Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:28 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fővárosi Közgyűlés - Döntöttek a forrásmegosztásról
A testület 18 igennel szavazattal, nyolc tartózkodás mellett fogadta el az idei forrásmegosztásról szóló rendeletet.

Az elfogadott előterjesztés szerint a megosztandó bevételek a múlt évihez képest több mint 29 milliárd forinttal nőnek.

Összfővárosi szinten erre az évre 287 milliárd forint iparűzésiadó-bevétel tervezhető, figyelembe véve a tavalyi tényleges bevételeket, valamint az idei makrogazdasági prognózisokat. A késedelmikamat- és bírságbevétel együtt 2019-re 700 millió forinttal tervezhető. A főváros egészére összesen 13 millió forint idegenforgalmi adót oszthatnak meg. Azok a kerületi önkormányzatok, amelyek maguk szedik be az adót, a főváros által beszedett összegből nem részesülnek.

Az előterjesztés elfogadása előtti vitában Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes elmondta, a vártnál nagyobb gazdasági növekedés, valamint az adók hatékonyabb behajtása révén a tavalyinál nagyobb összegről rendelkezhet a főváros és kerületei.

Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:12
PM: 1445 milliárd forint az államháztartás tavalyi hiánya, önkormányzatok nélkül
A központi alrendszer - az önkormányzatok nélkül számított államháztartás - tavalyi 19 873,0 milliárd forint bevétele az előző évhez képest 649,7 milliárd forinttal, 3,4 százalékkal emelkedett. A 21 318,1 milliárd forint összegű kiadások 261,4 milliárd forinttal, mindössze 1,2 százalékkal haladták meg az előző évit.

2018-ban mintegy 1430 milliárd forintot utalt át az Európai Unió, ezzel szemben tavaly az uniós kiadások több mint 1886 milliárd forintot értek el, a költségvetés pedig továbbra is megelőlegezi a kifizetéseket - áll a minisztérium honlapján olvasható jelentésben.

Az államháztartás központi alrendszerén belül 2018 egészét tekintve a központi költségvetés 1368,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 83,9 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok pedig 7,6 milliárd forintos többletet mutattak.

2018-ban az általános forgalmi adóból 3928,7 milliárd forint bevétele keletkezett a költségvetésnek, ami az egy évvel korábbi bevételnél 403,4
velemenyezd, 2019. január 22. kedd, 13:12
François Villon : Nyári ballada szegény Lovise -ról
gyerek,
de bokor akart lenni,
melyet körülcsókolnak a nyári szelek.

S a nyári szél a csatazajba fulladt,
s az éji ég vörös lett, mint a vér,
de a szívében nem volt már imádság
és bíbor arca lett csak hófehér.
Szegény emberek lánya volt, árva gyerek,
de bokor akart lenni,
melyet körülcsókolnak a nyári szelek.

És férje is elment a csatazajba,
s ő maradt otthon, meg egy kis poronty,
és az avaron lovagok feküdtek,
olyan rőten, mint a tavalyi lomb.
Szegény emberek lánya volt, árva gyerek,
de bokor akart lenni,
melyet körülcsókolnak a nyári szelek.

S a nyári szél csak megjött évről évre,
s gyakrabban jöttek még a férfiak,
szívében a szerelem meghalt régen,
s csak vére ordított, mint éji vad.
Szegény emberek lánya volt, árva gyerek,
de bokor akart lenni,
melyet körülcsókolnak a nyári szelek.

