Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 04:49 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy megható történet
bűneimért halok meg, azért halok meg, mert visszautasítottam a kegyelmet.
Hadd mondjam meg nektek ezen az utolsó estén ebben a templomban, senki nem azért fog meghalni, mert vétkezett, hanem azért, mert Isten felajánlotta a kegyelmet és neked nem kellett!
Elhangzott a szó, hogy elvégeztetett, Jézus Krisztus semmivé akarja tenni az egész múltadat, eltörölni minden bűnödet ingyen. De ha neked nem kell, több szava nincs.
Mindenség Királya Jézus Krisztus is lejöhetett volna mennyei dicsőségben királyként, hogy hirdesse a jó hírt ," aki benne hisz annak örök élete legyen", és csak rajta keresztül lehet menni az Atyához. Királyként jött le a földre ,és mint a történetben a király, ő sem vette fel a királyi ruháját ,hogy az igazat lássa
2000 ezer éve hirdeti a jó hírt, sokan nem hisznek benne,nem fogadják el a kegyelmet. Nem erőszakos ami Istenünk , ma is felajánlja a kegyelmet mindenki számára,van lehetőség hogy elfogadd. " Jézus mondja : Amelyik ajtót bezárom azt senki ki nem nyitja, és
sanci81, 2018. április 04. szerda, 13:48
Kerecsényi Éva
percre, nézz a Nap szemébe,
hidd el, nem válogat, kire süssön fénye,
jut mindenkinek e fenséges áldásból,
merj végre kibújni szürke félhomályból.

Csillagok ezrei ragyognak az égen,
virágok százával pompáznak a réten,
elszáradt rózsa a nárciszt nem okolja,
hóvirágnak sincs az ibolyával gondja.

Hold sem háborúzik Nappal, csillagokkal,
természet rendjében béke, nyugalom van.
Gyenge láncszem köztük egyedül az ember...
ha szívből szeretne, királyként élhetne.GYERE KÖZELEBB

Gyere közelebb, suttogj valami szépet,
bújj ide hozzám, látod, kicsit sem félek,
ha velem vagy, hiszek a tündérmesében,
hogy kerek a világ, és csoda az élet.

Hagyd a gondot, ne kínozd, gyötörd a lelked,
mint megkopott ruhát, vesd le összes terhed,
életed egén, ha bánatfelhők
menusgabor, 2017. július 08. szombat, 21:00
Szent László-év - Zarándoklatot tartottak a szent király emlékére Nagyváradon
istváni mű kiteljesítőjének nevezte Szent Lászlót. Megemlítette: a Nagyváradon eltemetett király sírkövét olyan próbakőnek tekintették hosszú időn keresztül, amely mellett kiderül az igazság. "Mátyás királyról azt őrzi az emlékezet, hogy igazságos király volt, de amikor meghalt, odalett az igazság. Szent László halála után is igazságot tett" - jelentette ki a bíboros.

A bíboros felidézte: László király egy villongásokkal teli korban kezdte el uralkodását, de stabilitást teremtett Magyarországon. Királyként a lovagiasság megtestesítője volt, de példás keresztény életet élt. Ő eszközölte ki Rómában, István király, Imre herceg és Gellért püspök szentté avatását.

A mise után mondott ünnepi beszédében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kereszténység a magyarság és az európaiság egységének a szimbólumaként jellemezte Szent Lászlót. Szerinte a szent király alakja azt példázza, hogy "a nemzeti elkötelezettség és a kereszténység nemhogy nem áll szemben egymással, de egymásra utalt".

