Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 16:45 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása 12.09
1,26-38
.................
Istenünk, te méltó hajlékot készítettél Fiadnak a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásában, amikor őt Fiad halálának érdeméért eleve megóvtad minden bűntől. Szűz Mária közbenjárására engedd, hogy mi is tiszta lélekkel jussunk el hozzád. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen
Imádság
Jöjj el népek várakozása, Úr Jézus, örvendeztess meg minket isteni jelenléteddel. Nagy szükségünk van tanácsra, segítségre, oltalomra. Ha saját erőnkből akarunk választani jó és rossz között, könnyen tévedésbe esünk, s észrevétlenül a csalárdság áldozatai leszünk. Ha jók szeretnénk lenni hiányzik belőlünk az erő és a bizalom. amikor ellene akarunk szegülni a gonosznak, gyakran gyöngének bizonyulunk és alul maradunk. Jöjj Uram, világosítsd meg vakságunkat, jöjj segítségére a gyenge
maroka, 2019. december 09. hétfő, 00:44
Az Ecofin újabb ajánlást adott Magyarországnak a költségvetési célok eléréséhez
Az ajánlások elsődleges célja, hogy Magyarországon a nettó elsődleges államháztartási kiadások nominális növekedése 2020-ban ne haladja meg a 4,7 százalékot.

A tanács emellett azt is ajánlotta, hogy Magyarország az összes rendkívüli bevételét a hiány csökkentésére használja fel, és hogy a költségvetési konszolidációs intézkedések révén növekedésbarát módon biztosítsa az államháztartás strukturális egyenlegének tartós javulását. Az ajánlott költségvetési célok elérése érdekében elengedhetetlen, hogy Magyarország elfogadja és szigorúan végrehajtsa a szükséges intézkedéseket, valamint szorosan nyomon kövesse a folyó kiadások alakulását, továbbá visszafogja az év végi túlzott kiadásokat - tették hozzá.

Magyarországnak 2020. április 15-ig kell beszámolnia az ajánlásra válaszként hozott intézkedésekről.

Romániának ugyancsak hasonló javaslatot tettek.

A két országot a Stabilitási és Növekedési Paktum, azon belül az úgynevezett jelentős eltérési eljárás keretében vizsgálták. Ennek célja az,
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:22
Súlyos megvesztegetés miatt vádat emeltek a haditengerészet korrupciós ügyében Izraelben
ingatlanokkal is foglalkozó Miki Ganor haditengerészeti és állami vezetők segítségével elérte, hogy kinevezzék a német Thyssenkrupp nagyvállalat izraeli képviselőjének, aki jelentős jutalékot kap az eladásokból. 2009 és 2017 között ebben a tisztségében megpróbálta a német vállalat hadihajóit értékesíteni, és ennek érdekében kenőpénzeket adott át a közalkalmazottaknak, akik a munkájához segítették őt. A sokmillió dolláros üzleteket mások mellett a szintén komoly pénzt kapó Avriel Bar-Joszef, a nemzetbiztonsági tanács volt elnökhelyettese segítségével ütötte nyélbe.

Miki Ganor az ügy korai szakaszában vádalkut kötött a hatóságokkal, és ismertette a részleteket. Idén márciusban azonban visszalépett a vádalkutól, és bár kitartott az általa mondottak mellett, vallomását úgy módosította, hogy nem csúszópénzeket adott át, hanem konzultációs díjakat fizetett ki.

Móse Jaalon, aki védelmi miniszterként tiltakozott az újabb tengeralattjárók vásárlása ellen, mert szerinte a kilenc helyett mindössze hatra
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 16:52
Uniós tanács: a tőke szabad áramlása érdekében a tőkepiaci unió elmélyítésére van szükség
szerint az Európai Unió közel jár 2015-ben kidolgozott cselekvési terv megvalósításához. Az előirányzott jogalkotási reformokat csaknem kivétel nélkül elfogadták, megerősítve ezzel mind az unió finanszírozási képességét, mind pedig pénzügyi stabilitását.

