Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 01:12 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az osztrák kancellár bekérette a török nagykövetet a Bécsben kirobbant zavargások miatt
városok utcáin erőszakos cselekményekre kerüljön sor. A kancellár "zéró toleranciát" hirdetett az erőszak ellen, és elrendelte, hogy Bécs "neuralgikus" pontjain, valamint más városokban is erősítsék meg a rendőri jelenlétet. A tüntetések miatt több száz rendőr, a rendőrség WEGA elnevezésű különleges egysége és egy helikopter is napok óta készenlétben van.

A rendbontások szerdán kezdődtek az osztrák fővárosban, amikor a kurdok a nők elleni erőszak ellen szerveztek tüntetést. Jobboldali szélsőséges törökök egy csoportja, köztük a Szürke Farkasok (Graue Wölfe) elnevezésű szervezet tagjai azonban rátámadtak a felvonulókra.

Egy nappal később megismétlődtek a zavargások; több száz török "Allahu Akbar"-kiáltásokkal támadt rá újból a tüntető kurd aktivistákra és a rendőrökre is, kövekkel, üvegekkel és petárdákkal dobálva meg őket. Két rendőr megsérült, egy rendőrkutyát pedig egy vasbetondarabbal találtak el. Több embert őrizetbe vettek, és 34 esetben tettek feljelentést.

Pénteken a kurdok, illetve
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 17:20
Báta Szent vér kegytemplom
zarándokhellyé, az itt történt eucharisztikus csodának köszönhetően. 1434-ben IV. Jenő pápa, pápai búcsúkiváltsággal látta el, melyben elmondja, hogy Bátán Krisztusnak az Oltáriszentségből kiömlő Vérét tisztelik, ezt Úrnapján a népnek nyilvánosan felmutatják, s látására csodálatos népsokaság özönlik oda. A korabeli forrásokban Krisztus vérző Testének is nevezik a csodálatos bátai ereklyét.
A Szent Vérhez kapcsolható első csoda bekerült a híres Thuróczi krónikába is. Eszerint Garai János a bosnyákok és törökök ellen harcolva fogságba esett. Itt fogadalmat tett, ha kiszabadul, Bátára zarándokol a mi Urunk Jézus Krisztus drága Vérének dicsőségére, fogadalmának emlékére. A súlyos vasgolyók, amelyekkel a fogságban tartották, még Mátyás idején is a templom kapujára akasztva hirdették Garai szabadulását.
1441. januárjában az apátság közelében győzte le Hunyadi János a pártütő Garai László hadait, így Báta az egyetlen hely a mai Magyarország területén, ahol Hunyadi János győztes csatát vívott. Hunyadi
maroka, 2020. június 11. csütörtök, 23:00
Trianon 100
befolyásolták az olyan ,,Magyarország-szakértők" tudósításai is, mint például a skót Robert William Seton-Watsoné. Elfogultak és szélsőségesen ellenségesek voltak hazánkkal szemben, káros voltuk Trianon-kastélyban is érződött. A béketárgyalásokon is részt vevő ifjú brit diplomata, Harod Nicolson például így fogalmazott 1919-ben:

,,Magyarországot illetően érzéseim nem voltak tárgyilagosak. Bevallom, hogy undort éreztem, és érzek még ma is, ama turáni törzs iránt. Akárcsak rokonaik a törökök, nagyon sok mindent elpusztítottak, ugyanakkor nem alkottak semmit. Buda Pest csalárd város, minden ősi jelleg nélkül. Elérkezett a felszabadítás és a megtorlás órája."

Hazánk külföldi reprezentációját, a nagyhatalmak hozzáállását korábban minisorozatban részleteztük, érdemes belekattintani, innen az összes részhez el lehet jutni. Most csak megismételjük: ami történt, az színtiszta érdek, vaslogika volt, amit a XIX. századi, főleg francia hegemóniatörekvések eladhatósága miatt
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Szíria - Megduplázták az orosz-török közös járőrözés útvonalát Idlíbben
Az Aleppót Latakiával összekötő M4-es autópálya mentén a közös járőrözés március 15-én kezdődött el, Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök megállapodása értelmében. A járműoszlopban orosz részről két BTR-82A típusú páncélozott szállító harcjármű és egy Tyigr páncélozott gépkocsi haladt.