Semjén Zsolt
velemenyezd, 2017. május 14. vasárnap, 14:09
Mai evangélium - 2017. április 9. – Virágvasárnap
események vagy a körülmények irányítják, hanem mindent megfontoltan tesz. Ennek fényében adja tanítványainak utasításait, miszerint a közeli faluból hozzanak egy szamarat. Előre látja, hogy a szamár gazdái nem fogják szó nélkül tűrni, hogy a tanítványok elvigyék az állatot, és azt is, hogy nem fogják megakadályozni cselekedetüket, amikor megtudják, hogy az Úrnak van szüksége rá. Tudatában van messiási küldetésének, de ez nem egyezik a nép elképzeléseivel. Nem lóháton, győzedelmes hadvezérként vagy királyként érkezik a városba, hanem szamárháton, s ezzel kimutatja alázatát, mert ő Isten szolgája, aki Isten iránti engedelmességből vállalja a szenvedő szolga szerepét. Jézus tehát tudatosan cselekszik, amely annak a jele, hogy jól tudja, milyen sors vár rá a városban. Küldetésétől nem térítheti el senki. Tudja, hogy a főtanács már határozott arról, hogy elfogják és elítélik, és semmi kétsége nincs afelől, hogy mi lesz az ítélet. Volna rá lehetősége, hogy elmeneküljön, ne menjen a városba, de ő nem ezt választja,
maroka, 2017. április 09. vasárnap, 07:31
2017. április 7., pénteki Napiszöveg
hozzájuk:,,Miért oldozzátok el a csikót?"34Ezt mondták:,,Az Úrnak van szüksége rá."35Azután odavezették azt Jézushoz, és ráterítették felsőruháikat a csikóra, és felültették rá Jézust.36Vonulása közben az útra terítették felsőruháikat.37Mihelyt közel ért az Olajfák hegyéről lejövő úthoz, a tanítványok egész tömege örvendezni kezdett, és hangos szóval dicsérni kezdte az Istent mindazokért a hatalmas cselekedetekért, amelyeket láttak,38és ezt mondták:,,Áldott Az, aki Jehova nevében jön a Királyként! Béke az égben, és dicsőség a legfelsőbb magasságokban!"39A sokaságból azonban némely farizeus ezt mondta neki:,,Tanító, dorgáld meg a tanítványaidat."40Ő azonban így felelt:,,Mondom nektek, ha ezek hallgatnának, a kövek kiáltanának."41Amikor közelebb ért, szemügyre vette a várost, és sírt miatta,42és ezt mondta:,,Ha te, igen, te, tisztán láttad volna ezen a napon, hogy mi az, ami békét hoz...de most már el vannak rejtve szemed elől.43Mert eljönnek rád azok
charlotteani, 2017. április 07. péntek, 21:23
Lukács 16-19-ig terjedő fejezetei
hozzájuk:,,Miért oldozzátok el a csikót?"34Ezt mondták:,,Az Úrnak van szüksége rá."35Azután odavezették azt Jézushoz, és ráterítették felsőruháikat a csikóra, és felültették rá Jézust.36Vonulása közben az útra terítették felsőruháikat.37Mihelyt közel ért az Olajfák hegyéről lejövő úthoz, a tanítványok egész tömege örvendezni kezdett, és hangos szóval dicsérni kezdte az Istent mindazokért a hatalmas cselekedetekért, amelyeket láttak,38és ezt mondták:,,Áldott Az, aki Jehova nevében jön a Királyként!Béke az égben, és dicsőség a legfelsőbb magasságokban!"39A sokaságból azonban némely farizeus ezt mondta neki:,,Tanító, dorgáld meg a tanítványaidat."40Ő azonban így felelt:,,Mondom nektek, ha ezek hallgatnának, a kövek kiáltanának."41Amikor közelebb ért, szemügyre vette a várost, és sírt miatta,42és ezt mondta: ,,Ha te, igen, te, tisztán láttad volna ezen a napon, hogy mi az, ami békét hoz...de most már el vannak rejtve szemed elől.43Mert eljönnek rád azok
charlotteani, 2016. szeptember 17. szombat, 14:28
Napi evangélium – 2016. március 20. – Virágvasár
kiment az apostolokkal az Olajfák hegyére és ott imádkozva készült szenvedésére és halálára, de arról nincs szó, hogy ezzel egyidőben Márta és Mária az Úrral együtt virrasztanak betániai otthonukban. Ma, virágvasárnap, amikor az Úr szenvedésének kezdetére emlékezünk, e kedves jelenet arra hív minket, hogy mi is legyünk együtt lélekben Jézussal szenvedésének napjaiban.
Ma az Úr jeruzsálemi bevonulására emlékezünk, amely eseménnyel kezdetét veszi Jézus szenvedése és keresztútja. Nem dicsőséges királyként vonult be a városba, pedig sokan azt várták tőle, hanem békét hozó szolgaként, Isten szolgájaként. Tudta, hogy a most megkezdett úton nem fordulhat meg, mert akkor nem teljesítené a mennyei Atya akaratát. Nem fordulhat vissza, de egyszer visszafelé jön majd ugyanezen az úton, amikor keresztjét fogja vinni a városon kívülre, a Golgota hegyére. Jézus tudatosan vállalja a szenvedést és az önfeláldozást, mert az Atya ezt az áldozatot kívánja tőle az emberekkel való végső és teljes kiengesztelődés érdekében.
radvanszki_jozsef, 2016. március 20. vasárnap, 15:13
Érseki irodaigazgató-helyettes: a dicsőség és a szenvedés összekapcsolódik a nagyheti eseménysorban
Monostori László kiemelte: virágvasárnappal az egyház Jézus bevonulását ünnepli Jeruzsálembe. Jézust ekkor a tömeg királyként fogadta, ruháikat és pálmaágakat terítettek elé, de ugyanez a tömeg követelte néhány nappal később a keresztre feszítését. Így kapcsolódik össze a dicsőség és a szenvedés a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra felkészítő nagyhéten.

