Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 14:15 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A talpmasszázs haszna, értelme - egy vélemény erről
A témához hozzászólva az alábbi levelet kaptam:Kedves Marika !
Tökéletesen egyet értek én saját magam tapasztaltam ennek a hatását.
Nekem egy nagyfoku Kokszatrozisom van a bal csipőmben, amivel műtétre javasoltak, de a műtőorvos nem javasolta koromtól függöen,hanem javasolt egy kezelést amit meg is csináltak másfél évvel ezelőtt.Az álott a talpmasszásból egy félórán át és utánna kaptam inekciót infiltrácio formájában.

Ez tett lábra, oly annyira hogy még ma is ennek a hatása alatt tudok járni, hanem is valami gyorsan de sétálva minden további nélkül.

Ennek köszönhetem, hogy eltudom magam és a fiamat is látni a bevásárolni valokkal es a háztartás körüli teendőkkel. Ez oriási sokat jelent.

Szivvel tudom ajánlani mindenkinek, probálják meg,mert nagyon sokrétü a haszna az emberi szervezetben.

(Tibori Szabó Margit Kolozsvárról)
lovaszmarika, 2018. május 16. szerda, 18:33
Talpmasszázs - haszna, értelme
A talpmasszázs és a reflexológia nemcsak rendkívül kellemesek, de az egészségünkre is pozitív hatással lehetnek. Néhány egyszerű mozdulatot otthon is elsajátíthatunk - ez pedig segíthet a pihenésben egy hosszú nap után.
Több kutatás is bizonyította, hogy a láb- és talpmasszázsnak milyen kedvező hatásai vannak az egészségünkre. Egy 2002-es, a Nursing & Health Sciences című szaklapban megjelent tanulmány szerint például a láb masszírozása fokozza a vérkeringést, ellazít és segít beindítani a szervezetünk öngyógyító folyamatait is. Lássuk, hogyan javíthatjuk az egészségünket a rendszeres lábmasszázzsal!

Egy-egy 10-15 perces lábmasszázzsal jelentős mértékben javíthatjuk a vérkeringésünket, mely nagyon fontos lehet például azoknak, akik egész nap talpon vannak, esetleg kényelmetlen cipőkben kénytelenek tölteni a napot. A masszírozás hatására élénkülő vérkeringés segítségével csökkenthetjük a veseproblémák,
lovaszmarika, 2018. május 15. kedd, 11:31
Amikor Karácsonykor együtt vagy szeretteiddel
- vagy bárkire - húzd elő ezt az érzést a szívedből. Ez sokat tud segíteni azokban a pillanatokban, amikor az egód átveszi az irányítást, hidd el. (Mindig emlékezz rá, hogy ha szeretsz, azzal magadnak teszel jót, és ha gyűlölsz, akkor magaddal szúrsz ki. A benned lévő érzelmek Téged gazdagítanak vagy szegényítenek
Az igazi Karácsony meghitt, áldott és békés. Jó energiák vannak benne és a szeretet jelenléte teszi igazán értékessé. Nem kellemes, mint a vécézés, egy kirándulás vagy egy talpmasszázs. Ha a Karácsony kellemes, már régen rossz, szerintem. Aki ezt a melléknevet elkezdte használni a karácsonyi jókívánságokhoz, annak vagy nem volt fantáziája, vagy pont el akarta venni azt, ami a lényeg. Az érzelemmel töltött szavaknak és érzelemmel leírt gondolatoknak rezgése van, kedves barátom! Mozgásba hozzák a világot és azt teremtik belőle, amire fókuszálunk. Gondold ezt át, amikor kívánsz valamit.
Az igazi Karácsony nem a plázákban folyik, ahol a sok esetben kényszerből megvásárolt tárgyak
koszegimarika, 2016. december 15. csütörtök, 08:43
Egy csodálatos időszak átélése
vagyok szerelmes, és ez nem más, mint az én <3 csücske, a kedvesem. Majd pszichológushoz küldött, és azt mondta nem vagyok 100-as, vagy nagyon gazdag ez az ember. Nem , válaszoltam, az a titka, hogy nagyon tud engem szeretni, és ezzel rabolta el a szívemet . Hát nézett egyet a polgármester úr, majd elmosolyodott.
mindenkit más éltet, és most ez az új hobbim szinte, hogy megtudjam mi élteti a körülöttem élő embereket. Ezzel egy kis gondolkodásra is serkentem őket.
Hazaérve kaptam egy talpmasszázst, majd a gyerekeket ölelgettem agyon, szerintem már ciki is volt nekik :-D hogy mit akarhatok tőlük :-D
Aztán jött egy telefon, hogy géphez Zsuzsi, munka van. Állítsd be ezt és azt, mert megy fel a promós, előkészítő kis stream...vagy valami hasonló, talán nem is a stream a jó szó rá. A lényeg, hogy ma 5 órától az FB-n megnézhető lesz és meghallgatható lesz új dalom, és videónk.
Nem kis izgalom, igaz? Az első ilyen nagyobb megmozdulás ezen a téren. Szóval egy kis munka után,még kiveséztük mire
dundulino, 2016. november 14. hétfő, 10:25
A leggyorsabb léleknyugtató és fájdalomcsillapító!
A leggyorsabb léleknyugtató és fájdalomcsillapító! Ezzel a japán módszerrel 5 perc alatt meggyógyíthatjuk magunkat!

