Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:19 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A román kormány lehetővé tette a hiteltörlesztés felfüggesztését
A rendelet a bankoktól vagy nem banki pénzintézetektől felvett hitelekre vonatkozik, amelyek törlesztését a hiteles kérésére egytől kilenc hónapig terjedő időszakra, legfeljebb az év végéig függesztik fel - magyarázta Florin Citu pénzügyminiszter.

A törlesztés felfüggesztését azok a hitelesek - cégek vagy magánszemélyek - kérhetik, akiknek "közvetve, vagy közvetlenül" csökkent a bevételük a járvány idején. A tárcavezető nem pontosította, milyen arányú bevételkiesés jogosít fel a hiteltörlesztés felfüggesztésére, és azt hogyan ellenőrzik.

A törlesztés felfüggesztésének időszakában esedékes kamatokat tőkésítik és szétosztják a törlesztés fennmaradó időszakára, tehát a későbbi törlesztőrészletek nagyobbak lesznek az eredetieknél. A hitelesek 9 hónapnál rövidebb időszakra is igényelhetik a törlesztés felfüggesztését, amelyet szükség esetén meghosszabbíthatnak, de nem tovább, mint december 31.

A törvényerejű rendelet alkalmazási szabályait 15 napon belül kormányhatározatban részletezik -
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 22:04
Koronavírus - A Bundestag ellenszavazat nélkül elfogadta a rekord nagyságú hiányt előirányzó német pótköltségve
számoló eredeti büdzséhez képest 33,5 milliárd euróval kevesebb bevétel és 122,487 milliárd euróval több kiadás lesz. Így minden korábbinál nagyobb, 155,987 milliárd eurós hiány keletkezik, amit hitelfelvétellel finanszíroznak.

A hiány nagyságrendekkel meghaladja az alaptörvényben rögzített úgynevezett adósságfék szabályban előírt maximális szintet, a hazai össztermék (GDP) arányában - a konjunkturális hatásoktól megtisztítva - számolt 0,35 százalékot. Ezért a kormány kezdeményezte a szabály felfüggesztését. A Bundestag nagy többséggel, 469 igen és 3 nem szavazattal, 55 tartózkodás mellett elfogadta az indítványt, a törvényhozás tartományi kormányokat képviselő kamarája (Bundesrat) pedig ugyancsak szerdán szintén hozzájárult a szabály felfüggesztéséhez.

Az így biztosított költségvetési forrásokból csaknem 60 milliárd eurót az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére és a járványügyi intézkedések közvetlenül az egészségügyhöz kapcsolódó egyéb kiadásainak fedezésére fordítanak. A legfőbb célok
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 19:53
Koronavírus - Iohannis: a román kormány a hiteltörlesztés felfüggesztéséről készül rendeletet hozni
hajtson végre a kormány: az egészségügyi tárcához csoportosítanak át forrásokat, illetve a munkaügyi minisztérium költségvetését növelik meg, amiből a kényszerszabadságra küldött munkavállalók juttatását fedezik.

Florin Citu pénzügyminiszter közösségi oldalán csütörtökön bejelentette: megszerezte az európai bankszövetség hozzájárulását a hiteltörlesztések elhalasztásához. Kifejtette: egyértelmű, hogy a rendkívüli állapotnál hosszabb ideig kell lehetővé tenni a visszafizetési kötelezettség felfüggesztését, és ezt diszkrimináció és bürokratikus akadályok nélkül mindenkinek hozzáférhetővé akarják tenni.

