Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 16:00 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Immunrendszerünk működése és zavarai
A szervezet legfontosabb védőbástyája az immunrendszer. Ez a roppantul bonyolult és rendkívül komplex védekezőrendszer felelős a szervezetünkbe kerülő baktériumok és vírusok elleni küzdelemért, és a megfelelő védekezés kiépítéséért.

Az immunrendszer működése nagyon komplex, bonyolult folyamat. Ahhoz, hogy ez létrejöjjön és zökkenőmentesen működhessen, számos szabályozó mechanizmusnak kell sikeresen beavatkoznia. Az immunrendszer bármely részén bekövetkező változás betegséget okozhat, így szervezetünk védelmi vonala akár ellenséggé is válhat.

Az immunrendszer szervrendszere a nyirokrendszer, mely nyirokszervekből és az őket összekötő nyirokerekből áll.

A nyirokszervek közé tartozik a csontvelő, a csecsemőmirigy, a lép, a nyirokcsomók, és az egyéb immunfeladatokat ellátó sejtek halmaza, melyek megtalálhatók a bőrben és a különböző nyálkahártyákban.

Az emésztőrendszer nyálkahártyájához tartozó immunszervek a mandulák is, illetve a féregnyúlvány.

Az
eposz, 2019. február 14. csütörtök, 04:35
2018. augusztus 26. Evangélium
örökérvényű, ezzel szemben a könnyelműen kimondott emberi szavak elfelejthetőek. Isten szava titokzatos, nem könnyen és nem teljesen érthető a korlátozott emberi értelem számára, ezért mondhatjuk, hogy ez is misztérium az ember számára. Isten kinyilatkoztatja önmagát és az ember ezt megpróbálja mind jobban megérteni.
Érdemes észrevennünk az isteni szóban rejlő különleges erőt. Amit Isten kimond, az létrejön, megvalósul. Így teremtette meg Isten a világot, teremtő szava elég volt ahhoz, hogy minden létrejöjjön.
Amikor pedig Isten napjainkban megszólal, akkor szintén történik valami, amit mondhatunk a világ folyamatos újjáteremtésének és az ember újjáteremtésének. A kimondott isteni szónak lenyomata van az ember lelkében, szívében, azaz nem függetleníthetjük magunkat attól. Ide kapcsolódik az a gondolat is, hogy Isten a szívünkbe írja törvényét, tehát az megismerhető az ember számára. Ha abból indulunk ki, hogy az Isten folyamatosan szól hozzánk, közli velünk üzenetét, amellyel az örök életre akar
maroka, 2018. augusztus 26. vasárnap, 23:38
Angyalszó - A szentmise ünnep; Az Úr napja
vacsora eseményének ismeretében, az ott történtek fényében írja le. Jézus ezt mondja: ,,Én vagyok az égből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér pedig, amelyet én adok, az én testem a világ életéért."
Az elmúlt vasárnapi elmélkedésben szót ejtettünk arról, hogy a szentmise és az Oltáriszentség misztérium, azaz olyan titokzatos valóság, amely által emberként találkozhatunk Istennel, egyesülhetünk vele a szentáldozásban.
Ahhoz, hogy egy találkozás létrejöjjön, két személy egymáshoz közeledése szükséges.
A szentmisében is tetten érhető ez a kettős mozgás, egyrészt Isten közeledik hozzánk, másrészt mi haladunk felé. Először is nézzük meg azt, hogy miként közeledik Isten a világ, az emberek felé. Lényeges, hogy itt nem tekinthetünk el attól, hogy Isten Szentháromság. Isten közeledése úgy történik, hogy az Atya átadja nekünk a Fiút a Szentlélek által, ez a megtestesülés titka, a Fiú pedig felajánlja önmagát az Atyának, ez a keresztáldozat titka. E két
maroka, 2018. augusztus 12. vasárnap, 12:07
Angyalszó - Élő kenyér, Titok és találkozás, Lelki táplálék
készítéséhez nélkülözhetetlen az ember munkája. Istennel való találkozásainkkal kapcsolatban is elmondható valami hasonló.
Az ember bemegy a templomba, ahol jelen van Jézus Krisztus az Oltáriszentségben.
Olyan ez, mint amikor letesszük egymás mellé a lisztet és a vizet.
Egy helyen, egy térben van jelen Isten és az ember, egymás közelében, de ettől még nem történik semmi. És akkor most logikusan az következne, hogy az embernek tennie kell valamit, hogy
élővé váljon a kapcsolat, valóban létrejöjjön a találkozás, de lehet, hogy mégsem történik semmi. Az ember imádkozik, előterjeszti kéréseit vagy éppen hálát ad, de lehet, hogy megragad csupán a szavak szintjén, ennél több nem történik. Ebben a helyzetben valójában akkor kezd el élővé válni a kapcsolat, ha Isten kezd el tevékenykedni és az ember meghallja az ő szólítását, és ekkor következik az ember tevékenysége, munkája. Tulajdonképpen még a szentmisén is ez zajlik le. Van ember, aki bemegy a templomba, részt vesz a misén, az Úr Jézus is
maroka, 2018. augusztus 05. vasárnap, 16:47
Évközi 18. vasárnap 08.05
nélkülözhetetlen az ember munkája.
Istennel való találkozásainkkal kapcsolatban is elmondható valami hasonló. Az ember bemegy a templomba, ahol jelen van Jézus Krisztus az Oltáriszentségben. Olyan ez, mint amikor letesszük egymás mellé a lisztet és a vizet. Egy helyen, egy térben van jelen Isten és az ember, egymás közelében, de ettől még nem történik semmi. És akkor most logikusan az következne, hogy az embernek tennie kell valamit, hogy elinduljon az élet, élővé váljon a kapcsolat, valóban létrejöjjön a találkozás, de lehet, hogy mégsem történik semmi. Az ember imádkozik, előterjeszti kéréseit vagy éppen hálát ad, de lehet, hogy megragad csupán a szavak szintjén, ennél több nem történik. Ebben a helyzetben valójában akkor kezd el élővé válni a kapcsolat, ha Isten kezd el tevékenykedni és az ember meghallja az ő szólítását, és ekkor következik az ember tevékenysége, munkája. Tulajdonképpen még a szentmisén is ez zajlik le. Van ember, aki bemegy a templomba, részt vesz a misén, az Úr Jézus is
maroka, 2018. augusztus 05. vasárnap, 15:56
A háború és a szegénység elől menekülők segítését szorgalmazta a pápa húsvéti üzenetében
Szíriának", amelyet egy régóta tartó konfliktus, pusztulás marcangol, s ahol felbomlott a társadalom, lehetetlenné vált a civil lakosok békés egymás mellett élése.

