Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:14 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tour de Hongrie - Neilands a végső győztes, Dina és Valter a dobogón zárt
szakaszsikere és az összetett elsőség mellett a legjobb hegyimenőnek járó piros trikót is begyűjtötte, s a Tour de Hongrie első lett győztese lett.

"Azzal a céllal érkeztünk ide, hogy megnyerjük a versenyt, de őszintén szólva engem is meglepett, hogy a Giro d'Italia után ilyen jó formában vagyok" - emelte ki Neilands. A győzelem kulcsaként a csapatmunkát emelte ki. "Ez volt pályafutásom első összetett győzelme, ezért sosem fogom elfelejteni!" - tette hozzá.

A pontverseny győzteseként a zöld trikót a tavalyi összetett első olasz Manuel Belletti érdemelte ki. A legjobb magyart illető fehér trikót Dina nyerte a 890 kilométeres össztávú viadal végén.

"Nagyon boldog vagyok és teljesen elégedett, örülök, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozásom a Kometában, s már alig várom a következő versenyeket a csapattal" - fogalmazott Dina az MTI érdeklődésére. Elárulta: a válogatottal a minszki Európa Játékokon, a klubjával pedig egy spanyol egynapos viadalon indul legközelebb.

A hazai körversenyen Peák
velemenyezd, 2019. június 16. vasárnap, 16:11
Az idei első négy hónapban 0,8 százalékkal nőtt a román ipari termelés
naptárhatással kiigazított adatok szerint az ipari termelés 1 százalékkal nőtt a vizsgált időszakban.

A nyers adatok szerinti növekedés főleg az ásványkincsek kitermelésének köszönhető, amely ágazat teljesítménye 2,2 százalékkal nőtt, a feldolgozóiparban a termelés 1,3 százalékkal nőtt, míg a villamos- és hőenergia, gáz és meleg víz termelés 2,4 százalékkal esett vissza.

Áprilisban az ipari termelés 1,4 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint, a kiigazított adatok alapján a bővülés 0,4 százalék volt a tavalyi év negyedik hónapjához mérten. Ugyanakkor márciushoz képest az ipari termelés 9,5 százalékkal esett vissza a nyers adatok szerint, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint viszont 1,1 százalékos növekedést jegyeztek.

A statisztikai intézet szerdán tette közzé, hogy az új ipari megrendelések 7,6 százalékkal nőttek az első négy hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten, az iparban tevékenykedő vállalatok árbevétele 7,4 százalékkal nőtt.

Tavaly egész évben a román
velemenyezd, 2019. június 13. csütörtök, 11:31
Szállodaszövetség: az áfacsökkentés soha nem látott lehetőségeket jelent a turizmusban
szempontjából 2017-es és a 2018-as év csúcsév volt, az idegenforgalom és a szállodaipar a GDP motorja lehet a jövőben is. Megjelentek a befektetők is a szállodaiparban, számos ötcsillagos szállodaberuházás fog megvalósulni a következő években a fővárosban, amire csaknem évtizede nem volt példa. Idén az információik szerint 12 különböző kategóriájú szálloda 1300 szobával nyílik meg Budapesten, ami jelenlegi szobakapacitás 6-7 százaléka. Ez azt jelenti, hogy 6-7 százalékkal több vendég kell 2019-ben a tavalyi teljesítmény megismétléséhez - mondta.

Hozzátette: 2021-ig 4000-4500 új szoba is megnyílhat Budapesten, a befektetési vágy töretlen, ami a régi szállodáknak is komoly versenyhelyzetet teremt. Flesch Tamás kitért arra, hogy jelenleg Budapesten mintegy 20 ezer szállodai szoba van, Bécsben és Prágában ennek a duplája. Budapest turisztikai főváros lehet a következő években - mondta.

Kiemelte, hogy az egész országban is jelentős változások várhatóak a szálláshelyek kapacitásában. A
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:09
Múzeumok éjszakája - Kétezer program négyszáz intézményben
intézménye - mondta el a Múzeumok éjszakája szerdai sajtótájékoztatóján a budapesti Postamúzeumban az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Fekete Péter hozzáfűzte, az idén a #UtazásÉlményMúzeum kiemelt tematika mentén meghirdetett rendezvénysorozat költségvetése a szponzori támogatásokkal együtt 47 millió forint.

