Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 01:09 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jószay Magdolna versei
találkozunk...
hisz én is homlokomon
hordom a jelet... tudom,
hogy porból lettem,
s valamikor egyszer
- talán nemsokára -
én is porrá is leszek.HŰS SELYEMKÉNT

Bár legyen fegyelmezett
a várakozás megannyi
hete és napja,
lelkemben időnként
némán sikoltó hang
száll feléd távolba.
Azért ám hiányzol,
kedves. A gondolat,
remélem, elér és
megsimogat.
Ahogy emlékeinket
újraélem, sziporkázón
kifényezem,
te szelíden viszonzod,
hiszem és érzem.
Hozzád küldött sóhajtó
szívdobbanásomra
a köd bizsergő
hűs selyemként
hullik arcomra.


KÉSŐ ŐSZI
menusgabor, 2016. augusztus 27. szombat, 21:00
Pej Erika versei
nem vagyok kedves, rég.
Tudod, az a sok-sok magányos fájó hét
Megölt engem...

Bár te itt maradsz, én örökké szeretni foglak,
a sír tőled, el nem választhat.
HIÁNYZOL

Ha azt kérdezed miért sírok,
akkor azt válaszolom,
nem sírok, rád gondolok,
csak úgy könnyezem...fáj nélküled az életem.

Időnként hallani vélem a hangod,
vagy ha egy ág ér hozzám, azt hiszem a karod...
hátra nézek...de nem vagy sehol...
elmentél...máshol vagy...másvalahol.

Álmomban is csak téged látlak.
Ölellek, míg vége nem tér a vágynak.
De az csak tart örökkön örökké...
hisz felszítottál, feltüzeltél.

Nyár van, forrók a nappalok,
én meg beteg s lázas vagyok.
Belebetegedtem a hiányodba...
gyere kedves, bújj ölelő karomba!

Zaklatott szívem csak az
menusgabor, 2016. augusztus 15. hétfő, 22:31
Hazug mesék, érdekes történetek
Olyan lökést ka-pott hátulról, hogy hasra esett. Akkorát esett, hogy a barlang falai megremegtek, és kőzápor hullott alá a boltozatról. Eltartott egy ide-ig, amíg Bunyan kiásta magát a kövek közül; de annyira elcsodálko-zott, hogy nem is ért rá haragudni. "No, jó erős ez a kisállat - gon-dolta. - Bizonyára nagy tetteket fog még véghezvinni. Olyan rúgást kaptam tőle, hogy bizony egy ideig inkább állok majd, mint ülök."
Álldogált hát, és bámulta vad, erős pajtását. Az meg nyugodtan ült a tűz előtt, időnként jobbra hajtotta fejét, amint jobb vállát nya-logatta, azután balra dobta a fejét, amikor bal vállát nyalogatta.
Ekkor Paul Bunyan arra gondolt, hogy tanulásának ideje véget ért, és elérkezett a cselekvés órája. Valóban, ha meg akarta tartani ezt a kis kék borjút, akkor cselekednie kellett. Egyelőre azonban - mielőtt álmait megvalósíthatta volna - a mindennapról kellett gon-doskodnia. Hozzáfogott hát a halászathoz, minthogy négylábú állat nem volt a környéken, a kisborjú részére pedig mohát
lenke1964, 2016. február 28. vasárnap, 12:12
A muskátlit teleltetni kell!
fényhez is jut. Így igen kevés öntözéssel beéri, nem hajt vékony hajtásokat, a téli hónapokban nyugalomban marad, és tavasszal kiültetve, visszavágva, Újra virágozni fog. A futó muskátlit (a hajtásai csüngők) csak világos, fűtött helyiségben, rendszeres öntözéssel lehet átteleltetni.

A két-három évnél idősebb tövek virágzási kedve csökken, mind kevesebb és hitványabb virágot hoznak, ezért célszerű a muskátli állományt időnként felújítani és új, szebben, bőven virágzó töveket vásárolni. A cserepes muskátlit mindaddig kinn kell hagyni, amíg erősebb fagyok nem fenyegetnek. Ekkor fagymentes helyre menekítjük őket. Kevés fényen, kéthetenkénti öntözés mellett minden nehézség nélkül áttelelnek.

