Belépés
2019. augusztus 21. szerda | 34. hét | 233. nap | 22:14 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
15 db sütés nélküli desszert...
lenyomkodjuk. A tésztát óvatosan felcsavarjuk, megformázzuk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Szeletelés előtt egy órára a hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok!!

Keksz szalámi

Hozzávalók:
2 db nagyobb ostyalap
Krémhez:
1 kg háztartási keksz
4 dl tej
50 dkg cukor
2 ek. kakaópor
20 dkg vaj
ízlés szerint rumaroma

Elkészítése:
A fele kekszet ladarálom,a másik felét eltördelem.
A tejet,cukrot,rumaromát felteszem főni,belekeverem a kakaóport.
Félre húzom a tűzről,hozzá keverem a vajat felovadásig és utána a darált,majd a darabos kekszet keverem hozzá.
Nedves konyharuhára teszem az ostyalapot,majd forrón rákenem a fele tölteléket az egyik,majd a másik ostyalapra.2-3 percet várok vele,hogy az ostyalap puhuljon.
Szorosan feltekerem mind a kettőt és folpackba tekerve ,hagyom kihűlni majd a a hűtőbe teszem "összeérni".
1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem.

Zabpelyhes kókuszgolyó:

30
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:36
Joghurtos, gesztenyés Charlotte (egyszerű, isteni)
tekercset megkenem lekvárral. Kb. 1 cm szélesre szeletelem. Egy másfél literes jénai tálat kibélelek teljesen folpackkal. A piskóta szeletek külső részét egy pillanatra belemártom vaníliás rumos tejbe és kirakom vele teljesen a jénai tál belső oldalát. Ebbe öntöm bele a masszát.

Ehhez a zselatint 1dl vízzel forráspontig hevítem. Simára keverem. A tejszínt (vagy a tejszínhabport előírás szerint elkészítve) keményre verem. Hozzáadom a porcukrot, a joghurtot vagy frissfölt, a felfőzött zselatint. Belekeverem a lereszelt gesztenyemasszát. Ízesíthető kis rummal, vanillin cukorral.

Végül hozzáadom a feldarabolt gyümölcsöt. Úgy a jó, ha kb. 1cm hely marad a tál tetejéig. Ezt a kimaradt piskótával, vagy rumos tejbe mártogatott babapiskótával kirakom. Lefedve a hűtőben kb. egy éjszaka alatt megdermed. Másnap a tetejéhez szorítva egy tálcát megfordítva óvatosan kiborítom. A folpack segítségével könnyen elválik, amit persze leszedek róla. Gyönyörűen szeletelhető. Tejszínhabbal kínálom.
bkisseva, 2018. február 08. csütörtök, 14:30
Karácsonyi receptek
Frank Júliától
Tészta: 56 dkg liszt, 21 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 2 tojássárga.
Diós töltelék: 30 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, másfél db reszelt alma, 5 dkg sárgabaracklekvár, 5 dkg mazsola, 8-10 dkg apróra vágott birsalmasajt.
Mákos töltelék: 30 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 7 dkg mazsola, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 dl tej, csipetnyi só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 szem összetört szegfűszeg.
A lisztet a vajjal elmorzsolom. Az élesztőt belekeverem egy dl tejbe a cukorral együtt, majd 5 percnyi várakozás után hozzáöntöm a vajas liszthez. Hozzáteszem még a tészta összes alkotórészeit, és alaposan összedolgozom. Ha már sima, akkor 4 kis cipóba osztom és lisztezett deszkán, a tetejét is belisztezve, konyharuhával letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a megmosott és megtisztított mazsolával,
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Piskóta alapok
vágom csak fel.
Piskóta alaptészta 2.

Hozzávalók: 6 db tojás, 12 dkg finomliszt, 12 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 1 mokkáskanál citromlé, csipetnyi só.

