Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 18:56 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elemzők: kiugró lendülettel indította az évet az építőipar
ezért a szakszövetség várakozásai szerint a szektor idei teljesítménye 15 százalékkal biztosan meghaladja a 2018-ban elért szintet.

Hozzátette, mivel a rendelésállomány szintje sem mutat csökkenést, ezért az ÉVOSZ arra számít, hogy az építőipar 2020 végéig lendületben marad.

Az ágazat januári 29,1 százalékos növekedésében az építőipari cégek hatékonyságának javulása is fontos szerepet játszott - tette hozzá.

Horváth András, a Takarékbank elemzője kommentárjában közölte, az építőipar a tavalyi robusztus teljesítménye után idén is kiugró lendülettel indította az évet. Az elemző szerint a szektor teljesítménye 2019-ben vélhetően több mint 20 százalékkal nő majd az egy évvel korábbihoz képest.

Az építőipart idén az újlakás átadási hullám húzza majd, az elemző legalább 25 ezer lakás átadására számít. Jelentős lesz a fővárosi irodapiac bővülése is, Budapesten 700 ezer négyzetméternyiirodaterület kivitelezése zajlik.

Hozzátette, a szakképzett munkaerő hiánya továbbra is jelentős
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:11
Czaputowicz: a megállapodás nélküli Brexit a legrosszabb forgatókönyv
A közel kétórás, Andrzej Duda elnök jelenlétében mondott programbeszédben Czaputowicz áttekintette a lengyel külpolitika teljesítményét, és feladatokat vázolt fel az idei évre.

Czaputowicz szerint az EU-brit megállapodás tervezete szavatolja az uniós, illetve a brit állampolgárok jogait, a brit befizetéseket az uniós költségvetésbe, és az átmeneti időszak beiktatása révén biztosítja a vállalkozók érdekeit is. A kemény Brexit esetén alkalmazandó forgatókönyv kapcsán a külügyminiszter megjegyezte: a brit kormány az uniós, ezen belül a lengyel állampolgárok védelmére vonatkozó tervet mutatott be, a varsói kormány pedig hasonló előírásokat fogadott el a Lengyelországban élő brit állampolgárokra vonatkozóan.

A beszéd egy nappal azután hangzott el, hogy a londoni alsóház elutasította a megállapodás nélküli brit kilépést (Brexit) az Európai Unióból (EU), ezt megelőzően azonban elutasította az EU-brit megállapodás újabb változatát is.

Uniós vonatkozásban Czaputowicz egyebek között leszögezte:
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 12:41
KSH: 4,4 százalékkal nőtt az ipari termelés januárban
Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,6 százalékkal emelkedett.

Az adatok nem változtak a múlt csütörtökön kiadott első becsléshez képest és felülmúlják az elemzők várakozását annak ellenére, hogy elmaradnak a tavaly decemberi 5,4 százalékos nyers és az 5,7 százalékos kiigazított adattól.

A feldolgozóipar termelése 3,7 százalékkal nőtt, ami megegyezik a tavalyi éves átlaggal a decemberi 5,0 százalékos adatot követően.Az előző évinél hidegebb idő hatására - az átlagos középhőmérséklet 3,6 Celsius fokkal alacsonyabb volt a tavaly januárinál - az energiaipar (villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás) kibocsátása 9,5 százalékkal nőtt.

A járműgyártás kibocsátása az Audi-sztrájk ellenére 4,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, azt követően, hogy tavaly hat olyan hónap is volt, amikor éves összevetésben csökkent a termelés és az egész évet tekintve is 0,1 százalékkal elmaradt az előző évitől. A közútigépjármű-gyártás
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 10:11
Brexit - OECD: recessziót okozhat a brit gazdaságban a megállapodás nélküli kilépés
Az OECD felülvizsgált előrejelzése szerint a brit hazai össztermék (GDP) zökkenőmentes, rendezett Brexit esetén is mindössze 0,8 százalékkal növekszik az idén a tavalyi évre becsült 1,4 százalékos növekedés után.

