Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 02:22 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török puccskísérlet - Életfogytiglanra ítéltek 121 korábbi csendőrt
35 vádlottra az alkotmányos rend megdöntésének kísérlete miatt életfogytiglani szabadságvesztést, 86 vádlottra ugyanezen bűntettért pedig súlyosbított életfogytiglanit rótt ki a törvényszék. Az utóbbi büntetés egy sor korlátozás révén nehezíti az elítéltek sorsát.

Erkan Öktem korábbi ezredes ezen felül szándékos emberölésért még kilencszeresen súlyosbított életfogytiglanit, valamint szándékos emberölési kísérletért, Turgut Aslan, a csendőrség akkori terrorelhárítási főosztályvezetőjének megsebesítéséért 20 év börtönt kapott.

A pernek összesen 245 érintettje van, de az Anadolu a többiekről nem tett említést.

Az ankarai vezetés az 1999 óta az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török származású muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát vádolja a 2016-os katonai hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze lett volna a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a csendőrségbe
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:21
Csaknem kilenc év börtönre ítélték Törökországban az amerikai főkonzulátus egyik török alkalmazottját
rendőrök, katonák, illetve egy szökésben lévő ügyész között, akik vádlottak a 2013. decemberi korrupciós botrány, valamint a 2016. júliusi puccskísérlet miatti perekben.

A török vezetés mindkét incidensért az évtizedek óta önkéntes száműzetésben az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi mozgalmát teszi felelőssé, amelyet azóta fegyveres terrorszervezetnek is nyilvánított. A hivatalos török álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami és a magánszférába.

Topuzt eredetileg az alkotmányos rend és a török kormány megdöntésének kísérletével, valamint kémkedéssel gyanúsították. A vádiraton idén márciusban enyhítettek, a mostani ítélethirdetésen a korábbi vádpontokban pedig fel is mentették a férfit.

Az ankarai amerikai nagykövetség hivatalos Twitter-fiókján csütörtökön azt írta, hogy a törvényszéki döntés mély csalódást okozott nekik. Jelezték, hogy miként nem látnak olyan hihető bizonyítékot, amely a határozatot
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 15:52
Olimpia 2032 - A 2020-as isztambuli pályázat vezetője újra kandidálna
Arat, a Török Olimpiai Bizottság alelnöke - az insidethegames.biz cikke szerint - az állami hírügynökségnek beszélt arról, hogy Isztambul készen áll a rendezésre és alkalmas arra, hogy otthont adjon az olimpiának és a paralimpiának.

"Hiszem, hogy Törökországnak nem szabad feladnia az olimpiai ambícióit. Isztambulnak pedig kandidálnia kell a 2032-es nyári játékokra" - jelentette ki határozottan Arat, külön kiemelve, hogy a 2020-as olimpiai pályázatban ígért infrastrukturális fejlesztések, azaz a metróvonalak, az utak, a vonatpályák már megvalósultak.

Isztambul a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2013-as döntése során egy lépésre állt a sikertől. A három pályázó közül a szavazás első körében Tokió végzett az élen, ám az abszolút többséget nem szerezte meg. Isztambul és Madrid azonos szavazattal zárt, közöttük újraszavazással döntöttek a NOB tagjai. A második körre végül a török város maradt versenyben, abban viszont ismét Tokióra voksoltak többen: a japán főváros 60, míg Isztambul 36
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 10:11
Török puccskísérlet - Elfogatóparancsot adtak ki újabb csaknem 200 katona ellen gülenizmus gyanújával
tartották a kapcsolatot.

A gyanúsítottak között két aktív szolgálatos főhadnagy és hat hadnagy is van.

A keddi razzia keretében a rendőrség 145 embert már elő is állított.

Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok hálózatát vádolja a 2016-os elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderő soraiba is.

A lassan négy éve tartó tisztogatások nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtották és sújtják, hanem a hálózat feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket ítéltek szabadságvesztésre, köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, orvosokat, tanárokat, üzletembereket és újságírókat, ami miatt az ankarai kormányzatot számos nemzetközi bírálat érte.

Csak a héten ez
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 09:52
Török puccskísérlet - Ismét a biztonsági erők sok tagja ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
keretében 42 embert, beleértve hat aktív szolgálatos katonát, valamint hét korábbi kadétot keresnek, míg a gaziantepi eljárás 33 embert érint, köztük 24 jelenlegi rendőrt.

Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok mozgalmát vádolja a négy évvel ezelőtti elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a biztonsági erők soraiba is.

