Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:44 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mákos pite
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
2 evőkanál tejföl,
csipet só

Töltelékhez:
20 dkg mák,
15 dkg cukor,
5 dkg búzadara,
3 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 db egész tojás,
baracklekvár (a kenéshez)

Elkészítése:

A töltelékkel kezdjük a munkát. A mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd a tejet felforraljuk és belekeverjük a darát és a cukros mákot, felfőzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt akkor hozzáadjuk a felvert tojássárgákat és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjéket, lazán beleforgatjuk.

Jön a tészta készítése. A lisztbe elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt a liszttel, majd a tejföl is belekerül. Összegyúrjuk és két felé osztjuk. Vékonyra kinyújtjuk az első tésztát. Zsírozott, lisztezett tepsibe (közepes méretű) tesszük, megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a mákos-darás krémet. Ezután kinyújtjuk a második tésztát is, és
suzymama, 2019. március 06. szerda, 11:32
Baklava
szódabikarbónát. Gyúrd össze, majd csomagold egy háztartási fóliába, és tedd a hűtőszekrénybe 1 órára.

2.Vedd le a fóliát a masszáról, és oszd el 8 egyenlő részre. Mindeniket formázd kör alakúra.

3.Készítsd el a tölteléket. Daráld meg a diót, a különválasztott tojásfehérjékből a cukorral verj kemény habot, majd keverd hozzá a dióhoz.

4.Egy meglisztezett deszkán minden lapot nyújtsd nagyon vékonyra.

5.Helyezd az első lapot az olajjal kikent sütőformába, majd kend meg a töltelékkel, tedd rá a második lapot, és azt is kend meg. Addig ismételd ezt, míg elfogynak a lapok.

6. A 200 fokra előmelegített sütőben hagyd sülni, 40-50 percen keresztül.

7.Olvaszd fel a mézet, keverd el 50 gramm puha vajjal, majd 5-10 perccel a sütés befejezése előtt öntsd a baclava tetejére.

Hidegen vágd fel, és tálalhatod is!

Grillázs készítése házilag :

Hozzávalók:

10 dkg kristálycukor
10-15 dkg dió

Egy
suzymama, 2018. május 11. péntek, 14:40
Paplan süti
Hozzávalók:

Tészta ( a bögre 3 dl-es):

2 bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
1/2 bögre olaj
1 bögre langyos víz
3 ek kakaópor
1 cs sütőpor
3 egész tojás
Túrókrém:

1/2 kg túró
1 evőkanál vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 tojás sárgája
Elkészítése:

A süti készítését a túrós töltelékkel kezdjük. A vaníliás pudingot megfőzzük. A tejből egy kevésben elkeverjük csomómentesre a pudingport, a többit felforraljuk. Teszünk bele 3-5 ek cukrot, vanília magokat, esszenciát, amink van. Ha meleg a tej, elkeverjük benne a feloldott port és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha kész, hideg vízfürdőbe tesszük és kihűtjük.

Amíg hűl, kikeverjük a tésztát. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, a tojásokat kihabosítjuk a cukorral. Mehet bele a víz és az olaj, majd szépen beleforgatjuk a lisztes keveréket. A sima tésztát (ami elsőre lágynak tűnhet) egy vajazott, lisztezett, gáztepsibe
suzymama, 2018. január 13. szombat, 19:38
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
deka cukrot 4 tojás sárgájával fél óráig keverünk, azután 10 deka liszttel kevert fél csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját adjuk hozzá.

A tésztából tortaformában vékony lapokat sütünk közepes tűznél, gondosan ügyelve arra, hogy a lapok meg ne barnuljanak.

Töltelék: 3 tojás sárgáját 15 deka porcukorral, 7 deka kakaóporral, 20 deka vajjal és fél csomag vaníliás cukorral gőzön melegítjük, és kihűlésig keverjük.

A kihűlt lapokat és később a torta oldalát a töltelékkel egyenletesen megkenjük, az összeállított torta tetejére pedig, 12 deka cukorból, szálassá főzött szirupot öntünk. A még meleg cukorbevonatba vajazott késsel a szeleteknek megfelelő bevágásokat nyomunk. A torta oldalát kevés félretett töltelékkel kenjük be.

