Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:22 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
fehérjéje
3 csipet só

Elkészítés
Felforraljuk a vizet a citromok levével, felverjük a tojásfehérjét a sóval, de csak addig amíg kifehéredik, nem kemény habbá.
Ezután beleöntjük és elkezdjük kevergetni, összetörve a habot. 5 percig kell kevergetve főzni kb,amíg összecsomósodik. Ezután már csak le kell szűrni és kész is.

TOJÁSKRÉM máshogyan avagy KASZINÓTOJÁS
Hozzávalók:
3 db tojás
5 dkg parasztkolbász
1,5 evőkanál totu tejföl - ami tejből készült TILOS!
1 szál újhagyma
2 dkg zsír
2-3 ág friss kakukkfű

bors
Elkészítés
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és hosszában kettévágjuk, sárgájukat tálba tesszük.
A kolbász héját eltávolítjuk, felkarikázzuk, késes aprítóba téve a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
A kolbászhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a totu tejfölt, a felkarikázott újhagymát, a zsírt és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Amikor a krém elkészült, hozzáadjuk a kakukkfű
suzymama, 2019. január 03. csütörtök, 17:47
Fagylalt vagy jégkrém?
először, amikor is a XIX. század második felében elkezdte termelését az első hivatalos jégkrémgyár.

A fagylalt történetével együtt lehet említeni a fagylalt hatósági szabályozásának és ellenőrzésének történelmét is, hiszen a 60-as, még a 70-es években is jellemző és ismert volt e hűvös csemege elfogyasztása után a tömeges fagylalt mérgezés. Ekkor kezdték a hatóságok bevezetni a fagylalt készítők szigorított ellenőrzését, elrendelték minden nyári fagylaltszezon előtt a próba fagylalt főzéseket. Készült fagylalt szabvány és azt követték a fagylalt rendeletek, amelyek szigorúan meghatározták, hogy miből és hogyan lehet fagylaltot készíteni. Ettől kezdve például tilos volt a kacsa és libatojás felhasználása. A fagylaltkészítés technológiai fejlődése mellett időközben mára már a fagylalt szabályozás is egyszerűsödött.




Fagylalt vagy
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Amerikai krémes
[
vorosrozsa66, 2018. június 25. hétfő, 18:05
Tallóztam
szendvicsben vagy salátával, natúr joghurttal fogyasztják.

3. Mantı (Töltött gyúrt tészta)

Ez az étel első látásra a raviolira emlékeztet, de ez a török tésztaféle egyedülálló mind ízében, mind állagában. A kis, marha- vagy birkahússal töltött batyukat megfőzik vagy kisütik, joghurttal és fűszerezett olvasztott vajjal, gyakran több fűszerrel együtt szervírozzák.

4. Kuzu Tandır (Birkasült)
urfadan.com

A kuzu tandır egy hagyományosan birkából készült étel. A húst egészben nyársra húzzák, és lassú tűzön sütik meg. Általában rizskörettel, krumplival, joghurttal tálalják.

5. Lahmacun (Török “pizza" bárány- vagy más hússal)

Ennek a fogásnak az alapja egy ropogós, lapos kenyér, melyre darált hús, saláta, citromlé kerül. (A fenti képen egy vegetariánus céklás feltétes változat látható!) Feltekerve, félbehajtva, de akár tépegetve is fogyasztható. Olcsó, és szinte minden sarkon hozzá lehet jutni. Tökéletes könnyű ebédnek
horvathnemagdi, 2018. június 23. szombat, 10:27
A tökéletes sajtos tészta
Hozzávalók:
40 dkg száraztészta (én BIO fussilit használtam hozzá)
20-25 dkg sajt (igen-igen, csupán ennyi kell hozzá, ellenben SAJTOT használtam a recepthez és nem gumit....) St. Paulin, Gorgonzola, osztrák -pasztörizálatlan tejből készült- kézműves sajt és valódi parmezán keveréke...
5 dl tej (én BIO tejet használtam hozzá)
1 pohár tejföl (vagy házi legyen vagy bolti, de akkor BIO)
4 gerezd fokhagyma
1 tanyasi tojás
Bors


Elkészítése:
Semmi extra nincs az egészben, az eredmény viszont fenomenális lesz! Tegyünk fel egy fazékba vizet, kicsit sózzuk (NEM tengeri sóval, hanem kősóval! Tudja valaki, hogy miért érdemesebb finomítatlan és tisztítatlan kősóval ízesíteni az agyon ajnározott -és többszörösébe kerülő- tengeri helyett???? Várom a válaszokat...)
Ezzel azonos időben tegyük oda a tejet is, hadd kezdjen melegedni. Amikor a víz forr szórjuk bele a tésztát, a tejhez pedig tegyük a zúzott fokhagymát, majd azt sózzuk, borsozzuk.
Amíg a tészta
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 10:39
Miért olyan egészséges a kefir?
Ha az egészséges táplálkozásról beszélgetünk, amely elősegíti a megfelelő emésztést is, akkor rövid időn belül a kefir is szóba kerül, amit már több évszázada ismernek az emberek. De mit kell feltétlenül tudnunk róla?