Az előzőleg jól lehűtött tojásokat felütöm, és a fehérjét a sárgájától szétválasztom. A tojássárgákat fehéredésig keverem a porcukor egyharmadával, a sóval meg a reszelt citromhéjjal. A hideg tojásfehérjébe belecsorgatom a citromlevet, és olyan kemény habbá verem, hogy a kanál megálljon benne. Ezután kanalanként belekeverem a cukrot, majd beleforgatom a cukros tojássárgákat, végül belehintem az átszitált lisztet. Habverő segítségével könnyedén összeforgatom. Egy tortaformát papírral kibélelek, majd úgy simítom bele a piskótamasszát, hogy az a közepe felé kissé alacsonyabb (vagyis homorú) legyen. (Sülés közben a közepe némileg felpúposodik.) A sütőt 10 percig közepes lángon előmelegítem, és a megtöltött tortaformát beletéve, 20 percig sütöm közepes lángon anélkül, hogy a sütő ajtaját nyitogatnám. (Miután a piskóta nem
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Tallóztam
tejes zsemle
1 liter tej
3 db tojás
8 dkg cukor
10 g vaníliás cukor
Az edény kikenéséhez:
zsemlemorzsa
A tetejére:
vaj
5 dkg vaj

Elkészítés
60 perc

A zsemlét nagyobb kockára vágom. A tejet felforralom, majd megvárom, amíg kihűl.

A tojássárgákat elkeverem a cukorral és a vaníliás cukorral.

A tojások fehérjét kemény habbá verem.

A tojássárgákat belekeverem a kihűlt tejbe, majd ráöntöm a felkockázott zsemlére. Jó elkeverem.

Ahogy a zsemle felszívja a tejet, egy masszává válik az egész. Óvatosan belekeverem a felvert tojásfehérjét.

A tepsit vagy a jénait kivajazom és zsemlemorzsát szórok bele, úgy, hogy az edény oldalán is legyen. A felesleges morzsát, amely nem ragadt a vajba, kiszórom.

Beleöntöm a jénaiba a masszát, a tetejére olvasztott vajat öntök.

Előmelegített sütőben, alsó sütésmódban, 180
horvathnemagdi, 2017. november 14. kedd, 09:45
Ferdinánd tekercs
graham liszt is, néha azzal készítem)
egy csipet só
2 csapott evőkanál kristálycukor
2 dl tej
2 dkg élesztő

A töltelékhez:
10 dkg vaj
14 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor

A körbekenéshez:
4 dkg vaj

A locsoláshoz:
2 dl főzőtejszín
1-2 evőkanál kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor

1. A tésztához az élesztőt a meglangyosított cukros tejbe morzsolom, felfuttatom. Egy tálba teszem a lisztet, belekeverem a sót, beleöntöm a tejes élesztőt, majd a tojások sárgájával és a vajjal összegyúrom, dagasztom. Kelesztőtálban kelni hagyom kb. 45-50 percig. (De lehet összegyúrni/dagasztani a kenyérsütőgépben is.)
2. A töltelékhez a vajat a kétféle cukorral habosra keverem.
3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon kb. 7mm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtom, majd a cukros vajjal egyenletesen megkenem. Ezután felcsavarom szorosan, mint a bejglit, majd belisztezett késsel kb. 3 cm vastagságúra
suzymama, 2016. november 24. csütörtök, 18:08
PUNCS SZELET-lisztmentes
Hozzávalók:

4 db nagy tojás
13 dkg porcukor
1/2 cs. sütőpor
3 cs. puncs pudingpor

3-4 dl tej
1 cs. vanília pudingpor
16 dkg margarín vagy vaj
13 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. vanília aroma

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből és az átszitált porcukorból habot verek, de most nem kell nagyon keménynek lennie.
A tojássárgáját egyenként hozzákeverem.
A sütőport hozzáadom a pudingporhoz és együtt belekeverem a tojáshabhoz. Én most ezt is géppel kevertem hozzá nem fakanállal.
A tepsibe szilikonos sütőpapírt tettem és beleöntöttem masszát.
A gázsütőt 5-ös fokozaton előmelegítettem és 25 perc alatt megsütöttem.
Sütés után rácsra tettem és hagytam kihülni.