Mára hagyománnyá vált, hogy a családok felkerekednek ezen az estén, és általában több múzeumot is bejárnak - jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve: a tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is mintegy 400 ezer látogatót várnak a Múzeumok éjszakájára, ami az éves múzeumi látogatottság 4 százalékát teszi ki.

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, a Múzeumok éjszakája idei szóvivője elmondta, hogy családjában a sport mellett kevés idő jut a múzeumlátogatásra, az utóbbi hetekben azonban az ország több múzeumát bejárták, ami hatalmas élményt jelentett számukra.

Németh Anna, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta:
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:56
Tour de Hongrie - Kiemelkedő szereplés a Kometa Cycling Team célja
céljuk, hanem a magyarországi kerékpársporté is.

"Néhány éve még a tv-ben láthattak versenyezni például a Giro d'Italián, most pedig együtt tudunk tekerni, találkozni a prológon vagy épp a mai szakasz előtt szót váltani a Tour de Hongrie-ról" - mondta Basso, aki Contadorral együtt közönségtalálkozót is tartott a rajt előtt.

A két-két Tour de France- és Giro d'Italia-, valamint három Vuelta a Espana-diadallal a sportág egyik legnagyobbjának számító spanyol Contador felidézte Matteo Moschetti tavalyi szakaszsikerét és két dobogós helyezését, ami miatt különösen jó emlékekkel érkezett újra Magyarországra.

"Új és fiatal együttesünk van, magas elvárásokkal" - mondta Contador.

Az MTI érdeklődésére megerősítette: a lehetőség arra is megvan, hogy jövőre magyar színekben prokontinentális csapatként rajthoz álljanak a Giro d'Italián, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

"Dolgozunk ezen, kemény munkát kell belefektetnünk, de abszolút nem elképzelhetetlen" - fogalmazott. -
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:27
Tour de Hongrie - Szövetségi elnök: ez a viadal a sportág magyar zászlóshajója
mondta. Hozzátette: reméli, hogy a 2020-as Grande Partenzán ("nagy rajton") - Bodrogi László után újra - lesznek magyar bringások.

Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke elmondta, speciális GPS-megoldásnak köszönhetően a viadal honlapján követni lehet, hogy a karavánhoz tartozó melyik autó merre jár. Megemlítette: a három hegyi szakaszhoz amatőr túrák kapcsolódnak majd ingyenes nevezéssel.

Valter Attila, a CCC kontinentális fiókcsapatának versenyzője úgy fogalmazott: számára már a tavalyi év is sorsfordító volt, az idei pedig még inkább az.

"Szuper lesz számunkra ez a látványos és nehéz verseny, melyen sok lehetőség adódik a hegyimenőknek és a sprintereknek egyaránt. Ilyen komoly versenyen ritkán indul még a mi csapatunk is."

Az MTI kérdésére elmondta: remekül összeszokott a csapattal, amelynek ezúttal a kapitánya lesz. Kiemelte: a sok hegy, köztük is elsősorban a kékestetői befutó kifejezetten kedvez neki, így nem a hegyi trikó, hanem az összetett elsőség a célja. Az álma
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 17:31
Eddigi legnagyobb nettó árbevételét érte el tavaly a Hungaropharma Zrt.
A cég fennállása 70. évfordulója alkalmából rendezett eseményen Feller Antal beszámolt arról is, jövő januárra készül el a Hungaropharma X. kerületi telephelyén az új logisztikai központjuk, a beruházás értéke négymilliárd forint.

A tavalyi jó eredményt Feller Antal a piaci bővüléssel, növekvő piaci részesedéssel magyarázta. Hozzátette, mivel a Teva 2017 novemberében beszüntette gyógyszer-nagykereskedői tevékenységét, a Hungaropharmának 10-15 százalékkal kellett a kapacitását növelni a megnövekedett kereslet miatt.

Visszatekintésében a vezérigazgató utalt arra, hogy a cég élete mindig is híven tükrözte a magyar gyógyszer-kereskedelem gazdasági és morális állapotát. A vállalat története visszanyúlik a 19. század elejére, újkori történelme pedig az 1949-es államosításhoz köthető, amikor is megalakult a Gyógyáruértékesítő Nemzeti Vállalat.

