroztam és két kiskanál /mokkás/ nátrium-
benzoátot és két kávéskanál ciromsavat tettem hozzá. A gyümölcs kb
5 kg lehetett /nem mértem/ és ehhez tettem 3 kg cukrot. Felforraltam
és fémgtetős üditős üvegekbe töltöttük ami 3.5 dl/db. lett belőle
31 üveggel. Finom rostos üditő alap, amit csak feltöltünk vizzel és
nagyon szép a színe, és finom az íze.
#392
2008. augusztus 7. 19:22
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

390: Mennyit raktok el?Sokat?Azt hittem eddigre már el is felejted?...PUSZica.szivecske :D
#391
2008. augusztus 7. 14:28
Előzmény Várhegyi
nagyuska, 2014. június 01. vasárnap, 15:09
zabpelyhes gyümölcsös süti
Hozzávalók
- 25 dkg finomszemű zabpehely
- 3 dl tej
- 8 dkg darált dió
- 5 tojás (szétválasztva)
- 12 dkg nyírfacukor (vagy xilit)
- 1,5 tk. őrölt fahéj
- kb. 25-30 dkg aszalt gyümölcs (szilva darabolva, meggy, cseresznye, mazsola)
Elkészítés
1. A tejet felforraltam, a zabpelyhet kimértem, és belekevertem a felforralt tejben. Míg a többi hozzávalót előkészítettem, a zabpehye jó alaposan megduzzadt a meleg tejben (sűrű, kása szerű állaga lett).

2. Az aszalványokat megmostam, lecsepegtettem róluk a felesleges vizet. A tojások sárgáját a cukor felével egy nagy keverőtálban habosra kevertem, majd beleforgattam a gyümölcsöket, a diót, fahéjat és a zabpelyhet. A tojásfehérjét pici sóval és a maradék cukorral kemény habbá vertem, majd apránként ezt is a zabpelyhes masszába kevertem.

3. A keveréket egy enyhén kivajazott hőálló tálba (én egy 23x30-as jénai tálba) öntöttem. 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöttem. A teteje szép aranybarnára
quacline, 2014. április 18. péntek, 21:11
Ha nincs tehenünk
(Bár meglepő módon, a pohár néha nem is kisebb, csak a "töltősúly".) Nos, akkor megkérdeztem Mancika nénit, az őstermelőt - akinek van tehene -, hogyan készítsek én az tőle vásárolt tejből és tejfölből, még több tejfölt? Hát így! A tejet forraljam fel, hűtsem vissza kéz melegre, keverjem bele a tejfölt, és hagyjam meleg helyen. Így teszek, de most annyi különbséggel, hogy boltban vettem a tejfölt, mert nem volt Mancika néninek. Hozzávalók: 1 l házi tej, 450 g tejföl Elkészítése: a tejet felforraltam és hagytam, hogy visszahűljön annyira, hogy beledugva az ujjam ne legyen nagyon meleg. Belekevertem a tejfölt, egy habverővel elkevertem homogénné. A konyhában (22 fok) hagytam megaludni. A kész tejföl teteje sűrűbb, zsírosabb lett, ezt külön leszedtem. Az alja hígabb, soványabb. Az íze kellemesen savanykás, kicsit más, mint a bolti, az őstermelői tejföl ízével szinte megegyezik. Lehetséges a beoltás után több üvegbe szétrakni, adagonként, és úgy alvasztani meg. Nekem most nagyobb mennyiség kellett,
horvathnemagdi, 2013. december 17. kedd, 17:03
karácsonyi süti
Hozzávalók a lapokhoz:

15 evőkanál kristálycukor, 3 tojás, 3 dl tejföl, 15 evőkanál liszt, 3 mokkáskanál szódabikarbóna, pici só
5 evőkanál darált mák, 3 evőkanál kakaó, 5 evőkanál darált dió

Hozzávalók a krémhez:

1 l tej, 8 evőkanál búzadara, 20 dkg margarin, 18 dkg porcukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, pici só

A lapokhoz a cukrot a tojással habosra kevertem, hozzáadtam a tejfölt, majd a szódabikarbónával és a sóval elkevert lisztet is. 3 felé osztottam; az első részbe a mákot, a másodikba a kakaót, a harmadikba a diót kevertem bele, kicsit folyósabb, nagyjából piskóta állagú tészta lett.
Egy közepes tepsiben sütőpapíron külön-külön megsütöttem mind a 3 lapot; 12-15 perc kellett 180 fokos sütőben.

A krémhez a tejet felforraltam a sóval, állandó keverés közben beleöntöttem a grízt, egészen keményre főztem, majd teljesen kihűtöttem. Belekevertem a margarint és a cukrokat, majd a lapokat ezzel a krémmel rétegeztem, a tetejére is hagytam belőle egy
suzymama, 2013. december 07. szombat, 15:02
1/4
Képek, videók
Diókrémes kávés süti
riki66
2015. október 26. hétfő, 21:06
diókrémes mézes kosárkák
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 17:27
diókrémem
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 17:24
diókrémes mézes.jpg
klarcsika
2011. október 30. vasárnap, 20:04
Diókrémes csokitojásaim
dnemethk
2011. április 20. szerda, 19:37
vajas muufin diókrémmel
ibolya58
2010. április 09. péntek, 18:10
diókrémes rolád
magdi06
2009. október 18. vasárnap, 17:04
diókrémes grillásrolád
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:39
facelift keveredés.JPG
ujlakimisi
2010. január 19. kedd, 17:00
Gyanúba Keveredve.hu.jpg
rambobby
2007. április 11. szerda, 07:11
Keveredés
saat
2006. december 20. szerda, 10:17
Pudingos somlói kocka.JPG
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 13:48
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
pudingos kocka
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:04
Pudingos-barackos krémes.
vorosrozsa66
2018. február 07. szerda, 18:58
Címkék
krémbe kevered, tojásokat kettéválasztottam, összeöntött joghurtokat, felforralt tejben, beoltás után, diót összekevertem, magas falú, maradék kukoricadarát, további hozzávalókat, tojások sárgáját, pirított szalonnával, részével kikentem, pici sóval, tejet felforraltam, krémmel rétegeztem, sóval elkevert,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.