A hiteltörlesztés felfüggesztését a Román Nemzeti Bank (BNR) egy kedden hozott határozata is elősegítette, amellyel enyhítette a nem teljesítő hitelekkel kapcsolatos rendelkezéseit, hogy a halasztás ne okozzon plusz költséget a bankok számára. Az új szabályozás szerint nem kell "rossznak" minősíteni azt a hitelt, amelynek törlesztését a jelenlegi (koronavírus-járvány kapcsán kialakult) helyzet miatt
velemenyezd, 2020. március 25. szerda, 17:12
Koronavírus - Lezárták a Szent Péter teret és a bazilikát
kapható. A kevés turista egyedül annak örül, hogy nincs forgalom és tömeg, s teljesen egyedül állhatnak a bezárt római Colosseum előtt. Nápolyban a pizzériák történetében először házhoz viszik a pizzát. Több munkahelyen és lakóházban nem tanácsolt a lift használata. A további majdnem három hét oktatási szünet miatt egyre több szülő kényszerült kivenni szabadságát. Sajtóértesülések szerint a "vörös zóna" országos bevezetésével a római kormány a közüzemi díjak, hitelrészletek törlesztése országos felfüggesztését tervezi.

Az olasz vasúttársaság csökkentette az eladható jegyek számát, hogy a vonatokon megfelelő távolságot tudjanak biztosítani az utasok között. A kormány honlapjára számtalan kérdés érkezik az intézkedések pontos megértéséhez, és a válaszokból kiderül, hogy az elvált szülők jelenleg nem utazhatnak látogatásra egy másik városban élő gyerekükhöz; a szabadtéri kocogás nem tiltott, ha nem csoportos; ahogyan a templomokban a mise, és hasonlóképp a muzulmánok pénteki imája sem engedélyezett; a
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 15:52
Krónika 3. rész (kérdések)
panaszokat, amelyek az alapvető jogok biztosához érkeztek a diákhitel-kedvezményekkel kapcsolatban, amely csupán az anyáknak biztosít kedvezményeket. Rámutatott: a biztos a gyermeküket egyedül nevelő apáknak is biztosítanának kedvezményeket.

Rétvári Bence úgy felelt: vannak olyan kedvezmények, amelyeket a kormány a nőknek kíván nyújtani. Ez alaptörvényben rögzített pozitív diszkrimináció, amely elismeri a nők többletfeladatait a gyermekvállalásban.

Eddig 1504-en kérték a törlesztés felfüggesztését - ismertette -, 531-en az 50 százalékos, 336-an a teljes elengedést, így csaknem 800 millió forinttal segítették az érintetteket.Fidesz: hogyan hasznosulnak az iskolafejlesztési források?

Pócs János (Fidesz) azt kérdezte: hogyan hasznosulnak azok a pályázati források, amelyek oktatási intézmények felújítását szolgálják? Sorolta a lehetőségeket: tantermek, folyosók felújítására, infrastrukturális fejlesztésekre mintegy 450 millió forint áll rendelkezésre.

Vitályos Eszter
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 15:18
KTK: a Transparency kritikájának valódi oka, hogy Soros veszített a magyar letelepedési kötvényprogramon
a magyar állam 2013 és 2017 között összesen 1,84 milliárd euró névértékben bocsátott ki letelepedési államkötvényt, és a program elindításakor megállapított kedvező kamatfeltételeknek köszönhetően számottevően csökkentek az államadósság kamatkiadásai. Az ÁKK szerint az államadósság finanszírozási helyzete az elmúlt években jelentősen javult: a makrogazdasági folyamatok és az állam finanszírozási helyzetének intenzív javulása tette lehetővé 2017-ben a letelepedési államkötvény értékesítésének felfüggesztését.

A közleményben kiemelik: a költségvetés szempontjából a letelepedési államkötvény kamatozása a teljes kibocsátási időszakban kedvezőbb volt, mint a hasonló módon értékesített Prémium Euró Magyar Állampapír kamatozása. A letelepedési államkötvény konstrukció 2013-ban 1,62, 2014-ben 0,76, 2015-ben 0,2, 2016-ban és 2017-ben 0,4 százalékponttal volt olcsóbb finanszírozási eszköz az adósságkezelő számára, mint az azonos kibocsátású és lejáratú Prémium Euró Magyar Állampapír; a költségelőny egészen a
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 16:43
Puerto Rico péntektől moratóriumot hirdet adósságának törlesztésére
A szigetország - amely önálló állam és önként társult az Egyesült Államokhoz - hetvenmilliárd dolláros adóssággal küszködik, és az első, kétmilliárd dollár értékű kötvény kifizetése pénteken lett volna esedékes.