Jelezte, hogy a rendszerváltás gyökeres változást hozott az egész ágazat számára, az addig elosztó vállalat nagykereskedővé vált, monopolhelyzetének
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 16:42
Az első négy hónapban 8,1 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom
A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a bővülés 8 százalék volt.

A nyers adatok szerint az első négy hónapos növekedés elsősorban a nem élelmiszereknek köszönhető, amelyek értékesítése 10,4 százalékkal bővült, az üzemanyagból 10,1 százalékkal többet adtak el, míg az élelmiszerek, italok és dohánytermékek eladása 4,7 százalékkal bővült.

Áprilisban a kiskereskedelmi forgalom volumene 7,1 százalékkal nőtt a tavalyi év negyedik hónapjához mérten, a szezonális és naptárhatással kiigazított adat szerint a bővülés 6,8 százalék volt.

Tavaly 5,4 százalékkal bővült a román kiskereskedelmi forgalom volumene az előző évhez képest, miután 2017-ben 10 százalékkal, 2016-ban 13 százalékkal emelkedett.

A belföldi fogyasztás a tavalyi jelentősebb lassulás után újból bővülni kezdett, főként ezzel magyarázható, hogy az első negyedévben a román gazdaság az elemzők becsléseihez képest váratlan ütemben, 5 százalékkal nőtt a tavalyi év első három hónapjához képest.

A román kormány
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 13:02
Elemzők: a kiskereskedelmi forgalom egész évben a GDP-növekedés fontos húzóereje marad
százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az adat jelentős élénkülést mutat, mivel márciusban 4,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz mérve, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 5,9 százalékos volt a növekedés.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzőjének várakozásai szerint idén a reálbérek növekedése elérheti a 6,5 százalékot, így folytatódhat a kiskereskedelmi forgalom dinamikus növekedése. Ennek mértéke 5,7 százalékra lassulhat a tavalyi 6,5 százalékos forgalombővülés után. A kiskereskedelemnek további lökést adhat az új lakások idén és jövőre várható átadási hulláma és a családvédelmi akcióterv. A minden ágazatban jelentkező munkaerőhiány miatt a bérek növekedési üteme meghaladhatja a várakozásokat, ami a fogyasztás, valamint a kiskereskedelmi forgalom még gyorsabb növekedését eredményezheti - tette hozzá.

A háztartások ugyanakkor nem csupán a kiskereskedelemben növelik fogyasztásukat, így a vendéglátás, belföldi turizmus,
velemenyezd, 2019. június 05. szerda, 12:42
Rontották az amerikai gazdaság első negyedéves növekedési ütemét
Államok bruttó hazai terméke (GDP) az előző negyedévvel összevetve, évesítve 3,1 százalékkal nőtt január-márciusban, összhangban az elemzői várakozásokkal. Ez az érték 0,1 százalékponttal kevesebb az április végén közölt 3,2 százaléknál.

A korrekciót a gyengébb vállalati beruházásokkal indokolták. Emellett már a második egymást követő negyedévben csökkent a vállalatok nyeresége, ami kedvezőtlen jel a gazdaságra nézve. A vállalati profitok 2,8 százalékkal estek, ami 2015 óta a legnagyobb mérték

A tavalyi utolsó negyedévben 2,2 százalékra, a harmadik negyedévben 3,4 százalékra, a másodikban 4,2 százalékra, az elsőben pedig 2,2 százalékra rúgott az évesített negyedéves GDP-növekedés.

Folyó áron számolva az amerikai GDP értéke 3,6 százalékkal, 183,7 milliárd dollárral 21 050 milliárd dollárra emelkedett az idei első negyedévben az előző negyedévi 4,1 százalékos növekedés után.

A bruttó hazai reáljövedelem (GDI) 1,4 százalékkal nőtt január-márciusban, míg az előző negyedévben 0,5 százalékkal
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 20:56
Kommentet kaptam a csernobili katasztrófáról szóló írásra
és alattomos vagy. Akinek egy csepp esze van, kerül téged.