Az OECD-előrejelzés sokkal gyengébb a Bank of England jelentősen lefelé korrigált prognózisánál is.

Legutóbbi inflációs jelentésében a brit jegybank a brit gazdaság idei növekedésére szóló előrejelzését az általa addig várt 1,7 százalékról 1,2 százalékra rontotta, hangsúlyozva, hogy a brit növekedési lendület a tíz évvel ezelőtti pénzügyi válság óta nem volt olyan gyenge, mint most, és ennek egyik fő oka a Brexit folyamatát övező egyre erősebb bizonytalanság.

A Bank of England is közölte, hogy lát esélyt a brit gazdaság idei recessziójára. A jegybank ennek esélyét 25 százalékra taksálta.

Az inflációs jelentést ismertető sajtótájékoztatóján Mark Carney, a jegybank kormányzója elmondta: a Bank of England mérése szerint a brit hazai össztermék értéke már most 1,5 százalékkal
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 16:12
Az OECD rontotta világgazdasági előrejelzését
amihez az összes euróövezeti tagállamban strukturális reformok párosulnak, az új lökést adna a növekedés fellendítéséhez, a termelékenység fokozásához és a bérek emeléséhez középtávon - mutattak rá a szakértők.

Novemberhez képest különösen jelentősen romlottak az euróövezet, azon belül is Németország és Olaszország gazdasági kilátásai, valamint Nagy-Britannié, Kanadáé és Törökországé is.

Az euróövezet bruttó hazai terméke (GDP) idén 1,0 százalékkal, jövőre pedig 1,2 százalékkal bővülhet a tavalyi 1,8 százalék után. Novemberi prognózisában az OECD az euróövezetre az idei évre még 1,8 százalékos, jövőre pedig 1,6 százalékos GDP-növekedést jelzett.

Németország gazdasága idén 0,7 százalékkal, jövőre pedig 1,1 százalékkal növekedhet, ez sokkal rosszabb a novemberben jelzett 1,6, illetve 1,4 százalékhoz képest. Olaszország esetében az idei évre a GDP 0,2 százalékos csökkenésére, jövőre viszont 0,5 százalékos emelkedésére számítanak a szakértők, ez 1,1, illetve 0,4 százalékponttal kisebb a novemberi
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 15:12
Brexit - Felmérés: lefulladás fenyegeti a brit gazdaságot
Az IHS Markit londoni pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit gazdasági ágazatok beszerzési aktivitását mérő intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) kedden ismertetett közös felmérése szerint a brit hazai össztermék (GDP) csaknem 80 százalékát előállító szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) februárban 51,3-ra emelkedett a januárban mért 50,1-ről, amely két és fél évi mélypont volt.

Az 50 feletti BMI-indexek a vizsgált szektorok aktivitásának erősödését jelzik, vagyis a brit szolgáltatási ágazat teljesítménye e mérőszám alapján élénkült a múlt hónapban.

Az IHS Markit kiemeli ugyanakkor, hogy az idei első negyedév eddigi ágazati BMI-átlaga így is mindössze 50,7, és ennek alapján a brit szolgáltatási szektor hét éve nem tapasztalt gyenge negyedévet produkálhat.

A ház közölte: a februári BMI-felmérésbe bevont vállalatok beszámolói arra vallanak, hogy a Brexithez kötődő bizonytalanság messze a legerőteljesebb fékezője az üzleti aktivitás
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 14:06
Csökkentek az amerikai építőipari kiadások decemberben
Az amerikai kereskedelmi minisztérium hétfőn azt közölte, hogy novemberhez képest 0,6 százalékkal, 1292,7 milliárd dollárra csökkent az építőipari kiadások egész évre kivetített értéke decemberben.

Elemzők 0,2 százalékos növekedést vártak a novemberi 0,8 százalékos emelkedés után. Két hónap növekedés után decemberben először csökkentek az építőipari kiadások az Egyesült Államokban.