Később is ihatsz mustot!
Két fontos dologra hívom fel a figyelmedet, kedves Húgom. A must tartósítása viszonylag könnyen megoldható. A friss, édes, nem erjedő mustot gondosan át kell szűrni tiszta ruhán, és palackba
anna4459, 2015. november 10. kedd, 16:52
A ház szeme: a virágos ablak
ami azzal az előnnyel jár, hogy télen is vidámítja a környezetet.

Szépet a hasznossal

A virágos növények közé becsempészhetünk egy-két zöldségpalántát is. Egy törpe paradicsom, egy-két paprika, néhány szál vörös- vagy fokhagyma, egy tő metélőhagyma vagy levélpetrezselyem még a háziasszony váratlan gondjait is csökkenteni képes anélkül, hogy ez a virágos ablak eleganciáját rontaná!

Így gondozd őket

A virágláda gondozása nem okoz nagyobb fáradságot. A talaját időnként fel kell lazítani, hogy a gyökérzet levegőhöz jusson és az öntözővíz a gyökerek közelébe szivároghasson. Ha a talaj felszíne száraz (ami nyáron naponta megtörténik), akkor kora reggel vagy az esti szürkületben öntözni kell. Tűző napsütésben ne öntözzünk, mert a víz azon nyomban elpárolog, és a lombozatot is megperzseli a helyett, hogy a növények gyökereihez jutna.

A tápanyagok kiegészítésére hetente egyszer szükséges tápoldattal megöntözni a növényeket. Időnként az elnyílt virágokat és a
taltos1, 2015. május 08. péntek, 22:35
Bicsérdy Béla tanítása III.
értett meg könyvemből. A főzés mestersége az élet tudományával összeférhetetlen. Az életművészet emberének elsősorban találékonyságát kell fejlesztenie miközben a könyv lényegi igazságainak megértésére koncentrál a gyakorlati kivitelezés közepette.Akarásunk leghatalmasabb erősítő eszköze a böjt.

Ha böjtjeink alatt gyengülést vagy bágyadtságot érzünk, okát mindig a törvény valamely követelményének nemteljesítésében kell keresnünk. Ilyenkor a szabadban végzett séta, időnkénti futólépésekkel, könnyű karforgató gyakorlatok erőltetés nélkül, esetleg kevés fekvőtámasz megteremti az egyensúlyt. A vérnek a szervezet sejthalmazaiba arányos elosztása és oxigénnel való bőséges ellátása után az éhség és fáradtságérzet eltűnik. A természet vizeiben 3-4 perc fürdés nagy életképességfokozó hatással bírnak vagy néhány korty víz. Minél gyakrabban ismételjük a böjtöt, ahhoz képest maradnak ki a kezdeti szimptómák és egyre természetesebb tápanyagok fogyasztására érzünk
yaskane, 2015. március 10. kedd, 07:47
Adj értelmet szabadidődnek!
modellezés világában. Páratlan élmény, amikor elmondhatod: igen, ezt én készítettem! Ha társaságban érzed felszabadultnak magad, felkereshetsz egy kiránduló- vagy sakk-klubot, de a jógaóra és utána egy kellemes teázás is napokig gondoskodik jó hangulatodról. Fontos, hogy ne kényszernek érezd szabadidőd eltöltését, hanem olyan óráknak, amelyek felszínre hozzák sokoldalú személyiséged.

Légy önmagad barátja!

Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. Mindenkinek szüksége van rá, hogy időnként egymaga legyen. Ha jóban vagy önmagaddal, nem teher, hanem felüdülés az egyedül töltött idő.
Az információk özönében nehéz meghallani értékes gondolataidat. Válassz inkább relaxáló zenét, gyújts aromamécsest - a citromfű, a levendula, a narancsvirág ellazít. Előkerülhet a könyv is, amely évek óta arra vár a polcon, hogy egyszer leemeld - nem csak a tavaszi nagytakarítás alkalmával! Csak az az ember szenved az egyedülléttől, aki nem bízik saját értékeiben. Ugye te nem tartozol közéjük?
horvathnemagdi, 2014. február 08. szombat, 06:38
Mi történik, ha a lovat megkínálod a répával?
Mi történik, ha a lovat megkínálod a répával?
Bardóczky Eszter, Bálint György

Csak úgy, mint Tapsi Hapsi (Bugs Bunny), a lovak is szeretik a sárgarépát, így szerencse, hogy a répa nem csak finom, hanem nagyon tápláló csemege.