S mikor a nyártól oly áldott lett a teste,
amilyen áldott a víz partján a
liliana01, 2019. január 20. vasárnap, 19:36
Heti makronaptár - Kereseti, államháztartási adatok jönnek a jövő héten
az előző év azonos időszakához viszonyítva. Tavaly októberben a bruttó átlagkereset 327 100 forint volt, 10,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

Szintén kedden jelenik meg az államháztartás 2018-as helyzetéről szóló részletes tájékoztató. Varga Mihály pénzügyminiszter a tárca előzetes adatait ismertetve egy hete azt közölte: tavaly decemberben az államháztartás központi alrendszere 397,3 milliárd forint többlettel zárt. Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára közölte: a tavalyi egész éves pénzforgalmi hiány 1445,1 milliárd forintra rúghatott az előzetes adatok alapján, a tavalyi év végére 71 százalékra mérséklődhetett a GDP-hez mért államadósság, amely 2017 végén 73,3 százalék volt. Az Eximbank nélkül a GDP-arányos államadósság mértéke 69,2 százalékot mutat - jelezte. Az államháztartás központi alrendszerén belül 2018 egészében a központi költségvetés 1368,8 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 83,9 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami
velemenyezd, 2019. január 20. vasárnap, 08:10
Fővárosi Közgyűlés - Napirenden a forrásmegosztás
A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - előterjesztés szerint a megosztandó bevételek a múlt évihez képest a tervek szerint több mint 29 milliárd forinttal nőnek.

Az előterjesztés szerint összfővárosi szinten erre az évre 287 milliárd forint iparűzésiadó-bevétel tervezhető, figyelembe véve a tavalyi tényleges bevételeket, valamint az idei makrogazdasági prognózisokat. A késedelmikamat- és bírságbevétel együtt 2019-re 700 millió forinttal tervezhető. A főváros egészére mindösszesen 13 millió forint idegenforgalmi adót oszthatnak meg. Azok a kerületi önkormányzatok, melyek maguk szedik be az adót, a főváros által beszedett összegből nem részesülnek - olvasható.
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 15:21
Orosz doppingbotrány - Reedie: nagy áttörés az orosz adatok megszerzése
A WADA - amint arról az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz szakportál pénteken beszámolt - megerősítette, hogy az adatgyűjtés sikeresen megtörtént az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) laboratóriumában. A szervezet ezt követően vizsgálja majd meg, hogy az információk hitelesek-e, illetve, hogy történt-e manipuláció. Ez a folyamat akár hónapokig is eltarthat.

A WADA december végén egy héten át eredménytelenül próbálkozott az orosz sportolók 2011 és 2015 közötti doppingteszt-eredményeinek megszerzésével Moszkvában. A küldöttségnek akkor nem engedték meg, hogy az adatbázis kimásolásához a magával hozott berendezést használja, arra hivatkozva, hogy az nem rendelkezett orosz tanúsítvánnyal.

Bő egy hete Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Moszkvában újságíróknak azt mondta, hogy Oroszország megállapodott a WADA-val az adatok átadásáról, amit eddig "technikai okok" akadályoztak.

Az TASZSZ orosz hírügynökség akkor felhívta a figyelmet arra, hogy a misszió sikerétől "az egész
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 10:21
A Nemzetközi Beruházási Bank székhelye még az idén Budapestre költözik
aláírhatják - mondta a pénzügyminiszter.

Varga Mihály arra is felhívta a figyelmet: az NBB döntésében fontos szerepet játszott, hogy Magyarország évek óta a térség egyik legstabilabban működő állama. Kiemelte: a magyar gazdaság 2018-ban is jól teljesített, két évtizede nem látott mértékben bővült a gazdaság teljesítménye. Ennek hátterében számos tényező, köztük a hatéves bérmegállapodás, az otthonteremtés minden eddiginél jelentősebb támogatása, illetve a gazdaságfehérítő intézkedések állnak, egyúttal a tavalyi egész évet fegyelmezett fiskális politika jellemezte.

Magyarország mára bekerült a világ tíz legjobb befektetési célpontja közé - mutatott rá Varga Mihály, hozzátéve, tavaly 98 külföldi nagyberuházás érkezett az országba, amellyel 17 ezer új munkahely létesült Magyarországon, ezeknek a beruházásoknak az összértéke pedig meghaladta az 1380 milliárd forintot.