A közös járőr mozgását az orosz légierő drónjai biztosították a levegőből. A felek legutóbb április 30-án hajtottak végre hasonló műveletet.

Putyin és Erdogan március 5-én Moszkvában abban állapodott meg, hogy az idlíbi feszültségcsökkentési övezetben március 6-tól tűzszünet lép életbe az orosz támogatottságú szíriai kormányerők és a törökök által segített ellenzéki fegyveresek között. Moszkva és Ankara a csúcson megerősítette elkötelezettségét Szíriai szuverenitása és a terrorizmus elleni harc iránt.
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 14:12
EURO 2020 - Szabics Imre szerint jól jött a magyaroknak a halasztás
Az osztrák nemzeti csapat másodedzőjeként dolgozó szakember az M1 aktuális csatornának elmondta, a bolgárok elleni pótselejtező előtt nem volt könnyű helyzetben a magyarok szakmai stábja, hiszen több futballista nem játszott, az időpontváltozással viszont van idő arra, hogy például a sérüléssel bajlódó Willi Orbán felépüljön, vagy éppen a Kínába igazoló Kádár Tamás újra formába lendüljön.

A 36-szoros válogatott Szabics Imre megjegyezte, amennyiben a pótselejtezőre úgy tud felkészülni a magyar válogatott, hogy minden játékos egészséges és jó formában van, reális esélye lesz a továbbjutásra. Hozzátette, Bulgáriában képesnek tartja az együttest a sikerre, hazai pályán a Puskás Arénában pedig a 70 ezer magyar szurkoló olyan egyedülálló hangulatot teremthet, amely megsokszorozhatja a játékosok erejét és kiharcolhatják az Eb-szereplést.

Az osztrák válogatott már korábban biztosította helyét a kontinensviadalon, éppen a napokban játszott volna felkészülési mérkőzést a törökökkel, amely azonban
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 10:11
Szíria - Az orosz védelmi miniszter az idlíbi fegyvernyugvásról tárgyalt Damaszkuszban
A moszkvai védelmi tárca szűkszavú tájékoztatása szerint a felek kitértek a szíriai lakosságnak nyújtott orosz humanitárius segítségre és a szíriai gazdaság orosz szakemberek segítségével történő talpra állítására is.

Orosz és török katonák hétfőn második alkalommal teljesítettek közös járőrmissziót az Idlíb tartománybeli feszültségcsökkentési övezetben az Aleppót Latakijával összekötő M4-es autópályán. A szíriai orosz parancsnokság közölte, hogy páncélozott gépjárműoszlop útvonalát biztonsági megfontolásokból lerövidítették.

Az első orosz-török közös járőrözést az autópályán március 15-én hajtották végre Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök március 5-i moszkvai találkozója után. A felek abban állapodtak meg, hogy március 6-tól tűzszünet lép életbe az orosz támogatottságú szíriai kormányerők és a törökök által segített ellenzéki fegyveresek között. Moszkva és Ankara megerősítette elkötelezettségét Szíriai szuverenitása és a terrorizmus elleni harc iránt.

Dmitrij
velemenyezd, 2020. március 23. hétfő, 18:22
Illegális bevándorlás - Erdogan a nácikhoz hasonlította a görög határrendészeket
biztosították a görög hatóságokat.

Erdogan szerint az elmúlt csaknem két hétben körülbelül 150 ezer migráns érkezett a török-görög szárazföldi határhoz. A török elnök azt is mondta, hogy eddig négy migráns vesztette életét az atrocitásokban, a török hatóságok pedig közel 1000 sebesült migránsnak nyújtottak elsősegélyt.

Süleyman Soylu török belügyminiszter szerdán az Ankara közelében található Kizilcahamam városban arról beszélt, hogy Európát elnézve szánalmat érez. Kiemelte: utálja azokat a törököket, akik bizalmat táplálnak Európa iránt. "Európa megbukott emberiességből" - húzta alá Soylu. A török belügyminiszter úgy vélte, hogy Európa gazdasága is egyre csak hanyatlik, és nincs esélye arra, hogy összeszedje magát.

