Belépés
2019. január 16. szerda | 3. hét | 16. nap | 03:01 | Gusztáv
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ginkgo biloba a memóriánk karbantartója
A ginkgo biloba, a Föld egyik legősibb növénye egyre népszerűbb manapság. Ezt pedig jótékony tulajdonságainak köszönheti: leginkább a memória fokozására szedik - a tanulni vágyóknak, mind az öregkori emlékezetvesztésben nagyon hatékonyan működik

Ma már bármelyik bioboltban hozzájuthatunk a ginkgo biloba kivonataihoz, amiket az ősi páfrányfenyő leveleiből nyernek ki. A leveleket először egy szárítási folyamatnak vetik alá, ezt követi az őrlési folyamat, majd az aktív hatóanyagok kivonása, amit aceton és víz keverékével tesznek meg. De mire is hat pontosan a ginkgo biloba?


A páfrányfenyő nagyon előnyös a vérkeringésre és a központi idegrendszerre kifejtett hatása miatt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Gátolja a vérrögképződést, úgy működik, mint az aszpirin.

Ezenfelül antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis hatékonyan képes szembeszállni a szabad gyökök pusztító hatásaival, így védi a
suzymama, 2018. május 17. csütörtök, 15:51
Grezsa István: a magyarnyelv-tanulási kedvnek csak a tanárhiány szab gátat Kárpátalján
viszonya. Az immár több szinten folyó nyelvi kurzusokat mintegy 14 ezren végezték el, ezen belül az utolsó tanfolyamot 2500-an fejezték be, akik közül helyszűke miatt szerdán ezren veszik át oklevelüket a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán - tette hozzá.

A politikus azt is elmondta, hogy tekintettel a nagy sikerre a magyar kormány a következő évben is finanszírozza a magyar nyelvtanfolyamokat Kárpátalján, tovább bővítve az oktatási szinteket. Mint jelezte, jövőre a magyarul tanulni vágyóknak már interneten kell jelentkezniük a tanfolyamokra, mert a sok jelentkező hívása miatt összeomlott a Rákóczi-főiskola telefonos rendszere, s a szervezők azt tervezik, hogy Magyarországról nyugdíjas nyelvtanárokat vonnak be az oktatásba.

Az MTI érdeklődésére Váradi Natália, a Rákóczi-főiskola Felnőttképzési Központjának igazgatója, a magyar nyelvtanfolyamok koordinátora kifejtette, hogy a magyar nyelv oktatása Kárpátalja minden járására kiterjedt. A résztvevőket 45 település 56 helyszínén, 240
velemenyezd, 2017. december 20. szerda, 15:52
Magyar szak indult a sanghaji egyetemen
másodikként indított magyar szakot, amely tíz hallgatóval kezdte működését. Hammerstein Judit hozzátette, reményei szerint ez a létszám a jövőben nőni fog, és a szak újabb lendületet ad a kínai-magyar kulturális és oktatási kapcsolatoknak.

A KKM Külföldi Magyar Intézetekért és Nemzetközi Oktatási Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága egy tankönyvekből és oktatási anyagokból összeállított csomagot készített elő, a SISU pedig külön tanteremet és tanári szobát biztosít a magyarul tanulni vágyóknak. A magyar nyelvi lektort a Balassi Intézet jelölte ki nyílt pályázat útján.

Hammerstein Judit felhívta a figyelmet arra is, hogy a Stipendium Hungaricum program keretében Magyarország évente kétszáz ösztöndíjat ajánl fel kínai hallgatók számára, akik között egyre nagyobb az érdeklődés a magyar nyelv és a magyar felsőoktatás iránt; október végén pedig a Tempus Közalapítvány vezetésével egy magyar delegáció mutatja be a magyar felsőoktatásban rejlő lehetőségeket Sanghajban.

A kínai városban
velemenyezd, 2016. október 10. hétfő, 18:42
Magyar Kulturális Hét kezdődik Sanghajban
egyebek között a holland, a svéd és a lengyel nyelv oktatására is van igény. Ennél fogva a profiljába kitűnően illeszkedik a magyar nyelv és kultúra tanítása is - olvasható a közleményben. A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete is a SISU közreműködésével jött létre 2012 őszén.

A 10-12 hallgatóval induló magyar szak őszi kezdéséhez a KKM egy tankönyvekből és oktatási anyagokból összeállított csomagot készített elő, az egyetem pedig külön tanteremet és tanári szobát biztosít a magyarul tanulni vágyóknak. A magyar nyelvi lektort a Balassi Intézet jelölte ki nyílt pályázat útján.

