Belépés
2019. november 16. szombat | 46. hét | 320. nap | 23:20 | Ödön
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Agrárminiszter: az uniós tagállamok elismerik a magyar biomassza kezdeményezést
Az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy a fenntartható mezőgazdasági termelésben abiomassza alapú gazdálkodás egyre nagyobb szerepet fog betölteni. Magyarország alapvető érdeke, hogy kiaknázza az ebben rejlő lehetőségeket. Kelet-Közép-Európa - így Magyarország is - biomasszában gazdag terület, ennek a kapacitásnak nagy része azonban még mindig kevéssé hasznosított - emlékeztetett a miniszter.

A magyar javaslatra útjára indított - és 11 térségbeli tagállam által támogatott - Bioeast kezdeményezés olyan eszköz, amelyen keresztül a kelet-közép-európai tagállamok fokozhatják teljesítményüket és jelentős uniós kutatás-fejlesztési forrásokhoz juthatnak a mezőgazdaságban - tette hozzá.

A miniszter kiemelte, a kezdeményezés keretében össze kell gyűjteni a jó példákat és létre kell hozni egy kölcsönös tanulási folyamatot, amely segíti az érdekelt feleket, hogy helyi szinten sikeresek legyenek. Csak jó példákkal és a legjobb gyakorlatok megosztásával
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 14:31
10 fűszer az agyműködés segítésére
Bizonyára mindenki hallott már különféle módszerekről, mint például a meditáció, a mély légzés vagy az agytréning, amelyek segítségével egyesek szerint fejleszthető az agykapacitás és elősegíthető a szellemi frissesség.

Ám vajon hányan tudják, hogy az étrend is fontos szerepet játszik az agy működésében?

Amit eszünk, befolyásolja az agy kognitív funkcióit. A konyhánkban lévő gyógynövények és fűszerek hasznosnak bizonyulhatnak a memóriánk javításában és az agy működésének növelésében.

10 fűszer az agyműködés fellendítésére:

1, Kurkuma
Ha kurkumával fűszerezzük az ételeinket, élesebben vág majd az eszünk! A kurkumában van egy kurkumin nevű vegyület, amely csökkenti a lerakódásokat az agyban, amelyek az Alzheimer-kór egyik okozói. A kurkuma lelassítja a már kialakult Alzheimer-kór előrehaladását is a benne lévő hatékony antioxidánsok segítségével.

A kurkuma ezen kívül javítja a memóriát és antidepresszáns hatása is van. Egy nem rég publikált indiai
pacsakute, 2019. január 29. kedd, 21:47
Kistelepüléseken élő gyerekeknek adtak át ösztöndíjakat Zalában
Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a Mura-program miniszteri biztosaként elmondta: olyan projekteket valósítanak meg, amelyekkel fel lehet hívni a figyelmet erre a térségre. Turisztikai és mezőgazdasági területen már vannak eredményei a nemzeti programnak, egyebek mellett a korábban Magyarországon szinte ismeretlen füge, datolyaszilva és kivi - Zalában már évek óta művelt - termesztése is a támogatható kategóriába került az Agrárminisztérium döntése alapján.

A program része a humán terület fejlesztése is, ennek egy szelete a tehetséges általános iskolás diákok ösztöndíjjal történő támogatása. Ezzel arra is bátorítják őket, hogy tanulmányaik végeztével itt maradjanak, a későbbiekben is otthonuknak tekintsék ezt a vidéket.

Az először meghirdetett pályázatok révén 38 tanuló részesül tíz hónapon át havi nyolcezer forintos ösztöndíjban - tette még hozzá Cseresnyés Péter.

Iványi László, Bázakerettye (független) polgármestere azt is elmondta,
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 14:53
Az áfonya 10 fő jótékony hatása
az áfonya fogyasztás segít megőrizni az agy teljesítményét és csökkenti a Parkinson-kór kockázatát.

A fitokemikáliák két specifikus csoportja, az antocianinok és a proantocianidok felelősek az áfonya idegvédő tulajdonságaiért.

Az áfonya emellett az agyműködést serkentő tápanyagokat is tartalmaz, mint az A-, C-, E-vitamin és a B-vitamin komplex, illetve a szelén, a cink, a kálium, a réz egyebek mellett. Annak érdekében, hogy fejlesszen bizonyos agyi funkciókat, mint a tanulási kapacitás, a memória és a motoros készségek, egyen naponta fél csésze áfonyát.

