Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 11:22 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szakértő: az 1-es típusú cukorbetegség akár néhány hét alatt kialakulhat
A műsorban arról beszéltek, hogy már két éve működik a katolikus karitasz orvosmissziója, amelynek keretében például Kárpátalján szerveznek szűréseket.

Blatinczky László elmondta, hogy a gyerekeknél kialakuló 1-es típusú cukorbetegség rendkívül súlyos állapotot okozhat, ezért a szűrésük sem szükséges, hiszen a tünetek egyértelműek.

A tizenévesek körében ugyanakkor egyre gyakoribb a 2-es típusú cukorbetegség, amelyet viszont már érdemes szűrni - emelte ki.

A kárpátaljai cukorbeteg gyerekeket egyetlen helyen, a munkácsi kórházban látják el, az inzulinhoz pedig csak úgy lehet hozzájutni, ha a gondozó orvos adja át vagy írja fel. Mivel egyszerre csak egyhavi mennyiséghez juthatnak hozzá a betegek, havonta el kell utazniuk Munkácsra - ismertette.
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 09:11
Jelek a kezünkön, amelyek bajra utalnak
kezelés), komplex fizioterápia, gyógytorna, ultrahang, vagy elektroterápia segíthet.
Miért tabu a halál? Hernádi Judit a rákról Miért tabu a halál? Hernádi Judit a rákról
Izzadás: komoly betegségek jele lehet Izzadás: komoly betegségek jele lehet
Úttörő tanulmány: kiderült, kik nem élik túl a rákot Úttörő tanulmány: kiderült, kik nem élik túl a rákot
Teszt: minden kiderül a visszérről Teszt: minden kiderül a visszérről

A pattanó ujj kialakulásának okai azonban nem egyértelműek az orvoslás mai állása szerint. Okozhatja visszatérő, vagy súlyos ínhüvely gyulladás, egy tompa tenyérsérülés, esetleg összefüggésben lehet a cukorbetegséggel, a köszvénnyel és a reumás ízületi gyulladással is. Az ortopéd, kézsebész szakorvos az ínhüvely gyűrű feletti nyomásérzékenységére, ropogására és elakadására figyel, ezek a tünetek ugyanis biztos jelei a pattanó ujj kialakulásának. Egyes esetekben szükség lehet képalkotó diagnosztikai vizsgálatra, ilyenkor dinamikus ultrahangot javasolnak, melynek
horvathnemagdi, 2016. szeptember 16. péntek, 20:25
Egészség!!
fogamzásgátlók) is provokálhatják, súlyosbodásához vezethetnek. Fontos, hogy a Raynaud-betegség diagnózisát csak két-három éves fennállás után lehet egyértelműen kimondani, ha addig nem alakul ki más, társuló betegségre utaló tünet, panasz. A betegeket alaposan meg kell vizsgálni, ki kell zárni a korábban említett alapbetegségeket. A laborvizsgálatok elvégzése (süllyedés, CRP, véralvadási mutatók, antitest-kimutatási próbák) is szükségszerűek a diagnózis felállítása céljából. Ha a beteg panaszai nem egyértelműek, akkor az ujjakat hideg vízbe mártva provokálni lehet a fájdalmas érösszehúzódást. További vizsgálatok, melyek szóba jönnek a diagnózis felállításának elősegítése érdekében: arteriográfia, valamint az ujjbegyből történő mintavétel után a minta úgynevezett kapillár-mikroszkópos vizsgálata. Mit tehetünk?

Ha a tünetek hátterében valamely betegség megállapítható, úgy az adott kórképet kell kezelni, és ennek hatására a Raynaud-szindróma tünetei is enyhülni fognak. Akkor, ha a Raynaud-betegség
piroska0101, 2016. június 17. péntek, 18:24
Talán ez a hatékony koleszterinszint-csökkentés titka?
betegség ütötte fel a fejét, nem hátrány, ha megfelelő kezelést kapunk rá.

