Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 20:09 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A kő marad - Százharmincharmaik nap
visszaemlékezések, versek, emlékmű, utcaneveket kereszteltek át. Dudást elítélték. Méltóságteljes megemlékezések zajlottak, aztán a feledés pora belepte '56-ot. De valahogyan nincs egyben az egész. Nincsen rendszerbe szedve. Egy-két magányos "partizán" őrzi házi kincstárában a múltat. Egy.két konok ember.
Nem akarom - tudatosan - a múzeum szót használni, akár lehetne is. "Minden láng csak részekben lobban."

Más: Vereb atyát új igazgató váltja a piaristáknál ősszel.

Más: a tegnapi nap a kertészkedés napja volt. Az éjszakai vihar zöldre mosta a kertet. Egy kicsit nyírtam is a füvet miután felszáradt, aztán ebédet főztem. Friss zöldség levest kis spárgával. Mandulás rántott csirkemell volt a második, petrezselymes újkrumplival, spárgával és hollandi mártással. Nagyon finom volt, és könnyű étel. Vacsorát nem ettem.

Más: Korán ébredtem, s az agyam a visszaemlékezésen járt, 1991-nél tartunk. Forduló év az életemben. S aztán eszembe jutott Vida Pista is, és sok más ebből az
sandrapolke, 2019. június 08. szombat, 05:04
Hét módja annak, hogy irgalmas legyél
“ Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek." ( Máté 5:7)

A tegnapi áhítatban a kegyelem hét jellemzőjéről beszéltünk. Ma szeretném, ha átgondolnánk néhány olyan személyes alkamazását, ami a kegyelem minden egyes jellemzőjére vonatkozik. Azt a kihívást intézem feléd, hogy ezen a héten mindegyik kategóriában, szándékosan vigyél véghez egy irgalmas cselekedetet.

Várj csak! Nincs feszültség a kegyelem és a személyes felelősség között? Dehogynem; van. Ám én tudatosan eldöntöttem, hogy ha hibázom, akkor úgy tévedek, hogy túl kegyes, túl irgalmas és túl megbocsátó leszek. Inkább túllövök a célon a kegyelemmel, hisz nézd csak meg, Jézus mit tett a kereszten.

Nos, hogyan leszel kegyelmes és irgalmas?

Viseld türelemmel az emberek csípős megjegyzéseit. Ki az az ember az életedben, akinek idegesítőek a megjegyzései? Hogyan gyakorolhatnád a türelmet vele kapcsolatban ezen a héten?
Segíts bárkinek a közeledben, akinek fájdalma van, vagy
dandej, 2019. február 11. hétfő, 21:50
Boda Magdolna
bongás.Kérdeznek a fák.

Kérdeznek a fák ágai.
szerettél? szerettem.
szerettek? szerettek.
illúziók árnya ring fejem fölött.
nem tudom
szórtam kristálycukrot a földre
és só sarjad belőle
és az is jó
a sarjad szó olyan
reményteljes

némely értelemben


Levélrészlet

Kellene ma a tegnapi megtartó hitem. Elbotorkáltam.
Nem lelem a hidat.
Nem tudom, hogyan lehet átjutni a mából a holnapba.
Épségben.
Kiáltanék: HÉ EMBEREK!! De nincs itt senki.
Senki. Jó lenne sírni.
Nem vagyok szomorú. Vidám sem. Csak vagyok.
És olyan jó lenne, ha bárki is örülne ennek.
Hogy valaki idelépne hozzám, két kezébe fogná arcom és azt mondaná:
kellesz.
Persze vannak akik ezt mondják: kegyes hazugság.
Én próbálom a
menusgabor, 2019. január 08. kedd, 21:45
Zsefy Zsanett
Videó
ÁLOMTALAN

Ma nem jön szememre álom.
Elcseréltem veled a perceket.
Elfolyt az égi óceánon
a tomboló érzelmek felett.

Fűszeres illatú az este.
Ablakon csillanó remény.
Álmodik a fáradt testben
a kölcsön adott erény.

Ma nem jön szememre álom.
Üszkösen porlik a hold.
Sóhaj sem nyílik a számon,
már a távozó éjbe holt.

Ma nem jön szememre álom.
De szakadt fátylát az ég már húzza,
hát ezüst fonállal rávarrom
a tegnapi éjt, a
menusgabor, 2018. november 16. péntek, 20:45
Eltűnt,majd megkerült munkakönyv
engem! Bizony, maradt továbbra is a ,,Tartó"-m, mintha mi sem történt volna! Továbbra is ő a minta családfő és én a családanya... Csakhogy, ez soha nem volt igaz!!!! Ez egy nagy "hazugság" és én minden nap megsemmisülök ettől a hazugságtól! Minden nap, a nap minden órájában, minden percében hiteltelen hazugnak érzem magamat... és akárhogy is igyekszem szabadulni, annál szorosabbra fonódik körülöttem a háló(zat) ,,Tartó" irányításával... Ez volt tegnapelőttig!