Miután csütörtökre a washingtoni kongresszus mindkét háza megszavazta, majd Obama elnök is aláírta az adósságtörlesztés moratóriumára vonatkozó felhatalmazást, a kormányzó péntekre virradóra kiadott közleményében hangsúlyozta: "a kormányzat továbbra is megteheti történelmi lépéseit annak biztosítására, hogy Puerto Rico lakossága megkaphassa az alapvető szolgáltatásokat".

Az államkötvények és más kötelezettségek fizetésének felfüggesztésével egyidejűleg Alejandro García Padilla kormányzó péntektől rendkívüli állapotot jelentett be, amely egyes szervezetek és intézmények - így a nyugdíjfolyósító, vagy Puerto Rico egyeteme - fizetési kötelezettségeire vonatkozik. Az érintett intézmények ennek értelmében átmenetileg nem kötelesek eleget tenni hitelezőik kérelmeinek.Az
velemenyezd, 2016. július 01. péntek, 17:54
A mai a devizahitelesek nagy napja, megszavazták....
A törvény lefekteti a bankok által esetlegesen indított polgári peres eljárások szabályait is. A jogszabály a Fővárosi Törvényszéket jelöli ki kizárólagos hatáskörű és illetékességű szervnek.

A bankok nem emelhetik egyoldalúan a fogyasztói kölcsönök kamatait, költségeit és díjait addig, amíg az érintett általános szerződési feltételeik tisztességességét jogerős bírósági döntés meg nem állapítja.

A törvény tartalmazza a folyamatban lévő perek és végrehajtások felfüggesztését is, legkésőbb december 31-éig. A jogszabály a 2004. május 1-jén vagy azt követően és a törvény hatályba lépéséig megkötött hitelszerződésekre vonatkozik.

A meglévő szerződések esetében - akár forint- akár devizahitek - az elévülés csak akkor kezdődhet, ha a szerződést lezárták.

A kabinet kormány várhatóan az Országgyűlés idei, őszi ülésszakán újabb jogalkotási lépéseket tesz:
vicus54, 2014. július 04. péntek, 15:11
Krónika 8. rész (határozathozatalok, mentelmi ügyek)
kötött megállapodás alapján használja a zártkertet.

Felfüggesztették egy kormánypárti és két ellenzéki képviselő mentelmi jogát

Három - egy fideszes, egy szocialista és egy jobbikos - képviselő mentelmi jogát függesztette fel a parlament hétfőn.

A fideszes Tiba Istvánt közúti baleset gondatlan okozása miatt kérte ki az ügyészség - kerékpározás közben ütközött egy másik biciklissel -, Mirkóczki Ádámot, a Jobbik szóvivőjét pedig azért, mert ittasan vezetett. Mindketten mentelmi joguk felfüggesztését kérték.

Az MSZP elnökhelyettese Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését bűnsegédként megvalósított csalás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt kérte Polt Péter legfőbb ügyész. Az ügyészség szerint államtitkárként teljesítésigazolások aláírásával, kifizetések engedélyezésével mintegy 300 ezer forint kárt okozott. A politikus az eljárást koncepciózusnak nevezte, és kifogásolta, hogy az ügyészség nem hallgatta meg, nem kért tőle információt.

Tiszteletdíjának harmadára büntették Szanyit
velemenyezd, 2013. március 25. hétfő, 20:43
Kedves Látogató!
Kedves Látogató! A rovat cikkei a multipay jóvoltából olvashatók szabadon.
Hitelcsapda: két öngyilkosság után a bank leállította a kilakoltatást

Egy spanyolországi bank már leállította a törlesztéssel súlyosan elmaradó hitelfelvevők kilakoltatását azt követően, hogy pénteken újabb, súlyosan eladósodott ember lett öngyilkos, és a kormányfő a kilakoltatások ideiglenes felfüggesztését helyezte kilátásba.

A kormány döntésére várnak
A baszk Kutxabank takarékpénztár szombaton közleményben jelentette be, hogy azonnali hatállyal valamennyi kilakoltatási eljárást felfüggeszt, amíg ismertté nem válik a kormány szándéka a kérdésben. A bank a felfüggesztést kizárólag az olyan jelzáloghitelekre vezette be, amelyeket az adósok elsődleges lakhelyük megvásárlására vettek fel.

