Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 05:58 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Az OTP-nek 26 milliárd forint veszteséget is okozhat a törlesztési moratórium
érvénybe a 2020. március 18-án fennálló szerződések alapján már folyósított hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat-, és díjfizetési kötelezettségekre. A fizetési moratórium célja, hogy átmeneti segítséget nyújtson az adósoknak. A moratórium ugyanakkor nem jelent adósságelengedést, az adósok a moratórium után kötelesek megfizetni a halasztott részleteket. A fizetési moratórium 2020. december 31-éig tart, amit a kormány rendelettel meghosszabbíthat.

A törlesztési moratórium hatálya a lakossági és vállalati adósokra is kiterjed. A tőketartozást sem a fizetési moratórium ideje alatt, sem a fizetési moratórium lejártát követően nem lehet a fizetési moratórium ideje alatt nem teljesített kamat összegével megnövelni. A fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot a hátralévő futamidőben esedékes törlesztőrészletekkel együtt, a fizetési moratórium lejártát követően, a futamidő alatt évente egyenlő részletekben kell megfizetni. A moratórium lejártát
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 21:53
Koronavírus - Több csatornán is jelezhetik a bankoknál az ügyfelek, ha nem kívánnak élni a hiteltörlesztési mor
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértőitöbb fórumon is amellett érveltek, hogy az adósoknak megéri kihasználni a moratórium lehetőségét, aki mégis úgy dönt, hogy tovább törleszti hitelét, nyilatkoznia kell erről bankjánál.

Az MNB szakértői hangsúlyozták, hogy a törlesztőrészletek nem változnak a moratórium lejártát követően, a tőketartozást sem a fizetési moratórium ideje alatt, sem a fizetési moratórium lejártát követően nem lehet a moratórium ideje alatt nem teljesített kamat összegével megnövelni. Ezt a kamatot a hátralévő futamidőben esedékes törlesztőrészletekkel együtt a fizetési moratórium lejártát követően a futamidő alatt, évente egyenlő részletekben kell megfizetni. A futamidő úgy hosszabbodik meg, hogy az esedékessé váló törlesztőrészlet és a fizetési moratórium alatt keletkező részletekben megfizetendő kamat összege együttesen ne haladja meg az eredeti szerződés szerinti törlesztőrészletek összegét. A kamatra vonatkozó szabályokat megfelelően kell alkalmazni a díjakra
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 18:03
Koronavírus - Pénzügyminiszter: folyik a költségvetés áttervezése
A vírus és a járvány elleni védekezések gazdasági hatása a teljes költségvetést átírja - hangsúlyozta. A gazdaságvédelmi lépések - a vállalkozások adófizetésének halasztása, a végrehajtások, árverések felfüggesztése, a törlesztési moratórium - megkövetelik, hogy a pénzügyi fedezetet biztosító költségvetésnek is lennie kell.

Emlékeztetett arra, hogy a 2020-as költségvetés elfogadásakor 2019-ben még szolid világgazdasági környezettel, 4 százalékos növekedéssel terveztek.

Hangsúlyozta, az idei költségvetés áttervezésekor az a feladat, hogy a bevételi és a kiadási oldalt a valós gazdasági folyamatokhoz igazítsák, és előkészítsék azokat a hosszú távú intézkedéseket, amelyek a gazdaság újra indításához szükséges pénzügyi fedezetet megteremtik.

Keresik a pénzügyi forrásokat arra, hogy a magyar gazdaság újra tudjon indulni, és a későbbiekben olyan sebességgel haladjon, mint amilyen a korábbi hónapokra volt jellemző - tette hozzá.

Varga Mihály kiemelte, hogy a magyar gazdaságban elért
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 11:01
Koronavírus - Farkas Örs: 15 milliárdot csoportosít át a kormány egészségügyi eszközökre
Farkas Örs közölte, kedden négy - a vírus elleni védekezéssel kapcsolatos - kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. Ezek közül a két legfontosabb a 15 milliárd forintos átcsoportosítás és a hiteltörlesztések könnyítésével foglalkozó újabb döntés.