Mint mondta, imádkozik a folyamatban lévő béketárgyalások sikeréért, hogy jó szándékkal és a felek együttműködése révén le lehessen majd aratni a "béke gyümölcseit", és meg lehessen kezdeni egy "testvéri társadalom" felépítését.

Ferenc pápa reményét fejezte ki, hogy a Földközi-tenger térségében és a Közel-Kelet más részein is létrejöjjön a "népek és kultúrák gyümölcsöző találkozása". Az izraeli-palesztin viszony rendezéséhez szerinte le kell rakni egy igazságos és tartós béke alapjait, mégpedig közvetlen és őszinte tárgyalások eredményeként.

Leszögezte: végleges megoldást kell találni az Ukrajnában zajló háborúra is, bátorítva a humanitárius segítséget, a fogva tartott emberek kiszabadítását. A pápa az afrikai fegyveres viszályokra is utalt, külön említve Burundit, Mozambikot, a Kongói Demokratikus Köztársaságot és
velemenyezd, 2016. március 27. vasárnap, 13:51
Jó szelet!
adott úton. Nem tudunk olyan tenni, még ha nem is teszünk éppen semmit, ami ne lett volna odaírva az előre kijelölt útra. Minden gondolat rendszerünk rejtett összefüggéseire mutat rá, ami mögött kapcsolódások vannak. Ezer szállal kapcsolódó történetek és események hálójára van felfűzve a világunk.

