Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 07:46 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Önfeledt nyárbúcsúztató
rendezvénysorozat sikere minden várakozást felülmúlt.

Soha nem látott tömegeket mozgattak meg az idei Battai Napok szeptember 13-15-én. Szinte folyamatosan hömpölygött a sokaság a kulturális, közösségi, sport- és családi programokon. Telt házzal dübörögtek az esti koncertek, sorban érkeztek a könnyűzenei élet legjobb előadói. A Halott Pénz minden eddiginél több embert vonzott a szabadidőközpontba.

Az első koncertet Peter Srámek adta, majd az ünnepélyes megnyitó és díjátadások után - a tavalyi évhez hasonlóan - az Irigy Hónaljmirigy lépett fel. Nagysikerű koncertet adott a Magna Cum Laude, majd telt házas ifjúsági diszkóval zárult az első nap.

Nagy érdeklődést keltettek a különböző bemutató órák, a lövészklub nyílt edzései, a rendőrségi és tűzoltótechnikai bemutatók, valamint a gyerekprogramok. A hagyományoknak megfelelően sokan vettek részt különböző egészségügyi mérésen, konzultáción a Dunamenti Erőmű szűrőbuszán. Az önkormányzat az idén is műsorral egybekötött
menusgabor, 2019. szeptember 18. szerda, 22:00
Négy bemutatót tart az új évadban a Közép-Európa Táncszínház
táncszínházi-nevelési előadás mellett egy régi, híres produkciót tűz műsorára a Nemzeti Táncszínház. A KET a Gergye Krisztián rendezte Shakespeare-mesék felújított változatával bővíti a fiatalokat megszólító palettáját.

A társulatnak otthont adó Bethlen Téri Színház SŐT7 fesztiváljának keretein belül mutatják be az Ifjú Koreográfusok Fóruma újabb két produkcióját. Az idei nyertesek, a Vajdaságból származó Cserepes Gyula (Cie Philippe Sarie) és a szlovák Eva Urbanova (Dance Conservatoire Prague) a tavalyihoz hasonló módon a Magyar Táncművészeti Egyetem modern tánc szakos diákjaival kibővült társulattal dolgozhat együtt.

A következő évadokban Varga Csaba és Rónai Attila táncművészekkel, valamint Jónás Zsuzsa (Ballet Jazz Art Paris) és Halász Gábor (Ballet National de Marseille) alkotókkal készül együttműködni a társulat. 2021-ben Anton Lachky tér vissza a Közép-Európa Táncszínházhoz egy egyfelvonásos estet készíteni, míg 2022 tavaszán az idén workshopot tartó Andrej Petrovicsot várja vissza a
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 13:41
Több mint kétezren kapnak Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjat
A közleményben azt írták, a túljelentkezés kétszeres volt: több mint 4400 pályázat érkezett, mintegy 5,5 milliárd forint ösztöndíjigénnyel.

A program négymilliárd forintos keretösszege a tavalyi évhez képest tizenhárom százalékkal több ösztöndíjas támogatását tette lehetővé - emelték ki.

Ismertették, a nyertesek nettó 50-300 ezer forint támogatást kapnak öt, illetve tíz hónapon keresztül. A nyerteseket fogadó felsőoktatási intézmények pedig a saját pályázóik által elnyert ösztöndíj 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatást kapnak.

A kiírásra a programban részt vevő huszonöt felsőoktatási intézmény valamelyikében eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók pályázhattak. A program célja, hogy az egyéni kutatói-alkotói kiválóság támogatásával fokozza az egyetemek tudományos teljesítményét. A 2016 óta eddig több mint 6600 ösztöndíjat ítéltek oda - olvasható a
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 12:22
Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra
kap támogatást - mondta Pogácsás Tibor, hozzátéve: "az alaptézis az, hogy a legkisebbek húsz köbméter igényig a teljes támogatást megkapják", és ha több az igény, mint a felosztható keret, akkor arányosítanak.

Zambó Péter, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára elmondta, a szociális tűzifa mennyisége rendelkezésre áll, az állami erdőgazdálkodások száraz tűzifával állnak az önkormányzatok rendelkezésére.

Közölte, 2011-ben a szociális tűzifa mennyisége 42 ezer köbméter volt, a tavalyi és az idei szezonban már mintegy 226 ezer köbméter. A program 2011-es indulása óta körülbelül egymillió köbméter tűzifával látták el az önkormányzatokat, és eddig az állam 17 milliárd forintot fordított szociális tűzifa vásárlására.

Zambó Péter felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg állami erdőgazdaságoknál jó minőségű száraz tűzifát lehet vásárolni, a fűtési szezonban ugyanakkor már előfordulhat, hogy nedves a fa.

Kérdésre Pogácsás Tibor elmondta, a száraz tűzifa elérhetősége miatt írják ki
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 13:54
Közbeszerzést nyert a 4iG
Az uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzési eljáráson a nyertes 4iG feladata zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment és tananyagszerkesztő rendszer licenszeinek beszerzése.

Az ajánlat értéke nettó 1,895 milliárd forint plusz áfa - írták.