A jelenleg moszkvai székhelyű, multilaterális Nemzetközi Beruházási Bank fejlesztési projektekre, beruházásokra nyújt közép- és
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 17:52
Decemberben is csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az EU-ban
Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) szerdán nyilvánosságra hozott jelentése szerint az Európai Unió 28 tagállamában 998 ezer 503 autót helyeztek forgalomba decemberben, 8,4 százalékkal kevesebbet, mint 1 évvel korábban. Novemberben 8,0, októberben 7,3, szeptemberben pedig 23,5 százalékos csökkenést mértek az augusztusi 31,2 százalékos emelkedés után.

A tavalyi egész évben 15 millió 158 ezer 874 darab új autót adtak át tulajdonosának, ami 0,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A forgalomba helyezett új autók száma 2014-ben váltott emelkedésre hat szűk esztendő után, amely időszakban több évtizedes mélypontra süllyedt az éves összevetésű értékesítés.

Decemberben a legtöbb országban csökkentek az eladások, az öt legnagyobb piac közül Franciaországban 14,5 százalékkal, Németországban 6,7 százalékkal, Nagy-Britanniában 5,5 százalékkal, Spanyolországban pedig 3,5 százalékkal esett vissza az új autók száma, Olaszországban viszont - a kevés kivételek egyikeként - 2,0 százalékkal
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 10:11
Tovább lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme decemberben Németországban
szolgáltatások pedig 1,8 százalékkal drágultak.

A 2018-as év egészét tekintve a fogyasztói árak átlagosan 1,9 százalékkal emelkedtek, némileg gyorsult az ütem az előző évi 1,8 százalékhoz képest, ami alapvetően az energiaárak emelkedésének tudható be. Az előző évhez képest 4,9 százalékkal drágult az energia,gyorsabban a 2017-ben mért 3,1 százalékhoz képest. A legnagyobb mértékben, 21,7 százalékkal a fűtőolaj drágult tavaly, de az üzemanyagok árának 7,8 százalékos emelkedése is jelentős. Az élelmiszerek a tavalyi év átlagában 2,5 százalékkal drágultak, a dohánytermékek 3,8 százalékkal, az alkoholos italok pedig 2,7 százalékkal. Az árukénál jóval mérsékeltebb, 1,5 százalékos ütemben emelkedtek a szolgáltatások árai.

Az euróövezet legnagyobb gazdaságának inflációs adatait nagy figyelem övezi, mert erős hatást gyakorol az Európai Központi Bank (EKB) monetáris politikájára.

Az EKB elsődleges célja az árstabilitás fenntartása, ennek jegyében arra törekszik, hogy az éves harmonizált
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 09:11
MNB: decemberben némileg emelkedett az indirekt adóktól szűrt maginfláció
Az éves összevetésben számított infláció 2,7 százalék volt 2018 decemberében. A jegybank által számított maginfláció 2,8 százalék, az indirekt adóktól szűrt maginfláció 2,9 százalék. Az infláció az előző hónaphoz képest 0,4 százalékponttal csökkent az üzemanyagok árának csökkenése miatt.

A tavalyi év egészét tekintve a fogyasztóiár-index 2,8 százalék, a maginfláció 2,5 százalék, az adószűrt maginfláció 2,4 százalék volt.

A jegybank által vizsgált keresletérzékeny termékek inflációhoz való hozzájárulása lényegében nem változott az előző hónaphoz képest, míg a költségváltozásokra érzékenyebb termékek hozzájárulása csökkent.

Az iparcikkek szezonálisan igazított árai csökkentek tavaly decemberben az előző hónaphoz képest, mind a tartós, mind a nem tartós iparcikkek ára mérséklődött. A nem tartós iparcikkek árcsökkenését döntően a volatilis árazású repülőjegyek árváltozása magyarázza, míg a tartós termékkörön belül elsősorban a műszaki cikkek árindexe mérséklődött - állapítja meg az
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 16:51
A vártnál kisebb bevételről és nyereségről számolt be a JP Morgan Chase
összevetésben 4,07 százalékkal, 26 milliárd 804 millió dollárra nőtt. Ezen belül a nettó kamatbevételek 5,53 százalékkal, 15,7 milliárd dollárra emelkedtek.