Lelkünk a világba való belépés előtt kikeresi a neki legmegfelelőbb pályát, és a kapcsolódási pontokat. Befűződik a szülők sorsába, és ha kell, egymáshoz igazítja lépéseiket, hogy adott ponton létrejöjjön a hármas kapcsolódás, és elinduljon egy fizikai test megteremtése. A sors hologramjai mint egy pecsét beütik a sorskódokat a megfogant petesejtre, és elindul ebből a test megformálása, és egy hármas játék a fizikai világban. A magzat kiváltja a szülők sorsában a megfelelő impulzust, hogy ők is megkezdjék az új tanulási folyamatukat, a magzat némely hologramjai pedig aktiválódnak. Mondhatni a szülő újrateremti önmagából egy eddig el nem fogadott aspektusát, amely új fényszálakkal körbefonva megformálja a
lenke1964, 2015. október 01. csütörtök, 14:20
Agykontroll keresztény szemmel
beavatás során ugyanis nemcsak bizonyos dolgok birtokába jutunk, hanem összeköttetésbe kerülünk egy bizonyos személyes vagy személytelen (?) erővel. Ahogyan a keresztény beavatások során Isten a saját életét osztja meg velünk, úgy a New Age beavatások során is szoros kapcsolatba kerülünk azzal, aki folyamatosan juttatja a beavatottaknak ,,adományait". A beavatások többnyire irányított meditáció keretében történnek. Nem szükséges testi kontaktus a beavatóval ahhoz, hogy a beavatás érvényesen létrejöjjön. Amint minden okkult témájú felkészítő alkalmával minden egyes technika elsajátítása előtt beavatás történik, hogy a tanuló képessé váljon azok alkalmazására, ugyanezt megtaláljuk az agykontrollban is. Minden ,,technika" elsajátítását megelőzi egy vezetett alfa-szintű meditáció. Sokan mondták el, és saját tapasztalatom is az, hogy az Agykontroll könyv elolvasása után nem sikerült a legtöbb gyakorlatot elvégezni, viszont a tanfolyam elvégzése a (a beavatásokkal együtt) már valódi
jupiter21, 2015. március 04. szerda, 08:03
Ikerláng szerelem
szerelmét - a lelki magaslatok után - a földi életükben is megvalósíthassák, és ezen túl másokat szolgáljanak szeretetükkel.


Vajon mindenkinek van ikerlángja?

B.T: Nem, nincsen mindenkinek, legalábbis nem ebben az életében, de nagyon sokaknak van, és egyre többen találnak rá párjukra.

Akkor tudja felismerni a két fél egymást, ha már mind a ketten elértek egy bizonyos spirituális szintre. Ezért elég ritka, hogy tizen- vagy huszonéves korban létrejöjjön a találkozás.

Az érettség, a tudatosság ezen szintje azt jelenti, hogy mind a 2 fél szeresse meg önmagát, és legyen képes szeretettel, szívvel nyitni mások felé is.

Amikor ezt elérik, akkor a befogadásuk már jó talajt jelent arra, hogy felismerjék egymást.

Hogyan lehetséges az ikerláng felismerése?

B.T: Ez egy csoda, egy fantasztikus érzés. Amikor készen állunk a felismerésre, az egy összetéveszthetetlen, átütő élmény.

Mintha egy szikra pattanna
anyu65, 2014. július 15. kedd, 16:39
Magyar filmhét lesz Bukarestben
A román kulturális minisztérium és a Balassi Intézet - Bukaresti Magyar Intézet november 10. és 17. között szervezi meg a román fővárosban a Magyar Filmhetet, amely a két ország kormányainak kulturális együttműködési projektje nyomán valósul meg.

A filmhét programjában nyolc játékfilm, valamint dokumentum- és rövidfilmek szerepelnek. Egyebek között három koprodukciót láthat közönség, a Kincses Réka rendezte Szülőföld, szex és más kellemetlenségek című német-magyar alkotást, a Prikler Mátyás rendezte Köszönöm, jól című magyar-szlovák filmet, valamint a román Vali Hotea rendezte Roxanne című román-magyar koprodukciót.

