Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 01:18 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kevés a személyi változás az új francia kormányban, a kinevezettek többsége jobboldalról érkezett
Az Emmanuel Macron államfő által múlt héten kormányátalakítással megbízott Jean Castex 31 tagú kabinetjéből 22-en már az előző kormányban is miniszterek voltak. A köztársasági elnök ügyelt a nők (17) és férfiak (14) közti arányok megtartására. A tárcavezetők átlagéletkora 50 év.

Emmanuel Macron a Twitteren jelezte, hogy azt szeretné, ha a "küldetéssel és összefogással" megbízott új kormány olyan politikát képviselne, amely "alkalmazkodni tud a nemzetközi változásokhoz és válságokhoz". Az államfő a gazdaságösztönzést, a szociális kérdések újragondolását, a környezetvédelmet, a köztársasági rend helyreállítását, és az európai szuverenitás védelmét jelölte meg.

A 37 éves Gérald Darmanin a modern francia történelem legfiatalabb belügyminisztere, Nicolas Sarkozy egykori államfő (2007-2012) politikai felfedezettjének számít, 2017-ben csatlakozott Macron táborához. Kinevezése a belügyi tárca élére hatalmas ugrás lehet a politikai karrierjében. Egy állítólagos 2009-es nemi erőszak miatt ugyanakkor két
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 21:53
Az Európa Tanács óva int "az etnikai és faji profilon alapuló" rendőrségi ellenőrzésektől
A strasbourgi székhelyű testület felszólította a tanács tagállamainak kormányait, hogy küldjenek erőteljes üzeneteket, és tegyenek határozott lépéseket az úgynevezett "faji alapú profilozás" és nyilvántartásba vétel ellen, még akkor is, ha országaikban csak elszigetelt esetekről van szó, mivel a rendfenntartó szervekbe vetett bizalom a biztonságos társadalmak alapköve.

Az ECRI továbbá sürgeti azt is, hogy a tagállami rendvédelmi szervek tagtoborzáskor legyenek figyelemmel arra, hogy a felvettek összetétele tükrözze a népesség sokszínűségét, valamint független testületek létrehozására szólít fel, amelyek az esetleges rendőrségi visszaélések kivizsgálásra hivatottak.

A nyilatkozat szerint a faji alapú profilozás megalázottság és igazságtalanság érzetét kelti azoknak a csoportoknak a körében, amelyek ki vannak ennek téve, továbbá megbélyegzést, negatív sztereotípiákat és a társadalomtól való elidegenedést eredményez amellett, hogy akadályozza a pozitív közösségi kapcsolatok kialakulást.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 21:13
Hatalmas vagyon felett rendelkeznek a vörösbárók
Miután komoly tengerentúli kapcsolatokra tett szert, ismét visszatért. A George Soroshoz köthető Center for American Progress (CAP) támogatásával megalapította a Haza és Haladás Alapítványt, amiből később kinőtt az Együtt. Sokáig úgy tűnt, hogy Bajnai lehet a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje a 2014-es parlamenti választáson, végül az MSZP-s Mesterházy Attilára esett a baloldali pártok választása. Ezt követően Bajnai visszalépett az aktív politizálástól, és egy londoni központú globális pénzügyi tanácsadó cég egyik vezetőjeként dolgozik. Az elmúlt években ismét aktivizálta magát: a főpolgármester-választáson Karácsony Gergelyt támogatta, amiért cserébe az új városvezető több emberének is fontos pozíciót adott. A rendszerváltás utáni egyik legsúlyosabb botrány a nevéhez kötődik: a Wallis Zrt. pénzügyi manőverei miatt a libatenyésztők közül sokan földönfutók lettek, közülük kilencen az öngyilkosságba menekültek. Legutóbb az derült ki, hogy egy ideig személyesen irányította a baloldali
menusgabor, 2020. július 04. szombat, 22:00
Koronavírus - Londoni elemzők: várhatóan százmilliókat költenek az angolok a pubokban az első hétvégén
Boris Johnson brit miniszterelnök a minap bejelentette: a koronavírus-járvány visszavonulása immár lehetővé teszi, hogy július 4-én Angliában kinyithassanak az éttermek és a pubok, amelyek a járvány terjedésének megfékezését célzó kormányzati intézkedések miatt március vége óta nem fogadhatnak vendégeket.