Ha nem vagyunk összhangban magunkkal, a környezetünkkel, folyamatosan valami elintéznivalón törjük a fejünket, amitől egyre feszültebbé, stresszesebbé válunk, akkor ennek testi tünetei is lesznek. A következő ősi japán technika segít, hogy kiegyensúlyozott életünk legyen, és megszabaduljunk a kellemetlen fizikai és lelkik fájdalmaktól.


Annyi a tennivalónk, hogy a tenyerünk bizonyos pontjait megfelelő ideig kell masszíroznunk, nyomkodnunk.

Az eljárás nagyon egyszerű: a jobb hüvelyk- és mutatóujjunkat használva a bal tenyerünkön található 4 pontot kell 1 perc erejéig nyomás alá helyezni. A fenti ábrán ezek a speciális pontok vannak bekarikázva.

A bal hüvelyk és mutató ujjaink közötti rész megnyomásával elillan az émelygés, a fejfájás, a migrén, de még a
taltos1, 2015. november 08. vasárnap, 23:18
Mellékhatások nélkül: tenyérmasszázs az egészségért!
Szervezetünk teljes bioenergetikai ,,lenyomatát" megtalálhatjuk és stimulálhatjuk a tenyerünkön, ujjainkon. Minden egyes szervnek adott a bioenergetikai pontja (csakúgy, mint a talpmasszázs, hátmasszázs esetében), melyre, ha enyhe nyomást gyakorolunk, akkor stimulálhatjuk, energetizálhatjuk az adott szervet és környékét. Hatékony és gyors módszer, bárhol és bármikor elvégezhető, némi gyakorlás után a gyakorlat készségszintűvé fejleszthető. Nincsenek mellékhatásai a gyakorlatnak, és a kéz idővel ,,mutatja", hogy milyen energetikai masszázsra van szüksége (ha egy ponton erősebb fájdalmat érez, gondosan és finoman masszírozza át az adott energetikai környéket). A masszírozáshoz mindig a hüvelykujját használja, két percig folyamatosan nyomja az akupresszúrás bioenergetikai pontot, vagy ha az jobban esik, akkor körkörös mozdulatokkal a környékét.

Stimulálhatja a máj működését (illetve energizálhatja egész testét is) ha tenyereit összeillesztve gyors simító mozdulatokat végez (összedörzsölni a
klementinagidro, 2015. augusztus 25. kedd, 13:10
Mellékhatások nélkül: tenyérmasszázs az egészségért!
Szervezetünk teljes bioenergetikai ,,lenyomatát" megtalálhatjuk és stimulálhatjuk a tenyerünkön, ujjainkon. Minden egyes szervnek adott a bioenergetikai pontja (csakúgy, mint a talpmasszázs, hátmasszázs esetében), melyre, ha enyhe nyomást gyakorolunk, akkor stimulálhatjuk, energetizálhatjuk az adott szervet és környékét. Hatékony és gyors módszer, bárhol és bármikor elvégezhető, némi gyakorlás után a gyakorlat készségszintűvé fejleszthető. Nincsenek mellékhatásai a gyakorlatnak, és a kéz idővel ,,mutatja", hogy milyen energetikai masszázsra van szüksége (ha egy ponton erősebb fájdalmat érez, gondosan és finoman masszírozza át az adott energetikai környéket). A masszírozáshoz mindig a hüvelykujját használja, két percig folyamatosan nyomja az akupresszúrás bioenergetikai pontot, vagy ha az jobban esik, akkor körkörös mozdulatokkal a környékét.

