Belépés
2019. július 21. vasárnap | 29. hét | 202. nap | 19:12 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
Jogharmonizációs változtatások a tőzsdei cégek és részvényeseik érdekében

Az Országgyűlés törvénybe foglalta a hosszú távú részvényesi szerepvállalás ösztönzését célul tűző európai parlamenti és tanácsi irányelvet annak érdekében, hogy jelentősen javulhasson a tőzsdei cégek működése és a részvényesek tájékoztatása.

A képviselők 131 igen szavazattal, 33 nem ellenében és 22 tartózkodás mellett fogadták el az innovációért és technológiáért felelős miniszter erről szóló javaslatát.

A további jogharmonizációs célú változtatások egyike felhatalmazza a Fogyasztóvédelmi Hatóságot, hogy - amennyiben más eszköz nem vezet eredményre - elrendelje bizonyos online tartalmak eltávolítását az internetes kereskedelem felügyelete során.Új modellt kapott a kutatás-fejlesztési és innovációs ágazat

Az Országgyűlés új szervezeti és finanszírozási modellt hozott létre a kutatás-fejlesztési és innovációs ágazat számára.

A képviselők 131 igen szavazattal, 53 nem ellenében és három
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 11:12
Hőség - Életbe lépett a hőségriasztás
Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolta, hogy a legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg senki se tartózkodjon a tűző napon, ügyeljünk a fokozott folyadékfogyasztásra, és kerüljük a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását.

Figyelmeztettek továbbá arra, hogy a déli órákban a vízparton pihenők is kerüljék a napozást és ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel.

Ajánlásukban az is olvasható, hogy védjük a bőrünket naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal, és még néhány percre se hagyjunk gyermekeket, továbbá házi kisállatokat parkoló autóban.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tartós hőség az egészséges szervezetnek is extrém igénybevételt jelent, és az autózók koncentrációját is negatívan befolyásolhatja.
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:31
A hőség elleni védekezés alapszabályai :
A hőség megterheli a szervezetet: csökken a vérnyomás, alacsonyabb lesz a pulzusszám és gyengül a koncentráció, lankad a figyelem (ezért több ilyenkor a baleset).
A tompaság ellen felfrissülés érzését adhatja, ha naponta többször zuhanyozunk langyos vagy hideg vízzel.

A déli órákban lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban. Amikor a levegő hőmérséklete kint 35 Celsius-fok körül van, akkor a szobában 28 fok az ideális, hűvösebbre nem tanácsos állítani az otthoni, irodai klímát, mert ha kimegyünk a szabadba, a hirtelen hőmérséklet-változás megterhelő lehet.

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk elsősorban vizet, teát, gyümölcslét, de jól eshet a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek is. Ne fogyasszunk viszont kávét, alkoholos italt, cukros, illetve szénsavas üdítőt, és nem jó ötlet a fröccs és a sör sem, mert fokozzák az izzadást és vízhajtó hatásúak is, ily módon komoly dehidratáltságot okozhatnak.

Különösen figyeljünk az idős
pacsakute, 2019. június 11. kedd, 20:50
Migránsok halála - A bolgár tolmács cseréjét rendelte el a bíróság
Az első tárgyalási napon csupán az elsőfokú ítéletet és a fellebbezéseket ismertették. A korábban szökésben lévő, február 27-én Franciaországban elfogott, bolgár nemzetiségű tizennegyedrendű vádlott kihallgatását péntekre halasztotta a bíróság.

Az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék négy vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére bűnsegédként elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondott ki bűnösnek, s ezért őket bűnszervezet tagjaként 25 év fegyházbüntetéssel sújtotta, kimondva, nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

Tíz vádlottat társtettesként elkövetett embercsempészés bűntettéért marasztalt el a bíróság, őket három és tizenkét év közötti szabadságvesztésre ítélve.

Az ítélet ellen valamennyi vádlott és védő felmentésért vagy enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Kecskeméti Törvényszék által végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt 14 vádlott közül 13 büntetésének súlyosítását
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 12:31
Nyitott szertárkapuk a tűzoltóságokon
Tájékoztatása szerint a katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknapon 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek és a családok előtt.

A nyílt napon lehetőség van közelről megnézni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, a látogatók bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe.

Évről évre húsz-harmincezer látogató érdeklődik a rendezvény iránt, ezen a napon a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak.
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 13:29
A szombathelyi polgármester újratárgyaltatna több közgyűlési határozatot
Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) a szomathely.hu oldalon közzétett közleményében azt írta: az önkormányzat érdekeit sérti négy, a legutóbbi ülésen elfogadott határozat, ezért él törvény adta lehetőségével és az újratárgyalásukat kéri.

Az egyik ilyen határozat - egyebek mellett - a városi televíziót is működtető szombathelyi médiacentrum vezetőjének lecseréléséről szól.