Pénteken az észak-spanyolországi Bilbao egyik külvárosában a 53 éves Amaia Egana, aki egy helyi buszgarázsban dolgozott, a bírósági végrehajtók közeledtét látva levetette magát harmadik emeleti lakása
horvathnemagdi, 2012. november 12. hétfő, 07:30
MSZP: április 15-ig senkinél ne kapcsolják ki a fűtést, senkit ne lakoltassanak ki!
Ezt Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető tudatta újságírókkal szerdán az MSZP elnökségi ülése után.

Az MSZP-s határozati javaslat - amely megállapítja, hogy a kormány gazdaság- és társadalompolitikája miatt veszélybe, adósságspirálba került emberek lakhatásának biztonságáért azonnali intézkedések szükségesek - arra is felkéri a kabinetet, hogy a rezsiköltségek elviselhetővé tétele érdekében vizsgálja felül a szociális támogatások rendszerét, valamint sürgeti, hogy a kormány tegyen javaslatot a természetes személyek adósságrendezési eljárására.

Indoklásul Mesterházy Attila elmondta: ezen a héten minden áram- és gázszolgáltató megkezdte a szolgáltatás felfüggesztését azoknál, akik nem tudták rendezni két hónapnál régebbi tartozásukat. Hozzátette, hogy bár március 1-jén lejárt a kilakoltatási moratórium, a nemzeti eszközkezelő továbbra sem végez érdemi tevékenységet, azaz a kormány mindmáig képtelen volt segítséget nyújtani a bajba jutott, hitelük törlesztésére képtelen devizahiteleseknek.
velemenyezd, 2012. március 07. szerda, 16:44
Szociális csomagot ajánl a Holcim a Miskolci Cementgyár dolgozóinak
A közlemény szerint a munkatársak kezdeményezéséhez igazodva, ésa szakszervezetekkel egyeztetve kínálja a Holcim Hungária vezetősége a lehetőséget. Emlékeztetnek arra, hogy a Holcim Hungária Zrt. csaknem egy éven át úgy fizette közel másfélszáz, a Miskolci Cementgyárban dolgozó munkatársát, hogy nem tudotttermeltetni.

A helyzet előzménye, hogy a Legfelsőbb Bíróság múlt november 15-i döntése szerint a Miskolci Cementgyár termelő eszközei, berendezései a Holcim Hungária tulajdonában maradtak, míg a cementgyár ingatlanjait a bíróság megosztva hagyta a Holcim és a Magyar Cement Kft. között. A döntés nem tette lehetővé a gyár működtetését egyik jogvitában álló fél, a Holcim Hungária Zrt. és a Magyar Cement Kft. számára sem.A Holcim bérleti és vételi ajánlatot is tett a Magyar Cement Kft.-nek, amelyet az nem fogadott el, majd visszautasította a két fél között zajló összes jogi vita lezárása érdekében felajánlott 20 milliárd forint értékű ajánlatot és a mediátor bevonását is.

Az elmúlt
velemenyezd, 2011. október 05. szerda, 16:59
Képek, videók
TV3 24 órás felfüggesztés
muhold
2008. február 15. péntek, 14:37
Florin Piersic.jpg
molnarjulia
2012. február 11. szombat, 17:24
Florina- alma.
hartvigjoe
2011. július 27. szerda, 07:50
Florina almafa
hartvigjoe
2011. május 06. péntek, 08:13
florin.jpg
konoksag
2008. augusztus 07. csütörtök, 06:12
Flórinak!5
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 20:22
Flórinak!4
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 18:45
Flórinak!3
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 17:42
Flórinak!2
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 17:40
Flórinak!
ligi04
2008. április 13. vasárnap, 17:37
Florine.gif
marika49
2007. március 10. szombat, 08:04
Horthy kormányzó családja
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
A Kormányzó szülei
furaila
2020. március 06. péntek, 00:38
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.