VÁLASZAIM:
1.)
Az akkori, 1986-os MÁJUS 1-i "KÖTELEZŐ" felvonulásra nem mentem el, mert beteg volt az egyik gyerekem.
Az azt követő munkanapon a munkahelyemen fegyelmivel fenyegettek!!!
Egy hét múlva az asztmás gyerekemmel mentünk a pulmonológiára felülvizsgálatra és ott az orvos azt mondta, hogy:
- "... sem tejet ne igyanak, sem friss zöldséget és gyümölcsöt ne egyenek a gyerekeim!!! Inkább konzervet és tavalyi ivóleveket adjak nekik!!!"
Akkor még nem tudtam, hogy miért!!!!
Viszont, később kiderült, azért, mert a fertőzött füvet legelő tehenek a tejükben kiválasztották a káros sugarakat és rákkeltő volt az akkor vásárolt tej, zöldség, gyümölcs!!!!!!!!!!!!!!!!!

2.)
Egyértelmű volt eddig is, hogy a magyarság ellen minden létező módon népirtás van folyamatban évtizedek óta!
Az un. szocializmus becsődöltetése, az erőszakkal proletarizált új-munkás-parasztsághoz tartozók (az un.
furaila, 2019. május 02. csütörtök, 10:25
Időjárás - A tavalyinál is súlyosabb aszálytól tartanak Németországban
Ha tartóssá válik az utóbbi hetek csapadékszegény időjárása, megismétlődhet 2018 történelmi méretű aszálykatasztrófája, vagy akár még súlyosabb helyzet is kialakulhat - emelte ki Udo Bosch, a DWD agrármeteorológiai részlegének vezetője.

Tavaly főleg Németország északi és keleti részét sújtotta a hőséggel járó csapadékhiány, a térségben februártól októberig nem volt számottevő esőzés, és az időközben hullott csapadék nem elég a veszteségek kiegyenlítésére. Ezért a talajnedvesség mértéke még akkor is egészen a nyár derekáig elmaradna a sokévi átlagtól, ha igen esősek lennének a következő hetek.

Így 2019 tavaszán "a növényzet számára sokkal rosszabbak a kiinduló feltételek, mint egy évvel korábban" - mondta a szakértő. Hozzátette, hogy egy újabb tartós aszály nemcsak a mezőgazdaságot viselné meg erősen, hanem az erdőket is, mert a mélyebben fekvő talajrétegek is egyre inkább kiszáradnak.

Az erdőtüzek veszélye már most jelentős, az ország legnagyobb részén - az egytől ötig terjedő skálán - a
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:57
1/276
Képek, videók
Isuzu Bellett GT-1600 (19
farkas1945
2012. június 21. csütörtök, 12:30
Isuzu Bellett GT (1963-73
farkas1945
2012. június 21. csütörtök, 12:30
ÚJ KÉP, GYEREKEK JÁTÉKOKK
rochlitzne
2016. február 11. csütörtök, 18:51
a játékoknál
orban47
2015. július 08. szerda, 11:32
SZENES ESTI JÁTÉKOK.gif
feviroza
2014. december 02. kedd, 15:48
Nőies Játékok teljes film
snbela44
2014. június 24. kedd, 22:33
a játékoksok
orban47
2013. szeptember 15. vasárnap, 00:00
Olimpiai játékok
aranyitamas
2013. szeptember 14. szombat, 19:16
Cica játékokkal
1951anna
2013. július 09. kedd, 05:15
Játékok Dórinak
borcsamama
2013. január 19. szombat, 15:07
Játsz velünk!Játékok
mesetar
2012. november 29. csütörtök, 13:48
retro_jatekok_02.jpg
margherita
2012. szeptember 13. csütörtök, 23:20
salzburgi ünnepi játékok
lacipecsenye
2012. szeptember 02. vasárnap, 11:13
Címkék
sportág egyik, román gazdaság, klubjával pedig, Magyar Turisztikai Ügynökség, céllal érkeztünk, gazdaságra nézve, tavalyi teljesítmény, Bodrogi László, előző negyedévi, szponzori támogatásokkal, pulmonológiára felülvizsgálatra, kiigazított adatok, Matteo Moschetti, idei első, Grande Partenzán, kiskereskedelmi üzletek,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.