A polgármester arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy kezdeményezéséről a testületnek 15 napon belül minősített többséggel kell döntenie, és addig a kérdéses határozatok nem hajthatók végre.

A szombathelyi közgyűlésben február 28-án a Pro Savaria Egyesület és a Jobbik képviselőjének támogatásával az ellenzék szerezte meg a többséget, így az általuk napirendre tűzött témákat tárgyalták meg először. El is fogadtak több határozatot, ugyanakkor nem sikerült megtárgyalniuk a város 2019-es költségvetését.

A polgármester a február 28-ai ülést 12 órányi tanácsozás után félbeszakította, és a folytatásra március 13-át jelölte
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 17:43
Migránsok halála - Júniusban kezdődik a másodfokú tárgyalás
A közlemény szerint a bíróság öt tárgyalási napot tűzött ki, és előreláthatólag június 20-án hirdet határozatot.

A Kecskeméti Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a bűnszervezet 2015 februárja és 2015. augusztus 27. között működött. Júniustól naponta szállítottak illegális bevándorlókat embertelen körülmények között, zárt, sötét, levegőtlen tehergépkocsikba zsúfolva Ausztriába és Németországba.

A bűnszervezet tagjai augusztus 25-én hajnalban 59 férfit, nyolc nőt és négy gyereket zártak be egy belülről nem nyitható, sötét, szellőzés nélküli hűtőkamionba a szerb-magyar határ közelében, Mórahalom térségében. A kamion Ausztriába indult, a járművet a negyedrendű vádlott vezette, előfutóként pedig három társa haladt előtte.

A bezárt emberek röviddel az indulás után kiabálással és dörömböléssel jelezték, hogy nem kapnak levegőt, ezt a sofőr és egyik társa is hallotta. A problémát telefonon jelezték a bűnszervezetet vezető elsőrendű vádlottnak, aki többször is azt az utasítást adta, ne nyissák ki
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 10:21
Sok butaságot etetnek meg velünk az életmód-tanácsadók ̵
kellene!

Reggelizz, mint a király, ebédelj, mint a polgár, vacsorázz úgy, mint a koldus! - szól a mondás, ami voltaképpen nagy butaság. Én szerény reggelit, nyugodt ebédet javaslok 1 óra sziesztával, majd este 17-18 óra körül vacsorázzunk meg rendesen. Ne feledjük a heti 1 nap diétát és a rendszeres mozgást se, hogy a kalóriabevitel és annak elégetése egyensúlyban legyen! Igyunk rengeteg folyadékot, nyáron minimum 2-3 liter vizet! - harsogják a tévében, rádiókban. Aki kint dolgozik a tűző napon, tegyen így, mások csak annyit kortyoljanak, amennyi a szomjukat oltsa!

Bátran fogyasszanak megfelelő mennyiségű sót a magas vérnyomással küzdők is, hiszen éppen a só hiányától emelkedhet meg a vérnyomásuk! És ha nem szeretnénk, hogy egy társaságban ránk süssék a sótlan jelzőt, hát szórjunk az ételünkbe egy kicsit, amerikai tudósok megállapították ugyanis: a só az örömhormon termeléséhez is elengedhetetlen. Palicz István; szon.hu.

Dr. Papp Lajos,
koszegimarika, 2019. január 23. szerda, 20:31
Imre Flóra
íze sajt szaga
a levegő mozdulása a parton
a hirtelen leszálló éjszaka
a valószínületlen színes alkony
egy pillanatnyi édes-keserű
nosztalgia kínzóan éles emlék
se kint se bent az az arany derű
csak szürke tompa afáziás nemlét
csak ez a majdnem kataton jelen
a belső napsütés reménytelenBERGERETTE


Már végleg téged hordlak a szememben,
Mióta abszurd angyalként előttem
Ezen a foszló, végtelen napon
Megjelentél, hogy - ma már jól tudom -
Kiments a végső némaságból engem.

Hurcolnak hullámos vizek,
Énünkből kék forrás ered;
Ki tudja, milyen part a szerelem?
Én nem gyújtogató szemed,
Nem is bronzszobor testedet:
Homlokodon a ráncot szeretem.

Mint a dió, magamba kövesedtem,
Az életem csupán irodalom -
Nézlek belül, s nincs más mit mondanom
Latinul akár, vagy dal-keresetlen:
Már végleg téged hordlak a
menusgabor, 2019. január 15. kedd, 20:00
Hitelminősítés - Februárban kezdődik a magyar államadós-osztályzatok jövő évi hitelminősítői vizsgálatsorozata
A Londonban közzétett új menetrendek alapján először a Standard & Poor's pénzügyi szolgáltató csoport globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) vizsgálja a magyar szuverén besorolásokat. A cég Magyarország első jövő évi értékelési időpontját február 15-ére tűzte ki, ezután augusztus 16-án veszi napirendre ismét a magyar adósosztályzatokat.

