Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 02:56 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
Választási programjában az oldalszámokon kívül alig találni számokat, konkrét intézkedési terveket. Viszont Orbán világosan megüzente: minden meg fog változni, ha visszatér a hatalomba, és ezt be is tartotta. A 2002-es választást követően Orbán - egy Debreczeni Józsefnek adott interjúban - arról beszélt, hogy nem tenne semmit sem másként, inkább még keményebben cselekedne, és a vereség magasabb értelmét kutatta. Amellett, hogy ezzel elhárította a kudarc felelősségét, megkezdte a neki fontos tanulságok levonását. Pártja tekintélyelvű átszervezése és saját médiája továbbépítése mellett Orbán a Fidesz polgári-középosztályi-konzervatív jobboldali karakterét a populizmus irányába tolta el. Nemzeti konzultációkat kezdett, szociális ígéreteket tett, de ezekkel csak akkor aratott sikert, amikor a 2006-os megszorítások miatt az MSZP elvesztette az ezekre érzékeny választók bizalmát. Orbán gazdasági nézetei az erős, beavatkozó, a globalizációt feltartóztatni képes állami magatartás felé mozdultak el.
kirscha, 2019. augusztus 01. csütörtök, 10:35
Beni Ganz: Izraelnek nem kellene egy másik népet uralnia
Az interjú teljes tartalmát csak pénteken hozzák nyilvánosságra, de szerdai beharangozásából kiderült, hogy a volt vezérkari főnök Ganz szerint meg kell találni az utat ahhoz, hogy Izrael ne uralkodjon egy másik nép, vagyis a palesztinok felett.

A 2005-ös gázai egyoldalú kivonulásról Ganz elismerően nyilatkozott, a tanulságok levonásának fontosságát hangoztatta, melyeket - mint mondta - más helyeken is alkalmazni kell. Ezért a kijelentéséért az izraeli médiában szerdán több jobboldali politikus támadta, és baloldalinak nevezte az újsütetű pártvezért.

A Likud párt azzal vádolta meg a közvélemény-kutatási adatok alapján az április kilencediki választások egyik esélyesének tekintett politikust, hogy szavaival beismerte, hogy a telepesek egyoldalú kitelepítését tervezi a palesztin területek közé tartozó Ciszjordániából.

Erre Ganz a közösségi médiában megjelentetett közleményében azt felelte, hogy maga a Likud párt szavazta meg és hajtotta végre a gázai kivonulást, s emlékeztetett rá, hogy
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 13:42
Csurka Gergely: Rashow
le: képességektől függetlenül valami egészen elképesztő energiák mozgósíttatnak egy királykategóriás futamban. Ötvenen-hatvanan is végignyomják a 10 ezer métert, ám érmes csupán három lesz közülük, az 5. helyezett - mint Kristóf Füreden - nagyjából másfél méterrel ér be a dobogós mögött. Ő is leúszta mind a 10 kilométert, végigharcolta a csaknem két órát, mégis, csupán hárman mennek át a dobogóhoz ünnepelni. Neki, aki 10 ezer méter után maradt le tőlük másféllel, marad a törülközés és a tanulságok levonása, egy évvel később pedig már csak a családja emlékszik arra, mennyi hiányzott ahhoz, hogy hazai közönség előtt mennybe menjen. Mert itt már egy bronz is a beteljesülést jelentette volna. (Úgy általában: ebben a sportágban bármilyen érmet megbecsülnek, pontosan a fentebb leírt irtózatos testi és lelki megpróbáltatások okán.)

Aztán eljött 2018, és a kép kezdett végérvényesen összeállni, függetlenül attól, hogy aranyérmek váltakoztak 12. helyekkel. Ám Rasovszky Kristóf pont azért vált
menusgabor, 2018. augusztus 14. kedd, 14:45
Német választások - Martin Schulz: az SPD "erőt merít a vereségből"
kormánya. Azonban a koalíciós tárgyalások majd csak az október 15-i alsó-szászországi tartományi választás után indulnak el.

Hozzátette: "beszélni mindig lehet egymással", de az SPD feladata most nem a kormányzás, hanem az ellenzéki politizálás. Leszögezte, hogy soha nem vállalna pozíciót egy Angela Merkel vezette kormányban.

Martin Schulz kiemelte, hogy az SPD a 2009-es és a 2013-as választási vereséget sem dolgozta még fel kellőképpen. A vasárnapi újabb kudarc után a történtek feldolgozása, a tanulságok levonása következik regionális konferenciákon, majd december elején pártkongresszust tartanak.

Kérdésre válaszolva elmondta: a kongresszuson ismét elindul az elnöki tisztségért, és "nagyon biztos" abban, hogy a párt vezetésében kellően erős a támogatottsága.