Annak azonban, hogy a tőke áramlása teljesen zökkenőmentessé váljon, és a pénzügyi ágazatban rendelkezésre álló pénzügyi termékekhez és szolgáltatásokhoz könnyedén hozzá lehessen jutni, még vannak bizonyos szabályozási és egyéb jellegű akadályai. A tanács ezért fontosnak tartja a tőkepiaci unió projektjének folytatását és további elmélyítését - írták.

Ennek érdekében a tanács öt kiemelt célt határozott meg a tőkepiaci unió elmélyítése érdekében. Ezek között szerepel az uniós vállalkozások és különösen a kkv-k finanszírozáshoz való hozzáférésének javítása, a határokon átnyúló tőkeáramlás növekedését gátló strukturális és jogi akadályok felszámolása, valamint ösztönzés biztosítása a megtakarítások megfelelő tájékozódás alapján történő lakossági
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 16:32
Hajvágási Naptár...
Hajvágási Naptár 2020


A hajvágás nagyon fontos, mivel minél sűrűbben vágatjuk a hajunkat, az annál jobban erősödik. Nem mindegy azonban, hogy mikor vágatjuk a hajunkat. Ehhez nyújt segítséget a 2020-as hajvágási naptárunk is. A túl hosszú hajúaknak sokkal nagyobb mértékű a hajhullása, mivel a hosszú haj gondozása körülményesebb, jobban igénybe veszi a hajhagymákat, hajtöveket. A hajhullás bizonyos mértékig teljesen természetes folyamat, azonban ha kifejezett mértékűvé válik, legyen szó akár nőről vagy férfiról, jelentős aggodalmat okozhat. Éppen ezért érdemes tudni, milyen okai lehetnek a hajhullásnak, mit tehetünk megelőzésére, és milyen esetekben érdemes szakember segítségét kérnünk.
Naponta átlagosan 80-100 hajszálunk hullik ki, melynek következtében nem ritkul a hajunk, hiszen a kihullott hajszálak helyett újabbak indulnak növekedésnek. A hajhullás akkor okoz észrevehető hajvesztést, ha
simocsi, 2019. december 05. csütörtök, 13:50
Varga Judit a Die Weltben: két politikusnak van víziója Európa számára, az egyik Orbán Viktor
szavai szerint "meghívás az embercsempészeknek", hozzájárul "üzleti modelljük" fenntartásához, és nem akadályozza meg a tragédiákat a Földközi-tengeren.

"Amikor beléptünk az európai klubba, nem mondtunk le arról a jogunkról, hogy önállóan döntsük el, kivel akarunk együtt élni" - húzta alá az igazságügyi miniszter.

A magyarországi intézményrendszerrel összefüggő európai aggodalmakkal kapcsolatban elmondta, hogy a kormány folyamatos párbeszédet folytat a jogállamiságról az EU-val és az Európa Tanács Velencei Bizottságával, és át is ülteti a gyakorlatba az illetékes bíróságok döntéseit és a Velencei Bizottság tanácsait.

Rámutatott: "megvan a megfelelő európai keret a jogállamisági kérdések megvitatásához, méghozzá anélkül, hogy Magyarországot általánosító módon pellengérre állítanák". Hozzátette, hogy a jogállamiságnak nincs általános érvényű meghatározása. Példaként említette, hogy Nagy-Britanniában nincs alkotmány, Finnországban nincs alkotmánybíróság, Hollandiában pedig megszüntették a
velemenyezd, 2019. december 04. szerda, 15:31
Az ukrán külügyminiszter szerint Magyarország hamarosan felhagy a NATO és Ukrajna kapcsolattartásának blokkolás
hetedik, úgynevezett nyelvi cikkelye nem fog kiterjedni a magániskolákra. Az említett cikkely az, amely kimondja, hogy Ukrajnában az oktatás nyelve az ukrán, és a nemzetiségi iskolákban is az ötödik osztálytól át kell térni a tantárgyak oktatásában az ukrán nyelvre. Ez a kárpátaljai magyarságot képviselő szervezetek és Budapest szerint jelentősen szűkíti az ukrajnai magyar kisebbség már megszerzett jogait.

A miniszter szerint Kijev a középfokú oktatásról szóló törvény elfogadásával teljesíti az Európa Tanács Velencei Bizottságának utolsó, azaz minden ajánlását, amelyet az oktatási törvénnyel kapcsolatosan tett.