Miből készül a kefír?
A kefir olyan aludttej, amely a tej fermentációja(erjedése) során készül. Kefirgombákból áll, melyek szerkezete a tejbaktérium és az élesztő szimbiotikus kapcsolatán alapszik. Eredetileg kancatejből készült, ma leginkább tehéntejet használnak hozzá


A tej alapú kefir mellett létezik víz alapú is
A krémes, sűrű állagú ital kissé keserű és savanyú ízű, mint a tejföl köpülésekor kiváló író, és enyhén pezseg a benne lévő szén-dioxid miatt. A kefir készítése során ugyanis kis mennyiségű alkohol is felszabadul. A tej alapú kefir mellett létezik víz alapú is, amely cukros, vizes oldatból készül.
A tejből készült italok előállításához használt kefirgomba, amelyet gyakran neveznek kefirkultúrának is, nem más, mint élesztők és baktériumok
suzymama, 2018. március 20. kedd, 10:05
egyszerű citromos sütemény
CIAMBELLA AL LATTE CONDENSATO E LIMONE


forrás : hovogliadidolce.it

ez az egyszerű sütemény süritett tejből citromból készült

140 g liszt
50 g kukoricakeményítő
380 g süritettej
4 tojás
1 evőkanál viz
150 g vaj
1 nagy citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 tasak sütőpor

a tojásokat szétválasztom .
a sárgát a sűritettejhez adom , habosra keverem .
hozzáadom a lisztet, keményítőt, vízet, reszelt citromhéjat és levet s a vajat .
a keményre felvert tojásfehérjét most adom hozzá .
tepsibe öntöm és megsütöm 180 fokon 35 perc alatt .
ibolya58, 2018. január 06. szombat, 17:41
Ha valaki másnak a szagát fel kellene venned, kié lenne az?
Kedves Kicsoda57!

Az illatok és szagok nagyon relativ dolgok!

Én pl. szeretem a mosóbenzin, a régi benzienes öngyújtók, vagy pl. a nitro
higitó vagya spiritusz szagát, a nejem meg rosszul lesz ezektöl! Kinyitom
a hütöt és döl belöle a büdös sajt szag, ezért a nejem (miattam)
légmentesen záró müanyag dobozba zárja. Szerinte a sajtok nem büdösek!
(Én a sajtok miatt nem eszem pizzát, vagy magam csinálom sajt nékül!)

Én majdnem hányok pl. a joghurtok szagától, más meg a szájába veszi
és megeszi...... Én egy tejböl készült (érlelt) árút nem szeretek: sajt, túró,
tejföl, stb. Ezek szagát sem birom, s nem is fogysztok ilyet, mert ami
büdös, azt nem veszem a számba!! Vannak sajtok amit akár vegyi
fegyverkent is be lehetne vetni..... :))

Nem egy orosz katona felesége büzlött valamilyen pacsilitól mert
náluk az volt a szokás. Tény, hogy egy tornaterem öltözöje nem
a legjobb környezet, de túlzásba sem kell vinni az
decotext, 2017. október 10. kedd, 07:31
Tájak és ízek - Somogyi ízek nyomában
véletlenül alakult meg az izgalmas és egyre több érdeklődést
vonzó Különleges asztali örömök Somogyországban elnevezésű
rendezvénysorozat , amely Somogy hagyományos népi ételeit
és az itt található történelmi Balatonboglári borvidék nedüit
népszerűsíti . A megye számos borászának köszönhetően a dél -
balatoni borturizmus virágzik , amelyhez kapcsolódva a régi
somogyiak ételeit is megismerhetjük .
A tájegységben egykor hetente dagasztottak kenyeret .
Mindig készült lángos , langalló és cipó formájú , kisebb pompos is .
Kelt tésztafélék hétköznapokon és ünnepek alkalmával is . gyakran
kerültek a helyiek asztalára . Az öntött , sült tészták lisztből , tejből ,
vagy aludttejből . kizsírozott tepsiben készültek .
Elnevezésük prósza . Tetejükre általában kis csomókban lekvárt
szórtak , melyet macskatiprásnak hívtak .