Az egyik tekintélyes londoni gazdasági-pénzügyi elemzőműhely, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) hétfőn bemutatott tanulmányában üzleti felméréseket idézve azt valószínűsíti, hogy a nyitás utáni első héten a felnőtt lakosság 35 százaléka felkeresi kedvenc pubját, és jelentős hányaduk már az első hétvégén megteszi ezt.

A ház ennek alapján úgy számol, hogy a pubok szombaton és vasárnap 6,5 millió vendéget fogadhatnak, másfél millióval többet, mint normális körülmények között.

A CEBR elemzőinek várakozása szerint a régóta várt nyitás a szokásosnál jóval nagyvonalúbb költekezésre készteti majd a pubok népét: a cég azzal számol, hogy a 15 heti zárva tartás idején lefojtott
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 17:02
8 csodálatos dolog
8 csodálatos dolog történhet veled! - egyedüllétben

Sokan tekintenek negatív állapotként az egyedüllétre, és sajnálják azt az antiszociálisnak, szomorúnak gondolt valakit, aki társ nélkül éli mindennapjait. Pedig a magány, ha tudjuk, hogyan kezeljük, rendkívül inspirálóan hathat ránk.
Nem azt mondjuk, hogy mostantól menekülj az emberektől, amikor csak a közelükbe kerülsz, hanem azt, hogy ha az egyedüllét lapjait osztja neked a sors, próbáld meg jól keverni őket. Ha megteszed, 8 remek dolgot tapasztalhatsz meg!
1. Feltöltődhetsz.

A zsúfolt mindennapok során hajlamosak vagyunk elfelejtkezni magunkról, és a legtöbb energiát a körülöttünk lévő emberekbe fektetjük. Igyekszünk boldoggá tenni a szeretteinket, időt szakítani a barátainkra, megfelelni a munkatársainknak. A folyamatos figyelem és tenni akarás nem csak testileg, hanem mentálisan is nagyon megterhelő - ha viszont
liliana01, 2020. június 29. hétfő, 12:40
Egy orosz pszichológus szerint
,,a test a lélek temploma!", ezért mint olyan, igyekezzünk
ne csak kihasználni fizikai testünket, hanem figyeljünk jelzéseire,
teljesítsük "kéréseit", hogy megvalósulhasson az újra meg újra töltődése.

Érzelmi téren már nem mennek ilyen egyszerűen a dolgok! Mert esetleg
képesek vagyunk az érzelmek elfojtására vagy kontrollálására, de
véglegesen megszüntetni azokat lehetetlen feladat. A sokat hangoztatott
pozitív életszemlélet helyett, az én tanácsom, hogy inkább merjük
felvállalni önmagunkat úgy a pozitív, mint a negatív érzelmeinkkel együtt.

És még egy fontos megállapítás! Egyedüli dolog, melyet nem vagyunk
képesek uralni, azok a gondolataink. Mivel ezek fizikailag nem kézzel
fogható dolgok, nem egyszer elveszünk bennük, sőt olykor letaglóznak
bennünket.

Hogy mindezt elkerülhessük, igyekezzünk hetente legalább egyszer
feltenni az alábbi kérdéseket magunknak: "Mi az én életem célja?
klarika47, 2020. június 28. vasárnap, 07:02
A mindennapi design áll a hétfői design világnap fókuszában
tárgyaktól, készülékektől, eszközöktől és kiegészítőktől kezdve, az összetett digitális platformokig és alkalmazásokig a design mindenhol jelen van mindennapi életünkben, függetlenül attól, hogy tudatában vagyunk-e ennek - olvasható a világnap és a Budapest Design Week kommunikációjával foglalkozó cég MTI-hez elküldött közleményében.