*

Nagy nap volt a tegnapi (2014.aug. 2.) mert ,,Tartó" ,,megtalálta" és átadta nekem a MUNKAKÖNYVEMET egy csomó irattal együtt...

http://furaila.xfree.hu/260793

Csak néztem rá döbbenten... Majd felismerve a helyzet tragikusságát, mosolyogtam egyet és azt mondtam ,,köszönöm"! Láttam rajta, hogy óriási kő gördült le a szörnyűséges lelkéről... Nekem, pedig megszűnt a BŰNTUDATOM, amiért őt okoltam a Munkakönyvem eltűnéséért, meg minden másért, amivel megkeserítette az életemet! A bizonyosság megnyugtató
furaila, 2018. november 12. hétfő, 04:24
P. Géraldy
teneked.
Erős ma. Cukrot. Csak egy darabot?
Elég? Előbb megízlelem. Mit?
Hát itt a csészéd. Mindent tompa köd lep...
Milyen sötét is van. Nem látni semmit...
Talán a lámpaernyőt vedd le csöppet.

Ford: Kosztolányi Dezső


LEVÉL

Ez hosszu lesz, drágám! De van okom,
egy hónapig kell itt a csöndben élnem!...
Azt írtam én a tegnapi levélben:
"Erős leszek és majd belészokom!"...
Igen, erős vagyok... Mindig egy percig!
Aztán elém kerül a bánat. -
Ott van, bejárja a szobámat,
sarkomba kullog, az utamba fekszik,
a bútorok mellett sunyítva cselleng...
A csóktalan est, néma reggel elleng,
az éber éjnek nincsen vége-hossza
emlékeimmel babrálok motozva,
s kispárnádon nem illan a
lehelletednek és hajadnak illata...
Te nem tudod azt, hogy mi rossz!... mi
menusgabor, 2018. november 09. péntek, 19:00
Csülökpörkölt
Tegnap zöldbabfőzelék csülökpörkölttel. Tanulok keveset főzni. Nem megy. Isteni lett a pörkölt, persze egy kis sonkát is pirítottam alá, az nem ronthatja el. Aztán ma rántott cukkini és rántott karaj. A karajszeleteket Zsóka fokhagymás tejben pácolta.
a rántott dolgok előtt egy tányérka tegnapi főzeléket ettem pörkölttel. S mivel kenyeret és krumplit nem ettem az ebédhez, úgy döntöttem, ezek diétás dolgok.
sandrapolke, 2018. július 15. vasárnap, 13:56
A hatalmas álom-óceánban
az órát, meglepődött, hogy ilyen sokáig aludt. Már nyolc órát mutatott a régi szerkezet. Lassan megmozgatta fájós tagjait, a derekát. Talán fel kellene kelni, de nem akaródzott a hideg szobában kibújni a meleg dunyha alól. Valamikor hajnalban kidobta az ágy, mostanában pedig alig bír ilyen későn kimászni. Igaz, minek is kelne fel korábban? Amióta teljesen egyedül maradt, reggelit sem kell készítenie. Az a kis pirítós gyorsan elkészül a gáztűzhelyre tett lemezen - még meleget is ad -, és a tegnapi teából is van még egy csészére való, az is megmelegszik a régi kávé-kiöntőben.