7.Csokoládés kuglóf
***************************
Hozzávalók: 60 dkg rétesliszt, 2 dkg élesztő, 20 dkg porcukor, 18 dkg margarin vagy vaj, 15 dkg darabolt csokoládé, 4 tojássárgája, 5 dkg mazsola, 10 dkg dió, 2-3 dl tej, kevés
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
Spenót spirál
Egy újabb látványos megoldás, leveles tésztából.
A töltelék persze rajtunk múlik, mert hát senki meg nem akadályozhat, hogy kipróbáljam almás, túrós vagy mákos pite töltelékkel, vanília krémmel vagy tejfölös, sajtos vagy bolognai szósszal.
Spenót spirál

Hozzávalók
leveles tészta
40 dkg fagyasztott spenót
10 dkg feta sajt
10 dkg kemény sajt
1 db tojás
1 tojássárgája a kenéshez
mák vagy szezámmag megszórni
Keverjük a kiolvasztott, lecsepegtetett spenóthoz a tojást, a reszelt sajtot, apróra vágott fetát, sót, borsot.
Vágjuk a tésztát hosszában 5 egyenlő csíkra. Osszuk a spenótos tölteléket végig, hosszában a tésztacsíkok közepére. Lisztbe mártott ujjakkal zárjuk össze a töltelék felett a tésztát.
Zsírpapírral bélelt tepsire kezdjük el középről betekerni spirál formában a megtöltött tésztacsíkot, úgy, hogy ahol összecsíptük az a rész legyen alul.
Kenjük meg a tetejét tojássárgájával és szórjuk meg mákkal/szezámmaggal, és tegyük 180 °C-ra
reifregina, 2017. szeptember 11. hétfő, 18:51
Váncza Kincses Receptkönyv
túróstekercs (igen jó)
30 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral, 1 egész tojással, kevés sóval és annyi tejjel összegyúrunk, hogy közepesen lágy rétestésztát nyerjünk. Ezután külön készítünk 20 deka vajból 3 deka liszttel deszkán, késsel jól eldolgozott tésztát, melyet a kinyújtott fenti tésztába csomagolva együtt nyújtunk és dolgozunk tovább négy-ötszörös ismételt nyújtás és hajtogatás mellett. Legvégül fél centi vastagra nyújtjuk ki és négyzetes darabokra vágva, kiskanállal, mazsolás túrótöltelékkel (lásd: Házi túróstekercs), melyhez 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot is keverünk, kis halmokat rakunk. A töltött darabkákat tekerccsé sodorjuk, és vajazott tepsiben aranysárgára sütjük forró sütőben.

Diósbéles (nagyon jó édesség)
30 deka lisztet 1 Váncza-sütőporral, 3 deka cukorral, 1 tojás sárgájával és 12 deka zsírral jól eldolgozunk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen szétnyomkodjuk, barackízzel megkenjük, és a következő diótöltelékkel borítjuk: 14 deka porcukrot 1/2 csomag
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
Meggyes - túrós pite
vanília, 4db nagy vagy 5 kisebb tojás, 50dkg sovány túró, 150g tejföl, 2db vaníliás pudingpor, 1citrom reszelt héja

(a meggyes töltelékhez) 350g diétás meggybefőtt, 7,5dl meggylé (ha kevesebb mint 7,5dl akkor engedd fel vízzel), 1cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/2 citrom leve, 1kk őrölt fahéj, 2tk folyékony édesítőszer, 2cs vaníliás pudingpor

(a tetejére) 5dgk sózatlan mandula

Elkészítés:

(35 * 25 cm-es tepsiben készül)

A meggyes töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, de lehet dobozos gyümölcslé is) az édesítővel, a vaníliával a reszelt citromhéjjal, a meggyel és a pudingporral krémet főzünk, majd félretesszük hűlni, s közben elkészítjük a tésztát. Egy nagy tálba tegyük bele a tészta hozzávalóit. A margarint morzsoljuk bele a lisztbe, majd kézzel dolgozzuk össze az egészet. A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki szélesebbre mint a tepsi, hogy felérjen az oldalára, nehogy kifolyjon a
bkisseva, 2017. január 26. csütörtök, 14:16
Húsvéti recept gyűjtemény
sonka, 20 dkg túró, 5 dkg vaj, só, a kenéshez tojás.
Sós omlós tésztát készítünk. A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját, és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, a vajat és egy csipet sót hozzáadva jól összekeverjük. A két tojásfehérjét habbá felverve adjuk hozzá. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kockákat vágunk belőle, a töltelékkel megtöltjük, és buktaformára összetekerjük. Tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük, Melegen, hidegen is kitűnő, teához vagy borkorcsolyának is tálalható.

Bécsi kuglóf
Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 20 tojássárgája, 40 dkg olvasztott vaj, 10 dkg cukor, 50 dkg liszt, só, 10 dkg édes-, 1 dkg keserűmandula, citromhéj, szerecsendió. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk. A tojássárgákat, az olvasztott vajat és a cukrot habosra verve hozzáadjuk. Ezután beletesszük
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Zöldséges pite
Elkészítés

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Figyeljünk rá, hogy ne dolgozzunk vele túl sokáig, hiszen a vaj gyorsan olvad, amitől a tésztánk nehezen kezelhetővé válik. Ha a pite alapja összeállt, kézzel nyomkodjuk bele a sütőformába. Nem szükséges kinyújtani, kézzel is tökéletesen el tudjuk oszlatni a pitetálban. Ezután kétféleképpen folytathatjuk a műveletet. Elősüthetjük a tésztát, de akkor mindenképpen valamilyen súlyt kell használnunk, hogy ne levegősödjön fel. Süthetjük azonban együtt a töltelékkel is, ekkor alaposan szurkáljuk meg a tésztát egy villával.