A lassan négy éve tartó megtorlás nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtotta és sújtja, hanem a gülenista mozgalom feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket ítéltek szabadságvesztésre, köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, orvosokat, tanárokat, üzletembereket és újságírókat, ami miatt az ankarai kormányzatot számos nemzetközi bírálat érte.

A
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 12:01
Török puccskísérlet - Több hónap elteltével ismét sok katona ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanúj
Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok mozgalmát vádolja az elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderőbe is.

A keddi razzia Törökország 81 tartományából 35-re terjed ki, 72 embert már őrizetbe is vettek a biztonsági erők. Az érintetteket telefonos kommunikáció elemzése alapján azonosították.

A tisztogatások lassan négy éve tartanak, de hasonló léptékűre február közepe óta nem volt példa a haderő berkein belül. A megtorlás nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtotta és sújtja, hanem a gülenista mozgalom feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket ítéltek szabadságvesztésre, köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, orvosokat, tanárokat, üzletembereket és
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:40
Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Pászti-bérlet hangversenyeit a Pesti Vigadóban hallhatja a közönség. A Lukács-bérletben egyebek mellett Liszt Tasso című szimfonikus költeménye és az Esz-dúr zongoraverseny, Kodály Zoltán Háry Jánosa és Concertója, Dohnányi Ernő fisz-moll szvitje hangzik el.

A Nemzeti Énekkar Pászti-bérletében Frank Martin In terra pax, Poulenc Gloria, valamint Schumann Az éden és a péri című oratóriuma szólal meg. A Nemzeti Filharmonikus Zenekaron túl egy-egy koncerten a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Magyar Állami Operaház Zenekara és a Capella Savaria is fellép. A kamarazenei Próbatermi vendégség-sorozat a Nemzeti Filharmonikusok próbatermébe nyújt bebocsátást, a Zenemánia című beavató koncertsorozat középpontjában a szimfonikus költemény áll.

A bérleten kívüli koncertek közül kiemelkedik a szeptember 25-i évadnyitó hangverseny, amely Bartók Béla halálának évfordulójához kötődik és a november 6-i est In memoriam Kocsis Zoltán címmel. A téli ünnepkör kezdetét karácsonyi hangversennyel, a végét pedig
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 20:12
Trianon 100
csak be kellett dobnia a lapokat, a többit a környező országok nemzeti mozgalmai elintézték.

Diplomatikusabban folytatva, miért is ne használták volna ki a lehetőséget? Ennél azért persze bonyolultabb volt a helyzet, London, de főleg Párizs komoly energiát fektetett abba, hogy az események az érdekeik szerint alakuljanak, azaz például Románia és Szerbia ne forduljon egymás ellen a magyar Bánság birtoklásáért, illetve a ,,maradék" Ausztria és Magyarország alkalmas maradjon az önálló állami létre.

Kicsikkel töltötték ki a hatalmi űrt
Oroszország a forradalom, majd a bolsevik puccs nyomán befelé fordult, a britek és a franciák így szabad kezet kaptak Európa átalakítására, miközben a kontinens keleti fele ,,fokozott orosz veszéllyel" nézett szembe: a kommunizmus terjedésének rémével. Korábban a Monarchia legfőbb szerepe a nagyhatalmi egyensúlyban az orosz medve távoltartása volt, szétverése után logikus módon pótolni kellett a hatalmi űrt.

Ezt szolgálta
klarika47, 2020. május 24. vasárnap, 11:11
Koronavírus - Orbán: legkorábban jövő hét végén lehetnek újabb újraindítási lépések
kell nyitni - fűzte hozzá.

Az ipari termelés márciusi visszaeséséről szóló statisztikai adatot Orbán Viktor úgy kommentálta: lesz az még rosszabb is, az áprilisi adatok "brutálisak" lesznek, mert az a hónap már egészében borzalmas volt a gazdaság szempontjából. A májusi adat is rossz lesz, de az áprilisinál már várhatóan jobb, a júniusi adatok pedig már várhatóan sokkal jobban alakulnak - közölte.

Azt mondta, az "orvosság" a munkahelyek megvédése és újak létrehozása. A szerdai kormányülésen állami munkahelyteremtő programokról tárgyaltak: ennek részeként a közfoglalkoztatottak számának megduplázására utasította a belügy- és a pénzügyminisztert. "Készen állunk arra, hogy 200 ezer közfoglalkoztatottnak is munkát adjunk (...), és ha elfogy ez a keret, tovább fogjuk emelni" - jelentette ki, megjegyezve, hogy ma 100 ezren sincsenek közfoglalkoztatásban.