"Azt várom, hogy ennek (a törvények a) megszavazása után Magyarország bejelenti, hogy feloldja az Ukrajna-NATO Bizottság nagykövetinél magasabb szintű (tanácskozásainak) blokádját" - fogalmazott a miniszter.

A Jevropejszka Pravda hírportál ugyanakkor hozzáfűzte: előfordulhat, hogy az ukrán külügyminisztérium várakozása nem teljesül, és Magyarország mégsem oldja fel a NATO és Ukrajna
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 21:02
Varga Mihály: a magyar GDP idén éves szinten 4,8 százalékkal bővül, jövőre 4 százalék körüli növekedés várható
A pénzügyminiszter kiemelte: át kell gondolni, milyen intézkedésekkel, például a kutatás-fejlesztés kibővítésével, a régiók helyzetének átgondolásával, hogyan lehetne befolyásolni ezt a folyamatot.

Jelezte: a Nemzeti Versenyképességi Tanács hétfői ülésén két nagy témával foglalkozott, egyrészt a Magyar Bankszövetség digitalizációval kapcsolatos javaslatait, másrészt a külföldi működő tőke Magyarországra vonzásának minőségi szempontjait tekintette át.

Varga Mihály elmondta: a külföldi működő tőke beáramlását tekintve igen jó az ország helyzete, az elmúlt öt év során a régióban a bejövő működő tőke GDP-hez mért arányát tekintve három évben is a rangsor élén álltunk.

Kiemelte: a jövőben azonban a beérkező működő tőke megítélésében nem a munkahelyteremtés, hanem a minőségi szempontok, így a kutatás-fejlesztés, illetve a technológia váltás segítése lesznek az elsődleges szempontok. A tanács ennek a témakörnek a további tárgyalását a következő ülésén, december 17-én folytatja - tette hozzá a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
Krónika 1. rész (napirend előtt: beiskolázás, tüntetések, Trianon)
kortól

kötelező óvodát. Hagyják abba azt a hazug riogatást, miszerint hatévesen a nem iskolaérett gyermeknek is iskolába kell mennie - mondta.

Hangsúlyozta, az iskolaérettség feltételei nem változtak, a szakértők sem változtak, egy dologban van változás: nem lesz különbség településenként az iskolaérettség megítélésében, egységes lesz a gyakorlat.

Szóvá tette, hogy a szocialista kormányok több száz iskolát bezártak, elvettek a pedagógusoktól egyhavi bért, elbocsájtottak 15 ezer pedagógust. Önök ne adjanak tanácsot! - mondta.MSZP: esélyteremtő államra van szükségTóth Bertalan (MSZP) szerint a múlt heti klíma- és pedagógustüntetés, valamint az orvosi kamara új elnökének megválasztása rámutat a Fidesz torz gazdaság- és társadalompolitikájára. A Fidesz semmit sem tanult az önkormányzati választásokból - mondta a politikus, aki szerint a tüntető emberek rájöttek, ha együtt kiállnak érdekeikért, akkor eredményt érhetnek el. Közölte, októberben rengeteg város szabadult ki a
velemenyezd, 2019. december 02. hétfő, 15:22
Nyolcvan produkció meghívását tervezi Magyarország a 2023-as Nemzetközi Színházi Olimpiára
Hozzátette: a találkozó több hónapon keresztül tart majd több mint hetven ország színtársulatainak a részvételével.

Elmondta: Magyarország szervezési szándékát Vidnyánszky Attilával, a Nemzeti Színház vezérigazgatójával együtt jelentették be Szentpéterváron, az idei olimpiát záró sajtótájékoztatón.

A 2019-es találkozót két helyszínen rendezték, Szentpéterváron és egy japán faluban, Togában, amely jelentős színházi központ. Magyarország vállalta, hogy amennyiben megkapja a szervezési jogot, a bemutatók helyszínei az országon belül, a vidéki színterek bevonásával történne majd - fűzte hozzá.