Sasszem?

A legnépszerűbb mítosz, ami elterjedt a répáról az az, hogy javítja a látást. Ez az elmélet a II. Világháború alatt alakult ki. Amikor a brit Royal Air Force pilótái állítólag nagy mennyiségű répát ettek, az a hír járta, hogy ez tette lehetővé számukra azt, hogy kiszúrják a németek bombázóit. Az igazság azonban az, hogy a britek új radarrendszert fejlesztettek ki, a sárgarépa csak ürügyként és álcaként szolgált sikereikre.

Bár a brit pilótákkal kapcsolatos történet valóban pletyka volt, a sárgarépa látásjavító tulajdonsága mégis igaznak bizonyult, ugyanis nagy mennyiségű béta-karotint tartalmaz. A béta-karotin az A-vitamin előfutára, amelyet a szervezet alakít át az emésztés során.

A-vitaminra szükség van az
horvathnemagdi, 2014. január 28. kedd, 21:07
7 tipp hogyan hasznosítsuk kertünkben a kávézaccot!
A kávézacc szinte minden családnál a szemétben végzi, pedig számtalan formában felhasználhatjuk kertünkben is!

Így lesz kék színű hortenziánk!

A hortenziák kék színe mesterségesen lehetséges, hiszen eredetileg a hortenzia fehér vagy rózsaszín virágokat hoz. Ám ha rendszeresen kávézaccot szórunk, a hortenzia köré megváltozik a föld PH értéke így a hortenzia virágai kék színt öltenek.

Növény védelem kávézaccal!

A kávézacc kiváló növény védőszer, hiszen ha elszórjuk a zöldség és virágágyások köré távol tartja a nem kívánatos látogatókat kertünkből. De nem csak hogy megvédi növényeinket a kártevőktől, de ásványi anyaggal és más hasznos tápanyaggal is ellátja kertünk talaját, így a növényeket is.

A komposzt is szereti a kávézaccot!

Akinek van, a kertjében komposztáló az tudja, hogy a kávézacc is mehet ide! A filteres kávézaccot előtte bontsuk szét, nehogy káros anyag kerüljön a komposztba.

Vessünk magokat
tnemarika, 2012. szeptember 22. szombat, 06:31
A kávé-zacc hasznosítása a kiskertben
7 tipp hogyan hasznosítsuk kertünkben a kávézaccot!

A kávézacc szinte minden családnál a szemétben végzi, pedig számtalan formában felhasználhatjuk kertünkben is!

Így lesz kék színű hortenziánk!

A hortenziák kék színe mesterségesen lehetséges, hiszen eredetileg a hortenzia fehér vagy rózsaszín virágokat hoz. Ám ha rendszeresen kávézaccot szórunk, a hortenzia köré megváltozik a föld PH értéke így a hortenzia virágai kék színt öltenek.

Növényvédelem kávézaccal!

A kávézacc kiváló növény védőszer, hiszen ha elszórjuk a zöldség és virágágyások köré távol tartja a nem kívánatos látogatókat kertünkből. De nem csak hogy megvédi növényeinket a kártevőktől, de ásványi anyaggal és más hasznos tápanyaggal is ellátja kertünk talaját, így a növényeket is.

A komposzt is szereti a kávézaccot!