Aztán eszébe jutott, hogy el kell mennie a boltba, mert a kenyere is elfogyott. Az este minden zsebét kiforgatta, mire a kenyérre és a liter tejre valót összeszedte. Ez neki elég lesz egy hétre, mert csak akkor jön a postás a nyugdíjjal. Bár, addig még egy vasárnap is lesz! Hétköznapokon hoznak ebédet, ha azt beosztja, sokszor még vacsora is van belőle. Kevés kell már neki. Igaz, nem mindig ízlik, de a meleg leveske
suzymama, 2018. július 07. szombat, 09:13
eltűnt...
a varázs..akár T-re gondolok,akár f.-re,és az oka két erős befolyas..A mindig ott levő DÉ!-F. boldogsága..és RT. nyomulása...ezekkel nem kellene foglalkoznom..F. engem hivott a tegnapi meeting utan, T. ebéddal vár, bérletet vett:családit:))aggasztóbb, E. és G. meg kell oldanom, nem követelhetem ki magamnak sem a tiszteletet, sem a szeretetet,sem az aggodást.Van nekik elég gondjuk, bajuk és nekem kell a hatternek lennem,amig lehet. Olyan kisstilu lenne, ha beszolnék F.-nek..nem vagyok képes rá.Ha rákérdezne, megmondanám.
bohocka, 2018. január 25. csütörtök, 07:44
Akkor hajrá, neki! Uzsgyi berek :-)
Igen, igen. Új év, sok új fogadalom. És látom itt ott, mindenki komolyan is gondolja. Én valahogy leszoktam a fogadalmakról, a nagy fogadalmakról. DE a tegnapi beszélgetésünk rávilágított, hogy nem elég a heti 3x-i edzés, kicsit oda kellene magunkat tenni kalóriában is. Nagyon nehéz, ha nincs egy kiszabott étrend. Nagyon könnyű letérni az útról. Persze minden alap és fontos dolog ott van a fejünkben, de! Nos ez a de, hozta meg az első fuvallatot a fejemben. DE! Mindenki panaszkodik a családban, hogy 2-3 kiló rájuk szaladt itt a nagy ünnepek alatt, és most még jön a fánk korszak. Hát ki tudná a család étkezését jobban kontrollálni, mint aki főz és vásárol? Hát igen, én! Ma csütörtök van, bár a csütörtök egy negatív hozzáállású nap név, mégis ma kezdünk bele. Hogy mibe? A kalória szegényebb, zsírszegényebb étrendbe. Én évek óta zsírokkal főzök, de most áttérek a sütésre, párolásra akkor inkább, és hajrá paleo, és egészséges ételek, és zöldségek, gyümölcsök. Jó kis meló ez a farsangi hajtás előtt, de
dundulino, 2018. január 18. csütörtök, 08:59
Tombolda
A fejemben káosz, pedig milyen jól indult ez a nap. A telefonok folyamatosan csörögnek, és visszacsörgök, és e-mail, és a kutyák jaj kint vannak még rohanás. Újabb telefon, de lejárt a mosógép. Süt a nap, akkor induljon a mosogató. Közben telefon, mit vegyenek az ALDI-ban?
Beszakad a hátam, a tegnapi edzést tegnap még meg sem éreztem, most meg alig bírok ülni, és a gép lesz ma a társam. A szemüvegem is hol hagytam?
Nos ilyen kis káosz van bennem. Az ebéd bekészítve, alufóliára várok. Hétfőn lasagne volt. Tegnap "rakottas", ez olyan mint a rakott káposzta, csa vegyes zöldségeket rakok a tetejére. Ma mennem kellene még Ceglédre is, de semmi kedvem ma is 3 vagy több órát is kocsiban ülni, egy röpke találkáért, ami fontos lenne. Este rádiózok. Remélem eljutok odáig.....
Lefőztem egy kávét, hogy bírjam az iramot önmagammal :-D A reggel nagyon jól indult a nap, ez komoly! A kisfiam úszásra csábított. Esküszöm úgy indultam neki, hogy én is, de amikor beültük a kocsiba, azt éreztem, hogy a hideg víz
dundulino, 2018. január 10. szerda, 13:23
1/27
Képek, videók
Erős pista
eva6
2019. július 20. szombat, 09:51
kovács pista.jpg
zsokica45
2018. július 07. szombat, 11:36
varga pistan.jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 19:50
VARGA PISTA LÁNYA,,.jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 19:50
dobos pista20170411.jpg
zsokica45
2018. április 26. csütörtök, 18:03
varga pista.jpg
zsokica45
2018. március 18. vasárnap, 11:40
varga pista babája lilien
zsokica45
2018. február 02. péntek, 10:04
dobos pista,,.jpg
zsokica45
2018. január 14. vasárnap, 11:44
dobos pista.jpg
zsokica45
2017. május 09. kedd, 11:37
dobos pista...jpg
zsokica45
2017. január 06. péntek, 16:12
dankó pista.png
chillik
2016. december 25. vasárnap, 03:40
Feledés.jpg
chillik
2015. december 25. péntek, 10:02
Jöjj, feledés2.jpg
kohlinka
2015. december 08. kedd, 17:02
A feledés ára.png
anci-ani
2014. április 24. csütörtök, 18:12
Megbocsátás-feledés.jp g
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:27
Címkék
kihívást intézem, fáradt testben, tegnapi levélben, meleg dunyha, kalória szegényebb, lámpaernyőt vedd, múzeum szót, negatív hozzáállású, tegnapi áhítatban, telefonok folyamatosan, hatternek lennem, bútorok mellett, iramot önmagammal, szörnyűséges lelkéről, Boda Magdolna, csomó irattal,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.