Arra a kérdésre, hogy miért nem jelölteti magát frakcióvezetőnek, aminek révén a parlamenti ellenzék első számú vezetője lehetne, azt mondta, hogy inkább a párttal akar foglalkozni, és munkamegosztást tervez az általa a frakció
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:53
Keményen bírálja a politikai és a katonai vezetést az Erős Szikla hadműveletről készített izraeli jelentés
Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Mose Jaalon védelmi miniszter nem vizsgálta meg a háború elkerülésének diplomáciai-politikai lehetőségét, nem határoztak meg világos stratégiát a radikális iszlamista Hamász szervezet ellen, nem foglalkoztak a gázai humanitárius válsággal, és nem hajtották végre a legfőbb célt, a támadó alagutak felszámolását- derül ki ajelentésből.

Sapira egyaránt keményen bírálja a hadműveleteket irányító politikai és katonai vezetést. Azt állítja, hogy noha a háború legfőbb hadicéljának a Hamász föld alá épített, és izraeli területekre behatoló támadó alagútjainak felszámolását tekintették, mégis csak azok felét sikerült lerombolni.

Sem Netanjahu, sem Jaalon, sem Beni Ganc vezérkari főnök nem osztották meg kellően a biztonsági kabinetben az alagutak veszélyének mértékéről szóló információt, nem intézkedtek megfelelően ellenük, és nem gondoskodtak operatív tervről.

A jelentés az alagutak mellett elsősorban a döntéshozatal folyamatának hiányosságaival foglalkozik.
velemenyezd, 2017. február 28. kedd, 17:42
Berlini merénylet - Bundestag-elnök: a terroristák nem érik el céljukat Németországban
lecsapott az egyik leglátogatottabb berlini karácsonyi vásáron, a Breitscheid téren szórakozó tömegre, ami "arra kényszerít, hogy átgondoljuk országunk biztonsági intézményrendszerének működését".

Az eddigi adatok alapján az látszik, hogy "nem csődöt mondott a jogállam, hanem nem használta ki lehetőségeit", ezért fel kell tárni a szervezési hibákat és a szerkezeti gyengeségeket, és le kell vonni a következtetéseket - mondta a Bundestag elnöke, hangsúlyozva, hogy a parlament készen áll a jogszabályi tanulságok levonására.

Norbert Lammert aláhúzta, hogy egyensúlyba kell hozni a szabadság és a biztonság elvét. Az állampolgárok nem terhelhetik túl az államot a biztonságra vonatkozó igényeikkel, és nem hitegethetik magukat azzal, hogy egy "kiszámíthatatlan ellenfelet le lehet győzni egyszerű eszközökkel".

A demokratikus berendezkedésű, jogállami elvek alapján működő országokhoz képest nincs nagyobb biztonság azokban az országokban, amelyekben "nincs szabadság, vagy a biztonság nevében erősen
velemenyezd, 2017. január 19. csütörtök, 13:43
Berlini merénylet - Német legfőbb ügyész: Anis Amrit lőtték le Milánóban
Peter Frank a hatóság karlsruhei központjában tartott tájékoztatóján elmondta, hogy a Milánóban rendőrökkel folytatott tűzpárbajban meghalt férfi azonosításához a Németországban rögzített ujjnyomatokat is felhasználták.

A nyomozást teljes erővel folytatják tovább, a legfőbb kérdés annak megállapítása, hogy vannak-e társtettesek és bűnsegédek, és hogy tudhatott-e valaki a merénylet tervéről.

Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: valóban meg kell majd vizsgálni, hogy a német hatóságok korábban miként téveszthették szem elől a közveszélyes iszlamistaként számon tartott tunéziai férfit, de elsőként a 12 halálos áldozatot és 56 sebesültet követelő támadás ügyét kell feltárni.

Németországban széles körben bírálják a biztonsági szerveket, amiért nem tudták megelőzni a merényletet, utána pedig egy ártatlan embert gyanúsítottak meg, és amikor megállapították, hogy Anis Amri lehet az elkövető, nem tudták elfogni, a tunáziai férfi így Franciaországba, majd Olaszországba menekülhetett.

Bírálják a
velemenyezd, 2016. december 23. péntek, 14:32
Berlini merénylet - Német belügyminiszter: a gyanúsított ujjlenyomatát megtalálták a kamionon
és remélhetőleg hamarosan kézre kerítik a gyanúsítottat - mondta a német kancellár.

A kiválóan dolgozó biztonsági szervek mellett "a demokrácia és a jogállamiság is a mi oldalunkon van", így Németország kiállja a próbát és megőrzi "a szabad, nyitott életet és a társadalom jó együttélését" - mondta Angela Merkel

A kancellár mellett a belügyminiszter és az igazságügyi miniszter is dicsérte a hatóságok munkáját. Heiko Maas azt is kiemelte, hogy most a legfontosabb a gyanúsított elfogása. A tanulságokkal a nyomozás lezárása után kell foglalkozni - hangsúlyozta a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa, utalva a menekültügy körüli viták kiújulására.

