Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:36 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bank of China kötvényeket vezetnek be a BÉT-re
A BÉT honlapján megjelent határozatok szerint két kötvénysorozatot vesz fel terméklistájára a tőzsde.

Az egyik sorozat 85 darab, egyenként 100 ezer euró névértékű kötvényt tartalmaz, melyek össznévértéke 8,5 millió euró.

A másik sorozat 150 darab, egyenként 100 ezer amerikai dollár névértékű, 15 millió dollár össznévértékű kötvényből áll.

A kötvények 3 éves futamidejűek, lejáratuk mindkét sorozat esetében 2020. július 27. (A kibocsátás napja 2017. július 31.)

A kötvények bevezetési ára megegyezik a névértékkel. Az első kereskedési napra az ajánlattételi limitet 20 százalékban határozta meg a tőzsde vezérigazgatója.
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 07:07
Jóváhagyták a Konzum Opusba beolvadását a társaságok közgyűlései
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozatok szerint a beolvadást követően az Opus változatlan társasági formában, nyilvánosan működő részvénytársaságként működik tovább.

A beolvadás során az egyes vagyonmérleg-tervezetek fordulónapja 2018. december 31.

A vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetek ellenőrzésére az Interauditor Neuner, Henzl, Honti Tanácsadó Kft.-t jelölték ki a társaságok.

Az Opus és a Konzum idén októberben jelentette be a két társaság fúzióját, amelynek tervezett zárása 2019. március 31.

A megalakuló utódvállalat a tőzsde negyedik legnagyobb társaságává válhat, amelynek kapitalizációja elérheti a 350-400 milliárd forintot, az IFRS (nemzetközi pénzügyi szabvány) szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladja a 320 milliárd, a 2019. évre tervezett EBITDA-ja (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) pedig a 30 milliárd forintot.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 10:51
Módosítja osztalékpolitikáját a CIG
A tájékoztatás szerint a társaság igazgatósága csütörtökön határozott arról: ha a társaság szavatolótőke és likviditási helyzete arra lehetőséget teremt, akkor javasolja a közgyűlésnek, hogy az osztalékfizetésre rendelkezésre álló adózott eredmény teljes összegét fizessék ki a részvényeseknek osztalékként.

Közzétették a BÉT honlapján azt is, hogy az életbiztosító igazgatósága döntött a társaság tulajdonában lévő leányvállalat, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) alaptőkéjének 1,5 milliárd forinttal történő felemeléséről, valamint osztalékpolitikájának módosításáról.

Az alaptőke-emelés során az EMABIT harminc darab, egyenként egymillió forint névértékű, névre szóló dematerializált törzsrészvényt, darabonként ötvenmillió forint értéken bocsát ki. Az alaptőke-emelés után 1 milliárd 60 millió forintra emelkedik a társaság alaptőkéje, amely 1060 darab, egyenként 1 millió forint névértékű névre szóló törzsrészvényből áll.

Az alaptőke-emelés mellett az életbiztosító
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:17
Az MKB Bank közreműködésével lezajlott a Megakrán Nyrt. tőkeemelése
Xtend piacára történő bevezetése az alaptőke-emelés cégbírósági bejegyzését és a részvények KELER Zrt. előtti keletkeztetését követően, a várakozások szerint 2018 december első felében várható.

Langmáhr Tamás, a Megakrán Nyrt. igazgatóságának elnöke a tranzakcióval egyidejűleg 6112 Megakrán törzsrészvény értékesítésére vállalt kötelezettséget az alaptőke-emelés során újonnan kibocsátandó részvények KELER Zrt. előtti keletkeztetésének napján darabonként 3702 forintos áron - közölte a cég a BÉT honlapján.

A közlemény idézi Langmáhr Tamást, aki elmondta: a tőzsdei jelenlét mellett a Megakrán célja, hogy innovatív és speciális emeléstechnikai megoldások alkalmazásával hosszabb távon is megteremtsék a fejlődés feltételeit. A Megakrán a friss forrásból új, speciális emeléstechnikai eszközöket tud venni - fűzte hozzá.

Marót Krisztina, az MKB Bank tőkepiaci és tranzakciós tanácsadási igazgatóságának vezetője elmondta:az MKB Bank - a Megakrán Nyrt. kijelölt tanácsadójaként és az ügylet
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:46
BÉT - Emelkedésre számít az elemző a tőzsdén
Holecz Noémi az MTI-nek eljutatott kommentárjában felidézte, a múlt héten emelkedéssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,7 százalékot tudott növekedni, ami az európai negatív hangulatot figyelembe véve szép teljesítmény.

Kiemelte, hogy negatívan reagálhat a Mol árfolyama arra a hírre, miszerint Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója újra felkerülhet az Interpol körözési listájára, dacára a korábbi bírósági döntéseknek.