Az október 10. és 15. közé meghirdetett Magyar Kulturális Hét egyik kiemelkedő eseménye Róth Miksa Megszínesített Napfény című kiállítása a Duolun Modern Művészeti Múzeumban. A tárlat, amely korábban Budapesten, Stuttgartban, Belgrádban, Marosvásárhelyen is látható volt, felnagyított fotók, vázlatok, korabeli és újabb fényképek segítségével szeretné felidézni Róth Miska sokszínű és sokrétű munkásságát; bemutatni az
velemenyezd, 2016. október 06. csütörtök, 20:32
Asztrológia történet – dr. Janák Lajos előadásai
egyébként minden ősszel indít új évfolyamot, ahogyan a honlapjukon is olvasható.

Rendszeresen foglalkozom asztrológiai képleteket elemzésével.

Az iskolában tanultakat és az életben szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani a téma iránt érdeklődőkkel - minél egyszerűbb, érthetőbb megfogalmazásban.

Lehetőségeim szerint megpróbálok minden hozzám feltett kérdésre válaszolni - csupán időhiányom miatt kis türelmet kérek mindenkitől.

A tanulni vágyóknak JÓ TANULÁST KÍVÁNOK!

Most pedig bemutatom volt tanárom Dr. Janák Lajos előadását az asztrológiáról.

Asztrológia történet 1.rész ___YouTube
http://video.xfree.hu/?n=astropapa58|82678b45ddbece3b11055aa1df085 232

Asztrológia történet 2.rész ___YouTube
[video]astropapa58|e239539e5db9617481e3aa4fed79da96[/video]
astropapa58, 2015. december 29. kedd, 15:49
Poitiers Szent Hilarius
POITIERS-I SZENT HILARIUS
Január 13.
*315 körül +Poitiers, 367.

Hilarius idejében Poitiers álmos kisváros volt Gallia római provinciában, ahol unatkoztak a helytartók. Szórakozásra és mulatságra csak kevés alkalom nyílott. Nem voltak ott sem híres iskolák, sem híres emberek, a tanulni vágyóknak a bordeaux-i iskolát kellett fölkeresniök. A város a közlekedési csomópontoktól messzi-távolra esett. A kereszténység a 4. század előtt aligha verhetett itt gyökeret.

Hilarius vidéki ember volt. A hosszú téli napokat és az éjszakákat arra fordította, hogy gyarapítsa műveltségét és szellemi gazdagságát. Tudásszomja nagy volt. Jól ismerte a latin írókat, akik nagymértékben meghatározták kemény, ellentétekben gazdag stílusát, amelyet később tudatosan magasabb szintre emelt, amikor Isten nagyságáról kellett szólnia.

Amint Venantius Fortunatus, a költő följegyezte, Hilarius nem volt keresztény. Megházasodott és egy leánya született. Életének a keresztségét megelőző időszakáról
hidaszl, 2015. január 13. kedd, 04:15
Ingyenes jogosítvány, okj tanfolyamok
támogatásokból!
Az Újra Tanulok program tovább folytatja sikeres működését, melynek a segítségével, akár a jogosítványodat is megszerezheted ingyen!Óriási lehetőség, hiszen tudjuk, hogy manapság egy jogosítvány megszerzése, akár több százezer forintba is kerülhet, de a legjobb esetben is meghaladja a 100 ezer forintot! A programban emellett nagyon jó és piacképes szakmát adó okj képzéseket is el lehet végezni!
A három éves program lefutása alatt összesen 44 milliárd forint támogatást adtak a tanulni vágyóknak.
A program elsősorban, de nem kizárólag olyan embereknek készült, akik alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek és nincsen állásuk, de részt vehetnek a képzéseken, olyan emberek is, akiknek már van munkájuk, állásuk, sőt a közmunkások is részt vehetnek a programban.
Nagyon nagy hangsúlyt kap a programban a nők képzése, a fogyatékkal élők képzése, illetve azoké az embereké, akik olyan régiókban laknak, ahol a térség eleve hátrányos helyzetű.Nagyon fontos célkitűzés, hogy az ő
tinka1951, 2014. augusztus 15. péntek, 20:44
Szent Hiláriusz püspök, egyháztanító
tudománnyal gazdag műveket írt, amelyekkel a katolikus hitet erősítette. Nagyon jól ismerte a Szentírást. A zsoltárokhoz és Máté evangéliumához magyarázatot is írt; azon kívül költött szép himnuszokat is. A császár halála után hazatérhetett. Meghalt január 13-án, 367 körül.
Élete: Hilarius idejében Poitiers álmos kisváros volt Gallia római provinciában, ahol unatkoztak a helytartók. Szórakozásra és mulatságra csak kevés alkalom nyílott. Nem voltak ott sem híres iskolák, sem híres emberek, a tanulni vágyóknak a bordeaux-i iskolát kellett fölkeresniök. A város a közlekedési csomópontoktól messzi-távolra esett. A kereszténység a 4. század előtt aligha verhetett itt gyökeret.