2017 decemberéhez képest az ágazati kiadások 1,6 százalékkal bővültek tavaly decemberben.

Tavaly rekordszintű, 1297,7 milliárd dollár volt az építőipari kiadás, ami 4,1 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 1246 milliárd dollárnál. A tavalyi 4,1 százalékos kiadásnövekedés ugyanakkor a legkisebb ütem a 2011-ben jegyzet 2,6 százalékos csökkenés óta.
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:29
Hitelminősítés - Felminősítette Görögországot a Moody's
továbbra is a legrosszabb államadós-besorolás az egész euróövezetben. Ez a minősítés öt fokozattal marad el a befektetési ajánlású osztályzati sáv alapszintjétől, amely a Moody's jelölési módszertanában "Baa3".

A Moody's a görög felminősítés indoklásában mindazonáltal kiemeli, hogy a görög kiigazítási reformprogram kezdi lassan meghozni első eredményeit. A görög gazdaság jóval nyitottabbá vált az elmúlt néhány évben, a nominális hazai össztermékhez (GDP) viszonyított exportérték 37 százalék volt a tavalyi harmadik negyedévben a 2010-ben mért 22 százalék helyett.

A versenyképesség markánsan javult a munkaköltség jelentős csökkenése nyomán, a szolgáltatások és az áruk exportja pedig egyaránt erőteljesen nőtt 2018-ban - áll a Moody's elemzésében.

A hitelminősítő hangsúlyozza, hogy az utóbbi időben a privatizáció is gyorsult, ami kedvező lépés a külföldi szakértelem és tőke bevonása, valamint a hazai piaci verseny erősítése felé.

A bevezetett reformok és a növekedés gyorsulása révén
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 07:04
A KSH felfelé javította a tavalyi negyedik negyedéves GDP-adatot
Az előző negyedévhez mérve 1,0 százalékos volt a GDP növekedése a tavalyi utolsó három hónapban. Ezzel tizenegyedik negyedéve töretlen volt a gazdasági növekedés Magyarországon.

A múlt év egészét tekintve 4,9 százalékosra gyorsult a gazdasági növekedés üteme Magyarországon az előző évi 4,1 százalékosról. A naptárhatással és más egyedi rendkívüli tényezőktől megszűrt adat szerint 5,0 százalékos volt a növekedés az előző évi 4,4 százalékot követően.

Az első becslés szerint a GDP értéke folyó áron 42 073 milliárd forint volt 2018-ban, ami 9,7 százalékos nominális növekedésnek felel meg.

A tavalyi negyedik negyedévben a mezőgazdaság hozzáadott értéke 8,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, amikor viszont 10,2 százalékkal csökkent. A feldolgozóipar teljesítménye 4,3 százalékkal nőtt, az építőipar hozzáadott értéke 20,4 százalékkal emelkedett, amivel alig lassult az egy évvel korábbi 21,1 százalékos növekedéséhez képest.

A szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke együttesen 3,9
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 10:41
Dubaji tenisztorna - Fucsovics: volt győzelmi esélyem Federer ellen
"Más hozzáállással mentem ki a pályára, mint tavaly Melbourne-ben. Győzni akartam, és úgy érzem, erre meg is volt az esélyem" - utalt arra a magyar játékos, hogy a tavalyi Australian Openen három szettben kikapott a svájci sztártól.

"Közel jártam a sikerhez, a meccs után főként a kimaradt szettlabdák miatt bosszankodtam. Az egész mérkőzés másként alakult volna, ha a kettőből az egyiket meg tudom csinálni" - tette hozzá.

A 27 éves teniszező kifejtette, sokat segített neki, hogy az elmúlt egy évben egyre több ilyen színvonalú meccset játszott.

"Tudtam, hogy mire számítsak Federer ellen" - fogalmazott Fucsovics, aki jövő héten már az Indian Wellsben sorra kerülő szupertornán szerepel.