A 2020-as design világnap eseményei világszerte a Design for Everyday Life (Design a mindennapi életben) tematika köré szerveződnek. Magyarország - a Magyar Formatervezési Tanács szervezésében - a design mindennapi szerepét bemutató online videókkal csatlakozik az eseményhez.

A Flying Objects csapata, amely kétszer elnyerte a Red Dot Design Awardot, egyszer az iF Design Awardot, valamint a Magyar Formatervezési Díjat, egy nap történéseit sűrítette bele másfél perces videójába, hogy felhívja a figyelmet azokra a jól megtervezett tárgyakra, amelyek évtizedekig szolgálnak minket. A HYPENADHYPER videójában a magazinra is jellemző izgalmas vizuális megközelítésben mutat be
velemenyezd, 2020. június 27. szombat, 10:41
Tibeti horoszkóp
élettel és a gondtalan szórakozás utáni vággyal. Mindezek ellenére, jó lenne, ha nagyobb figyelmet fordítanának mások érzéseire és igényeire.

Kivel barátkozzon? - A Fekete Bivallyal
Kitől kell félniük? A Tűz őrétől
Szerencseszámaik: 3, 15, 27
Virágzásának hónapja: Február

A Kobra
Születési év: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001

E jel alatt született emberek kitűnő szónokok, filozófusok és oktatók. Rávezethetnek bárkit a helyes útra. Szeretnek bölcs tanácsokat adni. Odaadóak és ugyanakkor kissé extravagánsak, mindig igyekeznek másoknak segíteni, ezért aztán néha megfeledkeznek saját magukról. Szerethetőek, az ellenkező nem számára mindig népszerűek. A kobráknak saját életükre is kellene gondolkodniuk, ezért igyekezzenek nem elmerülni mások szenvedéseibe.

Kivel barátkozzon? - A forró Nappal
Kitől kell félniük? A tündöklő sárkánytól
Szerencse számaik: 3, 15, 27
Virágzásának hónapja: Június

A Tűz
pacsakute, 2020. június 25. csütörtök, 18:50
Koronavírus - Komoly incidensnek nyilvánították Dél-Angliában a tengerparti turistaözönt
turistaközpontok közé tatoznak a nyári időszakban.

Mindazonáltal továbbra is érvényben vannak a koronavírus-járvány megfékezését célzó rendelkezések, köztük az, amelynek alapján a nem egy háztartásban lakóknak szabadtéren is legalább két méter távolságot kell tartaniuk egymástól.

Bournemouth és más déli üdülőhelyek tengerpartjain azonban a csütörtöki helyszíni felvételek tanúsága szerint ezt gyakorlatilag senki nem tartja be, a partokat teljesen ellepték a turisták tízezrei.

Bournemouth tanácsának elnöke, Vikki Slade csütörtöki nyilatkozatában megdöbbentőnek és felelőtlennek nevezte a tengerpartra özönlő tömeg viselkedését és közölte: a tanácsnak nem maradt más lehetősége, mint a komoly incidens kihirdetése.

Az angol jogrendszerben a komoly incidens (major incident) hatósági deklarálása lehetőséget teremt a sürgősségi szolgálatok beavatkozására olyan esetekben is, amikor rendbontás vagy szándékos károkozás nem történt, de fennáll a kockázata, hogy az adott fejlemény veszélyhelyzet
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 18:32
A moldvai felek javára döntött a táblabíróság a Békás-szorosért folyó perben
áthelyezés után 2013-tól a Prahova megyei törvényszék tárgyalta, mely tavaly júniusban mondta ki a Hargita megye számára kedvező ítéletet. Az első fokon eljáró bíróság Gyergyószentmiklós és Hargita megye számára kedvező módon jelölte ki a megyehatárt.

Ezt az ítéletet változtatta meg jogerős határozatában a Ploiesti-i Táblabíróság.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta: rendkívüli jogorvoslatért fognak folyamodni, ha megkapják az ítélet megindokolt változatát. A tanácselnök sérelmezte, hogy a Hargita megyei önkormányzatot és Hargita megye prefektusát kizárták a perből. Hozzátette: a per során Gyergyószentmiklós kevésbé volt aktív, és az egész bizonyítási eljárást a Hargita Megyei Tanács jogászai végezték.