Vidnyánszky Attilának és a Nemzeti Színház gárdájának nagy tapasztalata van a szervezésben, ennek jeles példája a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó, amely Európa egyik legjelentősebb színházi fesztiváljává vált, és amelynek tapasztalatai megalapozták az olimpiai rendezési szándékot.

A műsorban elhangzott, hogy az olimpia alapítói és tanácsadó bizottságának tagjai támogatják Magyarország
velemenyezd, 2019. november 29. péntek, 10:41
ITM: uniós és nemzeti szinten is stratégiai cél a kis- és középvállalatok megerősítése
György László a készülő uniós kkv-stratégia irányairól szóló vitán ismertette, hogy a magyar kormány novemberben fogadta el a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítését szolgáló, 2030-ig tartó stratégiáját.

Az ITM vezetésével kidolgozott stratégia egyszerre tartja fontosnak egy nemzetközileg is sikeres, dinamikus vállalkozói kör kialakítását, és a sok ember megélhetését biztosító széles kisvállalkozói kör megerősítését. A tervezett intézkedések olyan területekre terjednek ki, mint a technológiaváltás és a digitalizáció támogatása, az adminisztratív terhek és a bürokrácia csökkentése, a generációváltás támogatása - jelezte.

Az államtitkár hozzátette: a jövő záloga Magyarország és az EU számára is a zöld és a high-tech megoldások elterjedésében van. A kkv-szektor megerősítésére irányuló uniós és nemzetállami szakpolitikák kialakítása során ezért fokozott figyelmet javasolt fordítani a környezetbarát megoldások adaptálására és az innovációs kapacitások támogatására.

Az EU külső
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:59
Palkovics: Magyarország 2018-ban költött GDP-arányosan a legtöbbet kutatás-fejlesztésre
kutatás-fejlesztési és innovációs rendszereit értékelő európai innovációs rangsor alapján vannak területek, amelyeken jól áll az ország, ugyanakkor vannak olyan területek, például a kutatás területe, ahol javítani kell a teljesítményen. Ezért döntöttek úgy, hogy struktúrát váltanak és létrehoznak olyan egységeket, amelyek a kutatás gyakorlatközpontú, gazdasági igényekhez igazodó fejlesztését támogatják - hangsúlyozta.

E törekvés valóra váltásának első lépései közé tartozik a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács létrehozása, az innovációs és kutatási alap szétválasztása. A tárcavezető felidézte azt is, hogy az innovációs teljesítmény javítása érdekében szeptember elsejétől átalakult a minisztérium szervezete, így az összes olyan funkció, amely egy hatékony innovációs ökoszisztémát működtetni tud, a minisztériumba került.

Palkovics László hangsúlyozta: Magyarországon az innovációs ökoszisztémát az egyetemek köré kell felépíteni. A létrejött Területi Innovációs Platformok (TIP) működését támogató
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:51
1/896
Képek, videók
boldogságos szűzmaria1209
maroka
2017. december 07. csütörtök, 18:18
Boldogságos szép napot...
cuppika59
2017. augusztus 22. kedd, 10:55
ÚK-ÚJ-BOLDOGSÁGOS.SZ.J PG
keresztenyhivek
2015. október 12. hétfő, 11:54
BOLDOGSÁGOS!!!.jpg
piroska56
2014. november 25. kedd, 13:04
Boldogságos Szűz
sacimama
2014. augusztus 02. szombat, 22:12
boldogságos az égi élet.p
mikojutka
2011. július 31. vasárnap, 12:53
A kereszt fogantatása 01.
chillik
2016. december 15. csütörtök, 17:13
A kereszt fogantatása 02.
chillik
2016. december 15. csütörtök, 17:13
A kereszt fogantatása 03.
chillik
2016. december 15. csütörtök, 17:12
Szeplőtelen szűz.jpg
kkm
2017. május 21. vasárnap, 14:21
Szuzmaria szeplotelen....
borigit
2014. november 06. csütörtök, 15:03
Szeplőtelen fogantatás na
isti53
2012. december 08. szombat, 07:53
Szeplőtelen Fogantatás ká
csaobi
2010. augusztus 20. péntek, 17:56
Szeplőtelen Szűzanya.jpg
szilvi1113
2009. július 22. szerda, 07:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.