"Nincs megállás, utazom tovább Kaliforniába, ahol várhatóan életemben először kiemelt leszek" - fűzte hozzá a magyar játékos, aki valószínűleg a karriercsúcsot jelentő 31. helyre jön fel a jövő heti ATP-rangsorban.

Csütörtökön a korábbi világelső Federer 1 óra 56 perc alatt, 7:6, 6:4-re győzte le
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 20:42
Brexit - Tízévi mélyponton a nagy-britanniai EU-bevándorlás
A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett friss becslése szerint a tavalyi harmadik negyedév végéig terjedő egy évben nettó 57 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkező külföldi EU-állampolgárok száma.

Nagy-Britanniában 2009 óta nem mértek ilyen alacsony éves szintű nettó EU-bevándorlást.

Az ONS ismertetése szerint a vizsgált időszakban 202 ezren érkeztek letelepedési céllal más EU-országokból, és 145 ezer EU-állampolgár távozott végleg Nagy-Britanniából.

Az ONS által EU8-csoportként jelölt országok, vagyis az Európai Unióba 2004-ben felvett nyolc közép- és kelet-európai tagállam, köztük Magyarország nagy-britanniai bevándorlási mérlege a teljes EU-adatsoron belül negatív: ezekből az országokból 38 ezren érkeztek, viszont 53 ezren távoztak Nagy-Britanniából, vagyis az EU8-ak nettó bevándorlási egyenlege mínusz 15 ezer volt a szeptemberrel zárult egy évben.

A teljes EU-bevándorlási mérlegen belül az EU8-csoport az egyetlen, amelynek nettó
velemenyezd, 2019. február 28. csütörtök, 13:11
A dió gyógyhatásairól
Régen a diófa minden részét felhasználták a gyógyításban és az egészségmegőrzésben. Manapság sajnos feledésbe merültek jótékony tulajdonságai. Az orvostudomány atyja, Hippokratész volt az első, aki írásba foglalta a dió gyógyhatását, és kiemelte féreghajtó, gilisztahajtó voltát. A régi görögök és rómaiak is használtak diókivonatot bőrgombásodás és más bőrfertőzések ellen. Sőt, még halálos mérgek semlegesítésére is felhasználták.

A népi orvoslás szerint a dió jótékony hatásai közé sorolható, hogy gyógyít bizonyos tályogokat, és jó a ficamokra. A testen megszünteti a véraláfutásokat. Mézzel, sóval, hagymával keverve pedig a kutyaharapásra jó.

Tanninokban és polifenolokban gazdag, nem is beszélve a többszörösen telítetlen zsírsavakról. Húsz gerezd dió kb. 2 gramm omega-3-zsírsavat (alfa-linolénsav) tartalmaz, melynek szívre gyakorolt jótékony hatása felbecsülhetetlen. A dió
pacsakute, 2019. február 26. kedd, 21:30
1/274
Képek, videók
Lendületben
pacsakute
2018. október 01. hétfő, 00:13
Párduc lendületben.jpg
pacsakute
2015. november 01. vasárnap, 18:58
Kenguru lendületben.jpg
pacsakute
2015. november 01. vasárnap, 18:55
Ildykó Vargáné - lendület
jucinenadov
2015. május 30. szombat, 18:49
Lendületben.jpg
pacsakute
2014. november 30. vasárnap, 11:47
Lendület
1951anna
2013. május 22. szerda, 05:05
lendület
agili
2012. november 10. szombat, 11:50
lendületben Matolcsy.jpg
agica2004
2011. április 19. kedd, 14:08
Lendület III.
acs-janos
2010. április 24. szombat, 21:08
Lendület II.
acs-janos
2010. április 24. szombat, 21:07
Lendület
acs-janos
2010. április 24. szombat, 21:06
Horváth András
telegdi50
2009. március 21. szombat, 18:54
Szűz Mária várakozása
sacimama
2014. december 12. péntek, 02:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.