A horvát belügyminisztérium honlapján azt közölte szombaton, hogy Horvátország javára döntött az Interpol végrehajtó bizottsága Dubajban, és lehetővé tette Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancs megújítását. Hernádi Zsolt korábban egyszer már lekerült a szervezet körözési listájáról, de Horvátország augusztusban újra kérte az Interpoltól, hogy újítsa meg a Mol elnök-vezérigazgatója ellen korábban kiadott körözést.

A Magyar Telekomról a szakértő megjegyezte, hogy továbbra is a "felvásárlási pletykák hatásától fűtve" 425
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 08:57
BÉT - Emelkedés várható a magyar tőzsdén
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a kedvező nemzetközi hangulat miatt pozitívan indulhat a kereskedés az európai piacokon, így a magyaron is.

A vezető részvények közül kiemelte a Molt, amely szerdán piac nyitás előtt tette közzé a harmadik negyedéves gyorsjelentését.

A Mol Nyrt. a BÉT honlapján szerdán közölte, a Mol-csoport 708 millió dollár tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredményt (EBITDA) ért el az idei harmadik negyedévben, 23 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, ez az utóbbi három év legjobb negyedéves eredménye. Az elemző szerint a várakozásokat meghaladó számok újabb lökést adhatnak a Mol részvények emelkedésének.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. helyettes vezető elemzőjének kommentárjában úgy vélekedett, hogy a határidős árazások alapján emelkedéssel nyithatnak az európai börzék, a pozitív befektetői hangulat a magyar blue chipeket is támogathatja.

Arról is beszámolt, hogy a Mol harmadik
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 08:51
BÉT - Elemzők szerint a nemzetközi tendencia alakíthatja a kereskedést
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy hétfőn a nap elején stagnálásra, csökkenésre számít, a nap második felében a kereskedés alakulása azon múlik, hogy a főbb nemzetközi piacok milyen irányt vesznek, ami hathat a magyar tőzsdére is.

Szerinte a nyitás nem lesz optimista, nagy mozgás nem várható, hiszen pénteken viszonylag gyengén zártak a részvények, és hétfőn reggel sem optimista a hangulat - tette hozzá.

Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemző helyettese az MTI-nek küldött elemzésében azt írja, hogy az európai tőzsdék óvatos emelkedéssel nyithatnak, a javuló befektetői hangulat a magyar blue chipeket is támogathatja.

A héten startol a nagyvállalatok jelentési szezonja is, amelyet a Mol nyit szerda hajnalban - hívja fel a figyelmet az Equilor szakembere.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 679,93 pontos, 1,86 százalékos csökkenéssel, 35 937,61 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 11,19 milliárd forint
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 08:40
BÉT - Negatív hangulatban folyt a kereskedés a tőzsdén
pénteki kereskedésben kitartott a kezdeti negatív hangulat, amely napközben rosszabbra fordult. A BUX index is csökkenéssel zárt annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben a BÉT sokkal jobban tartotta magát, mint a nemzetközi piacok.

Kiemelte, hogy leginkább az OTP és a Mol papírjai mozognak együtt a nemzetközi piaci hangulattal, mindkét papír jelentős eséssel zárta a pénteki kereskedést. A Richter folytatta az elmúlt napokban látható "gyengélkedését", a Magyar Telekom viszont erősödött.

A BÉT honlapján közölt adatok szerint a Mol ára 46 forinttal, 1,59 százalékkal 2854 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 315 forinttal, 3,06 százalékkal 9975 forintra esett, forgalmuk 5,89 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,51 százalékkal 397 forintra erősödött, forgalma 240,89 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 1,24 százalékkal 5170 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,69 milliárd forintot ért
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 18:41
A Takarékbank tőkét emelt a BIF-ben
A korábbi tájékoztatás szerint BIF a tőkeemelés során 2 millió 870 ezer 244 darab, 100 forint névértékű, részvényenként 2000 forint kibocsátási értékű törzsrészvényt bocsátott ki.

A Takarékbank 5 milliárd 740 millió 488 ezer forint összegű pénzbeli vagyoni hozzájárulást teljesített a részvényekért cserében.

A közlemény szerint a társaság a tőkeemeléssel "egy stabil, hazai intézményi befektetőt köszönthet részvényesei között", másrészt közel 6milliárd forint új forrást von be jövőbeni terveinek megvalósítására.

A BIF jegyzett tőkéje 2017 végén 2 milliárd 583 millió 220 ezer forint volt. A BÉT honlapján közzétett adatok szerint a tőzsdére bevezetett részvények 66,57 százaléka a PIÓ-21 Kft., 17,28 százaléka a társaság saját tulajdonában van, a közkézhányad 16,15 százalék.

