Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 05:42 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lyza versei
Csendes őszi eső

A csendes őszi eső,
karcosan éri arcomat, fáj az érzés,
az elmúlás és ez a nyomott hangulat.
A fák szórják az enyészetnek levelük,
a sárguló fű színnel telik meg velük.

Hullnak a szép virágok,
elhervadnak szívemben is már az álmok.
Vágyakat söpörget bennem az őszi szél.
Fújja, ez az érzés csak ennyit ér neki.
A táj szépségeit az enyészet eszi.

A havas téli napon,
mikor már érzem a kandalló melegét,
kibontja a téli csend is a szépségét.
Szenvedélyes szívvel úgy várom a tavaszt,
hogy lelkem rózsafáján virágot bontson az.

A gyümölcsérlelő nyár,
A tájak, a vizek a hegyek, mind rám vár.
Szórja a Nap az aranyszínű nyilait,
élvezem a tüzes nyár izzó vágyait.
Az őszi eső közben áztatja
menusgabor, 2019. október 15. kedd, 19:00
27. évközi hét szerda 10.09
Köszönjük neked az Istennek szentelt élet ajándékát, mely a hitben téged keres, s a maga egyetemes küldetésében mindenkit arra hív, hogy a hozzád vezető utat járja.

Elmélkedés
Azt kéri egyik tanítványa Jézustól, hogy tanítsa őket imádkozni. Nem véletlenül jut eszébe az ötlet, hanem ő és a többi tanítvány nap mint nap látja, amint az Úr félrevonul, hogy imádkozzon, együtt legyen az Atyával. Egy ilyen alkalom után hangzik el a kérés. Válaszul az Úr egy nagyon egyszerű imát mond, amelyet azóta is naponta elimádkozunk. Az ima alaphangulatát a megszólítás adja meg, úgy tekintünk Istenre mint Atyánkra, mert Jézus bátorítása alapján hisszük, hogy ő gondoskodó szeretettel és irgalommal tekint ránk, gyermekeire. Bátran fordulhatunk hozzá kéréseinkkel, mindenkor bízhatunk abban, hogy atyai jóságát megmutatja nekünk.
Amikor Isten nevének megszentelődését és országának eljövetelét kérjük, akkor azért imádkozunk, hogy az üdvösség műve valósuljon meg a világban, az emberiség történetében. Ezután a
maroka, 2019. október 09. szerda, 19:06
Torma Judit versei
várok!


GONDOLAT

Suhanó,
Villanó,
Gyertyafénybe surranó.

Észlelő,
Késztető,
Gondolatba fészkelő.

Átható.
Megtartó.
Soha el nem mondható.


HATTYÚDAL

Most meghalok kicsit.
De ne sírjatok, nem hagyom magam.
S feltámadok a harmadik napon.
De nem úgy, mint Jézus tette aznap
fényes jelet hagyva az apostoloknak
elgörgetve a sziklát, a sír elől,
csak a véres gyolcsot hagyva legbelől,
csak halkan akarok élni s visszajönni,
belesni a karácsonyi ablakon,
titkos szavakat, milliót, kifigyelni,
s megpihenni hajnali
menusgabor, 2019. október 04. péntek, 20:15
Igen, de... (2.)
tudjátok, mi az, ami valóban hordoz és megtart az életben és a halálban? Merre tart az életetek? A feleségemnek és nekem igazi reménységünk van. Mi Isten kezében vagyunk. Akié Jézus, azé az élet. Ez nagyon megnyugtat bennünket.
Azonban a férfiak szótlanul és megilletődve eltűntek az estében.

Imádkozzatok azért, hogy az Úr ,,csillagai" a sötétségben csak annál egyértelműbben világítsanak. Személy szerint én ma sokkal nyugodtabb és érzelmileg is eltökéltebb vagyok, mint az előző két napon. Ez is az imádságaitok hatása. Ennyit a dolgok ma esti állásáról.

Gabi és Andreas Fett

Szia, Andi!

Nagyon köszönjük részletes üzeneteidet, segítettek abban, hogy ugyanolyan részletesen gondoljunk Rátok, különösen Gabira, és imádkozzunk értetek.

Szívből kívánunk nagyon áldott karácsonyt, amelyen Isten úgy, mint annak idején, kijelenti magát nekünk, embereknek, és ahogyan a pásztoroknak, nektek is reménységet és vigasztalást ad a félelmes
kalmanpiroska, 2019. október 04. péntek, 10:32
Kiss Jenő versei
mely lustán tekereg!
Álmot kínált a lombos, szürke cserge,
a vályú áloműző friss vizet.
Mulatva néztem, hogy a csürhe kerge
futással legelőre mint siet ...

Sikoltoztak az asszonyok a tóban,
ha tovavillant egy-egy vízipók.
Az ázott kender illata kísért, és
utánam vakkantottak a tilók.
Már így van ősszel ...mindenütt a kendert
hányták ki, törték s verték rúdakon,
a pozdorja sok szétszórt, régi csontként
fehéren kallódott a napon.