Erdogan szerdai felszólalásában a szíriai Idlíb tartomány helyzetével kapcsolatban rámutatott: a múlt csütörtökön Moszkvában kötött tűzszüneti megállapodás ellenére a damaszkuszi kormányerők "elkezdték megsérteni" a fegyvernyugvást. A török elnök arra kérte a szíriai rezsimmel
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 12:32
Szíria - Putyin reméli, hogy Ankara szavatolja az orosz külképviseletek biztonságát
ülésének részvevői súlyos aggodalmuknak adtak amiatt, hogy az idlíbi feszültségcsökkentési övezetben hirtelen kiéleződött a helyzet. Ennek okát azoknak a terrorcsoportoknak a provokációjában látták, akik felerősítették támadásaikat a szíriai kormányerők ellen.

A tanácskozás részvevői hangsúlyozták, hogy a török katonák Idlíbben nem tartózkodhatnak a megfigyelőállásaikon kívül. Peszkov emlékeztetett rá, hogy ezeket a posztokat az orosz fél kifejezett kérésére annak érdekében hozták létre, hogy a törökök felügyeljék a militánsokat, és hogy megakadályozzák részükről a terrortevékenységet és az orosz katonai objektumok elleni támadásokat.

"Ezt a feladatot a török partnereknek nem sikerült teljesíteniük, mert a militánsok jelentős része nem tartozik az ellenőrzésük alá" - hangoztatta Peszkov.

A biztonsági tanács ülésén elhangozott, hogy a szíriai hadseregnek a terrorista alakulatok elleni offenzívája során az orosz fél mindent elkövetett a megfigyelőállásokban tartózkodó török katonák biztonságának
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 17:24
Női kézilabda EHF Kupa - Elúszott a negyeddöntő a Debrecen számára
Győzelem esetén a DVSC biztosította volna továbbjutását, amelyre döntetlennel is maradt volna esélye.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, A csoport:DVSC Schaeffler-Kastamonu Belediyesi GSK (török) 32-34 (20-20)----------------------------------------------------------- ---

A két csapat törökországi mérkőzését január 4-én a DVSC nyerte 31-30-ra.

A vendégek kezdtek jobban, ám a házigazdák gyors játékkal és pontos lövésekkel 5-0-s sorozatot produkáltak, így sikerült fordítaniuk. A törökök hátránya nem nőtt tovább, sőt a hajrá nekik sikerült jobban, egy hármas gólszériával előbb felzárkóztak, majd időntúli büntetőből egyenlítettek.

Az első felvonásban egyik csapat védekezése sem volt megfelelő, ezt jelzi a negyven gól is. A második játékrészben ezzel már egyik oldalon sem volt probléma, a magyar kapusok remekül védtek, csapatuk mégsem tudott ellépni, mert az ellenfél nagyszerűen küzdött és hatékonyan támadott.

A hajrában szoros állásnál többet hibáztak a debreceniek, a Kastamonu pedig
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 16:42
Vízilabda Eb - Gálamérkőzésen lett csoportelső a magyar férfi válogatott
(szerb), Dutilh-Dumas (holland)

gólszerzők: Zalánki 7, Varga Dé. 6, Pohl 3, Vámos, Erdélyi, Manhercz 2-2, Hosnyánszy, Jansik Sz., Mezei, Angyal 1-1

Magyarország:

-------------Nagy V. - Vámos, Zalánki, Varga Dé., Pohl, Erdélyi, Hárai - cserék: Mezei, Angyal, Manhercz, Hosnyánszky, Jansik Sz.

Ritka feladat elé állította a magyarokat, hogy csütörtökön 11-11-re végződött a spanyolok elleni csoportrangadó, így ugyanis a gólkülönbség döntött a két csapat között. A világbajnoki ezüstérmesnek a törökök felett aratott 24-7-es délelőtti győzelme azt jelentette, hogy Märcz Tamás együttesének legalább 20 góllal kell nyernie Málta ellen ahhoz, hogy csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jusson, és egy plusz pihenőnappal számolhasson.

Azt már előre lehetett tudni, hogy a találkozónak gyakorlatilag semmilyen sportértéke nem lesz, ennek ellenére szinte teljesen megtelt a Duna Aréna, a közönség pedig úgy fogadta a hazai csapatot, mintha egy egyenes kieséses összecsapásra készülne.