Az utóbbiról azt mondta, a hiteltörlesztési moratórium mostantól vonatkozik a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevőkre és a munkáltatók által adott kölcsönre is.

Döntöttek arról is, hogy a december 31-ig tartó törlesztési moratórium után a bankoknál felhalmozódott költségeket a futamidő alatt igazságosan és évente egységesen kell elosztani.

"A kormányzat végzi a munkáját, a probléma ott van, hogy az ellenzéki képviselők egyáltalán nem érzik a felelőségüket eben a típusú védekezésben" - fogalmazott.

Farkas Örs az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában azt mondta, képmutatás, hogy miközben az ellenzéki képviselők nem segítik az Országgyűlés, illetve a kormány munkáját abban, hogy hatékonyan tudjon fellépni a koronavírus elleni
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 09:31
Koronavírus - Nagy Márton: a jegybank bízik a járvány okozta válság utáni fellendülésben
kamatozással biztosítsanak hosszú lejáratú, akár öt éves refinanszírozási eszközt a bankoknak. Hangsúlyozta, hogy a hitelintézetek ezt az forrást használhatják lakossági és vállalati hitelek folyósítására, de állampapír vásárlásra is. Megjegyezte, a monetáris tanács az új hiteleszközt ugyan korlátlan keretösszeggel hagyta jóvá, de az egyes tendereken az ajánlatokról az aktuális helyzet függvényében dönt majd a jegybank.

A korábbi egyik jelentős intézkedésről, a lakossági és vállalkozási hitelek törlesztési moratóriumával kapcsolatban kiemelte: a jegybank azt javasolja a bankoknak, hogy az év végéig felhalmozódó kamattartozást a meghosszabbított futamidő egészére lineárisan osszák szét, vagyis ne tőkésítsék azt. Ez szerinte a hitelfelvevőknek és a bankoknak is kielégítő megoldás lehet.

Az MNB becslése szerint a lakossági hitellel rendelkezők 80 százaléka él majd a moratórium lehetőségével. Ebben az esetben a bankoknak ez mintegy 40 milliárd forint bevételkiesést okoz, figyelembe véve, hogy az
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 19:03
Péntekig meghosszabbította a Diákhitel Központ a hiteligénylési határidőt
A közlemény szerint ennek értelmében az a hallgató, aki 2020. március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A képzési díjra költhető Diákhitel2 is folyamatosan igényelhető. A szabad felhasználású Diákhitel1 továbbra is kivételesen kedvező 1,99 százalékos kamattal, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 pedig kamatmentesen vehető igénybe - közölték.

A szabad felhasználású konstrukció esetében 15 ezer és 70 ezer forint közötti havi összeg igényelhető, de kérhető az egyösszegű folyósítás is, így akár 350 ezer forinthoz is hozzájuthat egyszerre a hallgató. A Diákhitel2 ezzel szemben kizárólag képzési díj fedezésére használható fel, összege maximum az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj lehet.

A Diákhitel Központ azt is közölte: a járványügyi helyzet ideje alatt a személyes ügyfélszolgálata zárva tart. Online szerződéskötésre ugyanakkor jelenleg is változatlanul lehetőség van, a legegyszerűbb és legbiztonságosabb, ha a hallgató a hiteligénylését az intézményi
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 12:02
Koronavírus - MNB: a moratórium lejárta után nem emelkedhet az adósok törlesztőrészlete
Ez az adósok többségénél olyan futamidő-hosszabbítást jelent, ami biztosítja, hogy a havi terhek az eredeti szinten maradjanak, vagy az alá csússzanak, hogy megfizetésük várhatóan ne okozzon majd nehézségeket az ügyfeleknek.