Az adózott eredmény 7 milliárd 66 millió dollárt, részvényenként 1 dollár 98 centet tett ki, szemben az egy évvel korábbi 4 milliárd 232 millió dollárral, egy részvényre vetítve 1 dollár 7 centtel. A teljes profit 67 százalékkal, az egy részvényre jutó nyereség pedig 85 százalékkal emelkedett éves összevetésben, aminek azonban az az oka, hogy a tavalyi utolsó negyedévben az adószabályok változása miatt egyszeri tételek 2,4 milliárd dollárt vittek el a nyereségből.

Elemzők erősebb számokra, 26,84 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 2 dollár 20 centes nyereségre számítottak.

Az egész évet tekintve a JP Morgan Chase bevétele 8 százalékkal 109 milliárd 29 millió dollárra nőtt. A bankcsoport nyeresége 33 százalékkal 32 milliárd 474 millió dollárra nőtt. Az egy részvényre jutó hígított nyereség 43 százalékkal 9,00 dollárra kúszott
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 14:01
KSH: tavaly 2,8 százalékkal, decemberben 2,7 százalékkal nőttek az árak
Az éves átlagos infláció utoljára 2012-ben volt a tavalyinál magasabb, akkor 5,7 százalékos éves áremelkedést mértek - mondta Mináry Borbála, a KSH osztályvezetője az adatok ismertetésekor.

Az előző hónaphoz képest 0,3 százalékkal csökkentek az árak tavaly decemberben, ugyanúgy, mint az előző hónapban.

Az elemzők 3 százalék körüli éves átlagos inflációt vártak 2018-ra.

Az infláció decemberi és 12 havi lassulásában főszerepet játszott az üzemanyagok árának 6,9 százalékos havi csökkenése, amivel a 12-havi áremelkedés üteme a novemberi 7,2 százalékosról 1,0 százalékosra lassult.

A szezonálisan kiigazított maginfláció decemberben 2,8 százalékra emelkedett az októberi és novemberi2,6 százalékosról, amiben szerepet játszott, hogy az átfogó index változásában az üzemanyagok ára nagy szerepet töltött be.A múlt év egészét tekintve2,5 százalékosra emelkedett a maginfláció a 2017-es 2,3 százalékról.

Egy év alattaz élelmiszerek ára 4,7 százalékkal nőtt decemberre, ezen belül az idényáras
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 10:01
1/270
Képek, videók
10261 fovarosi kozgyules.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:27
szeretem-es-elfogadom- mag
lenke1964
2015. november 03. kedd, 17:11
0 elfogadod a szeretetet.
lovaszmarika
2015. szeptember 30. szerda, 16:24
Elfogadod.....jpg
margoboszi
2013. október 19. szombat, 12:53
Új szövetséged elfogadom
erzsebet1969
2012. október 04. csütörtök, 17:53
Jobb ha elfogadom a valós
jakabgasparne
2009. március 13. péntek, 05:59
elfogadom a kezedet
1csendes
2007. június 29. péntek, 02:01
elfogadom...:-)
seth7
2006. szeptember 04. hétfő, 15:15
A szeretetet megosztani k
suzymama43
2014. július 24. csütörtök, 09:19
Megosztaní....jpg
csomajulianna
2010. március 19. péntek, 11:22
Egyedülálló Nő Megosztaná
finike
2007. szeptember 02. vasárnap, 22:27
Egyedulallo.no.megoszt ana
picurcica
2007. július 25. szerda, 14:32
Egyedül Álló Nő Megosztan
rambobby
2007. március 02. péntek, 09:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.