********** Bédné Marika :2017 07 . 04 .20 :16

********** Lejegyezten : Családi - Recept - Magazinból
bedmarika47, 2017. július 04. kedd, 20:17
Mire figyeljünk fagyizáskor
olvadt, nem folyik.
A fagylaltba helyezett díszítés ehető, tiszta.
A tégelyekben a fagylalt nincs feltornyozva, nem ér a hűtőtartomány fölé.
A tároló és kiszolgáló eszközök tiszták.
Folyó vizes kanálöblítőt, vagy minden tégelyben külön adagoló eszközt, spatulát használnak.
A leöblített kanalat nem a pultra helyezett szivacsra, törlőruhára ütögetéssel víztelenítik.
A fagylaltban nincsenek jégdarabok, mert az a megolvadt fagylalt visszafagyasztásakor keletkezhet.
A frissen készült fagylaltot nem töltik a korábban készült fagylaltra.
A tölcsért védik a szennyeződéstől, kiszolgáláskor szalvétával adják át a vásárlónak.
A kiszolgáló személyek ápoltak, megjelenésük higiénikus, hajuk, ruházatuk tiszta és rendezett. A kezek, körmök tiszták, kézékszereket nem viselnek, bőrükön nincsenek sérülések, elváltozások. A fagylaltpult közelében kézmosási lehetőség van.
Kiszolgáláskor ügyelnek a pénz és a fagylalt elkülönített kezelésére.
Ha a pultban van és látható a
eva6, 2017. június 23. péntek, 14:36
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
hozzáadjuk a tört borókabogyót, borsot, a szegfűszeget, egy kevés sót, és így főzzük, amíg levet nem enged a hús. Ekkor kerüljön bele a zúzott fokhagyma, a méz és a zöldfűszerek, a szerecsendió-virág és a pálinkának a fele. Közepes lángon főzzük addig, amíg a hús már majdnem teljesen puha, majd keverjük hozzá a mézet, a maradék pálinkát, a lekvárt és ízlés szerint sózzuk. Ha menet közben elpárolog a leve, akkor először a maradék bort adjuk hozzá, majd óvatosan adagolva vízzel öntsük fel a ragut. Ha elkészült, akkor hagyjuk egy órát állni, hogy az ízek összeérjenek, majd újramelegítve, kínáló tálba szedve kínáljuk. Tarhonya, párolt zöldség és valamilyen aromás pálinka dukál hozzá ( vagy édes, félédes fehérbor).



Édes-savanyú csirke (4 fő)

2 kisebb csirkemell-filé
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál pálinka
2 evőkanál rizsliszt
1 közepes, sárgarépa (15 dkg)
15 dkg uborka
fél karcsú póréhagyma
fél-fél zöld, sárga és piros húsú paprika
1
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Váncza Kincses Receptkönyv
egy egész tojást összekeverünk. A töltelékkel megkent tésztákat könnyen összehajtjuk, s tojással megkenve sütjük. Sütés után vanilincukorral bőven beszórva szolgáljuk fel.

Takaréklinzer (gyors, olcsó)
1/2 kg lisztet 1/4 kg zsírral, 1 egész tojással, 20 deka porcukorral, 1 Váncza-sütőporral, 1 pohárka rummal, 1 deka törött fahéjjal, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 1 csipetnyi sóval és annyi tejfellel, amennyit felvesz, összegyúrunk, és zsírozott tepsiben lekvárral megkenve a tésztából készült ráccsal díszítve sütjük. Vanilincukorral szórjuk be.

Dióskürt (jó, igen ízletes)
45 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral összedolgozunk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 1 tojást, 1 csomag Váncza-sütőport, kevés sót, 2 kanál tejfelt, 1 kanál rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, s 1/2 cm vastagra nyújtva, az alábbi töltelékkel töltjük meg. A megkent lapokat összecsavarjuk, s tetejüket tojással megkenve, lassú tűznél sütjük. Töltelék: 1/2
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
1/28
Képek, videók
Jézus levéve a keresztről
bodajne
2011. október 08. szombat, 19:05
20 százalékra levéve.bmp
betti055
2008. július 29. kedd, 19:05
húsvétra kakas tojásokat
rochlitzne
2015. február 07. szombat, 20:51
Tojasokat dobalo nyul.gif
margoboszi
2010. április 01. csütörtök, 13:55
22 hagyd a tojásokat.JPG
cukor1st
2008. augusztus 10. vasárnap, 20:42
Sült kolbász
irmus
2018. május 29. kedd, 15:57
Mics - Sült kolbász
irmus
2018. május 29. kedd, 15:55
kolbász.jpg
snbela44
2018. január 01. hétfő, 20:36
kolbász szalámi.jpg
snbela44
2018. január 01. hétfő, 20:35
kolbászos reggeli1214.jpg
maroka
2017. december 14. csütörtök, 10:31
sült kolbász1211.jpg
maroka
2017. december 12. kedd, 23:21
szalonna és kolbász.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:05
hurka kolbász.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:10
img_2940kolbászos pogi.JP
snbela44
2017. június 15. csütörtök, 16:40
grill kolbász
irmus
2017. március 12. vasárnap, 08:56
Címkék
vegetariánus céklás, agyon ajnározott, hatóságok bevezetni, tojásokat megfőzzük, fazékba vizet, Váncza Kincses Receptkönyv, megye számos, első hivatalos, eredmény viszont, fagylalt elkülönített, tejhez pedig, zúzott fokhagymát, megkent lapokat, többi hozzávalóval, tejföl köpülésekor, régi benzienes,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.