Stimulálhatja a máj működését (illetve energizálhatja egész testét is) ha tenyereit összeillesztve gyors simító mozdulatokat végez
akiram45, 2014. július 20. vasárnap, 07:34
Mudrameditáció ujjgyakorlatok
Négy mély lélegzet után ismét csukja össze az ujjait, zárt rügy formában. Hajlítsa továbbra is befelé az ujjakat, míg a kézfejek egymáshoz nem érnek. Utána ismét hajlítsa kifelé az ujjait, hogy rügyet, majd virágot formázzanak. A gyakorlatot háromszor ismételje meg.
Bioenergetikai ujj-tenyérmasszázsok
Szervezetünk teljes bioenergetikai ,,lenyomatát" megtalálhatjuk és stimulálhatjuk a tenyerünkön, ujjainkon. Minden egyes szervnek adott a bioenergetikai pontja (csakúgy, mint a talpmasszázs, hátmasszázs esetében), melyre, ha enyhe nyomást gyakorolunk, akkor stimulálhatjuk, energetizálhatjuk az adott szervet és környékét. Hatékony és gyors módszer, bárhol és bármikor elvégezhető, némi gyakorlás után a gyakorlat készségszintűvé fejleszthető. Nincsenek mellékhatásai a gyakorlatnak, és a kéz idővel ,,mutatja", hogy milyen energetikai masszázsra van szüksége (ha egy ponton erősebb fájdalmat érez, gondosan és finoman masszírozza át az adott energetikai környéket). A masszírozáshoz
jupiter21, 2013. október 12. szombat, 10:11
Aranyér kezelése reflexológiával
haladjunk fel a boka belső oldali csontján, és itt is masszírozzuk meg az esetleges érzékeny pontokat. Ujjainkkal és hüvelykujjunkkal jól dörzsöljük át a láb hátsó részét, valamint az Achilles-ín mindkét oldalát. Ha érzékeny terüle­tekre bukkanunk, mindaddig masszírozzuk, amíg a kellemetlen érzet teljesen el nem tűnik, még akkor is, ha fájdalmakkal jár. A teljes ke­zelést mindkét lábon végezzük el, valamint tapogassuk körbe a nagy­lábujj körmét, hátha fájó masszázspontokra bukkanunk. Nézzen utána a talpmasszázs technikáknak.
A kézreflexpontok masszírozása