5. Segíti a szív egészséges működését

Az Amerikai Szívtudományi Egyesület Keringés című folyóiratában 2013-ban megjelent kutatás szerint a heti minimum háromszori áfonya és eper fogyasztás jelentősen lecsökkentheti a nők körében a szívroham kockázatát. Egyszerre körülbelül fél csésze gyümölcs fogyasztása ajánlott.
z áfonya összetevői kitágítják az artériákat, amely az ereken belüli plakkok felhalmozódása
vorosrozsa66, 2018. május 10. csütörtök, 19:26
Mi áll a tanulási zavarok hátterében?
mással nem pótolható mértékben fejleszti a tanuláshoz szükséges képességeket. Óriási tévedés, hogy a mesefilm be tudja tölteni ugyanezt a szerepet, ugyanis teljesen máshogy dolgozza fel az agy a látott és a hallott élményeket.

A számítógépes játékok, a kontrollálatlan tévézés nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tanuláshoz szükséges képességek aránytalanul, kiegyensúlyozatlanul fejlődjenek. Míg az életvitel-szerűen tévéző gyerekek téri-vizuális memóriája fejlett lesz, a verbális emlékezeti kapacitásuk lényegesen szűkebb. Nagyon sok esetben a diszlexiáért az a vizuális ingeráradat tehető felelőssé, ami ma már egyre több családban természetes."

Miért pont az olvasás?

Az egyenetlen fejlődés jelei már az óvodában tetten érhetők lennének, mégis az olvasástanulás során jelentkeznek a legmarkánsabban a problémák. Nem csoda, hiszen az olvasás az egyik legbonyolultabb, legösszetettebb agyi tevékenység, közel negyven elkülönült agyterület összehangolt munkájára van hozzá szükség.
lenke1964, 2016. április 24. vasárnap, 19:47
Csak természetesen....
tartalmaz zsírt, de ez a szír egészséges, ugyanis, az egyszeresen telített zsírsavak elengedhetetlenek a megfelelő vérkeringés érdekében.

Áfonya, avagy a tökéletes tápanyag

Az állatokon végzett kísérletek kimutatták, hogy az áfonya segít megvédeni az agyat az állandó stressztől és talán segíti csökkenteni a korral járó betegségek kialakulásának kockázatát, mint például a demenciának vagy az Alzheimer-kórnak.
A különféle kutatások kimutatták azt is, hogy az áfonya növeli az agy kapacitását, és a tanulási képességet is az idősödő patkányoknál. De mentális képességeik is a fiatalabb egyedekével vetekszik.

Az egészséges diéta előnyei

Talán furcsán hangozhat, de igaz. Ha a diétádból, hiányoznak a különféle esszenciális tápanyagok, a koncentrálóképességed erősen romolhat. A túl sok és a túl kevés esszenciális tápanyag fogyasztása egyaránt kihatással van a koncentrálásra. Fogyassz sokfajta ételt, táplálkozz változatosan, így biztos, hogy elegendő tápanyaghoz jut az
bozsanyinemanyi, 2016. április 04. hétfő, 09:28
Illegális bevándorlás - Német államfő: Németország befogadóképessége korlátozott
integráció kérdéseivel foglalkozó, Interkulturális hét (IKW) nevű rendezvénysorozatot megnyitó beszédében kiemelte: "már bízunk magunkban annyira, hogy nyíltan beszéljünk ezeknek a napoknak az alapvető dilemmájáról: segíteni akarunk és a szívünk nagy, de a lehetőségeink végesek".

A menedékjognak ugyan a nemzetiszocializmus korszaka miatt kiemelkedő jelentősége van Németországban, és a védelemre szorulók befogadása "hosszú viták és nehéz tanulási folyamat révén beépült hazánk politikai DNS-ébe", de a kapacitások korlátozottsága miatt "alapos elemzésre és széles körű társadalmi vitára van szükség arról, hogy miként lehet biztosítani a jövőben is a humánus befogadási politikát és a társadalom befogadási készségét" - mondta a német államfő.