A krémhez először elkészítettem a pudingot.
A tejben csomómentesre kevertem a pudingport és sűrűre főztem.
A vajat a porcukorral és a vanília aromával együtt sima állagúra kevertem.
Amikor kihűlt a puding akkor géppel
bkisseva, 2016. november 22. kedd, 13:50
Lángos
tenyérnyi darabokat szaggatunk belőle. Egy-egy lángos közepére teszünk a padlizsános töltelékből, a tésztát félbehajtjuk, majd a széleit jól összenyomva, a
nyújtófával kissé lelapítjuk. Bő forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Élesztős krumpli-lángos

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 1 db egész tojás, kb. másfél dl tej, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, olaj a sütéshez.
Az élesztőt szétmorzsolom, és fél dl langyos tejbe belekeverem. Langyos helyen hagyom felfutni. Kevés langyos tejjel összedolgozom a főtt, áttört, még langyos burgonyát, a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a sót és a tojást. Közepesen kemény tésztát kell, hogy
kapjak, amibe végül beledolgozom az olajat is. Ezután félujjnyi vastagra kinyújtom és egy nagyméretű fánkszaggatóval (vagy vékony üvegből készült bő szájú pohárral) kiszaggatom.
Langyos helyen pihentetem egy órán keresztül és sok, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. A felesleges olajat
shr, 2016. november 14. hétfő, 07:04
Sajtós rúd receptek
1: legjobb !
2 (50 dkg) Rama Sütőmargarin; 1 (5 dkg) friss élesztő; 1 nagy doboz tejföl; 3-4 evőkanál zsír vagy sütőmargarin; 6 enyhén púpozott kávéskanál só; 1,2 kg rétesliszt
Tetejére: tojás; sajt (kb. 15 dkg); köménymag Elkészítés:Figyelem! Ezt a receptet azoknak ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad!
A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományosnál magasabbak a rudak) 3-4 mm széles rudakat vágunk, melyeket kb. 8-10 cm-enként elvágjuk. A reszelt sajtra fektetjük tojásos felükkel lefelé. Kb. 200 fokon sütjük előmelegített sütőben.
Ebből az adagból kb. 6-7 nagy tepsi lesz.

2: Ez szalakális

50 dkg liszt
1 rama
1 tojássárga
1 tejföl
1 z.
bkisseva, 2016. október 17. hétfő, 12:35
Túrós csodalepényem
vaj
2 csomag vaníliás cukor
1 / 2 citrom reszelt héja
50 dkg túró
1 / 2 dl tejszín

tetejére:

15 dkg étcsoki
[Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!] Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverem .
Hozzáadom az olajat,, lisztet, és fél deci langyos tejben feloldott szalakálét.
Ha egy kicsit sűrű, kevés tejjel lehet hígítani.
Lazán belekeverem a tojásfehérje kemény habját.
Most kétfelé osztom a tésztát és az egyikbe beleteszem a kakaóport, elkeverem vele jól.
Egy 22 x 33 cm-s tepsit kibélelek papírral, s a fehér tésztát beleöntöm és megsütöm 160 fokon kb : 20 perc alatt.
A tésztát a papírral együtt kiveszem , kihűtöm .
Egy másik papírral kibélelem a tepsit és ugyanígy megsütöm a kakaós tésztát is.
A töltelékhez a vajat krémesre keverem ki a porcukorral, vaníliáscukorral, reszelt citromhéjjal.
A túrót áttöröm
horvathnemagdi, 2016. szeptember 04. vasárnap, 07:35
Húsvéti recept gyűjtemény
és megtöltjük párolt gombával vagy párolt zöldborsóval. Vajban vagy zsírban még egy ideig pároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és hollandi vagy besamelmártással tálaljuk.