"Azt gyanítom, hogy azért zárta ki a táblabíróság a Hargita megyei tanácsot, hogy a mi százszázalékos bizonyítékainkat ne kelljen az ítélet kihirdetésénél figyelembe venni. Ez annál is furcsább, mert a bíróság nem zárta ki Neamt megyét is a perből" -
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 17:32
Palkovics: 22 milliárd forint többletforrás a kutatóintézet-hálózat működésére
A miniszter elmondta: a kutatóintézet-hálózat működésének áttekintését követően a kormány elé terjesztette azt a javaslatot, amelyben azt kérik, hogy a 2021-es költségvetésben az intézmények eddigi 17,5 milliárd forintos támogatását emeljék meg 22 milliárd forinttal.

Magyarország K+F teljesítményének erősítését az ELKH teljesítményének fokozásával lehet a leghatékonyabban elérni, amit finanszírozási oldalról szükséges megtámogatni - közölte Palkovics László, hozzátéve, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezért többelemű intézkedéssorozat végrehajtásához kéri részben az Országgyűlés, részben a kormány egyetértését.

A finanszírozási feltételek javítására az ELKH elnöke szerint azért van szükség, hogy az új kutatóknak több és jobb lehetőségük legyen a kutatásra.

Maróth Miklós szerint első lépésként a finanszírozási feltételeken kell javítani.

A hazai kutatók jelenlegi illetménye egyelőre elmarad a külföldi fizetésektől. Ennek az a következménye, hogy több intézetbe nem
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 16:12
Megjelent a 100 magyar találmány és fejlesztés 2020 című kiadvány
okosvíztisztító, digitális okostükör, kisméretű profi szimulátor, intelligens irodai szék, égetés nélkül készülő tégla, probiotikus gyümölcs- és zöldséglevek, tisztítószerek szennyvízből és törhetetlen hajó is szerepel a válogatásban.

A kiadvány a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával jelent meg. Fővédnöke Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, védnöke Lepsényi István, a Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója és Pakucs János, a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács tagja, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke.

A közleményben idézik Birkner Zoltánt, aki szerint a kormány víziója, hogy Magyarország az évtized végére Európa öt legversenyképesebb országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Ennek egyik eszköze a kis- és középvállalkozások megerősítésének nemrégiben elfogadott új stratégiája, amely szintén az innovációs képesség fejlesztését állítja középpontba. Azok a vállalkozók, akikkel ennek a kiadványnak a lapjain
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 12:51
1/914
Képek, videók
1967-ben...jobboldalt még
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 21:05
1967-ben...jobboldalt még
taszat
2017. július 19. szerda, 02:08
A jobboldalam elölről lát
wob
2012. július 24. kedd, 14:34
jobboldal_onelet.jpg
cserhat3
2012. március 07. szerda, 21:08
A jobboldali szószék
ujjozsef
2010. május 28. péntek, 19:19
hitman-jobboldali 800x600
sessy
2009. augusztus 28. péntek, 22:09
hitman-jobboldali 1024x76
sessy
2009. augusztus 28. péntek, 22:06
hitman-jobboldali 1200x90
sessy
2009. augusztus 28. péntek, 21:58
Mayday 2006 (jobboldali v
dppeter
2006. október 13. péntek, 13:04
baloldalt cassa,jobboldal
picigina
2006. július 31. hétfő, 17:28
Kinevezett csapatkapitány
maroshegy
2008. december 06. szombat, 20:33
macron-emmanuel és testőr
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 19:28
ALEMANHA - Castelo de hoh
durcimarcika
2020. január 15. szerda, 09:01
castels.angelopanorami ca.
janos53
2014. január 04. szombat, 04:18
castels.angelopanorami ca.
ametiszt54
2012. december 27. csütörtök, 11:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.