A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett informatikai vállalkozás 2018-ban csoport szinten nettó 14 milliárd forintos árbevételt és 102 millió forint nyereséget ért el. Az első negyedévben konszolidált árbevétele 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben.

Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 1184 forint, a legalacsonyabb 67,2 forint volt.
velemenyezd, 2019. július 15. hétfő, 19:22
Virtuózok - Plácido Domingo és a kormány is támogatja a fiatal tehetségeket
támogatni fogja a jövőben is - hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A miniszter hozzátette: Plácido Domingo és társai a kezdeményezés mellé álltak, s olyan segítséget nyújtanak, mint amilyet a mozgalom megérdemel.

A kormány és a társadalom feladata ezen fiatal művészeket támogatni - mutatott rá Kásler Miklós.

A sajtótájékoztatón a miniszter elismerésben részesítette Balázs-Piri Soma tavalyi kategóriagyőztest és Boros Misit, az első széria nyertesét.

A spanyol tenor a Virtuózok-mozgalom különlegességét, egyediségét és kivételességét emelte ki, hiszen - mint mondta - a klasszikus zenét képviselő tehetségkutató valódi presztízst vívott ki magának, és szerte a világban a kezdeményezés nyomába lépnek.

A minisztérium, a Virtuózok és Plácido Domingo együttműködésének jelképeként a 20 éves Devich Benedek a Plácido and Marta Domingo Foundation-től egy nagybőgőt vehetett át, amelyet
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 16:19
Kürtőskalács Vigalom lesz május közepén Budapesten
A rendezvényen mutatkozik be először a tavalyi Kürtős Kaland nyertes desszertje, a Mákvirág, az aszalt szilvás, mákos, krémes, virágszirom formájú édesség - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A hagyományos, a glutén- és tejmentes, a fitnesz és a különleges ízesítésű kürtőskalácson át az új és a már megszokott kürtőskalács-desszertek várják a látogatókat, a környezettudatosság jegyében minden kürtőskalácsot egy kukoricából készült lebomló csomagolóanyagban kínálják majd.

Mint írják, a rendezvényen szerepet kapnak a Holnemvolt Vár nevezetességei is: a Hetedhét Palota, a Cápa suli és a Sünispotály.

Mindezek mellett táncos flashmobbal is készülnek a szervezők. Lesz kvízjáték és óriási malomjáték, a gyerekeket pedig zenés mesemondással, papírszínházzal, cirkusszal, kézműves foglalkozásokkal és bábjátékkal is várják, esténként pedig akusztikus koncertek szórakoztatják a közönséget.
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 08:10
Kommentet kaptam a csernobili katasztrófáról szóló írásra
és alattomos vagy. Akinek egy csepp esze van, kerül téged.

VÁLASZAIM:
1.)
Az akkori, 1986-os MÁJUS 1-i "KÖTELEZŐ" felvonulásra nem mentem el, mert beteg volt az egyik gyerekem.
Az azt követő munkanapon a munkahelyemen fegyelmivel fenyegettek!!!
Egy hét múlva az asztmás gyerekemmel mentünk a pulmonológiára felülvizsgálatra és ott az orvos azt mondta, hogy:
- "... sem tejet ne igyanak, sem friss zöldséget és gyümölcsöt ne egyenek a gyerekeim!!! Inkább konzervet és tavalyi ivóleveket adjak nekik!!!"
Akkor még nem tudtam, hogy miért!!!!
Viszont, később kiderült, azért, mert a fertőzött füvet legelő tehenek a tejükben kiválasztották a káros sugarakat és rákkeltő volt az akkor vásárolt tej, zöldség, gyümölcs!!!!!!!!!!!!!!!!!

2.)
Egyértelmű volt eddig is, hogy a magyarság ellen minden létező módon népirtás van folyamatban évtizedek óta!
Az un. szocializmus becsődöltetése, az erőszakkal proletarizált új-munkás-parasztsághoz tartozók (az un.
furaila, 2019. május 02. csütörtök, 10:25
Átadták a Magyar Turizmus Minőségi Díjakat
Szabó Áron, az MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója kedden Budapesten a díjátadó ünnepségen elmondta, a tavalyi pályázatra rekord számú, 41 szolgáltató jelentkezett, a 2018-as év pedig az egész turizmust tekintve is rekordévnek számított.

Az MTÜ tájékoztatása szerint a magyar kereskedelmi szálláshelyeknek tavaly 12,5 millió vendégük volt, a vendégéjszakák száma pedig csaknem elérte a 31 milliót.

Az igazgató megjegyezte, az idén újragondolják és átalakítják a díjat, a pályázatban nagy hangsúlyt kap majd az élményalapú turizmus.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, míg korábban a külföldi turisták gyakran azért látogattak el Magyarországra, mert itt szerintük minden olcsó, ma már azért választják úti céljuknak az országot, mert az itt elérhető szolgáltatások, az itt található szállodák és éttermek minőséget képviselnek. Ebben a szemléletformálásban pedig nagy szerepe volt a Magyar Turizmus Minőségi Díjnak is.