A Fitch Ratings is két dátumot határozott meg: először az S&P első dátuma után egy héttel, február 22-én, majd az S&P második időpontjával azonos napon, szintén augusztus 16-án végzi el a magyar államadós-osztályzatok értékelését.

A Moody's Investors Service ugyancsak két időpontot jelölt ki: 2019-re szóló felülvizsgálati menetrendjében Magyarország először május 3-án, majd október 25-én kerül sorra.

A globális pénzügyi válság után életbe léptetett EU-szabályozás alapján - hacsak azonnali minősítési döntést igénylő rendkívüli fejlemény nem történik - a hitelminősítők az általuk előre meghatározott időpontban hajthatnak csak végre adósosztályzati
velemenyezd, 2018. december 24. hétfő, 14:22
Krónika 2. rész (napirend előtt: környezetvédelem, határon túli magyarok, véradók napja)
ellene a magyar kormány - mondta.

Fidesz: köszönet a véradóknak

Nyitrai Zsolt (Fidesz) november 27-éről, a magyar véradók napjáról emlékezett meg. Kiemelte a véradók segítségét, áldozatvállalását, és rámutatott: évente mintegy 400 ezer véradás történik, 250 ezer segítőnek köszönhetően. A vér nélkülözhetetlen a nagyobb műtétekhez, az életmentő kezelésekhez, gyógyászati vérkészítmények előállításához - idézte fel, kelezve: ahhoz, hogy Magyarországon folyamatos és biztonságos legyen a vérellátás, naponta közel 2 ezer véradás szükséges.

Köszönetet mondott a Magyar Vöröskeresztnek, az Országos Vérellátó Szolgálatnak, a véradóknak, egyúttal arra kérte a magyar kormányt, adjon meg minden támogatást a véradóknak.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára rámutatott: minden társadalomnak egyfajta lenyomata, hogy vannak emberek, akik hajlandóak vért adni, és olyanokon is segíti, akiket nem is ismernek. Szintén köszönetét tolmácsolta, és kiemelte: naponta 60-70
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 10:48
Szatmári Delina: Elmenned, ó, miért kellett?
nem enged,
záporoznak szememből a könnyek,
elszakadni oly nehéz tőled.
Kavarognak bennem az érzések,
elmenned, ó, miért kellett?
A fájdalomtól sodor
a féktelen, képtelen képzelet.

Ha szólnál, ha megmozdulnál,
ha rám nevetnél, ha mosolyognál,
ha legalább a kezem megfognád,
enyém lenne az egész világ,
minden létező boldogság.

De hiába, hiába kérlek,
kérlek, hogy nevess,
hogy a tekinteted reám szegezd.
Te elmentél, s tűző napon is
rám szakadt a fagyos tél.

Elválaszt tőlem egy sötét világ,
szerető karod már nem ölel át,
ez olyan kegyetlenül fáj.
Úgy félek, nélküled kevés az élet,
nélküled nem létezek.

Nem maradt más nekem,
csak hogy reád emlékezzem.
Az arcod látni vágyom,
bárhogy fájjon,
ez lett minden boldogságom.

Rágondolni is kegyetlen,
hogy már nem lehetsz velem,
de add meg nekem, Istenem,
hogy örökké reá emlékezzem,
emlékével
vorosrozsa66, 2018. október 10. szerda, 17:39
1/111
Képek, videók
Hatosával
sarkadykati
2010. november 25. csütörtök, 02:16
karácsonyfa a tőzsde előt
mecsery
2012. január 15. vasárnap, 01:08
Tözsde-palota,Szabadsá g-t
farkas1945
2011. január 27. csütörtök, 16:07
fellobogózott tőzsde
mecsery
2010. május 12. szerda, 15:56
tőzsdézek.jpg
grimilda
2009. június 20. szombat, 16:29
20081008tozsdeban49.jp g
tinka1951
2009. január 15. csütörtök, 23:31
Tőzsde
daczok
2007. május 07. hétfő, 17:46
Hosszú K.ma 30 éves, 89.0
menusgabor
2019. május 03. péntek, 18:31
Hosszú hajú nő
eva6
2019. március 14. csütörtök, 17:30
Hosszú szőrű cica
eva6
2019. március 12. kedd, 10:01
hosszu-katinka-1-1024x 576
menusgabor
2019. január 21. hétfő, 09:30
hosszú ruhás nő
eva6
2018. november 24. szombat, 14:49
Nagyon hosszú ruha
pacsakute
2018. október 21. vasárnap, 16:06
Különleges szép hosszúruh
pacsakute
2018. október 14. vasárnap, 18:20
a hosszú élet titka.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 16:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.