Akinek van, a kertjében komposztáló az tudja, hogy a kávézacc is mehet ide! A filteres kávézaccot előtte bontsuk szét, nehogy káros anyag kerüljön a
lovaszmarika, 2012. március 27. kedd, 13:35
A Köztársaság téren délután
beltagja lett. Október 30-án reggel a Népszínház és a Víg utca sarkán, a "törzshelyén" találkozott néhány hasonszőrű barátnőjével és barátjával. Az elmúlt tíz év alatt valamennyien sokszor álltak már a törvény előtt. Itt hallották tíz óra után, hogy a "Köztársaság téren gyilkolják a magyarokat". Elindultak a térre, a lövöldözés miatt a Népszínház utcában meghúzódtak, s innen nézték végig a "cirkuszt". Nagyon tetszett nekik, lekesen "kibiceltek", kiabáltak, "tippeket adtak" a tér felé vonuló fegyvereseknek. Időnként elballagtak a Népszínház utca sarkán levő kocsmába, ittak valamit, majd visszatértek. Amikor a tankok megjelentek, egyikük felkiáltott: - Most aztán lelépni! - visszaszaladtak a Népszínház utcába Pár perc múlva azonban valaki bekiabált a Népszínház utcába: - A tankok átálltak! - Erre visszatértek a Köztársaság tér sarkára.
Amikor a fegyveresek megindultak a pártház felé, ők is velük tartottak a "főbalhéhoz". Épp akkor értek oda, amikor egy tisztet lincseltek, civilek és fegyveresek
kohlinka, 2011. augusztus 07. vasárnap, 14:53
Paprika titkai
sarkantyúka-ázalékkal megsegíteni. Ha nincs, szerezzünk be, vagy vegyünk szaru, esetleg vérlisztet. De ha mulcsoztál, ázalékoztál, komposzttal dúsítottál, általában több is a földben a trágya, mint amit a paprikák fel tudnak szívni. Erre még rá is trágyázni merénylet. Ilyenkor szokta elrúgni a bogyóit.

Idővel leírom majd egy egyszerű "gilisztahumuszgyár" elkészítésének módját is. Megéri "bajlódni" vele. A hozzá való anyagok egy ezresbe kerülnek. Néha kell gilisztahumusz. De ha elég gondosan zöldmulcsozunk, időnként túl sok trágyájuk kerül a földbe. Egy igazi biokertésznek mindig a túltrágyázással kell megküzdenie, nem a hiányával, noha se a boltban, se a gazdáktól nem vesz trágyaféléket.

Fontos művelet a paprika "metszése". Három (négy) féle módon nevelhetjük, bokornak, karóval, vagy kordonnal. Mindnél más a metszés.

Bokornak magában, vagy ikertőként, neveljük (ezért négy). Itt nincs nagy gond, elültettük, locsoljuk ha kell, védjük permetezéssel ha kell, azelpusztult, sérült
relaxa2008, 2011. május 20. péntek, 11:05
1/2
Képek, videók
Jószay Magdolna :Advent
maria_kadar_148
2017. január 11. szerda, 23:10
Jószay Magdolna Advent.gi
maria_kadar_148
2017. január 11. szerda, 22:57
Jószay Magdolna - Január
maria_kadar_148
2016. január 21. csütörtök, 21:37
Jószay Magdolna 1
taltos1
2015. december 20. vasárnap, 22:44
Jószay Magdolna - Advent
sanci81
2014. december 19. péntek, 20:59
jószay magdolna...mióta.j
erzsikepuskas
2014. augusztus 30. szombat, 18:11
Jószay Magdolna.jpg
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 17:40
Jószay Magdolna:Csereszny
margo511
2011. április 10. vasárnap, 18:47
Jószay Magdolna-Dallam ne
jakabgasparne
2010. július 19. hétfő, 08:57
Jószay Magdolna Nehéz nap
jakabgasparne
2010. február 22. hétfő, 09:42
Jószay Magdolna Dallam ne
jakabgasparne
2010. február 22. hétfő, 09:42
Jószay Magdolna Jégvirág
jakabgasparne
2010. január 18. hétfő, 12:35
VÁRAKOZÁS.jpg
liliana01
2019. december 23. hétfő, 10:38
pic_varakozas-2.jpg
menusgabor
2019. február 23. szombat, 18:39
várakozás.jpg
menusgabor
2019. január 07. hétfő, 13:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.