Arról is beszámolt, hogy a hadsereg intenzívebb toborzásba kezdett, az állami cégek pedig kaptak feladatokat, amelyekre új embereket tudnak
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 09:21
Szijjártó: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból
Szijjártó Péter közölte, hogy a 6,5 milliárd forint értékű beruházáshoz a kormány 521 millió forinttal járul hozzá. A befektetéssel 150 munkahely jön létre Fejér megyében, a Dunaújváros melletti Iváncsa ipari parkjában.

A telephely a mezőgazdasági gépgyártás mellett kutatási és fejlesztési feladatokat is ellát majd - indokolta az állami támogatást a tárcavezető.

A kormány az elmúlt három hétben öt nagyberuházást jelentett be, ami a miniszter szerint előrevetíti a magyar gazdasági újrakezdés sikerét. Mindez azt is jelenti, hogy Magyarország a térség legvonzóbb befektetési célpontja maradhat, a válságkezelés pedig legalább olyan sikeres lesz most, mint amilyen 2010 után volt - tette hozzá Szijjártó Péter.

A Yaris Kabin Hungary Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy a gépkezelőket, autó- és fémipari szakembereket, mérnököket is alkalmaznak majd.

Németh Ádám elmondta, hogy a török cég évi 15 millió eurós árbevétel-növekedést vár a magyarországi gyártás indulásától, és a piaci
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 17:18
Koronavírus - Törökországban átlépte a százezret az igazolt fertőzöttek száma
Az újonnan regisztrált fertőzöttek száma második napja jár a 3100-as szint körül, előtte több mint két hétig jóval magasabban, 4000 körül vagy afelett mozgott, egyszer elért 5138-at is.

Fahrettin Koca közölte: a vírus okozta járvány halálos áldozatainak a száma az utóbbi napban 115-tel 2491-re emelkedett. Az elhalálozások üteme az április 19-ei 127-es érték óta lassú csökkenést mutat, gyakorlatilag azonban stagnál, hiszen már április 14. óta a 107 és 127 közötti sávban ingadozik.

Az intenzívosztályon fekvők és a lélegeztetőgépre szorulók számában alig történt változás, előbbi 1814-ről 1816-ra nőtt, utóbbi 985-ről 982-re mérséklődött az elmúlt 24 órában. A gyógyultnak minősítettek száma rekordmértékben, 2014-gyel, tehát az új esetek közel kétharmadával emelkedett, és ezzel 18 491-re ugrott.

A török hatóságok csütörtökön is mintegy 40 ezer vírustesztet végeztek el, míg a kórokozó hivatalos, március 11-ei megjelenése óta csaknem 792 ezret.

Törökország lakossága a statisztikai hivatal
velemenyezd, 2020. április 23. csütörtök, 21:43
Koronavírus - Törökországban továbbra is magas az újonnan igazolt fertőzöttek száma
napja, kedden is csaknem 40 ezret.

Recep Tayyip Erdogan államfő, aki a járvány törökországi kezdetétől Isztambulban tartózkodik, napközben azt mondta: a jelen állás szerint láthatóan el tudták kezdeni laposítani a járványgörbét. Egyúttal megismételte azon hétfői kijelentését, amely szerint célkitűzésük, hogy a pénteken kezdődő muszlim böjti hónap, a ramadán során is "a legmagasabb szinten" betartassák az óvintézkedéseket, és az ország utána visszatérhessen "a megszokott kerékvágásba".

Az Anadolu állami hírügynökség keddi jelentése szerint a török elnök az általa vezetett kormánypárt központi végrehajtó tanácsának videokonferencián tartott ülésén arról is beszélt, hogy a járvány alapvetően egészségügyi probléma, de gazdasági következményeit figyelembe véve a legnagyobb válság a második világháborút követően.

Erdogan úgy vélte, hogy az a kilátástalanság, amelyet különösen a fejlett országok tanúsítanak a "sokrétű" krízissel szemben, a jövővel kapcsolatos meglátások átgondolására késztetnek.
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 20:02
1/110
Képek, videók
uNZI9TuRG09XO_qd9tn3b5 z_W
menusgabor
2016. szeptember 03. szombat, 20:03
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Az alkotmányos sarjadék.j
chillik
2018. február 07. szerda, 05:25
Büntetésből buktatás
furaila
2015. november 04. szerda, 12:49
CSZS Nem büntetés
sanci81
2015. október 26. hétfő, 15:11
Büntetés
sanci81
2015. április 09. csütörtök, 20:26
Büntetés gyorshajtásér
sanci81
2015. január 10. szombat, 11:12
Bűnök és büntetések mág b
hollyka
2014. március 22. szombat, 22:04
Büntetésed elér,..
sargarozsa15
2013. december 09. hétfő, 17:49
A siker büntetése az.....
pacsakute
2012. október 25. csütörtök, 17:28
büntetés.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.