A Magyar
velemenyezd, 2019. április 23. kedd, 12:01
Százzal több fiatal pályázott idén állami művészeti ösztöndíjakra
Harmadával emelkedett ebben az évben a Derkovits-ösztöndíjra jelentkezők száma, összesen 184 pályázat érkezett be a fiatal képzőművészektől, miközben a Móricz-ösztöndíjra másfélszer több, összesen 111 fő nyújtotta be jelentkezését - áll a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. (MANK) keddi közleményében.

A tavalyi 100 ezerről 200 ezer forintra emelt, fiatalok pályakezdését segítő állami ösztöndíjak száma is tovább bővült, a korábbi 12 helyett most 14-et kezel a MANK.

Az Oláh János költő, író, szerkesztő nevét viselő kiírásra szerkesztők, a Szegedi Kis István református lelkész-teológusról elnevezett ösztöndíjra egyházkutatók pályáztak.

Ahogy az újak esetében, a többi pályázatot is az adott művészeti ág neves képviselőiről nevezték el, így Derkovits Gyula a képzőművészeket, Kállai Ernő a művészettörténészeket és a műkritikusokat, Kozma Lajos az iparművészeket, Pécsi József a fotográfusokat, Babits Mihály a műfordítókat, Fischer Annie a zenei előadóművészeket, Fülöp Viktor a táncművészeket,
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 20:56
Sziget - Újabb húsz fellépővel bővült a résztvevők névsora
A tavalyi legjobb alternatív album Grammy-nyertese a The National, az idei Grammyn a legjobb remixnek járó díjat bezsebelő Mura Masa, a brit alternatív rockzenei élet kiemelkedő gitárosa, Johnny Marr és a múlt év végén új nagylemezzel megjelenő Tom Odell is fellép az óbudai fesztiválon a szervezők keddi közleménye szerint.

A húsz új előadó között koncertet ad továbbá az indie rockot és a népzenét ötvöző amerikai Big Thief zenekar; a brit elektronikus formáció, a Honne; a szintén elektronikus zenei szcénában ismert német David August; a kanadai indie rock banda, a Broken Social Scene is.

A fesztivál vendége lesz továbbá az amerikai progresszív és alternatív rock együttes, a Coheed and Cambria; a DJ-ként és zenei producerként egyaránt ismert brit Jax Jones; a house zene veteránjaként is közismert Sonny Fodera, a francia elektronikus duo, a Polo & Pan; a Khruangbin nevű texasi, pszichedelikus rock trio; a Black Mountain kanadai pszichedelikus rock banda; a brit énekes-dalszerző Grace Carter, a
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 20:46
Tőzsde - Vegyesen zártak a nyugat-európai piacok
eredménybeszámolók is befolyásolták a befektetői hangulatot Európában.

A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese csaknem 23,8 százalékos plusszal a német Zalando részvénye volt, miután az internetes áruházat üzemeltető vállalat idei várakozásai megnyugtatóak voltak a befektetők számára. A francia Carrefour kiskereskedelmi lánc részvénye mintegy 2,5 százalékos pluszban zárta a kereskedést. Ezzel szemben a svájci Adecco munkaerő-közvetítő vállalat részvénye 3,25 százalékos mínuszban zárt, miután tavalyi negyedik negyedéves eredményei elmaradtak a várakozásoktól.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,04 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,05 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,02 százalék csökkenést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 24 cent (0,36 százalék) mínusszal, 66,34 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 18:32
1/28
Képek, videók
battai templom_2.jpg
maroka
2017. szeptember 22. péntek, 20:39
battai templom.jpg
maroka
2017. szeptember 22. péntek, 20:39
Halott Pénz - Van, akitől
sanci81
2018. február 07. szerda, 17:24
Halott Pénz.hu.jpg
rambobby
2007. április 13. péntek, 19:51
RÓZSÁK, SRÁGÁK,PNG.png
rochlitzne
2018. május 22. kedd, 14:35
sraUwv0poRF65vyUNlJ7ow Fv8
sz719eszter
2016. szeptember 28. szerda, 15:12
SRAzid.bmp
sz719eszter
2016. május 19. csütörtök, 21:22
Srankó.R-f.jpg
cserhat3
2015. február 14. szombat, 15:42
Srankó.R.kép.jpg
cserhat3
2015. február 11. szerda, 16:43
Srankó.R.jpg
cserhat3
2015. február 11. szerda, 16:39
Róza.Srankó.JPG
cserhat3
2015. február 11. szerda, 16:35
M_sra_t_maszkodni.gif
lilagondolatok
2014. december 15. hétfő, 12:25
autómosó srácok.jpg
lysabetta
2013. június 20. csütörtök, 16:17
Gyertek srácok közeleg a
1951anna
2013. március 19. kedd, 06:29
Tökös srácok.jpg
anci-ani
2013. január 21. hétfő, 12:44
Címkék
Battai Napok, óbudai fesztiválon, Nemzeti Táncszínház, Boros Misit, house zene, nyertesek nettó, részvény legmagasabb, Oláh János, Babits Mihály, népzenét ötvöző, egyéni kutatói-alkotói, Grace Carter, Sonny Fodera, arany unciánkénti, Ballet Jazz Art Paris, Közép-Európa Táncszínházhoz,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.