A jegybank közleményében emlékeztet arra, hogy a kormány az MNB javaslatával összhangban törlesztési moratóriumot írt elő az év végéig a vállalatok és a háztartások hiteleire. A döntés havi 400 milliárd forint - az év végéig összesen 3600 milliárd forint - törlesztési teher halasztását jelenti, amlyből a tőketörlesztés mintegy 3150 milliárd forintot, míg a kamatok és díjak közel 450 milliárd forintot tesznek ki.

Az ügyfelek fizetési kötelezettségeit nem engedték el, a moratórium, azaz a fizetési haladék egy elővigyázatossági intézkedés, melynek célja, hogy az átmeneti likviditási nehézségek ne eredményezzenek tartós és elmélyülő gazdasági problémákat. A fizetési haladék lejárta után az adósoknak teljesíteniük kell az elmaradt törlesztéseket - mutat rá közleményében az
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 15:42
Koronavírus - A pénzügyi szolgáltatók készülnek a törlesztési moratórium és a thm-plafon végrehajtására
A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közölte: a hazai vállalkozások érdekében hitelezési tevékenységének teljes spektrumára kiterjeszti a hiteltörlesztési moratóriumot. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az MFB saját forrású hiteltermékei mellett az európai uniós pénzügyi eszközökből, a pénzügyi közvetítőkön (MFB Pontokon) keresztül nyújtott hitelek esetében sem kell - a kormányrendeletben meghatározott időszakban - kamat-, illetve tőketörlesztést fizetni. Az MFB emellett a vállalkozási hitelprogramjaiban részt vevő pénzügyi vállalkozások számára is biztosítja ezt a lehetőséget. A moratórium a lakossági energiahatékonysági hitelprogram ügyfeleire is érvényes.

Az MFB szorosan együttműködik a kormány által felállított, a gazdaság újraindításáért felelős munkacsoporttal, amelynek munkáját kidolgozott javaslatokkal is támogatja. Fejlesztési intézményként mindent elkövet, hogy csökkentse a kialakult helyzet káros hatását a magyar gazdaságra és készen áll arra, hogy aktív szerepet vállaljon a járványt
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 19:13
Koronavírus - Pénzügyi szakértő: sokaknak előnyös a hiteltörlesztési moratórium
A törlesztés felfüggesztése minden lakossági, illetve vállalkozói hitelre vonatkozik - tette hozzá, megjegyezve, hogy csak abban az esetben kell felvenni a kapcsolatot a hitelt nyújtó pénzintézettel, ha az ügyfél nem szeretne élni a törlesztési moratóriummal.

A pénzintézetek gőzerővel dolgoznak a kapcsolatfelvételhez szükséges folyamatok kidolgozásán, mivel a cél az, hogy az ügyfelek ne személyesen, hanem elektronikus úton keressék fel a bankokat. Várhatóan internetbankon, a bank mobilapplikációján, illetve telefonon jelezhetik az ügyfelek fizetési szándékukat. Előreláthatólag a napokban kommunikálnak majd a bankok a kérések fogadási módjáról.
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 14:03
Koronavírus - Az MNB az ügyfelek megbízható kiszolgálását várja a bankoktól
Kifejtette, hogy a bankok, befektetési szolgáltatók és alapok jegybanki útmutatást kaptak a megteendő kockázatmérséklő intézkedésekről. A kormányzati törlesztési moratóriummal levegőhöz jutnak a vállalkozások és a lakosság is - hangsúlyozta, és leszögezte, hogy a pénzügyi stabilitás, a bankrendszerbe vetett bizalom egyik záloga, hogy a hitelintézetek a koronavírus-járvány időszakában is folyamatosan működjenek, kiszolgálva ügyfeleiket. "Az MNB elvárja, hogy a bankok tekintsék át e helyzetekre kialakított üzletmenet-folytonossági terveiket. Ha kell, egészítsék ki ezeket a járványra vonatkozó külön akciótervekkel" - mondta.

Kandrács Csaba hangsúlyozta: ha egy fiók átmenetileg bezárna, gondoskodni kell a környékbeli ATM-ek feltöltéséről a megfelelő készpénzmennyiséggel. "Az MNB semmiképp sem fogja támogatni, hogy egy bank 24 óránál tovább tartó általános bankszünnapot hirdessen meg" - jelentette ki.