Hilarius vidéki ember volt. A hosszú téli napokat és az éjszakákat arra fordította, hogy gyarapítsa műveltségét és szellemi gazdagságát. Tudásszomja nagy volt. Jól ismerte a latin írókat, akik nagymértékben meghatározták kemény, ellentétekben gazdag stílusát, amelyet később tudatosan magasabb szintre emelt, amikor Isten
1vargaildyko, 2013. január 13. vasárnap, 11:39
Nyelvparádé és nyelvtudás hete péntektől
arról akarnak tájékozódni, milyen külföldi munkalehetőségek közül válogathatnak

A kiállítók akciókkal, kedvezményes vásárlási lehetőséggel, játékokkal, meglepetésekkel várják a nyelvtanulókat és a tanárokat. Idén először lesz úgynevezett gyerekszáj-szekció, ahol a szülők segítséget kapnak gyermekük nyelvoktatásához.

Ezután szeptember 15-ig a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete az ország csaknem 50 pontján szervez nyelvi és kulturális programokat, ahol nyelviskolák segítenek a nyelvet tanulni vágyóknak informálódni, eligazodni és dönteni arról, hogy milyen nyelveket és hol tanuljanak.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szervezésében lesznek ingyenes bemutatóórák, próbanyelvvizsgák, nyelvtanulással, nyelvvizsgával kapcsolatos tanácsadás, akciós nyelvkönyvvásár, koncertek, kulturális előadások.

Az egyesület elindítja Hello, tourist! elnevezésű akcióját: felkészült nyelvtanárok az ország több pontjánjárókelőket megszólítva, 5-10 perces nyelvleckékkel, rövid beszélgetésekkel próbálják
velemenyezd, 2012. szeptember 04. kedd, 07:05
Bortankönyv a Kárpát-medence borairól
A Bortankönyv-sorozat tavaly megjelent első, magyar nyelven hiánypótlónak számító része a világ borvidékeit tekintette át. A két könyv együtt tartalmazza a nemzetközileg egyik legelismertebbnek számító Wine & Spirit Education Trust (WSET) képzésének alap-, közép- és felsőfokú anyagát, sőt a nemzetközi rész némileg több is annál - mondta Mészáros Gabriella az MTI-nek.

Mint hozzátette, a 330 oldalas második kötet szintén elsősorban a tanulni vágyóknak szól, rajtuk kívül természetesen bármelyik, a borok világa iránt érdeklődő olvasónak is. "Örömmel láttam, hogy az akár Rusztra, akár Londonba WSET-diplomakurzusra járók nagy előszeretettel forgatják az első kötetet, és az mondják, keveset kell mellé olvasni" - számolt be a szerző.

Megjegyezte azonban, hogy az aktualitásokat folyamatosan nyomon kell követni, mert a borvilág folyamatos változásban van. "Amikor elkezdtük írni az első részt, még nem gondoltam például, hogy ki kellene térnünk Kínára, Indiára vagy Japánra, de Ázsia mára komoly tényező
velemenyezd, 2012. augusztus 22. szerda, 12:32
1/2
Képek, videók
Karbantartó nap MHE 072.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 071.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 070.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 069.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 068a.
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 068.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 067.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 066.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:19
Karbantartó nap MHE 065.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:18
Karbantartó nap MHE 064.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:18
Karbantartó nap MHE 063.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:18
Karbantartó nap MHE 062.j
v-nyuszi
2010. június 27. vasárnap, 21:18
Ginkgo Biloba.jpg
pacsakute
2014. április 27. vasárnap, 14:24
Ginkgo biloba.jpg
pacsakute
2013. július 04. csütörtök, 15:09
Ginkgo biloba..jpg
rozsmalom
2012. május 28. hétfő, 20:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.