De csattogtak ott szerte más tilók is
(tilos tilók rég - most már szabadok),
mik pozdorjává zúzzák szét a múltat,
és munkálják a selymes holnapot.
Mind több pozdorja kerül a szemétre.
Mind kevesebben vannak a basák.
Csak látjuk itt is, ott is: szülőotthon,
kultúrház, könyvtár, közös gazdaság ...

Igen, új csattogástól, új szavaktól
hangos a hajdan álmatag falu.
Afféle háziállat már a traktor,
püfög, s a kölykök
menusgabor, 2019. szeptember 25. szerda, 20:00
Vereb István jegyzete - Laudetur Kiadó vezetője
gyarló kicsinyhitűségem miatt. Azért megpróbálom, olyan bibliás módon, hátha kihajt mégis jövőre. Na de addig? - kérdeztem, és csak sóhajtottam hozzá. Azért hoztam neki egy nagy vödör vizet. Meleg volt augusztus elején, azok a forró, negyven fok közeli napok egyre csak ismétlődtek, de én is, ismételten, napról napra kimentem a kicsi fámhoz. A locsolás után mindig maradtam, mert jó volt vele lenni.
Egy hét elteltével kétség fogott el, hogy hiába hordom neki a vizet.
Két hét elteltével, a tűző napon, ki tudja véletlen volt-e, közel hajoltam az ágaihoz, és megvizsgáltam az állapotát. Mintha valami duzzanatot véltem volna megpillantani, itt is, ott is az ágain! Zöld duzzanatokat! Kicsi zöld rügyeket!
Hogy újrakezdi az egészet? Most, éppen a nyár közepén? - erre nem gondoltam, csak arra, hogy jövőre azért mégis kizöldül. A maga idejében.
De így? Ilyen gyorsan? Nem, ebben nem hittem.
De hogy is csinálod te ezt? - kérdeztem a kis fát, mire szemlesütve csak hallgatott. A
maroka, 2019. szeptember 09. hétfő, 08:04
Önkormányzat 2019 - A korábbitól eltérően nem lesznek nemzetiségi szavazókörök
A nemzetiségi választásokat egy napon tartják a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával október 13-án, ám a voksolásban csak az vehet részt, aki szeptember 27-ig felvetette magát a nemzetiségi névjegyzékbe. Ezt eddig csaknem 270 ezren tették meg.

A Nemzeti Választási Bizottság 2715 települési nemzetiségi választást tűzött ki az ország 1744 településén, a választásokat azonban csak ott tudják megtartani, ahol van annyi jelölt, ahány tagú testületet kell választani.

A nemzetiségi névjegyzékben szereplő választópolgárok öt évvel ezelőtt a nemzetiségek számára kialakított külön szavazókörben adhatták le a nemzetiségi választásra szóló szavazatukat, ám idén már nincsenek nemzetiségi szavazókörök, a választópolgárok ugyanabban a szavazókörben szavazhatnak a települési, területi (megyei, fővárosi), illetve országos nemzetiségi önkormányzatokra, ahol a helyi önkormányzati képviselőkre és polgármesterekre.

A szavazókör pontos címét a választópolgárnak küldött értesítő
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 10:41
Felkészültek a szervezők a virágkarnevál biztosítására Debrecenben
kellene szakítani a rendezvényt.

Mosolygó Csaba rendőr alezredes, a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője hozzátette: a rendőrség kijelölte a javasolt parkolási lehetőségeket a városban. Jelezte: a virágkarnevál idején a felvonulási útvonal le lesz zárva, ebben az időszakban a keleti városrészből a nyugatiba a 4-es számú főút Nagyállomás előtti szakaszán lehet eljutni.

A programok közül Dávid István, a Limelight Projection Mapping producere megemlítette, hogy szombattól három napon át fényfesztivált csinálnak az egyetem központi épületéhez vezető sugárúton, az épületet pedig 3D-animációk vetítésével "keltik életre".

Bódor Edit,a virágkarnevál főszervezője jelezte, csütörtökön 51 prímás lépett fel egyszerre a Nagytemplom előtt, s még aznap elkészült Debrecen kenyere, amelyhez 103 éves kovászt, három féle mustármagot és mézet is felhasználnak.