Annak
velemenyezd, 2020. január 18. szombat, 20:22
Vízilabda Eb - Märcz Tamásnak tetszett a csapat
szerintem mi is, amire még szükségünk is lesz a tornán belül" - mondta a magyar kapitány. Vogel Somával kapcsolatban megjegyezte, elégedett volt a kapus teljesítményével, nem volt könnyű a választása, amely kicsit a meglepetés erejével is hatott.

A magyarok szombaton Málta ellen zárják a csoportkört. A 19 órakor kezdődő összecsapáson már tudni lehet majd, milyen különbségű győzelemre lesz szüksége a csapatnak az első hely megszerzéséhez, a spanyolok ugyanis a játéknap nyitányán, délelőtt játszanak a törökökkel.

"Nem játszottuk még ezt a műfajt. Nem könnyű kergetni egy áhított eredményt, hiszen a szembelévő csapat is szeretne jól teljesíteni, megmutatni magát egy Európa-bajnokságon. Extrát ugyanakkor szerintem nem kell kitalálni, egyszerűen jól kell játszani és akkor meglehet az óhajtott szám" - mondta a Märcz Tamás.

Vogel Soma számára világeseményen először adatott meg, hogy nagy téttel bíró mérkőzésen kezdőként ugorhatott a medencébe.

"Ma reggel tudtam meg, hogy én kezdek, nagyon örültem
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 21:24
Erdogan: Törökország 2020-ban megkezdi a szénhidrogének utáni kutatást Líbiával határos tengeri területein
Isztambulban az ENSZ által támogatott líbiai kormány miniszterelnökét, Fájez esz-Szarrádzsot. A felek két megállapodást kötöttek: egy, a földközi-tengeri joghatóságról, valamint egy biztonsági és katonai együttműködésről szólót.

Görögország, Ciprus, és Egyiptom a nemzetközi jogba ütközőnek minősítette a tengeri joghatóságra vonatkozó török-líbiai egyezményt, amely új határok meghúzásával tovább bonyolítja a Ciprus környéki olaj- és gázlelőhelyek kiaknázásáról zajló vitát. Ankara a Ciprus északi felén élő törökök jogainak védelmére hivatkozva jelenleg két fúróhajót és két földtani kutatóhajót állomásoztat a kettéosztott sziget körül, köztük az Oruc Reist. Az Európai Unió tavaly "illegálisnak" minősítette a tevékenységet és július közepén enyhébb szankciókat vezetett be Törökország ellen.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök december elején arra szólította fel NATO-szövetségeseit, hogy támogassák Athént a szintén NATO-tag Törökország görög szuverenitást sértő törekvéseivel szemben. Micotákisz
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 14:11
1/116
Képek, videók
Brit Nagykövetség
sanci81
2017. június 11. vasárnap, 12:02
Botka -kinai nagykövet.jp
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:33
Bp-Libiai nagykövetség.jp
agica2004
2011. március 24. csütörtök, 09:57
Angol nagykövet beszéde (
wallenberg
2010. november 19. péntek, 10:40
A mongól nagykövettel
csalogany13
2009. július 14. kedd, 22:15
nagykövetség.jpg
jakabgasparne
2008. február 09. szombat, 15:04
Tallinn,Magyar Nagykövets
pecsioszi
2007. július 12. csütörtök, 14:58
Magyar Nagykövetség Talli
pecsioszi
2006. augusztus 09. szerda, 18:49
Farkasok az éjszakában.jp
pacsakute
2019. február 25. hétfő, 22:04
000_indianlany_farkaso kka
vorosrozsa66
2018. március 04. vasárnap, 14:39
Farkasok között
sanci81
2018. január 22. hétfő, 17:05
Farkasok mellett lévő
sanci81
2018. január 18. csütörtök, 14:42
Üvöltő farkasok
sanci81
2018. január 10. szerda, 17:32
farkasokkal.jpg
sz719eszter
2017. december 04. hétfő, 10:17
farkasok.gif
sz719eszter
2017. szeptember 23. szombat, 15:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.