Mindenképpen van laboratóriumi jele is. A gyógyszerszedés idején jelentkező testi tünetek nem feltétlenül függnek össze a tablettával. Ha bármi panaszunk jelentkezik, érdemes orvoshoz fordulni, aki egy laborvizsgálattal megállapíthatja, hogy valóban gyógyszermellékhatásról van-e szó, vagy más betegség áll esetleg a háttérben.

Nem egyértelmű utasítások
Gond lehet, ha az utasítások nem egyértelműek, esetleg túl bonyolultak. Kérjük meg az orvost, hogy a gyógyszerszedéssel kapcsolatban mindent pontosan írjon le, az életmóddal kapcsolatos tanácsokról meg jobb, ha jegyzeteket készítünk. Egy komplett életmódváltás kezdetén biztos, hogy egyre újabb kérdések merülnek fel a mindennapokban. Ezeket gyűjtsük össze, és ne habozzunk őket feltenni a következő kontroll alkalmával.

Egyéb problémák a gyógyszerszedéssel
Lehet, hogy fizikai akadálya van az együttműködésnek. Például nehéz
szelidszeder, 2014. november 27. csütörtök, 13:28
A szívinfarktus 6 meglepően ártalmatlan tünete
A filmekben ez is olyan egyszerűen zajlik. A főhős megmarkolja a mellkasát, kicsit megtántorodik, közli, hogy szívinfarktusa van, és amint elájul, a körülötte lévők máris hívják a mentőt. A valóságban azonban csak ritkán ilyen egyértelműek a tünetek, ezért gyakran nem is ismerik fel őket időben.
A szívinfarktus a leggyakoribb halálokok egyike - több embert öl meg, mint az összes rákfajta együttvéve. Pedig nem kellene minden esetben halálos csapásnak lennie - a szívinfarktus ugyanis nem hirtelen támad, hanem hosszú folyamat vége, amelynek első tünetei már hetekkel, vagy akár hónapokkal korábban jelentkezek, tehát alkalmat kínálnak a megelőzésre.

Itt ugyanis minden perc, minden óra számít. A szívinfarktus leggyakoribb oka az érelmeszesedés, amikor egy összezárult ér akadályozza a vérellást, így a keringésből kiesett terület lassan elhal. Minél lassabban jut a beteg orvoshoz, annál nagyobb lesz a károsodás.

Nekünk, nőknek különösen figyelni kell az apróbb jelekre, mert a
anna4459, 2014. július 06. vasárnap, 20:37
Egészség
Talán a fiataljaink egy maroknyi csapata esik az utolsó kategóriába. Nagy életerő és a Jól-Lét érzése rendkívül ritka a mi nemzedékünkben.
Más így fogalmazta meg az egészség elvesztésének lépéseit:

Egészség: az Egyetemes Lexikon definíciója szerint: Testi, lelki és szellemi épség, nagy teljesítőképesség és jó közérzet. Az igazi egészség nem csak azt jelenti, hogy nem vagyunk betegek, hanem elevenséget, életerőt és életörömet jelent.

Betegség: Már nem ennyire egyértelműek a meghatározások, abban viszont bizonyára egyetérthetünk, hogy egy beteg ember nem érzi jól magát a bőrében. Biztos, hogy nincs összhangban önmagával és az élettel, és hogy ez az állapot negatívan hat, az ő lelki, szellemi és testi létére. Az is biztos, hogy a betegségnek különböző szintjei vannak. Nem ugyanolyan hatást fejt ki ránk egy múló nátha, mint egy évek óta tartó fájdalmakkal járó testi elváltozás.

Optimális egészség: Ez az az állapot, mely felnőttként nagyon keveseknek adatik
piroska0101, 2014. január 16. csütörtök, 17:51
A gluténérzékenységről érdemes tudni
A cöliákia a gluténnal (sikérfehérje) szembeni túlérzékenység miatt kialakuló betegség, mely során a vékonybél nyálkahártyája nagymértékben károsodik. Ennek következtében valamennyi tápanyag felszívódása romlik, s felszívódási zavar jön létre. A gluténérzékenység genetikai adottságokon alapul: a cöliákiás beteg elsőfokú rokonainak mintegy tíz százaléka szintén gluténérzékeny.