A Keresztényszociális Unió (CSU) csütörtökön ismét elővette azt a régi követelését, hogy a határoknál állítsanak fel tranzitzónákat, amelyekben őrizetben tartják a menedékkérőket a személyazonosság megállapítása és a biztonsági átvilágítás idejére. Hasonló követelést fogalmazott meg az Angela Merkel vezette testvérpárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU)
velemenyezd, 2016. december 22. csütörtök, 17:42
Tényleg van olyan barom aki azt gondolja hogy egy ilyen despota vezetés egy év alatt egymillió munkahelyet ?
#6.
Ismételten szövegértelmezés! (Látom nem megy.)
A kérdésre válaszoltam. A kérdező azokra az időkre vágyik, amelyről a kérdése vonatkozik.
Az ország gazdasága stabil. Alacsony a jegybanki alapkamat. Nem szorulunk IMF hitelre.
Ha a földrengés példáján megérted;
Ha egy földrengés romba döntött egy települést, akkor nem lehet meg nem történtté tenni.
Az építkezést a romok eltakarítása után lehet csak elkezdeni. A tanulságok levonásával.
Az építkezés elkezdődött. Azon lehet vitatkozni, lhet-e jobban csinálni. De egy biztos. A mostaniak nem úgy építkeznek mint elődeik. Számomra biztonságosabbnak tűnik.
putnok7882, 2016. október 05. szerda, 08:54
Iohannis: a román nemzet stratégiai érdeke a tolerancia hídjainak építése
A rendezvénynek első ízben adott otthont a román elnöki hivatal. Iohannis - mint mondta - azért vállalta el ennek fővédnökségét, hogy jelezze, milyen fontosnak tartja a kultúrák közti párbeszédet, a másság tiszteletét és kifejezze, mennyire elkötelezett az intolerancia, rasszizmus, antiszemitizmus és idegengyűlölet leküzdésében.

Románia "abban az áldásban" részesült, hogy területén számos etnikai, kulturális és vallási kisebbség él- mutatott rá a román elnök, aki korábban a Romániai Németek Demokratikus Fórumát vezette. "A román többséggel való együttélésük több évszázada olyan emberi és társadalmi kapcsolatrendszert alakított ki, amely ma kulturális örökségünk és közös emlékezetünk részét képezi" - tette hozzá.

Iohannis leszögezte: a kulturális jogok és vallási szabadság védelmezése a demokrácia egyik meghatározó elemének tekinti egy jogállamban. Úgy értékelte: az ország modernizációjának fontos tényezője volt, hogy a többség és kisebbség mindig konszenzusra jutott Románia legfontosabb
velemenyezd, 2016. május 17. kedd, 14:23
Szerintetek szóljak az előttem lévő anyukának?
Hát ezt kellő alapossággal becsomagoltad A LEPELBE!
Maga a kitolásos óraadás is egy fajtája az oktatásnak, és aki képes elsajátítani a
Nesze semmi fogd meg jól elv alapján a bérkategória járandóságának állandóságát és esetleges emelésének jogosságát is, az már eleve politikus is.
A kortes beszédek üres járati valósága a mai életünk általánosságának realitása is
egyben.
Ez a tanár olyan óraadó aki képes volt egybe tömöríteni a tudást a tapasztalatot
és magát az átverés hiteles és szakavatott észjárását is.
Még az is lehet, hogy az előtte szóló szülő is éppen a tanulságok levonásai után
próbálta a tanár további ösztönzésének kritériumait megbeszélni ennyire huzamosan
és feleslegesen is.

Ezt mondták valamikor az elmélet és a gyakorlat dialektikus egységének.

Aki tanul az okul aki nem okul az is tanul.
Talán nem a pénzen kellene elgondolkodni, hanem egy olyan tanáron a ki tüntetőlegesen képes ingyen is osztani az észt!
hatarvadasz, 2016. március 22. kedd, 07:26
Megemlékezés Kecskeméten a kommunista diktatúrák ....
kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a kecskeméti városházával szemben lévő kopjafánál. Az eseményen Kissné Szobonya Csilla, az 1958-ban kivégzett dr. Szobonya Zoltán lánya mondott emlékező beszédet. (Fotók: Pap Anikó)

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. nyarán elfogadott határozata rendelte el. Ez a 16. alkalom, hogy sor kerül a megemlékezésre. Figyelmeztetőként és emlékeztetőként a korszak történéseire, valamint a tanulságok levonására. A kecskeméti megemlékezést a Kereszténydemokrata Néppárt Bács-Kiskun megyei és kecskeméti szervezetei rendezték.

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezett kecskeméti megemlékezésen gyertyát gyújtott és virágot helyezett el az emlékműnél Szemeryné Pataki Klaudia polgármester, dr. Zombor Gábor és dr. Salacz László országgyűlési képviselő, valamint több önkormányzati képviselői
vicus54, 2016. február 26. péntek, 11:20
1/6
Képek, videók
Egyszer mindenkinek nyíln
menusgabor
2019. június 13. csütörtök, 20:04
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Viszont.jpg
sznejuci
2018. augusztus 14. kedd, 14:10
VISZONT SZIVBŐL KIV..gif
gosztmagdi
2018. július 16. hétfő, 13:02
VISZONT KIVÁNOM BBB.gif
gosztmagdi
2018. július 12. csütörtök, 14:30
Kösz viszont neked is 3
gosztmagdi
2018. június 28. csütörtök, 10:29
viszontlts04.06..gif
vicus54
2018. június 12. kedd, 22:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.