A cukkiniket, a sárgarépát és a burgonyákat szeleteljük vékony, hosszú darabokra, és rendezzük őket szép kör alakba a tésztán. Először a cukkinivel kezdjük, az lesz a sorvezető, majd tegyük közé a többi zöldségből vágott vékony szálakat. (A cukkínit zöldséggyaluval, a sárgarépát pedig zöldséghámozóval lehet szép vékony csíkokra vágni.) Végül az apróra vágott újhagymát is szórjuk a zöldségek közé. Az ételt az öntettel
reifregina, 2016. január 30. szombat, 17:20
Pozsonyi kifli (és bejgli egy csapásra) | Nassolda
lesz se márványos, se fényes és a kisült sütemény állaga sem olyan lesz, mint kellene.

Ez a recept a cukrász recept, amit tanultam.

25 dkg liszt
10 dkg margarin (sütő)
3 dkg porcukor
1 dkg élesztő
kb. 1 dl tej
1 tojássárgája
1/2 dkg só
vaníliás cukor, citromhéj

Töltelék:
25 dkg darált mák vagy dió
18 dkg kristálycukor
kb. 7 cl víz
(3 dkg mazsola)
vaníliás cukor, citromhéj, baracklekvár

Kezdjük a töltelékkel.
Cukorszörpöt készítünk. Vagyis a cukrot a vízzel egy lábasban addig melegítjük, míg sűrű szirup lesz belőle. Ahogy felolvad a cukor, vegyünk ki egy keveset és óvatosan két ujjunk között csipegessük. Ha erős szálat képez az ujjaink között, jó is lesz.
Ezzel öntjük le a mákot vagy diót és összekeverjük.
Ha egy kicsit hűlt, teszünk hozzá lekvárt. Sokkal finomabb lesz a töltelék

A tésztát is összegyúrjuk.
Egy tálba tesszük a lisztet, elkeverjük benne a sót.
Elmorzsoljuk
tinka1951, 2015. december 08. kedd, 00:17
cukkini receptek
bazsalikomot. Óvatosan keverjük össze, majd pár pillanat után vegyük le a tűzről.

Az elkészült raguhoz ezután keverjük hozzá az előzőleg puhára főzött kölest, majd az apró kockákra felvágott sajtot.

Az előzőleg besózott cukkini csónakokból öntsük ki az összegyűlt vizet, majd egy papírtörlővel, töröljük szárazra.
Ezután béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük egymásmellé a cukkini csónakokat, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet.

Végül töltsük meg mindegyiket a töltelékkel, és spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Tegyük vissza a sütőbe és addig süssük, még a sajt ráolvad a tetejére, és szép színt kap.

Tálalás előtt helyezzük a megtöltött cukkini csónakokat tányérra, és úgy kínáljuk.

KAKUKKFÜVES CSIRKECOMB TEPSIBEN SÜLT
faciendum, 2014. július 13. vasárnap, 12:30
1/7
Képek, videók
Mákos-almás pite aszalt s
vorosrozsa66
2018. október 23. kedd, 17:36
Morzsás mákos pite.jpg
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 14:48
12958_csokis-makos-pit e_n
feviroza
2015. május 16. szombat, 19:31
Meggyes mákos pite
zsuzsmancs
2013. január 19. szombat, 13:28
mákos almás pite
ibolya58
2012. szeptember 18. kedd, 11:06
Bögrés mákos pite.jpg
anci-ani
2011. december 18. vasárnap, 00:13
Finom mákos pite
anci-ani
2011. február 19. szombat, 16:22
rakott, comd töltelékkel,
eri70
2008. január 07. hétfő, 14:22
töltelékkel
limara
2007. február 16. péntek, 10:48
Csésze cukorral
eva6
2017. május 27. szombat, 10:56
mecsestarto_cukorral_9 463
maris40
2014. január 21. kedd, 11:46
kávé cukorral.png
sakira
2013. december 15. vasárnap, 11:30
KÁVÉ CUKORRAL
jegesmedve21
2012. március 07. szerda, 15:08
kávé cukorral.jpg
jpiros
2012. február 02. csütörtök, 11:26
Kávé cukorral Annától
csalogany13
2011. január 10. hétfő, 14:28
Címkék
lisztbe elkeverjük, első lapot, sonkát megdaráljuk, meggyes töltelékkel, elkészült raguhoz, kevésben elkeverjük, vaníliás pudingot, lisztes keveréket, cukrot habosra, felvert tojássárgákat, cukkinivel kezdjük, töltelékkel megtöltjük, torta oldalát, töltelékkel kezdjük, sajt ráolvad, olvasztott vajat,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.