A tünetek a lisztes táplálék (gluténtartalmú ételek) bevezetését követően néhány hónap múltán, leggyakrabban 14-18 hónapos korban jelentkeznek először. Minél tovább szopik a csecsemő, annál több idő telik el a tünetek jelentkezéséig. Előfordulhat, hogy a betegség fiatal felnőtt korban vagy idős nyugdíjas kor körül alakul ki.

A betegség tünetei
A lisztérzékenység legjellemzőbb tünete az elhúzódó és ismételten jelentkező hasmenés. Igen gyakori, hogy jó és rossz időszakok váltják egymást, a betegnek egyik nap hasmenése van, a másik napon vagy napokban azonban teljesen kielégítő a közérzete.

Székrekedés
pacsakute, 2013. december 04. szerda, 08:32
Mitől alakul ki az epegörcs?
(koleszterines) kő és szövődményeként kialakuló epehólyag-gyulladás nyomán alakulnak ki. Az állapot megfelelő segítséggel többnyire három nap alatt rendeződik, de a panaszok újabb és újabb kövek érkezésével kiújulhatnak, krónikussá válhatnak. Ilyenkor felmerül valamilyen fertőzés, például szalmonella jelenléte is.
Teendő epés fájdalom, éktelen görcsök esetén

Először is a legjobb nem enni többet, és minél hamarabb orvoshoz fordulni. Az epés panaszok csak az esetek harmadában jellegzetesek és egyértelműek, hasonló panaszokat okozhat hasnyálmirigy-gyulladás, gyomorfekély és nyombélfekély, netán vakbélgyulladás és egyéb betegségek is. Az epehólyag és kivezetőcsövének elzáródása epegörcsben nyilvánul meg. Viszonylag egyértelmű jelei; a bal bordaív fölötti akár egészen a vállakig kisugárzó görcsös fájdalom, hányás, verejtékezés, a hólyaggyulladás általában magas lázzal is jár. Az epeutak elzáródása esetén a vizelet sötét, a széklet agyagszűrke színűvé válik.

A fájdalmak gyulladásos
tinka1951, 2013. december 03. kedd, 16:15
Ritka betegség a szívdobogásérzés hátterében
vérnyomáson kívül, és a családi kórtörténetben sem volt semmi, ami gyanakvásra adott volna okot. Egyedül az alacsony káliumszint volt elgondolkoztató, ami a magas vérnyomással együtt a Conn-szindrómát idézte. Ezen betegség alapja, hogy a mellékvesekéreg vagy daganata az egyik hormonszerű hatóanyagból, az aldoszteronból többet termel a kelleténél. A háttérben többféle indok állhat, például jó- és rosszindulatú daganatok.

A gyanút igazoló vizsgálatok

A CT-vizsgálatok nem voltak egyértelműek, de utaltak némi mellékvesekéreg eltérésre. Ennek ellenére a katéteres vizsgálatig nehéz volt elfogadtatni a gyanút. A vizsgálat ellenben egyértelműen igazolta, hogy mind a magas vérnyomást, mind az alacsony káliumszintet az okozza, hogy a mindkét oldali mellékvesekéreg több aldoszteront termel. Mivel nem daganat állt a háttérben, a probléma nem igényelt sebészi beavatkozást.