Virslis kocka
1 csomag (fél kg) széles metélt tésztát sós vízben megfőzünk. 4 pár virslit megfőzünk, felkarikázunk. 2 tojás sárgáját kikeverem 1 pohár tejföllel, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, vegetával.
A fehérjét felverem habbá, beleöntöm a tejfölös masszába, majd a virslit és a tésztát is óvatosan belekeverem. Közepes méretű tepsibe öntöm (ez legyen jó alaposan kivajazva és zsemlemorzsával megszórva). Tetejét megszórom zsemlemorzsával, majd előmelegített sütőben kb. 1/4 óra alatt szép pirosra sütöm. Kockára vágva tálaljuk.
Ha gazdagabban akarjuk adni, mehet a tetejére reszelt sajt, amit a nagyobb lyukú reszelőn reszelünk (alma reszelő). Legjobb hozzá a Karaván füstölt sajt, de aki a füstös ízt nem szereti, hagyományos Trappistát is tehet rá.
Virsli helyett bármilyen más felvágottat is
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
Júliától
Tészta: 56 dkg liszt, 21 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 2 tojássárga.
Diós töltelék: 30 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, másfél db reszelt alma, 5 dkg sárgabaracklekvár, 5 dkg
mazsola, 8-10 dkg apróra vágott birsalmasajt.
Mákos töltelék: 30 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 7 dkg mazsola, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 dl tej,
csipetnyi só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 3 szem összetört szegfűszeg.
A lisztet a vajjal elmorzsolom. Az élesztőt belekeverem egy dl tejbe a cukorral együtt, majd 5 percnyi
várakozás után hozzáöntöm a vajas liszthez. Hozzáteszem még a tészta összes alkotórészeit, és alaposan
összedolgozom. Ha már sima, akkor 4 kis cipóba osztom és lisztezett deszkán, a tetejét is belisztezve,
konyharuhával letakarom, és a duplájára kelesztem. Közben elkészítem a töltelékeket. A dióshoz a cukrot
fél dl vízben felforralom, majd hozzáöntöm a darált dióhoz. Ezután a reszelt almával, a birsalmasajttal, a
megmosott és
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
1/27
Képek, videók
DESSZERT, FAGYIKEHELY,PNG
rochlitzne
2018. augusztus 08. szerda, 11:41
Desszert
eva6
2018. február 24. szombat, 15:26
desszert valentin napra.j
eva6
2017. február 14. kedd, 11:42
desszert
eva6
2017. február 05. vasárnap, 15:30
Desszert
irmus
2016. szeptember 23. péntek, 14:26
desszert.png
eva6
2016. július 04. hétfő, 19:05
Desszert torta.jpg
pacsakute
2016. április 05. kedd, 17:59
Pohár desszert
irmus
2016. március 19. szombat, 05:31
ÚJ KÉP, NAGY DESSZERT,ÚJ.
rochlitzne
2015. október 15. csütörtök, 19:14
ÚJ KÉP,DESSZERT,PNG.png
rochlitzne
2015. október 03. szombat, 17:58
ÚJ KÉP DESSZERT,FAGYI,PNG
rochlitzne
2015. szeptember 28. hétfő, 18:20
Csak óvatosan.gif
pacsakute
2015. január 13. kedd, 18:34
Gazdim ! csak óvatosan
bedmarika47
2014. december 02. kedd, 10:44
Alapi-csak óvatosan.jpg
agica2004
2014. július 02. szerda, 13:21
CHAT CSAK ÓVATOSAN!!! - k
anci-ani
2012. január 31. kedd, 16:53
Címkék
tepsibe szilikonos, kihűlt tejbe, kanál megálljon, kicsit sűrű, órán keresztül, másfél literes, joghurtot vagy, túrót áttöröm, felkockázott zsemlére, nagyméretű fánkszaggatóval, fele tölteléket, élesztőt belekeverem, puding akkor, felvert tojásfehérjét, receptet azoknak, sütőport hozzáadom,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.