A hitelintézeteknek folyamatos tájékoztatást kell adniuk honlapjukon fiókjaik nyitvatartásáról,
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 07:05
Koronavírus - Varga Mihály: a kormány megtette az első lépéseket a munkahelyek megvédéséért
ágazatokat kell segíteni, amelyek már bajban vannak, ezek között említette a turizmust és a vendéglátást.

A kormány az első intézkedés-csomaggal erre a helyzetre reagált. Ugyanakkor hoztak minden vállalkozás és magánszemély által igénybe vehető intézkedést is azzal, hogy a hiteltörlesztéseket december végéig felfüggesztették - mutatott rá Varga Mihály.

Hozzátette, más típusú intézkedésekre lesz szükség akkor, ha a munkanélküliek száma elkezd jelentősen emelkedni.

Kitért arra, hogy a törlesztési moratórium lehetővé tételével mintegy 3000 milliárd forintnyi segítséget tudtak adni a vállalkozásoknak és a háztartásoknak.

Tavaly a bankoknak nagyon jó évük volt, rekordnyereségekkel, van annyi mozgástere a bankrendszernek, hogy ebben a nehéz helyzetben segítséget tudjon adni a munkavállalóknak és a cégeknek - fejtette ki a pénzügyminiszter.

A pénzügyminiszter úgy látja: lehet, hogy a járvány már nyáron le fog futni, de a gazdasági hatása sokkal mélyebb, legalább egy év kell a gazdaság
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 21:43
Koronavírus - A Diákhitel Központ törlesztési moratóriumot hirdetett
A törlesztési moratórium a közlemény szerint kiterjed a már törlesztési szakban lévő és a moratórium alatt törlesztési szakba kerülő ügyfelekre is. A törlesztési kötelezettség felfüggesztése március 19-én automatikusan hatályba lép, ehhez nincs szükség külön nyilatkozatra az ügyfelek részéről. A jogszabályban előírt moratórium lejártáig a DK a fennálló tartozásokra nem számol fel késedelmi kamatot, illetve a március 18-ig felmondott szerződéseken túl december 31-ig nem mond fel szerződéseket.

A társaság felhívta az ügyfelek figyelmét arra, hogy önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthetik fennálló tőke- és kamattartozásukat, a beérkező törlesztéseket a DK a szokott rendnek megfelelően elszámolja. A Diákhitel Központ az önkéntes teljesítéshez sem vár el ügyfeleitől külön nyilatkozatot. Az önkéntes törlesztéseket a moratórium ideje alatt bármikor egyoldalúan fel lehet függeszteni.

A hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatban a DK telefonos és online ügyfélszolgálatán lehet további
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 19:43
1/5
Képek, videók
vesztesegeink1.jpg
idgie1975
2008. október 30. csütörtök, 21:13
Havi törlesztõrész
ibolya64
2007. november 15. csütörtök, 17:56
Fizetési felszólítás
pax
2006. november 25. szombat, 08:37
ugyanott, ugyanakkor
majek
2009. augusztus 09. vasárnap, 20:02
Én ugyanakkor
tvsz
2007. április 08. vasárnap, 12:15
áldozás után0315.png
maroka
2020. március 15. vasárnap, 17:50
Ébredés után.jpg
menusgabor
2019. szeptember 17. kedd, 20:19
0 a több kép egymás után
lovaszmarika
2019. május 19. vasárnap, 14:05
karácsony után
eva6
2019. február 01. péntek, 11:11
Villon után szabadon.jpg
liliana01
2019. január 14. hétfő, 17:21
katinka riport után1215.j
maroka
2018. december 15. szombat, 12:33
ami után vágyakozol.jpg
sz719eszter
2018. november 02. péntek, 13:37
Holttestek a sortűz után.
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:29
vadászat után.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:54
a rossz után.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.