Egyszerű, gyógyszeres megoldás született: kisdózisú tablettás kezelés normalizálta az aldoszteron termelést, így
horvathnemagdi, 2013. június 30. vasárnap, 18:12
❤A B vitaminokról❤
A ,,B-vitamin komplex" kifejezés 12 vízoldékony vegyületre utal. Ezek közül 8 vitamin, amit szervezetünk nem tud előállítani, így táplálkozásunk során kell szervezetünkbe juttatni, míg a maradék 4-et testünk képes szintetizálni.
Mivel a B-vitaminok vízoldékony vitaminok, ezért könnyen kiürülnek szervezetünkből, így napi rendszerességgel pótolnunk őket. A B1-vitamin fontos szerepet játszik az anyagcsere szabályozásában, valamint az idegsejtek működéséhez is elengedhetetlenül szükséges.

Hiánytünetek

Fáradtság, gyengeség, szemfájdalmak, fokozott ingerlékenység, valamint memóriazavar léphet fel. Izomgörcsök és végtagzsibbadás, súlyosabb esetekben izomsorvadás alakul ki.

B1-vitamint tartalmazó
bubszi, 2013. március 25. hétfő, 05:31
Megfázás ellen
hatását, valamint az immunrendszer serkentésében itt is hatásosnak találták. Ami biztos, hogy parlagfű-allergiásoknál kiválthat allergiás tünetet, továbbá szédülést, hányingert, gyomorpanaszokat is okozhat, tíz napnál hosszabb ideig nem ajánlott alkalmazni. Gyerekeknél gyakoribbak a panaszok. Nem ajánlott továbbá várandósoknak és autoimmun betegségben szenvedőknek sem.

C-vitamin

Az egyik legnépszerűbb megfázás elleni szer, bár a tudományos vizsgálatok csak a tünetek kezelése terén egyértelműek, a megelőzést tekintve megoszlanak a vélemények. Alapvetően biztonságosnak tartott szer, bár a hosszú távon napi kétezer milligrammot meghaladó dózis vesekövet okozhat. Szívgyógyszerek, vérrögképződést megakadályozó szerek, illetve HIV/AIDS elleni gyógyszerek szedése esetén a nagy dózisú C-vitamin-fogyasztásról ajánlott kikérni a kezelőorvos véleményét. Ételeink közül nagyobb mennyiségben a paprikában, a déligyümölcsökben, a brokkoliban, az eperben és a paradicsomban fordul
pacsakute, 2013. február 01. péntek, 19:24
1/2
Képek, videók
Cukorbetegséget gátlók.jp
pacsakute
2018. október 23. kedd, 21:29
Cukorbetegség.jpg
pacsakute
2015. május 27. szerda, 07:33
Cukorbetegségre.jpg
pacsakute
2014. június 29. vasárnap, 15:24
Cukorbetegség labordiagno
pacsakute
2014. június 18. szerda, 07:11
Cukorbetegség ellen.jpg
pacsakute
2014. május 30. péntek, 21:04
Lenmag és a cukorbetegség
pacsakute
2014. február 17. hétfő, 07:35
cukorbetegség ellen.jpg
dnemethk
2013. április 07. vasárnap, 19:27
planet-bolygok-kialaku las
agica2004
2018. február 28. szerda, 23:22
szerelem kialakulása.jpg
bbbarbara
2015. december 26. szombat, 14:56
Az élet kialakulása.gif
pacsakute
2013. május 10. péntek, 20:17
Ez pont itt tud kialakuln
hartvigjoe
2010. május 23. vasárnap, 21:11
lipp lászló atya.png
maroka
2020. június 07. vasárnap, 22:42
Kovács László III,III-as
furaila
2020. január 31. péntek, 14:27
Bóka László őszi emlékkön
liliana01
2019. október 12. szombat, 15:59
lászló atya_in memori0825
maroka
2019. augusztus 25. vasárnap, 18:40
Címkék
betegség fiatal, egyik hormonszerű, tünetek jelentkezéséig, utolsó kategóriába, alacsony káliumszintet, keringésből kiesett, beteg ember, panaszok újabb, mellékvesekéreg vagy, diagnózis felállításának, aldoszteronból többet, betegeket alaposan, epeutak elzáródása, katéteres vizsgálatig, egészség elvesztésének, gondozó orvos,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.