Hozzátette: a mostani menekültválság olyan feladat elé állítja Németországot, amelynek megoldásához nincsen követhető minta, máshonnan átvehető megoldás, de "az a nyugalom és kreatív tetterő, amellyel a lakosság túlnyomó többsége reagált erre a krízisre" felér egy
velemenyezd, 2015. szeptember 27. vasárnap, 22:03
Gyógyító számsorok
Ezen a napon érdemes úszni, szaunázni, gőzfürdőzni. Színe a fehér, kiegyenlíti a lelki bizonytalanságot.
Kedd a Mars napja

Ez a hét energianapja, ekkor érdemes javításokat végezni a lakásban és a házkörül. Ilyenkor hatékonyabbak az erősítő, önvédelmi edzések. Fogyaszthatunk fűszeres, csípős ételeket. Színe a vörös, erőt és magabiztosságot ad, fokozza a testi vágyat.
Szerda a Merkúr napja

Ez az intellektus napja, a nagy beszélgetések, hatékony tárgyalások, jobb tanulási kapacitás napja, olvasásra és tervezésre is alkalmas. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, ez a nap a legalkalmasabb a futósportokra. Színe a tarka és a tengerkék, jó koncentrációt ad.
Csütörtök a Jupiter napja

Szerződések, üzletkötések, hivatali ügyek intézésére alkalmas nap. A hitünket, optimizmusunkat erősíthetjük. Sportban a csapatjátékok napja. Nehezebb, kiadósabb ételeket is fogyaszthatunk. Színe a bíbor, ibolya, vidámságot hoz.
Péntek a Vénusz napja

Ez a nap alkalmas a pénzügyek
jupiter21, 2015. február 28. szombat, 04:35
agyműködésre
Bizonyára mindenki hallott már különféle módszerekről, mint például a meditáció, a mély légzés vagy az agytréning, amelyek segítségével egyesek szerint fejleszthető az agykapacitás és elősegíthető a szellemi frissesség.

Ám vajon hányan tudják, hogy az étrend is fontos szerepet játszik az agy működésében?

Amit eszünk, befolyásolja az agy kognitív funkcióit. A konyhánkban lévő gyógynövények és fűszerek hasznosnak bizonyulhatnak a memóriánk javításában és az agy működésének növelésében.
10 fűszer az agyműködés fellendítésére:

1, Kurkuma
Ha kurkumával fűszerezzük az ételeinket, élesebben vág majd az eszünk! A kurkumában van egy kurkumin nevű vegyület, amely csökkenti a lerakódásokat az agyban, amelyek az Alzheimer-kór egyik okozói. A kurkuma lelassítja a már kialakult Alzheimer-kór előrehaladását is a benne lévő hatékony antioxidánsok
faciendum, 2014. február 09. vasárnap, 00:04
10 fűszer az agyműködés fellendítésére:
egészségének. Több tanulmányban felfedezték, hogy a növényben lévő illóolajak növelik az omega-3 zsírsavak szintjét az agyban, különösen a dokozahexaénsavét (DHA).

Az omega-3 zsírsavak azért fontosak, mert védik az agyat az időskori kognitív romlástól és az elmezavartól, valamint fejlesztik a tanulási készségeket és a memóriát.

Ezen kívül a DHA elősegíti az agysejtek megfelelő működését és fejlődését. A kakukkfű flavonoidokat is tartalmaz, amelyek pedig növelik az agy antioxidáns-kapacitását.

3, Oregánó

Az oregánó rendkívül hatékonyan semlegesíti a szabadgyököket a magas antioxidáns-tartalma miatt. A British Journal of Nutrition folyóirat egy tanulmánya szerint az oregánó leveleiből készült kivonat javítja a mentális jólétet és szabályozza a hangulatot is.

A tanulmány megmutatta, hogy a növényben lévő vegyületek akadályozzák a monoamin neurotranszmitterek visszavételét és degradációját, amelyek hozzájárulnak a hangulat, a szorongás, az észlelés, az alvás
roanna, 2013. december 25. szerda, 23:50
1/2
Képek, videók
Kezdeményezés-HÉT
1vargaildyko
2016. január 04. hétfő, 10:36
kezdeményezés.jpg
kanna-san
2007. január 23. kedd, 14:30
SzKT, Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:45
SZKT. Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:45
SZKT-Nagy István.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:42
SZKT-Nagy István 70 éves-
agica2004
2018. március 18. vasárnap, 14:59
Nagy István Attila - Olya
sanci81
2018. március 09. péntek, 17:55
nagy istvánné.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:16
SzKV- SzKT-Nagy István.jp
agica2004
2017. február 28. kedd, 16:20
SzKT- Nagy István-nyugdíj
agica2004
2016. április 24. vasárnap, 17:09
Nagy Istvánné Katikától
cologne53
2016. január 06. szerda, 07:32
Nagy István.jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:55
Nagy István....jpg
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:54
Nagy István könyvbemutató
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 16:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.