A nagyerdei Békás-tónál már megnyílt és igen népszerű a Cseh sörkert, péntek este a belvárosi Baltazár Dezső téren kubai fiestát
velemenyezd, 2019. augusztus 17. szombat, 10:59
16. évközi hét szerda 07.24
egész közössége zúgolódni kezdett Mózes és Áron ellen. Izrael fiai ezt mondták nekik: ,,Inkább haltunk volna meg az Úr keze által Egyiptomban, amikor a húsos fazekak mellett ültünk és jóllaktunk kenyérrel. Miért hoztatok ki minket ide a pusztába? Hogy az egész közösség éhen vesszen?"
Ekkor az Úr így szólt Mózeshez: ,,Íme, én kenyeret hullatok nektek az égből. A nép menjen ki és gyűjtsön magának egy napra valót belőle. Így akarom próbára tenni, hogy követi-e parancsomat. Ha a hatodik napon elkészítik azt, amit begyűjtöttek, kétszer annyi lesz, mint amennyit naponként gyűjtöttek."
Erre Mózes így szólt Áronhoz: ,,Mondd meg Izrael fiai egész sokaságának: Járuljatok az Úr színe elé, mert meghallotta zúgolódástokat!" Amikor Áron közölte ezt az izraeliták egész közösségével, és ők a puszta felé tekintettek, az Úr dicsősége megjelent felhő alakjában. Az Úr így szólt Mózeshez: ,,Hallottam a nép zúgolódását. Közöld velük: »Ma este húst fogtok enni, és holnap reggel
maroka, 2019. július 24. szerda, 08:33
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
Jogharmonizációs változtatások a tőzsdei cégek és részvényeseik érdekében

Az Országgyűlés törvénybe foglalta a hosszú távú részvényesi szerepvállalás ösztönzését célul tűző európai parlamenti és tanácsi irányelvet annak érdekében, hogy jelentősen javulhasson a tőzsdei cégek működése és a részvényesek tájékoztatása.

A képviselők 131 igen szavazattal, 33 nem ellenében és 22 tartózkodás mellett fogadták el az innovációért és technológiáért felelős miniszter erről szóló javaslatát.

A további jogharmonizációs célú változtatások egyike felhatalmazza a Fogyasztóvédelmi Hatóságot, hogy - amennyiben más eszköz nem vezet eredményre - elrendelje bizonyos online tartalmak eltávolítását az internetes kereskedelem felügyelete során.Új modellt kapott a kutatás-fejlesztési és innovációs ágazat

Az Országgyűlés új szervezeti és finanszírozási modellt hozott létre a kutatás-fejlesztési és innovációs ágazat számára.

A képviselők 131 igen szavazattal, 53 nem ellenében és három
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 11:12
Nyár
megcsókolom...


Köves József: KÁNIKULA

Már földre bukik a fenyő bágyadt ága,
mintha üde forrást, bő kutat keresne.
Vesztes csatamező: holt az egész táj ma:
eldőlt a fű, halottként nyúlt el a teste.

Mézzé édesedett körtét szív a darázs,
hullott szilva belébe méhfullánk hatol,
a kertben a sziklák köve izzó parázs,
gyík piheg közöttük a napon valahol.

Autó veri fel a sarkon az út porát:
tűzkarikát rajzol a homok a légbe,
csikorog a csap, de nem ad vizet a kút.
Elsorvadt a mályva, a kert nyári éke.

Zavarodott hangyák árnyékot keresnek.
Kegyelemért eseng a kék harangvirág,
s meghajtja fejét a hóhér napderesnek -
bíbor kakukk szegfű rebeg érte
menusgabor, 2019. június 21. péntek, 21:00
Egyszer mindenkinek nyílnak a virágok...
lásd meg a világot,
egy vadvirágban a fénylő eget,
egy órában az örökkévalóságot,
s tartsd a tenyeredben a végtelent


William Blake: ÉN KEDVES RÓZSAFÁM

Virág, felém ágaskodóban,
Május-szépe kínálta magát:
"Van egy kedves rózsafám", szóltam
S nem kellett a drága virág.

Akkor kedves Fácskámhoz mentem:
Őrzöm napon, éjjelen is:
De a féltékeny elfordult menten,
S gyönyörűm ma csupán a tövis.

Gergely Ágnes fordítása


Bojtorján - Drosztmér István: HÓVIRÁG

Dalszöveg

Elmúlt régen a nyár és jöttek az esők
Lehullt a lomb és sárgállott a föld
Az erdő kopár, süvít az őszi szél
Nem sokára megérkezik a tél

A csupasz fák alatt
menusgabor, 2019. június 13. csütörtök, 22:15
1/112
Képek, videók
alliteracio-verseim-vo x-h
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:11
alliteracio-verseim-tá vna
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:10
alliteracio-verseim-ne -tö
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:10
alliteracio-verseim-mé zíz
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:10
alliteracio-verseim-má r-n
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:09
alliteracio-verseim-ho rdo
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:09
alliteracio-verseim-ha -mú
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:08
alliteracio-verseim-ha ldo
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:08
alliteracio-verseim-én eke
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:08
alliteracio-verseim-az -éj
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:07
alliteracio-verseim-eg y-é
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:06
alliteracio-verseim-be lép
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:06
0 a Ünnepi hangulat Ottil
lovaszmarika
2019. január 16. szerda, 09:29
Rejtély hangulat.jpg
menusgabor
2018. november 24. szombat, 18:16
szobai hangulat1005.jpg
maroka
2018. október 05. péntek, 11:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.