Az érseki irodaigazgató-helyettes elmondta: a virágvasárnap megszentelt barkaágakat majdnem egy évig megőrzik, majd elégetik, és az így keletkező hamuval szórja meg a pap a következő év hamvazó szerdáján a híveket a bűnbánat és az elmúlás jeléül. Így is megmutatkozik a dicsőség és a szenvedés, a győzelem és a halál kapcsolata. Ugyanúgy, ahogy Jézus kereszthalálában és feltámadásában is jelen van a rossz, a sötétség, amit Jézus feltámadásával legyőz, bizonyítva, hogy az élet erősebb a halálnál.

Hozzátette: a virágvasárnapi körmenetet a IV. században kezdték megtartani Jeruzsálemben, majd a nyolcadik századtól kezdve terjedt el a
velemenyezd, 2016. március 19. szombat, 08:52
Jézus királyként vonul be Jeruzsálembe
Másnap, amikor az ünnepre érkező tömeg meghallotta, hogy Jézus Jeruzsálembe jön, eléje mentek, pálmaágakat lengettek, és ezt kiáltották:

,,Hozsánna!

Áldott, aki az Örökkévaló nevében jön! Áldott legyen Izráel Királya!"
Jézus talált egy szamarat, felült rá, és azon vonult be a városba, éppen úgy, ahogy az Írás mondja:

,,Ne félj, Sion leánya,itt jön a királyod, szamárcsikón ülve!"

Tanítványai akkor még nem értették ezt. De később, amikor Jézus megdicsőült, eszükbe jutott, hogy pontosan az történt vele, amit az Írások mondtak róla.

Amikor Jézus kihívta Lázárt a sírból és feltámasztotta a halottak közül, igen sokan szemtanúi voltak ennek. Ezek
dandej, 2015. március 29. vasárnap, 14:03
Napi evangélium
a földi dolgokat szeresse, hanem elsősorban az üdvösségre
készüljön. Legyünk előrelátóak, hogy ez a jövőben bekövetkező
találkozás Jézussal már a mostani életünket jó irányba alakítsa!
Figyeljünk oda az érdekes szerepcserére! A végső időkben a szolgák
ülhetnek majd asztalhoz és az úr, a gazda végzi a szolgák feladatát.
Istentől nem idegen az ilyen szerepcsere, hiszen Jézus világra jöttével
emberi testet vett fel az Isten. Jézus pedig nem úrként vagy királyként
élt az emberek között, hanem a megváltás szolgájaként, a mennyei Atya
alázatos szolgájaként, az örömhír szolgájaként, a mennyek országa
szolgájaként, üdvösségünk szolgájaként. A szolgálat szellemére nevelte
apostolait. Szolgaként mosta meg tanítványai lábát az utolsó vacsorán,
példát adva minden tanítványának a szolgálatra. A kereszten is Isten
szenvedő szolgájaként halt meg.
Én kinek szolgálok?
(c) Horváth István Sándor
wegnerzs, 2014. október 23. csütörtök, 11:05
1/4
Képek, videók
JÉZUS-KRISZTUS.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 11. szombat, 11:21
Jézus a Krisztus
dandej
2018. március 29. csütörtök, 16:59
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
jezus-krisztus-kereszt eny
menusgabor
2016. október 04. kedd, 20:48
jezus-krisztus-feltama das
borigit
2016. május 30. hétfő, 14:11
Megváltás Jézus Krisztus
sacimama
2016. március 26. szombat, 09:32
PJ Jézus Krisztus.jpg
sz719eszter
2016. március 20. vasárnap, 18:45
Jézus Krisztus
irmus
2016. március 20. vasárnap, 14:33
jezus_krisztus_224549_ 611
paka68
2016. január 30. szombat, 16:57
jezus_krisztus_szulete se.
borigit
2015. december 15. kedd, 13:13
KJ A mindenség.bmp
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 13:17
a mindenség ..JPG
erzsikepuskas
2016. május 05. csütörtök, 14:37
Mindenség-FUTÁS
1vargaildyko
2015. szeptember 25. péntek, 10:02
mindenség7_n.jpg
lilagondolatok
2014. szeptember 01. hétfő, 10:36
Mindenség Ura, Mindenség
angyalcsillag
2012. május 14. hétfő, 19:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.