A BIF részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, csütörtökön a papírok árfolyama 2000 forint volt, nem változott az előző naphoz képest. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyam 2180, a
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 18:23
A Takarékbank tőkét emel a BIF-ben
törzsrészvényt bocsát ki.

A Takarékbank az 5 milliárd 740 millió 488 ezer forint összegű pénzbeli vagyoni hozzájárulását legkésőbb 2018. szeptember 14-ig köteles a társaság rendelkezésére bocsátani.

A közlemény szerint a társaság a tőkeemeléssel "egy stabil, hazai intézményi befektetőt köszönthet részvényesei között", másrészt közel 6milliárd forint új forrást von be jövőbeni terveinek megvalósítására.

A BIF jegyzett tőkéje 2017 végén 2 milliárd 583 millió 220 ezer forint volt. A BÉT honlapján közzétett adatok szerint a tőzsdére bevezetett részvények 66,57 százaléka a PIÓ-21 Kft., 17,28 százaléka a társaság saját tulajdonában van, a közkézhányad 16,15 százalék.

A BIF részvényeinek tőzsdei kereskedését kedden reggel felfüggesztették, az adásvétel a tőkeemelésről szóló bejelentést követően újraindult.

A BIF részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek, kedden a papírok árfolyama 1990 forint volt, 10 forinttal, 0,51 százalékkal magasabb az előző záróárfolyamnál. Az elmúlt
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 17:53
Új stratégiai befektető az Appeninn Holdingnál
A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a Konzum PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet keretében 9 755 567 darab részvényt értékesít a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek. A részvénycsomag vételárát üzleti titokként kezelik, a tranzakció annak megfizetésével zárul. A felek bejelentették, hogy a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon.

A Konzum-csoport csütörtökön kiadott sajtóközleménye szerint az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. irányítása a 33,2 százalékos tulajdonhányaddal rendelkező csoportnál marad, a BDPST Zrt. pedig két tagot, Tóth Juditot és Malik Zoltánt delegálja a tőzsdei társaság igazgatótanácsába. Az Appeninn emellett azt is közzétette, hogy a cég operatív irányítását a jövőben Tomcsányi Gábor vezérigazgató és Somfalvi Péter vezérigazgató-helyettesek
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 13:42
Nem kapott amerikai forgalmazási engedélyt a Richter méhmióma elleni szere
A gyógyszergyártó amerikai partnerének, az Allergannak a tájékoztatására hivatkozva azt közölte szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának (FDA) levele szerint a hatóságnak jelenlegi formájában nem áll módjában engedélyezni az ulipristal acetate hatóanyagot és további információkat kér.

Az FDA olyan gyógyszerbiztonsági aggályokra hivatkozott, amelyek az Egyesült Államok területén kívül, az értékesítési és marketing engedély megadása után merültek fel.

A tájékoztatás szerint az Allergan munkatársai találkozni kívánnak az ügynökség szakértőivel annak érdekében, hogy megbeszéljék az észrevételeket és tisztázzák a következő lépéseket, amelyek a készítmény törzskönyvének ismételt beadásához vezethetnek.

Az amerikai hatóság 2017 októberében fogadta be az ulipristal acetate törzskönyvi kérelmét.

A méhmiómával diagnosztizált nők rendellenes méhűri vérzésének kezelésére szolgáló szert Európában Esmya néven forgalmazzák, és a
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 09:00
1/18
Képek, videók
Ledér pillangó a betelt v
sanci81
2018. július 03. kedd, 18:43
xCrrokrise Place Your Bet
charlotteani
2018. február 28. szerda, 23:07
betndr.jpg
sz719eszter
2017. december 09. szombat, 17:52
betört üveg.png
chillik
2017. december 05. kedd, 14:30
betört ablak.png
chillik
2017. november 17. péntek, 15:30
Betörö 01.jpg
chillik
2017. október 28. szombat, 04:43
Betörö 02.jpg
chillik
2017. október 28. szombat, 04:43
A betyár 01.jpg
chillik
2017. október 18. szerda, 05:12
A betyár 02.jpg
chillik
2017. október 18. szerda, 05:11
A betyár 03.jpg
chillik
2017. október 18. szerda, 05:11
A betyár 04.jpg
chillik
2017. október 18. szerda, 05:10
A betyár 05.jpg
chillik
2017. október 18. szerda, 05:10
Karácsonyi sorozat.gif
borigit
2017. december 31. vasárnap, 11:10
0 a virágok sorozata anig
lovaszmarika
2017. december 12. kedd, 17:50
Urania sorozat: Rovarok
vidocq_
2014. augusztus 31. vasárnap, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.