A filmhét Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim című filmjével nyílik és a már említett Roxanne című román-magyar koprodukcióval zárul. Mindkét alkotás közös témája a besúgás, ami Kelet-Európában olyan történelmi, kulturális teher, amelyet húsz éve próbálunk letenni - mondta az igazgató.

Levetítik a Mediawawe 2013 legjobb magyar kisjátékfilmjeit, de egy nemzetközi válogatás
velemenyezd, 2013. november 07. csütörtök, 16:05
Napi evangélium
amikor várnunk kell, könnyen
elveszítjük türelmünket. Ha pedig valaki hibája miatt kell várakoznunk,
bizony megneheztelünk rá.
A mai evangéliumban Jézus szolgákról, az úr érkezéséről és éberségről
beszél, de ez másféle várakozás. A Krisztust váró ember szíve előre
tekint, az érkezés pillanatára gondol, a találkozás bekövetkező
eseményére, arra a személyre, aki hozzá érkezik. Lelki ráhangolódás ez,
hogy valóban létrejöjjön a két személy találkozása. Jézus érkezésére
szüntelenül készen kell állnom!
Jézus arra figyelmeztet minket, hogy legyünk éberek, mert nem tudjuk, hogy
mikor jön el a mi Urunk. A ma ünnepelt Szent Imre herceg, akit fiatalon és
váratlanul ért a halál, éber volt s tudta, hogy bármikor találkozhat az
Úrral. Minden bizonnyal annak köszönhető ez, hogy nagy gondot fordítottak
nevelésére. A trónörököshöz méltó királyi erények és a
wegnerzs, 2013. november 07. csütörtök, 09:26
2013. november 5. Kedd, Szent Imre herceg
tekintünk. Ha várakozásra vagyunk kényszerítve vagy váratlanul olyan helyzetbe kerülünk, amikor várnunk kell, könnyen elveszítjük türelmünket. Ha pedig valaki hibája miatt kell várakoznunk, bizony megneheztelünk rá.
A mai evangéliumban Jézus szolgákról, az úr érkezéséről és éberségről beszél, de ez másféle várakozás. A Krisztust váró ember szíve előre tekint, az érkezés pillanatára gondol, a találkozás bekövetkező eseményére, arra a személyre, aki hozzá érkezik. Lelki ráhangolódás ez, hogy valóban létrejöjjön a két személy találkozása. Jézus érkezésére szüntelenül készen kell állnom!
Jézus arra figyelmeztet minket, hogy legyünk éberek, mert nem tudjuk, hogy mikor jön el a mi Urunk. A ma ünnepelt Szent Imre herceg, akit fiatalon és váratlanul ért a halál, éber volt s tudta, hogy bármikor találkozhat az Úrral. Minden bizonnyal annak köszönhető ez, hogy nagy gondot fordítottak nevelésére. A trónörököshöz méltó királyi erények és a tudományok elsajátítása mellett nagy figyelmet szentelt a hitre és a
menyhert, 2013. november 06. szerda, 11:06
1/3
Képek, videók
Immunrendszer erősítésére
pacsakute
2019. szeptember 25. szerda, 21:57
Immunrendszer-kórokozó k.j
pacsakute
2016. szeptember 24. szombat, 19:56
Immunrendszer erősítő tur
pacsakute
2014. január 26. vasárnap, 07:59
Immunrendszer erősítők.jp
pacsakute
2013. december 22. vasárnap, 11:59
immunrendszer-felturbo zas
irmus
2013. szeptember 16. hétfő, 08:12
immunrendszer erősítő.jpg
dnemethk
2013. március 23. szombat, 14:50
Immunrendszer 2.jpg
pacsakute
2013. március 18. hétfő, 16:34
Immunrendszer.jpg
pacsakute
2013. március 18. hétfő, 16:34
ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT
husika66
2007. május 06. vasárnap, 14:06
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
Címkék
beavatások többnyire, keresztáldozat titka, régóta tartó, tudományok elsajátítása, immunrendszer működése, embernek tennie, bizonyos spirituális, világ életéért, isteni szóban, immunrendszer szervrendszere, szentmise ünnep, szervezetünkbe kerülő, szülő újrateremti, szülők sorsában, Bukaresti Magyar Intézet, világ folyamatos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.