Ha lábunk masszírozását befejeztük, térjünk át a kézen található masszázspontokra, melyek további segítségünkre lehetnek az aranyér ke­zelésében. Hüvelykujjunkkal nyomjuk meg a csukló felett található csontos területet. A tenyér oldaláról kezdjük el a masszírozást, és jól nyomkodjuk meg a csont felett és alatt húzódó zónákat. Most fordít­suk meg kezünket, és a csukló külső oldalát nyomkodjuk meg. Természetesen a masszázst mindkét kezünkön
horvathnemagdi, 2013. június 12. szerda, 13:05
Bioenergetikai ujj-tenyérmasszázsok
Szervezetünk teljes bioenergetikai ,,lenyomatát" megtalálhatjuk és stimulálhatjuk a tenyerünkön, ujjainkon. Minden egyes szervnek adott a bioenergetikai pontja (csakúgy, mint a talpmasszázs, hátmasszázs esetében), melyre, ha enyhe nyomást gyakorolunk, akkor stimulálhatjuk, energetizálhatjuk az adott szervet és környékét. Hatékony és gyors módszer, bárhol és bármikor elvégezhető, némi gyakorlás után a gyakorlat készségszintűvé fejleszthető. Nincsenek mellékhatásai a gyakorlatnak, és a kéz idővel ,,mutatja", hogy milyen energetikai masszázsra van szüksége (ha egy ponton erősebb fájdalmat érez, gondosan és finoman masszírozza át az adott energetikai környéket). A masszírozáshoz mindig a hüvelykujját használja, két percig folyamatosan nyomja az akupresszúrás bioenergetikai pontot, vagy ha az jobban esik, akkor körkörös mozdulatokkal a
groszmadel, 2013. március 19. kedd, 08:38
A mai napi horoszkóp
Napi horoszkóp 2012. december 11.
Kedves Kos!
Túlzásba viszed a munkát! Tudom, hogy azt hiszed, erre szükség van. Tudom, hogy azt hiszed, ha egy kicsit lazítasz, azzal rengeteget veszíthetsz a pozícióidból, és csak ártanál magadnak, ha visszavennél a lendületedből. Ez az érzés azonban tévedés. Hidd el, minden sokkal jobban menne, ha adnál magadnak időt a feltöltődésre, a szusszanásra. Ne hajtsd túl magadat az év végén sem!
Nézd meg, mit üzennek kedden az angyalok neked!
Keddi mantrád pozitívra cseréli a negatív gondolatokat!
Csak a napi Kos horoszkóp mutatása >>
Kedves Bika!
Ami nem megy, azt egy másik szempontból kellene megvizsgálnod! Kedden válassz új perspektívát a megszokott dolgok szemlélésére, és meglátod, hogy minden megoldódik. Pontosabban az új nézőpontból egyértelművé válik a megoldás. Ha egyedül nem tudod megváltoztatni a szemléletmódodat, beszélgess el olyasvalakivel, aki eddig nem ismerte az életedet és a problémáidat!
Nézd meg, mit üzennek kedden
piroska0101, 2012. december 11. kedd, 17:51
Talpmasszás
TALPMASSZÁZS - REFLEXOLÓGIA
************

Mire jó a talpmasszázs?

A reflexek önműködően zajlanak, az akarat közreműködése nélkül. A kezünket például ösztönösen visszarántjuk, ha bőrünkkel valami forrót érintünk, és libabőrösek leszünk, ha fázunk. Emésztésünket és vérnyomásunkat szintén reflexek szabályozzák. A szükséges utasítások közvetlenül futnak végig az érzékeny idegpályákon (pl. a bőrtől az izomig) és a testhez tartozó hírvivő anyagokon. Ugyanígy a beteg szervek is képesek üzeneteket küldeni a külvilág felé, a szívfájdalom például a bal karba is sugárzik.

A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A ,,közvetítőcsatornák" ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Fordított esetben a nyomás által kiváltott fájdalom alapján következtetni lehet az egyes szerv működésbeli
suzymama, 2012. október 24. szerda, 09:58
1/4
Képek, videók
Talpmasszázs.jpg
felfedezo2
2016. augusztus 13. szombat, 17:07
Talpmasszázs
felfedezo2
2016. február 21. vasárnap, 09:27
talpmasszazs.jpg
irmus
2015. július 15. szerda, 10:55
talpmasszázs.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 16:32
talpmasszázs-térkép.jp g
tinka1951
2013. február 03. vasárnap, 16:47
Talpmasszázs
gyuszimacko
2011. április 10. vasárnap, 19:20
Talpmasszázshoz
dnemethk
2009. augusztus 04. kedd, 15:12
Egy kedves kislány Mariká
csalogany13
2010. október 16. szombat, 12:31
Kolozsvárról Zilah felé t
drkerekesmaria
2010. január 19. kedd, 17:25
Vélemény.jpg
chillik
2017. szeptember 03. vasárnap, 05:47
0 Bubo dr véleménye.jpg
lovaszmarika
2017. május 13. szombat, 12:56
vélemény
biharijudit
2017. január 26. csütörtök, 18:26
Zajos vélemény
naplopoleon
2016. október 10. hétfő, 17:27
véleményn.jpg
zsokica45
2015. október 19. hétfő, 10:55
O.V.- a kutyus véleménye.
agica2004
2015. szeptember 27. vasárnap, 18:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.